meslek farklılığı..

Ön muhasebe seviyesinde kalıp ömrü fatura girip KDV hesaplamakla geçecekse tabi sorun olabilir de, mali Müşavir olup iyi şirketlerle anlaşır, sonra da yeminli olursa fln paraya para demez.

Kim ne derse desin, ben evliliklerde gelir uyumuna inanıyorum. Sen kafaya takmasan adam takıyo, olmadı Aileler takıyo. Yok yere sorun yani.

Ha ayrıca yozgattaki adını bilmediğim üni.den bile mühendis çıkıyo yani artık, sen de deli paralar kazanmazsın bi ODTÜ İTÜ mezunu değilsen..

Canim senin su söylediğin statüde mühendislerden bahsedilmiyo diğer yorumlarda zannimca. Kimsenin haddine değil bir İTÜ mühendisliği küçümsemek mesela. Ama sınav sistemi o kadar kötü ki artık barajı zor bela geçen, matematikten doğru duzgun neti olmayan adamlar mühendislik fakültelerine yerleşiyor maalesef. Konu sahibini bilmiyorum tabii ama ben her muhendisim diyene eskisi kadar vayyy ne zeki gözüyle bakmiyorum. Kahrolsun artan kontenjanlar

evet mesela kuzenim gıda müh, 2. öğretimde okuyor
290 puanla mı ne girdi puan sistemini tam takip etmiyorum ama yüzbinlerdeydi türkiye sırası
ama mühendis olacak yani

edit. 240 puanmış

evet mesela kuzenim gıda müh, 2. öğretimde okuyor
290 puanla mı ne girdi puan sistemini tam takip etmiyorum ama yüzbinlerdeydi türkiye sırası
ama mühendis olacak yani

edit. 240 puanmış
0 matematik netiyle matematik öğretmeni olunabiliyor artık :)) şaka gibi. Konu sahibi hangi bölüm, devlet mi özel mi, hangi şehir bi yazaydi iyiydi aslında :)

Ben muhendisim ikinci uniyi okuyorum eşim gıda teknikeri .ben bu durumun eğitimle alakalı olduğunu düşünmüyorum kendini geliştirmekle alakalı . Allahım bin sukur çok mutluyum. Ama ben iyiyim diye herkes de iyi olacak diye birşey yok . eşi çok yüksek mevki de olup da şiddet giren okdr arkadaşım oldu ki. Sadece Allah iyi insanla karşılaşırsın diyorum . çünkü bu kişilikle alakalı aynı evde yaşamadan da bi adamın ne mal olduğu anlaşılmıyor emin ol.

Sen mühendissin adam muhasebeci daha ne olsun ki anlamadım muhasebeci olmak kötü mü yani ?

Ayrıca Mali Müşavir olursa ayda 10-15 bin tl kazananı bile gördü bu gözler ki mühendis olup da şuan 1 500 TL ye çalışan arkadaşlarım var. Yani paraysa konu asla kıyaslamayın kimin ne olacağı hiç belli olmuyor.

Bu devirde aslında okuduğun bölüm değil kendini yetiştirmek önemli olan kesinlikle çevremde okuduğu bölümden ne olur dediğim ve çok iyi yerlere gelen insanlar olduğu gibi off be kızın okuduğu bölüme bak dediğim ve sonunda bir kaç iş denemesinden sonra dikiş tutturamayıp evde oturan kişiler o kadar fazla ki.

Son düzenleme:
Muhasebeciler muhendislerden daha fazla kazaniyorgenelde.Hele bide mali musavir olursa banknotlarla gezer erkek arkadasin.

Muhasebecilik tam bayan işi.Çünkü bayanlar ev geçindirmez en fazla katkı sağlar.Bu yüzden muhasebe mesleğinin katkısı yeterli olur.Ama erkek için aynı şey geçerli değil.O yüzden yerinizde olsam erkek arkaşımı dikey geçiş sınavına girerek 4 yıllık bir bölüm tamamlamasına ikna etmeye çalışırdım.Misal ben. Muhasebe okuyordum, dikey geçiş sınavı ile maliyeye geçtim.Maliye bitincede mali müşavirlik sınavlarına giricem.Ki mali müşavirler mühendislerden daha iyi kazanıyor.Gayet ev bile geçindirilebilir.Yani muhasebeci olarak kalırsa biraz hoş değil tabiki ne yalan söyliyim.Ama tamamlayabilir.Umarım böyle bişeye gönlü vardır yada ikna edebilirsiniz.

Muhasebeciler muhendislerden daha fazla kazaniyorgenelde.Hele bide mali musavir olursa banknotlarla gezer erkek arkadasin.

