Canim senin su söylediğin statüde mühendislerden bahsedilmiyo diğer yorumlarda zannimca. Kimsenin haddine değil bir İTÜ mühendisliği küçümsemek mesela. Ama sınav sistemi o kadar kötü ki artık barajı zor bela geçen, matematikten doğru duzgun neti olmayan adamlar mühendislik fakültelerine yerleşiyor maalesef. Konu sahibini bilmiyorum tabii ama ben her muhendisim diyene eskisi kadar vayyy ne zeki gözüyle bakmiyorum. Kahrolsun artan kontenjanlarYani ben yorumlari anlayamiyorum.
Muhendislik cok onu acik bir meslek, sinir yok. Muhasebeyle kiyaslayamazsiniz. Hayat KPSSden puan alip memur olmaktan ibaret degil ki.
Bu kiz yuksek lisans da yapar, doktora da yapar, cok degisik islere de imza atabilir. Benim oldugum ulkede cok degisik isler yapiliyor, isin bilim boyutu da gelistirme boyutu da bas donduren hizla ilerliyor. Yaptirilacak ise uygun nitelikli insan bulmak zorlasti artik, ben kendi takimima calisan aradigimda bulmakta zorlandim, neyse.
Derdiniz ille de paraysa ; ikisi de asgari ucretin ustunde maasla ise baslasar bile, ilerde durum degisir. Bu kizin kazanci katlanarak artabilir. Yaptiklari mesleklerin isleri, vizyonlari, yollari ayni degil, bu kizin anlatmaya calistigi sey bu bence anlamak isteyenler icin. Her sey para degil. Ote yandan vizyon genisledikce para da artiyor tabi. Oysa muhasebede gelisme olanagi cok fazla yok, gelir artsa bile, hayatboyu ayni is(yanilmiyorsam).
Ama kim KPSSyle atanip butun gun ofiste oturur derseniz o zaman durum esit tabi.
evet mesela kuzenim gıda müh, 2. öğretimde okuyorCanim senin su söylediğin statüde mühendislerden bahsedilmiyo diğer yorumlarda zannimca. Kimsenin haddine değil bir İTÜ mühendisliği küçümsemek mesela. Ama sınav sistemi o kadar kötü ki artık barajı zor bela geçen, matematikten doğru duzgun neti olmayan adamlar mühendislik fakültelerine yerleşiyor maalesef. Konu sahibini bilmiyorum tabii ama ben her muhendisim diyene eskisi kadar vayyy ne zeki gözüyle bakmiyorum. Kahrolsun artan kontenjanlar
0 matematik netiyle matematik öğretmeni olunabiliyor artık :)) şaka gibi. Konu sahibi hangi bölüm, devlet mi özel mi, hangi şehir bi yazaydi iyiydi aslında :)evet mesela kuzenim gıda müh, 2. öğretimde okuyor
290 puanla mı ne girdi puan sistemini tam takip etmiyorum ama yüzbinlerdeydi türkiye sırası
ama mühendis olacak yani
edit. 240 puanmış
Ben muhendisim ikinci uniyi okuyorum eşim gıda teknikeri .ben bu durumun eğitimle alakalı olduğunu düşünmüyorum kendini geliştirmekle alakalı . Allahım bin sukur çok mutluyum. Ama ben iyiyim diye herkes de iyi olacak diye birşey yok . eşi çok yüksek mevki de olup da şiddet giren okdr arkadaşım oldu ki. Sadece Allah iyi insanla karşılaşırsın diyorum . çünkü bu kişilikle alakalı aynı evde yaşamadan da bi adamın ne mal olduğu anlaşılmıyor emin ol.merhaba kızlar...
problemimim meslek farklılığı...
erkek arkadaşım muhasebe okuyor ben ise mühendislik.
şimdilik aramızda sorun olmasada ilerde sorun olmasından korkuyorumn açıkcası..
yorumlanızı bekliyorum .
Muhasebeciler muhendislerden daha fazla kazaniyorgenelde.Hele bide mali musavir olursa banknotlarla gezer erkek arkadasin.
merhaba kızlar...
yorumlanızı bekliyorum .
Oraya hic girmeyelim simdi
Bir tane adamla flort ettiydim, turizm sirketi sahibiydi. Geliri tabi ki benimkinden fazlaydi, ben maasli calisanim sonucta.
Neyse, yakinda doktora mezunu olacak olmama gidip gelip laf carptirdi???? Yani erkegin geliri fazla olsa bile, daha fazla egitimli olmak, ya da daha prestijli bir meslekten olmak bence adam fevkalade olgun biri degilse patlayabiliyor
Destekleme vallahi olmuyor. Adam ayni duzeydeyse bile, kendi geride kalir korkusundan kadini destekler gorunuyor ama icten ice korkuyor, kadinin basarisiz olmasini istiyor genelde.
Aciktan aciga kostek olmasa bile, destek sozde, goruntude ama ozde haset ve korku var.
Destekleme, sizin adiniza sevinme isi genelde yalan kizlar, fevkalade olgun, komplekssiz erkekler dunyada yok
Ama ARGE fonlari kisitli oldugu icin her zaman para bulamiyor.Kizin hevesini kirmayin.
Belki gercekten insanliga faydali, uretken iyi bir muhendis olacak.
Muhendisler arasindan da bilimadamlari cikiyor. Hatta bugunlerde son teknoloji ureten insanlar muhendisler oldugu icin, bilim insanlarinin azimsanamayacak bir kismi muhendis sinifindan cikiyor.
Bu meslek farkı da son moda oldu.
Pardon siz evleniyor musunuz, yoksa birlikte iş yeri mi açacaksınız?
Yani ne alaka mesleklerle evlilik, biri bana anlatabilir mi.
merhaba kızlar...
yorumlanızı bekliyorum .
Bence bu konu sahibi dert etmiş, komplekse girmiş bile. Her nedense. Bu konuda adamın bir şey yaptığı yok ki, dert eden konu sahibi.Sevde biz sevince dert etmiyoruz ama adamlar çok dert ediniyor inan bana. Tecrübeyle sabit.
erciyes elektrik elektronik0 matematik netiyle matematik öğretmeni olunabiliyor artık :)) şaka gibi. Konu sahibi hangi bölüm, devlet mi özel mi, hangi şehir bi yazaydi iyiydi aslında :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?