Siz öğretmenmişsiniz, sevgiliniz berber. Berber deyince şöyle bir durmak lazım... Öğretmeni anlatmıyorum nasıl olsa herkes biliyor diye :) En azından buradaki çoğu kişi bilir. Berberlikten bahsedeceğim.
Berber adam işsiz kalmaz. Madde bir. Bunu ilgilenenler not etsin.
Berber adam iyi para kazanır, bu da iki.
Amcam berber. Askerden gelir gelmez kıytırık bir berber dükkanı ile başladı ve şu an 2 ya da 3 tane evleri var. Eşi yani yengem şehir hayatı tecrübesi olmayan bir köylü kızıydı. Yıllardır İzmir'in göbeğinde yaşamasına rağmen halen daha çok kapalı olduğu, değişik, bana günümüz medeniyetinden ve düşünce tarzından uzak gelen fikirlere, düşünce ve hareketlere sahiptir. Amcam normal bir adam. Neyse, amcam inanılmaz para kazanıyor, yengem hayatında hiç gidip de bir yerde eleman olarak çalışmadı ama yıllardan beri evinden iş yapar, dikiş nakış, işleme gibi. Bu arada evden iş yapma olayını sakın küçümsemeyin, ben de bu şekilde gelir sağlıyorum, klavyeye bastığım her tuş para ediyor. Yabana atmayın yani...
Berber adam esnaftır, her telden insan tanır, birçok konuda bilgi ve görüş sahibidir. Siyasette bile objektif görüş sahibi olabilirler çünkü bir müşteri gelir ya bu hükümet ne kadar iyi der, başkası gelir ay ne kadar da kötü bir hükümet der falan... Berber adam herkesi dinler, bir sürü şey öğrenir, bin tane bakış açısı yakalar. Aşağılamasın kimse.
Berber adam sosyaldir, çevre tarafından sevilir. Yıllardan beri aynı berbere gider insanlar. Adam isterse dışarıdan üniversite okusun ama işi çok iyi onu söyleyeyim. İşi hiçbir ekonomik krizden etkilenmeyecek kadar sağlamdır hatta memurun işinden daha sağlamdır. İhraç edilen binlerce memur haberi halen taze, biliyorsunuz.
Uzun lafın kısası berber sevgilinizin iş konusunda birçok insandan daha çok avantajı ve garantisi var. Bu ailelere üniversite mezunu olsanız da yaranamazsınız hanım efendi. Biraz önce bir konuda gördüm, kızın sevgilisi üniversite mezunu ama asgari ücretle iş bulabilmiş. Vay efendim asgari ücret çok az, bu çocuğun işi ne olacak, hayatın boyunca sefalet mi çekeceksin muhabbetleri aileden geliyor.