Meslek farkı:/

Ailenin onay vermediği evlilikler çok sürmüyor gördüğüm kadarıyla sonuçta görmüş geçirmiş insanlar senden benden iyi biliyorlar ve olacakları kesterebiliyorlar ben olsam anne babamın sözünden çıkmam sonra pişman olursan geri dönecek yüzün olmaz suan hersey toz.pembe geliyor ama emin ol evlilik öyle değil

Merhaba arkadaşlar benim 4 yıllık bir ilişkim var aileme açtım konuyu kesinlkle karşı çıkıyorlar evlenmeme çünkü sevdiğim asker ve ben üniversitede iyi bir bölüm okuyorum meslek farkından dolayı evlenmemize kesinlikle olumlu bakmıyorlar napmalıyım:KK43:
Yarın birgün meslektaşınla evlendiğinde ailen mutlu olacağının garantisini verebilir mi ? hayır. Hatta biliyo musun o evinin kapısını kapattığında kimse sormuyor nasılsın bı derdin var mı diye. Eğer gerçekten güven saygı ve sevgi varsa aranızda böyle bı sebepten ayrılmanız yazık olur

Ben de ailemin baskisiyla ayrılmak zorunda kaldım çok üzülüyorum hala daha çok üzülüyorum umarım ikimiz için de hayırlısı olur bunu bir yaşayan bilir..

Kesinlikle katılıyorum sonuçta hayata bakış açısı aynıysa aynı kafa yapısına sahip olursa kişiler çok bir problem olacağını düşünmüyorum
Bence siz size söylenen farklı ve hoşunuza gitmeyen fikirleri kabul etmek istemiyorsunuz çünkü adamı seviyorsunuz. Genel geçer "samanlık seyran olur" sözleri hoşunuza gidiyor. Bir yakınım hep "evlenmeden önce de bazı şeylerin sorun olabileceği aklıma gelmişti ama kendimi sorun olmaz diye ikna etmiştim, göz ardı etmiştim, keşke etmeseydim." derdi bu konuda. Siz de kendinizi böyle ikna ediyorsunuz. Öfke, sinir, askeri rütbe sistemi, tayin... Bunlar yazılmış. Aileniz tabi ki bunlardan çekinir, biricik kızlarısınız. Ek olarak diş hekimliği emeği verip kazanmışsınız, iş sahibi olabileceğiniz bölüm seçecek öngörünüz varmış. (Yani özür dilerim yazacaklarım için haklı bir linç yiyebilirim). Ama adam işletme okumuş, onu da odtü-bilkent-boğaziçinde falan okumadıysa işsiz kalma ihtimalini bile bile okuması gerek (bilinçli olmaya çabalayıp maddi imkansızlıklar nedeniyle, genel işsizlik nedeniyle zorlananları ayrı tutuyorum). Bu da parayla ilgili falan değil uyumunuzla ilgili bilgi veriyor. Bir de subay olmak için emek vermesi gerek, vermesin demişsiniz... Yoksa dert paraysa artık diş hekimleri de zor para kazanıyor, adamın ise garanti işi var. Kimse size doktorla evlenin demiyor burada, dikkatli hareket edip ailenizin önyargılarına kulak verin ve acele etmeyin diyoruz. Sonuçta herkesin derdi mutluluğunuz.

Son düzenleme:
Sevgilinizin uzun vadede sizin ondan daha konforlu ve alanınızla ilişkili bir işte olmanızı, akademik olarak daha başarılı olmanızı sorun edip etmeyecek, bu nedenle kendini yetersiz hissedip hissetmeyecek biri olup olmadığına da dikkat edin. Sorun etmezse zaten ortada bir mesele olmaz ama bazı insanlar ellerinde olmadan kendilerini kötü hissediyorlar, bu durumda ikiniz de yıpranırsınız. Yine de üzerinde çalışılıp çözülebilecek sorun ama genelde düzetlemeye çabalamak istemiyor kendini yetersiz hisseden taraflar çünkü bununla yüzleşmek istemiyorlar.

Okumuş etmiş insanlar da meslekleri kategorize ediyor ya anlamıyorum.İyi meslek kötü meslek nedir Allah aşkına.Siz bu ego ile evlenmeyin bence adamın başını yakmayın.

okudğunuz şeyi doğru anlasaydınız zaten bunu söylemezdiniz. Sorun olan ailemiz , egomuz olmadğı için ailemize rağmen ilerleyebilir miyiz diye bakıyoruz.

Sevgilinizin uzun vadede sizin ondan daha konforlu ve alanınızla ilişkili bir işte olmanızı, akademik olarak daha başarılı olmanızı sorun edip etmeyecek, bu nedenle kendini yetersiz hissedip hissetmeyecek biri olup olmadığına da dikkat edin. Sorun etmezse zaten ortada bir mesele olmaz ama bazı insanlar ellerinde olmadan kendilerini kötü hissediyorlar, bu durumda ikiniz de yıpranırsınız. Yine de üzerinde çalışılıp çözülebilecek sorun ama genelde düzetlemeye çabalamak istemiyor kendini yetersiz hisseden taraflar çünkü bununla yüzleşmek istemiyorl

Genel olarrak yorumlarınızı beğendim çok teşekkür ediyorm.

Yani ailen haklı kelle koltukta bir meslek sabit maaş olması hayat şartları askerlerin bir cogunun psikolojisi falan derken kızları üzülsün istemiyorlar ha evlenmeye engel mi asla değil gönüller bir olsun yeter

Ahaha evet demek ki zaman geçse de insanlar aynı problemleri yaşıyor. 7 yıl önce konuyu açan meslektaşımı gerçekten çok merak ediyorum. Bana yol gösterebilir belki tam olarak aynı şeyleri yaşamışız çünkü 😂😂
Siz yeni konu açsanız daha iyi çözümler , tecrübeler ve öneriler gelir..

Ben evlilik kararı alırken meslek, ekonomik durum gibi şeyleri 2. Planda olmasi gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki mesleği yok değil sadece ailenin tercih etmediği bir meslek. .

1. Planda ise karakter kişilik davranış türleri. .
Öyle de göremediğin adamın karakteri kişiliği de bir işe yaramıyor.

Düz polis, asker değil.

Polisle asker fark ediyor mu?

Ey polis asker eşleri?
Ben deniz subayı eşiyim polislikte rütbe nasıl oluyor bilmiyorum. Kendi eşim için konuşayım o yüksek makine mühendisi. Yurtdışı görevleri için yds puanı vs gerekiyor ve rütbeye göre maaşı ve bazı sosyal imkanları artıyor. İlerleme durumları oluyor.

Asker eşi olmak zor,ondan istemiyorlardir.Uer yer gezeceksiniz, kurulu bir düzen oturtmak zor olacak.Genelde yanlız olacaksınız,Bebek bakiminda keza öyle.
Birde sürekli korku içinde yaşayacaksınız.
ben bekarken polis ve asker adaylarını direk eliyordum.Kendimi tanıyorum çünkü.Ama siz sevmişsiniz.
kişiliğinde bir sorun yoksa bu hayata katlanirim diyorsanız ikna yoluna girin

şu ana kadar beni isteyen iyi ünvanlarda çok kişi oldu güzel biriyimde ama inanki meslekleri ne olursa olsun hiç umrumda olmadı
Ben yorumlarınıza bakarak sizin beni ne doktorlar mühendisler istedi modunda olduğunuzu düşündüm açıkçası. Bu arada ast subay la niye denk olmadığınızı da anlayamadım? Hadi paralı er uzman falan anlarım da..

Back
X