Muhasebeciler mali müşavir olamıyor.Muhasebe bölümü 2 yıllık yani önlisanstır. Ve 2 yıllıkbölüm mezunları mali müşavirlik sınavına giremezler bu yüzden mali müşavir olamazlar.Müşavirlik için işletme iktisat maliye ekonometri gibi bölümlerden mezun olmak gerekiyor.Muhasebeden olmuyor yani kısacası.Bu sebeple sevgili konu sahibi dediğim gibi, erkek arkadaşınıza bu bölümü bitirdikten sonra dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık bir bölüme geçiş yapması için ikna edin derim ben.Mali müşavirlik sınavlarına girmeye hak kazanırsa belki müşavirliğide kazanırki çokta iyi kazancı vardır.Muhasebe temeli olduğu için zaten sınavda çok zorlanıcağını sanmıyorum.fakatlisans diploması şart.

Adam avinin avci olmasini asla ASLA sindiremiyor. Tecrubeyle sabittir.
Siz ondan asagi statude ve daha az bilgiliyken sizden iyisi yoktur.
Siz biraz ondan ileri giderseniz, bak birazcik diyorum..
Adam size dunyada cehennemi yasatir, bir insanin nasil hainlesebildigini gorur insanlardan hayattan herseyden nefret edersiniz.
O derece kontrol hastasidir erkekler.

Ama ARGE fonlari kisitli oldugu icin her zaman para bulamiyor.
Doktora sonrasi bilinmez cekilmez guvencesi olmayan bir hayata her ana kizi cesaret edemez. Biraz , yok bayagi cilgin olmak gerekir.

Akademik kariyer, maddi durum bir yana kültür farkı da olacaktır. Aile de sorun eder, bir süre sonra sen de sorun edersin emin ol.

Neden sorun olsun meslekte ilerleyip mali musavirlige ordan da yeni acilacak olan vergitayda hakimlige kadar gidebilir... nesi sorun ki?

Bu meslek farkı da son moda oldu.
Pardon siz evleniyor musunuz, yoksa birlikte iş yeri mi açacaksınız?
Yani ne alaka mesleklerle evlilik, biri bana anlatabilir mi.

Sevde biz sevince dert etmiyoruz ama adamlar çok dert ediniyor inan bana. Tecrübeyle sabit.

Esimle evlendigimizde o öğrenciydi üni.de ben ise öğretmen. Çalışıyordu işi vardi sukur. Şimdi o yüksek lisansını yapan bir mühendis. Yine eski işinde aynı kurumda çalışıyor. Eğitimde benden önde. Eğer sorun oysa. Yok davranış vs den korkuyorsan sen ona aşıksın zaten. O yüzden okulu su bu çok önemli değil. Yüreğini seviyor guveniyorsan problem yok bence :)

konu universite sınavı olunca herkes sınava karşı çıkar tek sınavla hayatın belirlenmesi diye ama şimdi puan konusu açılmış bizim sınıftakilerin bi kısmı da böyle bölümümüzün puanları düştü yeni üniversiteler açıldıkça bizim bi alt dönemimiz bizden 15 bin bi alt dönemimiz 35-40 bin sıra gerideler bizden ama okulda hiç bir fark yok bilmeyen adam zaten mezun olamıyorki o dersleri geçmek imkansız şanslıysan d ile geçrsin ama d ile geçerken bile bi şeyler yapman gerekiyor bölüm derslerinde yoksa geçme gibi bi dunya yok (kendi bölümüm ve elektrk elektronk için konuşuyorum öbürlerini bilmiyorum

puan hiç bir şeyi belirlemiyor ben 3teyim 1. sınıf dersine giriyorum ek ders veriyoruz çoğu yaz mevsimi bir şeyler öğrenip gelmiş biz şaşırdık vay be dedik biz ilk geldiğimizde böyle değildik diye

ben de 22bindeydim ilk senem de bütün bölüm derslerinden kaldım (3 taneydi sanırım biri biri 9 biri 7 biri 8 kredi)şfdldlfkgldfjgjldfg

konu puansa fenliseli 20bindeki adam hala nasıl matemmatikten kalabilir bunu tartışalım fdlkjlkjdf

sonuç olarak puan istediği kadar yükseek ya da düşük olsun çalışmadıkça ne mezun olabilirsin hadi oldun diyelim ite kaka 5 senede bitirmen mümkünnn değil öyle bi dunya yok yani tüm hocalar 1. sınıfta gazınızı alayım diye bu konuşmayı yapmıştı da sallamamıştık vay be

fenliseli bi arkadaşm okul değiştirdi küçük bi ilin bilg muhendisliğine gitti arada konuşuyoruz bi değişiklik yok hala kalıyomuş

ama az da olsa duyduğuma göre bi uni varmış harran mı yanlış hatırlıyo olabilirim makineden biri oraya gidip 3ortalama yaptı

%5 okul %95 kişi etkili ...........çevreyle sabit

konuya dönersek erkek arkadaşn ilerde sorun çıkarabilir anneni susturmak için de anne muhasebenin puanı daha yüksek dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…