Meslek farkı:/

Senin mesleğinin iyi olması onun mesleğini kötü yapmaz ki. Varolan karışık durumdan dolayı istemiyorlarsa kendilerince haklı olabilirler. Bunun yolu zamanla ikna etmeye çalışmaktır. Hiçbir meslek küçük görülemez bence, bu insan emeğini küçük görmektir. Ailene söyle meslekler arasında hiyerarşi yoktur, meslek içinde vardır. Senin için uygun gördükleri meslekler nelermiş en başından liste yapıp verselerdi madem.
E iyi madem, ne diyeyim.
Ama sen o kişinin mesleki unvanına aşık olmadın herhalde, onu o olduğu için sevmiş olman gerekiyor. Ama doktor taliplerinin yüzünü görmedin bile, ama unvanları öne çıkarıyor şimdiden. Bu işte bir yanlışlık yok mu?
Valla sen bilirsin.
şu ana kadar beni isteyen iyi ünvanlarda çok kişi oldu güzel biriyimde ama inanki meslekleri ne olursa olsun hiç umrumda olmadı

Erkek a
Bir polis arkadaşım hiç unutama şunu demişti : Şimdi ki kızların yerinde olsam polis ve askerle asla evlenme çoğunun psikolojik sorunları var. Askerle evlenmek zordur sürekli bir şehirden bir şehri gezersiniz ne bilim ! Diş hekimi olman başka bir meslek grubu ile evlenmene engel diil ki adam olsun yeter ! Erkek kardeşim doktor sevgilisi halkla ilişkiler mezunu önemli mi hayır mutlu ve uyumlu olmaları bizim için yeterli.
Erkek arkadaşımın sınıfı öyle çok tayin çıkacak bir sınıf değil o açıdan içim rahat

Can güvenliği açısından malum bir dönemdeyiz, o ayrı... Ama meslek olarak güzel imkanları olan bir meslek bence. Eskiden birçok genç kızın rüyasıydı subayla evlenmek falan :)))

Annen babanın rızasını almaya bak. İnan onlar önceden her şeyi hissediyor. Adamdan eminsen arkasında dimdik dur ailen kararlı duruşun karşısında mutlaka pes edecektir.
sevdiğimden eminim tabikide yoksa böyle bir işe kalkışmazdım ailemin sözünü mümkün olduğunca dinleyen biriyim normalde ama artık bu kararıma saygı duysunlar.:/

Meslek farkı olduğu için değil asker olduğu için aileni dinle derim .Ailem de asker çok var ve eşleri bin pişman.Haklılar da.

Bence sevgilini kucumsemiyorlar. Babasi asker arkadaslarim var, duzen takintili ve sinirli insanlar. Evi askeriye sanip ayni duzeni surdurmek istiyorlar. Etraf her daim toplu ve temiz olacak, ailece erken kalkilacak, yemek saatinde yemek kesinlkkle hazir olacak gibi. Ve yas ilerledikce iyi beter oluyor bu durum. Bence ailenin korkusu bu.

Bence sevgilini kucumsemiyorlar. Babasi asker arkadaslarim var, duzen takintili ve sinirli insanlar. Evi askeriye sanip ayni duzeni surdurmek istiyorlar. Etraf her daim toplu ve temiz olacak, ailece erken kalkilacak, yemek saatinde yemek kesinlkkle hazir olacak gibi. Ve yas ilerledikce iyi beter oluyor bu durum. Bence ailenin korkusu bu.
Şimdilik bi sorun yok aramızda bana pek yansıtmıyor ama ilerde ne olu bilemem tabi sırf bu yüzden de ayrılınır mı?askerler kimseyle evlenmesin mi

Şimdilik bi sorun yok aramızda bana pek yansıtmıyor ama ilerde ne olu bilemem tabi sırf bu yüzden de ayrılınır mı?askerler kimseyle evlenmesin mi

Sana sunu soyleyeyim ayni eve girmeden kimseyi taniyamiyorsun. Sevgilin yanina gelirken suslenip, kendine bakip geliyor misal, sanada ev isine yardinci olurum, esnek biriyim diyor olabilir ama eve girince adamin asıl huyunu gorebilirsin. Kopruyu gecene kadar hic bir erkek benim kotu huyum boyle demez zaten

kesinlikle doğru aynı eve girmeden tanıyamazsın kimseyi gerçek anlamda ama işte diyelim ki ilerde evleneceğim doktorun! kötü karakterli biri olmayacağı ne malum . ama insan sevdiği kişiyi tolere edebiliyor bi yere kadar diye düşünüyorum

seni anlıyorum ama daha öğrenciymişsin. eger yanlış anlamadıysamda okulun bitmeden seni istemeye geliyorlar.bu kadar aceleye ne gerek var .bence acele etme okulunu bitir işe başla .iş yasantısı insanı olgunlaştırıyor emin ol.Birde cevremde cok asker esi var. inan bana belli kalıpların içine girmek durumunda kalıyorsun .asker esi soyle davranmalı boyle olmalı sununla gorusmeli gorusmemeli gibi.birde guzel bir meslegin var ileride asker bir esin mutlaka tayini çıkıcak gorevi ne olursa olsun bu durumda ozelde çalısamassın muayenehane açamassın . sevdiğinle evlenmek elbetteki cok onemli ama daha okulunu bitirip işe başlamadan verilmemesi gereken kararlar bunlar. emin ol ailen senin icin en iyisini ister.

Back
X