Mesleğimden soğuyorum :(

Akhtar

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2017
493
533
103
Merhaba arkadaşlar öncelikle herkesin kandili mübarek olsun,
Lisede öğretmenlik yapıyorum. Evime yakın olduğu icin tercih ettiğim okul mesleğimden soğumama sebep oluyor maalesef.
Günümüzde gençliğin durumu malum o kadar zor ki laf anlatmak ama gerçekten iyi olsunlar istiyorum zaten bunu dert etmesem dersime girer çıkarım ama faydalı olmak istiyorum.
Yok olmuyor her gün bu sefer güzel geçsin ders diye diye gidiyorum. Yeni de değilim bu meslekte daha önce yüzlerce öğrencim oldu ama bu okulda zorlandığımı farkettim.
Çok terbiyesiz ve bununda hiç farkında olmayan öğrencilerim var maalesef ki
Var mi aranızda benim gibi sorun yaşayan çözüm önerisi olan?

Bir arkadaşım vardı matemetik öğretmeni kendisi. İlk meslek lisesine standı.
Ama nasıl hevesli birşey öğretmeye eğitmeye.
4 5 sene uğraştı .
Hep konuştuğumuzda derdi bu çocukların ilkokul öğrencisinin ki kadar matematik bilgileri yok ilkokul öğrencisine anlatır gibi en dipten anlatıp temel okusturmaya çalışıyorum diye. Üniversite sınavında iyi bir puan alsınlar diye
Sonra sonra dedi ki valla abla derslere girip cikiyorum asla benim kadar mücadele etmiyorlar diye .
En sonunda da bir ilçede şube müdür yardımcısı oldu.
Pes etti yani.
Siz ne kadar dayanirsiniz bilmiyorum ama kendi cocugumdan biliyorum şimdiki nesil gerçekten çok değişik. Ben kendi çocuğumda yeri geliyor çok zorlanıyorum.
Allah yardımcınız olsun

Malesef günümüzün en zor mesleklerinden biri öğretmenlik hele ki bu nesile..

Teşekkürü ederim yorumunuz icin en azından anlaşılmakta iyi geldi

Ne heveslerle başlıyoruz ama maalesef sonuç hüsran, bizden beklenen sadece sürüyü bir arada tutmamız ve kendilerine biçilen süre bitene kadar okulda kalmalarını sağlamamız. Öyle öğrencilerim de var ki adete pırlanta olan onlara oluyor bu çocuklarla aynı sınıfta

Burda açılan bu tarz konular da hep söylüyorum, Allah bu devirde lise öğretmenlerinin yardımcısı olsun ..Ortaokulda bile zorlanıyoruz zaman zaman. Bence yapabileceğiniz pekte bir şey yok, bu sistem herşeyi öğrencinin eline bıraktıkça, aileler çocuğuma yan baktı psikolojisi bozuldu diye öğretmen şikayet etmeyi bırakmadıkça, her gün daha da kötüye gidicek buna çok eminim..Biz yine de meslağimizin getirisi yapacağız, sıkılmadan vazgeçmeden öğretmeye çalışacağız, onlar ne kadar öğrenirse artık..

Bence internetin hizli bir sekilde yayilmasi,Sosyal medyanin blincsiz kullanilmasi iyi etkilemiyor cocuklari.
Artik anneden babadan ogrenmek yerine her seyi net uzeriden ogrenmeye calisiyorlar.
Fenomen biri varsa takip ettikleri o ne soylerse,ne yaparsa farkinda olmadan yapmaya\taklit etmeye basliyorlar.
Dogru ve yanlisi ayirt etme yetisene sahip olmadiklari icin ornek aldiklari kisiler davranis bicimlerini olumsuz etkiliyor.
İnternet Dogru kullanan icin buyuk bir nimet,bizim zamanimiza nazaran her seyin daha kotuye gitmesinin nedeni ise bu bence..İnternetin nispeten bu kadar yaygin olmamasi.
Sonuc ise:Bilgi kirliligi,Kirli bilginin bazi kesimlerce dogru kabul edilmesi.
Buna yapacak bir sey yok bence.
Cozum icin bir hamle yapsaniz, duzeltmeye calissaniz,bu seferde velilir sizi yanlis anlayip celallenebilir sanki..
Ogretmenlik artik cok zor..En cok saygi gorulmesi gereken mesleklerden biri iken,velilerin saldirmaktan imtina etmedigi,ogrencilerin umursamadigi bir meslege donusuyor yavas yavas..
Yazik..

