Meslek sebebiyle ayrılık

ysmncm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2011
34
0
36
34
Eskişehir
Arkadaşlar ben haziranda üniversiteden mezun oldum stajyer avukatım erkek arkadaşım elektrik teknikeriydi.Biliyosunuz erkekler genelde eğitim seviyesi,maaş gibi şeyleri kendileri aleyhine olunca sorun ederler.Daha önceki ilişkim 4 yıl sürmüştü ve erkek arkadaşım 2 yıllık okuduğu için benden ayrılmıştı bu konuda hiçbir olumsuz şey ima etmememe rağmen.Ondan ayrılınca aylarca kendime gelememiştim ilişkimiz fazlasıyla ciddiydi ailelerimiz falan tanışmıştı bu aşamada ayrıldık aylarca psikolojik tedavi gördüm.10 ay sonra yazının başında yazdığım erkek arkadaşım karşıma çıktı.Onunda meslek sorunu edebileceğini düşünmeme rağmen başladım.Ama ilişkimiz başladığından beri daha önce böyle bir deneyim yaşadığım için hep ya bu da sorun ederse dedim ve ayrıldım.Ayrıca ailem bu ilişkimin başında tekrar aynı şeyleri yaşayabileceğim için olumsuz bakmıştı.1 hafta önce bir karar verdim ve ilişkimiz çok güzel gitmesine rağmen meslek sorunu yüzünden erkek arkadaşımdan ayrıldım ama onu çok özlüyorum.Sürekli acaba yanlış mı yaptım diyorum çok bunalıyorum.Benimle aynı durumda olan yada bu şekilde evlenmiş ve sorunu olan arkadaş var mı?Sizce yaptığım doğru mu yanlış mı?

Arkadaşlar ben haziranda üniversiteden mezun oldum stajyer avukatım erkek arkadaşım elektrik teknikeriydi.Biliyosunuz erkekler genelde eğitim seviyesi,maaş gibi şeyleri kendileri aleyhine olunca sorun ederler.Daha önceki ilişkim 4 yıl sürmüştü ve erkek arkadaşım 2 yıllık okuduğu için benden ayrılmıştı bu konuda hiçbir olumsuz şey ima etmememe rağmen.Ondan ayrılınca aylarca kendime gelememiştim ilişkimiz fazlasıyla ciddiydi ailelerimiz falan tanışmıştı bu aşamada ayrıldık aylarca psikolojik tedavi gördüm.10 ay sonra yazının başında yazdığım erkek arkadaşım karşıma çıktı.Onunda meslek sorunu edebileceğini düşünmeme rağmen başladım.Ama ilişkimiz başladığından beri daha önce böyle bir deneyim yaşadığım için hep ya bu da sorun ederse dedim ve ayrıldım.Ayrıca ailem bu ilişkimin başında tekrar aynı şeyleri yaşayabileceğim için olumsuz bakmıştı.1 hafta önce bir karar verdim ve ilişkimiz çok güzel gitmesine rağmen meslek sorunu yüzünden erkek arkadaşımdan ayrıldım ama onu çok özlüyorum.Sürekli acaba yanlış mı yaptım diyorum çok bunalıyorum.Benimle aynı durumda olan yada bu şekilde evlenmiş ve sorunu olan arkadaş var mı?Sizce yaptığım doğru mu yanlış mı?

bence çok yanlış o ayrılır diye düşünüp ayrılmak ne kadar saçma.sonuçta yaşar görürdünüz ayrılmak istede ayrılırdınız şimdikinden daha çok üzülmezdiniz.

ama o zaman daha çok üzülürdüm çünkü daha uzun zaman olacaktı ilişkimiz daha ciddi boyutlara gelecekti

iyi ki ayrılmışsınız ya da çok kötü bi karar demek doğru değil bence. sadece şunu söylemeliyim ki evlendikten sonra insan çok farklı bakıyor ilişkisine her şey değişiyor sanki çevrenin bakış açısı az yaa da çok insanı etkiliyor eşiniz küçük bi hata yapsa ben bunlara niye katlanıyorum dersiniz o yüzden efendimiz (s.a.v) buyurduğu gibi denklik önemli bence psikolojik tatmin açısından da bu önemli bence

