Meslek önemli mi?

Canım arkadaşın komplex yapıyor mu? O yapıyorsa büyük sorun var.
Arkadaşın kitap gazete okur mu ?

Arkadaşın sorunlarla karşılaştığında ilk tepkisi nedir?
Arkadaşın gece hayatı var mı?
Arkadaşın arkadaş çevresi sabah kazanan akşam takılan haftasonu maça giden tipler mi?
Arkadaşın ailesi ile ailen arasında uyum var mı , benziyorlar mı yoksa çok daha düşük sosyoekonomık duzeydeler mı?

Arkadaşın parasını değerlendirebiliyor mu? Birikimi var mı?
Arkadaşın annesi ile ilişkisini gözledin mi hürmeti saygısı var mı?
Arkadaşın arabayı nasıl kullanıyor yemeğini nasıl yiyor gözledin mi?
Arkadaşının evlilikden beklentileri ile aeninki uyuşuyor mu?

Özbakım becerileri nasıl bakımlı mı? Yoksa terli yanına geldiği oluyor mu?
Daha cok sayarım
Egitim herseyi çözmüyor sen biraz özele gir incelerken. Kararını verdiğindede ters bi durum olduğunda başına kakacak bir ailen olduğunla yüzleş
Kolay gelsin cnm
Bu dediklerinizin hepsini irdeledim. Bir sorun yok

Yüksek lisans mezunu olduğumda o zamanlar lise mezunu asla evlenmem diyordum. Benim gibi yüksek lisans mezunu olan eşimle evlendim. Allaha binlerce şükürler olsun ki çok mutluyum. Evlendikten sonra fark ettim ki eşin karekteri önemli imiş. Ne bilim adam en iyi yerde en iyi eğitimi almıştır ama adam adam değildir. O zaman ne yapacaksın. Önceki fikrimin yalnis oldugunu anladım. Sen sevgilinin bütün hareketlerini gözlemlersin ona göre karar verirsin. Ailen de eğer sen çok istersen yanında olacaklardır bence. Güzel güzel konusursun ikna olurlar diye düşünüyorum. Sevgilin iyi bir koca olur mu? Annesine kız kardeşine tutumu nasıl? Saygılı mi? Karakteri düzgün mu? Sınırlı mi yoksa daha sakin mi? Şiddet sever mi yoksa şiddete karşı mi? Kavga anında düzeltici taraf mi bozucu taraf mi? Iyi bir baba olur mu? Ev islerinde yardimci olacak bir tip mi? Yardim konusunda sert cizgileri olan bir tip mi? Yani evlenmeden çok çok iyi gozlemlerdim ben olsaydım. Eşim bu sorularımın hepsine evet cevabını kendi içimde onaylamisti. Pişman olmadım allah ondan razi olsun. Bir de şu var. Asla hoslanmadigin tavırları varsa ay sonra düzeltir bu huyunu değişir deme eğer çok işe hatası ayrıl. Ben bir iki sevgilimden ayrıldım. Şimdi diyorum ki iyiki de ayrılmışim doğru insanı buldum. Her şey bizim elimizde. İlerde çok aglayacagimiza o an ağlamak en doğru olanı. Bir insan yedisinde neyse yetmisinde de öyledir derler ya o söz çok doğru.
Kesinlikle size katiliyorum. Bunlar çok önemli.bunlardan dolayi sıkıntı olsa inanın ki anlayacağım ama yok problem.

Önyargılı konuşulanı dinlemeyen sorun çözme becerisi sıfır. Sorunlarından kaçarak kurtulacağını snan. Patlama sınırına gelinceye kadar görmezden gelen. Kadını ikinci plana iten bir reislik anlayışı olan. Annesine hğrmetsiz yada fazla itaatkar olan bir üniversiteli mi yoksa
Evlilik hayatını sürekli bir çabalanması gereken idame ettirilmesi gerekli bir çaba olduğunun farkında olan kazan kazan anlayışına göre sorunları çözebilen akşam evinin yolunu bilen haftasonu ailesiyle vakit geçirmeyi önemseyen parasını ailesi için biriktirebilen kibar bir lise mezunu mu

Ya ne saçma ailenizin düşüncesi.İlla herkes 4 yıllık üniversite bitirip memur mu olacak!Eğer ailesi iyiyse yaptığı iş düzgünse ve iyi bir eş olacağına inanıyorsanız evlenin derim.

Sanki memur olmak çok kolay.Ben kamuya girebilmek için kaç senemi verdim,öyle bir ülkede yaşıyoruz ki puanın yüksek olsa bile istediğin şehire atanamıyabiliyorsun,istediğin kuruma giremeyebiliyorsun.Kısaca her yüksek puanı olan her kurum sınavını kazanan memur/kamu görevlisi olamıyor.Hele ki torpilin adam kayırmanın olduğu ülkemizde!!!

bir insanın değerlendirilmesi gereken en önemli kriter karakterli saygılı çalışmayı seven ve sizi seven biri olmasıdır. Kusura bakmayın ama aileniz kafa olarak çok cahil.

Sanki memur olmak çok kolay.Ben kamuya girebilmek için kaç senemi verdim,öyle bir ülkede yaşıyoruz ki puanın yüksek olsa bile istediğin şehire atanamıyabiliyorsun,istediğin kuruma giremeyebiliyorsun.Kısaca her yüksek puanı olan her kurum sınavını kazanan memur/kamu görevlisi olamıyor.Hele ki torpilin adam kayırmanın olduğu ülkemizde!!!
Evet malesef memur olmak kolay değil ama bunu anlatmak cok zor malesef.

bir insanın değerlendirilmesi gereken en önemli kriter karakterli saygılı çalışmayı seven ve sizi seven biri olmasıdır. Kusura bakmayın ama aileniz kafa olarak çok cahil.
Evet malesef o kriterlere bakmıyorlar.

Ailem memur istiyor okumak sıkıntı değil ki.
araları okumamıştım.
mesleği neydi sevgilinin?
annen baban kendileri de memur mu peki?
bu açıkcası çok sığ bir kriter.
sabit geliri olsun hayatın garantide olsun diye mi düşünüyorlar.
okulunu değil de işini beğenmiyorlar demek.

araları okumamıştım.
mesleği neydi sevgilinin?
annen baban kendileri de memur mu peki?
bu açıkcası çok sığ bir kriter.
sabit geliri olsun hayatın garantide olsun diye mi düşünüyorlar.
okulunu değil de işini beğenmiyorlar demek.
Evet okul cok problem edilmiyor sıkıntı isi görüyorlar. Bir memurdan daha fazla kazanıyor. Hem garanti olsun hem de çevredeki insanların ne dusuneceklerini onemsiyorlar.

Back
X