Meslek sebebiyle ayrılık

ben yüksek lisans yapıyorum; hem de türkiye'nin en iyi üniversitesinden birinde. canım eşim de açıköğretim okuyor lisans şu an. çok mutluyuz; ama o benden daha çok kitap okur, daha çok bilir, her şey okul değil ki. okul modern dünyanın bize dayattığı bir model. insanlığımızı arka plana iten bir saçmalıktan ibaret... :50:

eğerki sorun etmiyorsa sizin ayrılmanız gereksiz gibi sanki bende eşimden ünv,iş ve maaş konusunda üst seviyedeyim fakat eşim hiç sorun etmez hatta destek veriyor bir üst seviyeye geçmem için yani eski erkek ark sorun etti diye şu anki ilişkinize bu durumu mal etmeniz yanlış olmuş

günaydın arkadaşım bana sorarsanız gereksiz bir ayrılık olmuş bence siz statüye ve meslege önem veriyorsunuz gibime geldi siz lisans mezunu olabilirsiniz oda ön lisans ben bunda bir sorun göremiyorum lise mezunuda olabilirdi karşındaki kişi önemli olan sizin anlaşmanızdı fakat sen erkek ark bile bu sıkıntılarını konuşma geregi duymadan ayrılmıssınız

Bismillah
Adam birşey dememiş ki
Ex sevgilin demiş diye yenisinin suçu ne ?

O zaman sen diplomaya göre birilerini bul :3:

arkadaşlar yorum yazarken kullandığımız uslüba dikkat edelim bazıları çok saygısızca yorumlar yapmış evet alt tarafı avukatım ama yerimde olmak isteyen kaç kişi var siz biliyor musunuz

üslubumda bir sorun görmemiştim ama bu yazdığınızdan sonra ne kadar haklı bir yorum yaptığımı anladım. size kolay gelsin:24:

Valla bende baskat uslubum duzgun yorum yazmistim ama boyle kendini begenmislikler karsisinda kayitsiz kalamiyorum avukat doktor muhendis ne farkeder ki insan olmadiktan sonra ? Ne doktorlar taniyorum karisini dovuyor.ama turkiyede avukatlik cok prim yapiyor o yuzden hukuk okuyanlar ve bu bolumu bitirenler kendilerini cook ustuj goruyorlar halbu ki hic bir farklari yok lisans mezunlarindan.yerinizde olmak isteyenlerde emin olun etiket meraklisi olup iyi biyerlere gelebilmek icin caba harcamayanlardir.yoksa bir insan gercek bir hukukcu olmak isterse gercekten olur yerinde olmak filan istemez.karsindaki adamda okumamis cahil degil ki statu farki filan yok aranizda yani

arkadaşlar yorum yazarken kullandığımız uslüba dikkat edelim bazıları çok saygısızca yorumlar yapmış evet alt tarafı avukatım ama yerimde olmak isteyen kaç kişi var siz biliyor musunuz

Durum şimdi anlaşıldı

Kendini dev aynasında görme sendromuna yakalanmışsınız

Allah kurtarmış ikinci sevgilinizi o zaman :3:

sen avukatsan biz napalım simdi sen yazmışsın böyle böyle diye düşüncemizi sormussun sana ohh canım iyi yapmıssın haketmis mi diyelim..!
neden kızıyosun buraya soru sormussun tabiki eleştirilere acık olmalısın canım sonucta sana hakaret eden olmamıs ki?
hani bi söz var ya o geldi aklıma eger sen ben avukatım ona göre uslübunuza dikkate din diyorsan...
çok insan gördüm üstünde elbisesi yok, çok elbise gördüm içinde insan yok...
yani önemli olan insanlık canım neyse artık bundan sonra en basından tanıstıgınız kişiyi iyice tartın, ölçün hee bide mesleginize uygun mu degil mi ona göre karar verinde kimsenin ahını almayın size hayatınızda basarılar...:34:

mesele iki yılda dört yılda değil ,mesele güzel ahlakta kendini yetiştirebilmekte ...

"Sen benim kim olduğumu biliyormusun" filminin KK versiyonunu izliyorsunuz.:24:

madem koskoca avukatsın git kendine avukat koca bul .yani bu kadar övünüyorsan mesleğinle kendi mesleğinden birinle ol .çevrende bir sürü avukat vardır .niye iki senelik okul mezunu erkeklerle takılıyorsun .hayret birşey .ben yinede ilk nişanlının etiket yüzünden seni bıraktığına inanmıyorum başka biri falan vardır kuzum .böle şeylere inanma .erkekler kılıfına güzel uydurur bu ayrılık meselelerinde .

:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:ya bu mesajı yazabildiyseniz gerçekten sizi tebrik ediyorum . egolarınıza biraz engel olun ..