Benimde bir önceki sevgilim düz memurdu, ben uzmanım diye beynimi yerdi.Ben hep alttan alırdım ama hep.Mesaiye kalmama kızıyordu,yurtdışına görevli gittim die benimle konuşmuyordu, senin kurumun şöyle senin kurumun böle die die ömrümü yedi.Yinede ses çıkarmadım çok aşıktım ya o nedenle.Maaşım sorun oldu,konumum, iş arkadaşlarım, araba almam herşeyim.Sonra ne oldu? Ayrıldıktan sonra benim kurumumu eleştiren adam kalktı benim çalıştığım kurumun sınavına başvurdu ve tabiki kazanamadı kaç kere denedi olmadı.

Ama benşm erkek arkadaşım iş konusunda özgüvensizdi, bu konuda kendini geride hissediyordu.Ama ben tüm bunları yaşamama rağmen her erkeğin böyle düşüneceğinide sanmıyorum.O çocuk bunu sorun etmediyse, aranızda bi sorun çıkmadıysa neden ayrıldınız ki.Benim öyle arkadaşlarımda var gayet mutlular. Ha risk varmı tabiki var ama tersi bi durum içinde risk var.Neyin garantisi varki bu hayatta.Böyle birşeyden şüphelenmediyseniz bence bir önceki sevgilinize bakıp karar vermeyin..

zcı;bende sizin yazdıklarınızın aynısını düşünerek böyle bir karar verdim biz ne kadar etkilenmeyiz desekte bir süre sonra çevreden ister istemez etkilenecektik zaten ailem de olumsuz bakıyordu

runawaybridee ; her erkeğin böyle düşüneceğini bende sanmıyordum ama daha önceki erkek arkadaşım birgün bana demedi senin mesleğin sorun diye.içinde birikirmiş benden ayrılırken patladı.yani şimdiki erkek arkadaşımda belki içinde bunu büyütüyordu bilemem ki

zcı;bende sizin yazdıklarınızın aynısını düşünerek böyle bir karar verdim biz ne kadar etkilenmeyiz desekte bir süre sonra çevreden ister istemez etkilenecektik zaten ailem de olumsuz bakıyordu

işin mantık boyutu da önemli kesinlikle aşka amenna ama mantıkla da çatışma olmamalı bence allah hakkınızda hayırlısını versin

Her erkek aynı değildir..
Keşke oturup konuşsaydınız endişelerinizi..

Benim kuzenim üni mezunu üstelik iyi bi bölüm ve üni den mezun. Kocası ise lise mezunu.
Gayet iyiler hatta bu kadar sevecen durmayın herkesin içinde nazar değicek diye kızıyoruz şakayla karışık..

Diğer bir kuzenimde şuan dışardan üni yi okuyor. Kocası henüz lise mezunu bile değil..

İkisinin evliliği de gayet iyi benim gördüğüm. Kim bilir sizinkide öyle olabilirdi belki..

Her erkek aynı değildir..
Keşke oturup konuşsaydınız endişelerinizi..

Benim kuzenim üni mezunu üstelik iyi bi bölüm ve üni den mezun. Kocası ise lise mezunu.
Gayet iyiler hatta bu kadar sevecen durmayın herkesin içinde nazar değicek diye kızıyoruz şakayla karışık..

Diğer bir kuzenimde şuan dışardan üni yi okuyor. Kocası henüz lise mezunu bile değil..

İkisinin evliliği de gayet iyi benim gördüğüm. Kim bilir sizinkide öyle olabilirdi belki..

ben endişelerimi ayrılmadan önce konuştum ben sorun etmem dedi ama kendi içinde sorun yapabilirdi

Of of of. Erkeklerin saçma takıntıları...Erkek kuzenim sanayide gayet iyi bir maaşla hem de dayısının şirketinde müdür olarak işe başladığında evlenmeyi düşündüğü kıza dünyayı zindan etti.Kız doktor diye sırf ayrıldı, maaş farkı dahi değil.Neymiş o doktormuş kendisi sanayideymiş müdür falan demezmiş kimse küçümsermiş.Kızcağız nasıl üzülmüştü...