Öyle yapmaya çalışıyorum en azından birine bile bir şey öğretsem kar gözüyle bakıyorum. Keşke okuldan çıkınca hafızamı temize çekip hayatıma devam edebilsem ama olmuyor iste moralim bozuluyor. Evde kendi evladıma enerjim sabrım tükeniyor

Çok haklısınız bu dediklerinize kesinlikle katılıyorum. En azından bu öğrencileri okulda tutmak zorunda olmasak isteyen talep edenlerle uğraşsak sadece bu da yetecek ama iste halının altına süpürmek bizden istenen

Geçen gün biri burada yazmıştı o kadar doğru ki. Şimdiki öğretmenlere sorumluluk veriliyor ama yetki verilmiyor diye.
Daha kızım ilkokulda iken bunu hissettim. Sınıf 32 kişiydi ve ogretmenin seçtiği 8 proje öğrencisi vardı. Kızımda onlardan biriydi
Diğerleriyle ilgilendiğinden daha fazla ilgilenirdi
Bilmiyorum kafasında ne vardı sanki digerlerini zaman kaybı gibi görüyordu.
Öğretmenlik çok zor bir meslek ama biz anne babalara o kadar görev dusuyorki .
Derslerinden tutunda nasıl davaracaklarina kadar sadece öğretmenlere sorumluluk yüklersen tabi ki öğretmen okadar yükün altında ezilecek

Ayrica bahsettiginiz kisiler grubu da zehirler..
Ogrenmek isteyenleri de engeller..
Huzursuzluk da cikarir..
Kazanmak lazim,ama karsidan da defalarca adim atilmasina karsin bir duzelme emaresi goremiyorsaniz ayirmak lazim digerlerinden.
Sonuc olarak onlarin hakkina giriyor..
Ama supurun diyorlar iste,uzerini kapatin diyorlar..

Çok haklısınız insan gün gün tükeniyor..Topluma sorsanız öğretmen yatarak para kazanıyor ama bazen okulda bakıyorum meslektaşlarıma, insanlar yorulmuş bezmiş görünüyor bazen gözüme..Çünkü sistem artık öğretmene değer vermiyor bu da insanı yıpratıyor .Zaten bu devrin getirdikleriyle öğrenciler iyice zor..Çarpma işlemi bilmeyen öğrenciyi mezun ediyoruz biz mecburen, liseye gidiyor çocuk..Sonra matematik seferberliği ilan ediliyor göstermelik bir iki etkinlik, tüm sorunlar çözüldü sanki..Çok şey var söylenecekte işte,biz yine bir öğrenci bir kelime öğrense mutlu oluyoruz..

Lisede öğretmenim, geniş bir vaktimde bu konuya uzun uzun yazmak isterim ancak çok net olarak söyleyebilirim ki eğitim sistemi de gençler de bilinçli olarak bu hale getiriliyor. 12 yıllık zorunlu eğitim devam ettiği sürece, mantar gibi her yerde üniversiteler açılmaya devam ettikçe, sınav sistemi degistirilmedigi gibi baraj puanı olmadığı sürece sadece zorunlu eğitim kurumları değil yüksek öğretim kurumları da kalitesiz olmaya devam edecek. Biz de havanda su dövmeye devam edeceğiz.

Tayin alma şansınız yok mu? Yoksa bu ihtimal var ama bu okul eve yakın olduğu için mi tayini düşünmüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…