Arkadaşlar ben haziranda üniversiteden mezun oldum stajyer avukatım erkek arkadaşım elektrik teknikeriydi.Biliyosunuz erkekler genelde eğitim seviyesi,maaş gibi şeyleri kendileri aleyhine olunca sorun ederler.Daha önceki ilişkim 4 yıl sürmüştü ve erkek arkadaşım 2 yıllık okuduğu için benden ayrılmıştı bu konuda hiçbir olumsuz şey ima etmememe rağmen.Ondan ayrılınca aylarca kendime gelememiştim ilişkimiz fazlasıyla ciddiydi ailelerimiz falan tanışmıştı bu aşamada ayrıldık aylarca psikolojik tedavi gördüm.10 ay sonra yazının başında yazdığım erkek arkadaşım karşıma çıktı.Onunda meslek sorunu edebileceğini düşünmeme rağmen başladım.Ama ilişkimiz başladığından beri daha önce böyle bir deneyim yaşadığım için hep ya bu da sorun ederse dedim ve ayrıldım.Ayrıca ailem bu ilişkimin başında tekrar aynı şeyleri yaşayabileceğim için olumsuz bakmıştı.1 hafta önce bir karar verdim ve ilişkimiz çok güzel gitmesine rağmen meslek sorunu yüzünden erkek arkadaşımdan ayrıldım ama onu çok özlüyorum.Sürekli acaba yanlış mı yaptım diyorum çok bunalıyorum.Benimle aynı durumda olan yada bu şekilde evlenmiş ve sorunu olan arkadaş var mı?Sizce yaptığım doğru mu yanlış mı?

Bu zamana kadar sizin mesleğinizin onun egosuna zarar verdiğine dair belirtiler görmüş müydünüz? Mesleğinizle ilgili cümleleri olmuş muydu canınızı sıkacak? Eğer olmadıysa dereyi görmeden paçaları sıvamışsınız. Belki olmayacaktı? Belki ilki gibi sorunlu bir karakter çıkmayacaktı? Durup dururken bu yüzden ayrılacağınıza erkek arakadaşınızla oturup etraflıca konuşsaydınız ya bu konuyu. Bir önceki erkek arkadaşınızın sizi bu yüzden terkettiğini ve bu konuda endişeli olduğunuzu söyleseydiniz ya. Bir öncekinin size yaptığını siz bu erkek arkadaşınıza yapmışsınız:20: Erkek arkadaşınız ileride onun sorun çıkaracağından korktuğunuz için onu terkettiğinizi düşünmez aksine onun mesleğini beğenmediğiniz için, kendizi yüksekte gördüğünüz için terkettiğinizi düşünür. Benim annemle babamın arasında 9 yaş var, annem babamdan büyük. Ve babam hukuk fakültesinde okurken annem bir fabrikada işçi olarak çalışıyordu. Babamın okul masraflarını annem karşıladı evlendikleri zaman, sonra babam mezun oldu, savcılık yaptı vs... 36 yıldır beraberler... Annemde zamanında babam için mezun olunca iyi bir işi olacak beni beğenmeyebilir diye terkedebilirdi...

msj tekrarı.......................................................

Son düzenleme:
CANIM BENİM ÜNİVERSİTEDE ODA ARKADAŞIM KIZ İNŞAAT MÜHENDİSİ OLDU,SEVGİLİSİDE 2 SENELİK OKUDU HATTA ARALARINI BEN YAPMIŞTIM VE 1 SENE ÖNCE EVLENDİLER 5 SENE ÇIKTIKTN SONRA ÇOOOK MUTLULAR ŞİMDİDE MAAŞALLAH:nazar:
BENİM ENİŞTEM UZMAN DOKTOR ABLAM ÜNİVERSİTE MESUNU AMA ÇALIŞMIYOR EV HANIMI VE ÇOK MUTLULAR
HERŞEY ETİKET DEĞİL BUNU UNUTMAYALAIM

O zaman siz ilişkiye başlamadan önce 4 yıllık mezunmusun diye sorun yoksa ya siz ayrılacaksınız yada oo bence

Ben kendi adıma konuşıyım senin yerinde olmak istemem :)
Bu kibirli halinizden bence kaynaklanıyor herşey..

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yerde sen sen sütten ağzın yandı diye yoğurttan vazgeçmişsin tabiri caizse..
Bence kendi kafana iş görme. Karşına al sevgilini otur konuş. Mesleği problem olur mu de, bu ilerde sorun olur mu de..
Bunların cevabını almadan attığın her adım diğerinin önünü kapatacaktır.
Sorununu, kafandakileri konuşmadan bitirme bence..

hepimiz sizin avukat olduğunuzu öğrendik :)

kahretsin ki benim eşimde elektrik teknikeri 10 yıl sonun da gidip adamı boşuyayım bari :D

bu kadar etiket düşkünü olmayın,diploma ile evlilik devam etmiyor.

Back
X