Çok şanslısınız öyle bir ortamda çalışmak büyük zevktir eminimBen de yaklaşık 10 seneden sonra liseye geçtim ve ohh be dedim dünya varmış. Ortaokul aşırı zor geliyordu, lisede öyle değil oturup konuşunca anlıyorlar biraz biraz.. Gerçi ben doğudayım, öğrencilerimiz büyüklerini sayar, efendi çocuklardır genelde. 1500 öğrencimiz olmasına rağmen nerdeyse hiç olayımız olmaz, öğretmenlerine çok değer verirler. Beni en çok üzen şey aşırı derecede umutsuz olmaları. Geleceğe dair bir hayalleri, umutları yok. Biz lisedeyken dolar kaç liraydı bilmezdik, yağın şekerin kilosu nedir haberimiz yoktu. Bu çocuklar şu an bizim halimize acıyor, hocam nasıl geçiniyorsunuz diyorlar. Bizim meselemiz bunlar değildi gençken.. Şimdi bakıyorum gözlerinde ışıltı yok.. Okuyup ne yapacağız hocam diyorlar. En zekileri bile pes etmiş durumda.. Ben bu noktada çok çaresiz hissediyorum..
O okuldan soğumasın diye kaç kişi arada harcanıyor umrunda değil tabiBen de ortaokul kademisinde çalışıyorum. Bu hafta dersine girdiğim bir öğrencimin annesi sınıf öğretmenine hatırladığım kadarıyla şöyle bir mesaj atmıştı.
“Benim çocuğum erkek tabii ki hareketli olacak. Onu ödev yapması için zorlayamam, derslerden soğur. Zaten erkek çocuğu okuldan uzaklaşmaya müsait, derslerden soğumasın diye çok üstüne gitmiyorum.”
Derste konuşan, düzeni bozan bu çocuk evde paşalar gibi yetiştirildiği için bizden de aynı şeyi bekliyorlar. Çocuklarının yaramazlıklarını, terbiyesizliklerini normalleştirip bize de kabul ettirmeye çalışıyorlar.
Allah tüm öğretmenlere bolca sabır versin inşallah.
Ne kadar doğru tespit bana göre.12 yıldır oldukça zor ve kalabalık bir bölgede öğretmenlik yapıyorum. Bu şekilde ukala, saygısız okul huzurunu bozan öğrencilerin velileri özellikle de anneleri aşırı korumacı, benim kemalim yapmaz modunda oluyorlar. Yıllardır gözlemim hep bu şekilde. Hiç değişmiyor bu kural.Ben de ortaokul kademisinde çalışıyorum. Bu hafta dersine girdiğim bir öğrencimin annesi sınıf öğretmenine hatırladığım kadarıyla şöyle bir mesaj atmıştı.
“Benim çocuğum erkek tabii ki hareketli olacak. Onu ödev yapması için zorlayamam, derslerden soğur. Zaten erkek çocuğu okuldan uzaklaşmaya müsait, derslerden soğumasın diye çok üstüne gitmiyorum.”
Derste konuşan, düzeni bozan bu çocuk evde paşalar gibi yetiştirildiği için bizden de aynı şeyi bekliyorlar. Çocuklarının yaramazlıklarını, terbiyesizliklerini normalleştirip bize de kabul ettirmeye çalışıyorlar.
Allah tüm öğretmenlere bolca sabır versin inşallah.
Aileler çocuk mu yetiştiriyor sanıyorsunuz?Ben bu çocukların aileleri tarafından bu kadar umursamaz ve sorumsuz yetiştirilmesini gerçekten anlamıyorum.
Sen bir taneye öğretsen daha pratik olmaz mı benim xx çocuğa öğretmemden ?Aileler çocuk mu yetiştiriyor sanıyorsunuz?
Onlar sadece BÜYÜTÜYOR.
Bedenlerini ve egolarını.
Çocuklarımın okulunda toplantıda öğretmenler, çocukların çevre bilinci oluşmadığını, okul bahçesinin her gün çöplüğe dönüştüğünü söylediğinde bir kaç velinin söylediği, onu siz öğreteceksiniz, boşuna mı okula gönderiyoruz oldu
Kesinlikle. Zaten okula kadar çöpünü çevreye saçmamayı öğrenmeyen cocuklar topluma karısınca sonuç buSen bir taneye öğretsen daha pratik olmaz mı benim xx çocuğa öğretmemden ?veliler bize hiç iş kalmasın istiyor. Çok iyi biliyorum o zihniyeti. Çalışıyorum toplantıya gelmeyeyim, öğretmen ödev vermesin yaptırması zor oluyor, okula para vermeyelim kaynak kitap almayalım ama çocuğum sınavlarda başarılı olsun, hiç üzülmesin yıpranmasın ama doktor olsun mühendis olsun… uzar gider…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?