Neyse o ara hem komşuları, hem de üniversiteden arkadaşı olan bi kızla görüşmeye başladılar.Kızla mezhep farkından dolayı daha doğrusu din farkından dolayı amcam ve yengem çok baskı yaptılar kuzenime olmaz, ilerde sorun yaşarsınız gibilerinden...Kız da bankacılık okuyodu, bi bankada işe başlamıştı... Söz oldu, nişan oldu hiç bi sıkıntı yok ve evlendiler. Kız şu anda terfialmış ve bölümünde en yüksek yetkili gibi bişeymiş.Kuzenimden çok çok fazla maaş alıyor.2 çocukları var ve mutlular...

Doktor kız ise hala kuzenimin yüzünden enkaz gibi...Önyargı ne fena bişey...Demem o ki hayatınızdan sizi kırarak çıkmış bir insan olmuş, üzülmüşsünüz ama şimdi siz de bunu şu an hayatınızda olan insana yaparsanız sadece o insana değil çektiğiniz acıya da saygısızlık edersiniz :34:

Son düzenleme:
adam sanki ilokul mezunu .ne kadar büyütüyorsun .sen lisans okumuşsun o önlisans .yani bu nedenden dolayı sevdiğin insanı bırakabiliyorsan kusura bakma sen onu sevmiyorsun .diğer ilişkinde belki farklı sebeplerden dolayı bitmiştir .bir erkeğin bunu bu kadar sorun ediceğini sanmıyorum .

Bu durumu sorun ettiğinize göre bence statü sizin için önemli.Aslında eş denilen kişinin statusunden ziyade akıllı olup olmadıgı daha önemli.

açıkçası anlayamadım. alt tarafı avukatsınız, cumhurbaşkanı değil ki. bence statüye takılan sizsiniz, yok yere adamı terk ettiğinize göre..

Bence de abartmissiniz. Hersey duzgun giderken sadece olasiliklara bakarak ayrilmak tuhaf. O adamcagizda da sok etkisi yaratmissinizdir, cok uzucu. Ayrica evet, statu takintisi olan sizsiniz sanirim, eski sevgilinizin yaptigini normal karsilayip simdikini tuhaf karsilayarak bastan ayrilmaniz bunu gosteriyor. Bu kadar statuye onem veriyorsaniz kendi cevrenizden insanlarla gorusun. Ne siz uzulun daha fazla, ne de birlikte oldugunuz insanlar.

demekki ilk erkek arkadasınıza bunu ima ettiniz ve sizden ayrıldı yada ayrıldınız! yoksa düzenli gitse neden ayrılasınız ki? simdide aynı sekilde ayrılıgın ne oldugunu bildiginiz halde hani kötü olmussunuz ya bu defa siz bunu simdiki erkek arkadasınıza yasattınız.. bence siz bunu sorun ediyo gibi geldiniz hakkınıza hayırlısı olsun artık bidaki seciminizde meslegine bakıp öyle cıkarsınız üzülmeyin...

Son düzenleme:
Ama şu ayrıntıyı da atlamayalım.günümüz erkekleri de özellikle çalışan ve kendi statusu olmasa da statu sahibi biriyle evlenmek istiyor.ve evlendikten sonra da parasal anlamda çıkarları dogrultusunda hareket eden erkek kitlesi var.bunlara da yem olmamak lazım.aslında aynı şey bayanlarda da var.maddi anlamda iyi olan adayları bizim kızlar daha ön planda tutuyor.neden? en az riske düşürmek için.bir sorun oldugunda neyse maddiyatı iyi mantıgı var.burda karakter daha önemli tabi.

arkadaşlar yorum yazarken kullandığımız uslüba dikkat edelim bazıları çok saygısızca yorumlar yapmış evet alt tarafı avukatım ama yerimde olmak isteyen kaç kişi var siz biliyor musunuz

Back
X