Yani ben yorumlari anlayamiyorum.
Muhendislik cok onu acik bir meslek, sinir yok. Muhasebeyle kiyaslayamazsiniz. Hayat KPSSden puan alip memur olmaktan ibaret degil ki.
Bu kiz yuksek lisans da yapar, cok degisik islere de imza atabilir. Benim oldugum ulkede cok degisik isler yapiliyor, isin bilim boyutu da gelistirme boyutu da bas donduren hizla ilerliyor. Yaptirilacak ise uygun nitelikli insan bulmak zorlasti artik, ben kendi takimima calisan aradigimda bulmakta zorlandim, neyse.
Ama kim KPSSyle atanip butun gun ofiste oturur derseniz o zaman durum esit tabi.
Annene gelene kadar, sen sorun etmissin meslegi. Hem ne var bunda? Muhasebeyi cay falan dagitmak mi saniyorsun? Gayet de saygin bir meslek. Muhendisligin bu kadar buyutulmesi eskidendi. Hala var mi bunu yapan insanlar?ikimizde 20 yaşındayız ve geleceğe yönelik planlar yapıyoruz ve ailemizin tepkisinden korkuyorum annem kesin sen mühendissin diyecek biliyorum....
canım sen hangi ülkedesin bilmiyorum ama burda ortalık mühendis kaynıyor.. özellikli bir bölüm değil yani.. ha evet yüksek lisans yapabilir okulda kalabilir prof olabilir vs.. yada özel söktörde çalışabilir.. ama o bilim dediğin çok ütopik kaçıyor tr için..
Ben Almanya'dayim ama ben de Turkiye'deki bir okuldan mezunum, doktora icin gittim sonra kaldim.
Bilim yani pekala savunma sanayi sirketlerinde de artik onem kazandi. Bir kere donmeye niyetlendigimde is ilanlarina bakmistim, Ankara'da da , istanbul'da da hem ozel sirketlerde , hem de buyuk savunma sanay sirketlerinde cidden isin arastirma gelistirme niteligine uygun nitelikli insan ilanlari var, cok sayida gordum. Hic de utopik degil, burdaki insanlar da modern dunyaya ayak uydurmak gerektigini kavramaya basladilar artik. Goruntu isleme, dogal dil isleme, ses isleme, video islemeyle ilgili cok sayida ilan gordum, yuksek sermayeli sirketler bu isi finansal yonden yapabilecek duzeydeler en azindan.
Ben de burda okula basladim, Turkiye'de bilim yok diye popomun ustunde otursaydim ben de asgari ucretle calisacaktim dediginiz gibi. Insan bir seyler yapmak isterse mutlaka yolunu bulup yapiyor.
O zaman butun muhendisler muhendislerle evlensin muhendis cocuklar dogursun. Sonra gelsin hindistan gelsin intiharikimizde 20 yaşındayız ve geleceğe yönelik planlar yapıyoruz ve ailemizin tepkisinden korkuyorum annem kesin sen mühendissin diyecek biliyorum....
tabi orası öyle
sevgilisi de bu kızın o başarılara ulaşmasına sevinir destekler yani öyle olmalı bence. :/
komplekse girecek biriyse.. işte o zaman sıkıntı
Oraya hic girmeyelim simdi
Bir tane adamla flort ettiydim, turizm sirketi sahibiydi. Geliri tabi ki benimkinden fazlaydi, ben maasli calisanim sonucta.
Neyse, yakinda doktora mezunu olacak olmama gidip gelip laf carptirdi???? Yani erkegin geliri fazla olsa bile, daha fazla egitimli olmak, ya da daha prestijli bir meslekten olmak bence adam fevkalade olgun biri degilse patlayabiliyor
Destekleme vallahi olmuyor. Adam ayni duzeydeyse bile, kendi geride kalir korkusundan kadini destekler gorunuyor ama icten ice korkuyor, kadinin basarisiz olmasini istiyor genelde.
Aciktan aciga kostek olmasa bile, destek sozde, goruntude ama ozde haset ve korku var.
Destekleme, sizin adiniza sevinme isi genelde yalan kizlar, fevkalade olgun, komplekssiz erkekler dunyada yok
bilmiyorum ya olabilir
eşim de belki içten içe böyle düşünüyodur
ama bana yansıtmadı
hatta şu anki işime onun zorlamasıyla girdim, adam benim tezimi benden çok dert ediyor
gelecek planlarında benim milletvekili olmam varmış
eğer içinden hazmedemiyosa üzülürüm
bunu anlamanın bi yolunu bulmam lazım
Konuyu açmadan, sadece başlığa bakarak konuyu açan hanım kesin mühendistir dedim ve yanılmadım. Çünkü kadın Mühendislerin birçoğunun genel olarak düşünce tarzı bu; sosyal statü.
Bunu daha okulu bile bitirmemişken düşünmek çok yanlış. Aşk varsa bunları problem etmek çok yanlış. Ama şöyle de inkar edilemez bir gerçek var ki bir mühendis genellikle muhasebeciden daha çok kazanır. Aynı işyerinde Çalışacak olsanız sen onun üstü olacaksın. Muhasebeci mali Müşavir olabilirse o zaman durum değişir tabi. Kendi ofisini açıp paranın da statünün de âlâsını elde eder.
Yani kısacası gereksiz yere ne kendinizi çok yüksekte görün ne de sevdiğinizi küçümseyin. Çalışmak ve başarmakla alakalı.
Bu arada ben de 6 yıllık mühendisim, benim için insan ilişkilerinde karakterdir önemli olan.
bilmiyorum ya olabilir
eşim de belki içten içe böyle düşünüyodur
ama bana yansıtmadı
hatta şu anki işime onun zorlamasıyla girdim, adam benim tezimi benden çok dert ediyor
gelecek planlarında benim milletvekili olmam varmış
eğer içinden hazmedemiyosa üzülürüm
bunu anlamanın bi yolunu bulmam lazım
Biriniz bilim adami digeriniz amele sancak gorende
Siz yapmış gibisiniz takintiyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?