Meslek uyumu diye birşey var dimi?

Bir dis hekimi ve öğretmenin nesi uyumlu değil? Hem öğretmen de devlette çalışıyor.
Bu yoruma katılıyorum.

Hani derdi çok çalışır falandı annenin. Öğretmenlikden iyi, rahat meslek mi var evlenecek bayan için?

Annenin tek derdi hem işi garanti olsun, hem de en az oğlu kadar kazansın bence.

hos bir bakis acisi tabii
Onemli olan paylastiginiz seyden memnun olManiz elbette
Biz de esimle ayni meslekteyiz daha cok sey konusabiliyoruz,bir de farkli meslekten olsak birbirimizin yuzune mal gibi bakabilirdik bu da benim fikrim tabiiki

Her farkli meslegi yapan birbirine mal gibi bakmiyor yalniz
Allahtan siz ayni meslekteymissiniz.

ha ha benim annem de eşimi beğenmezdi.

çocuk asgari ücretle işe başladı özelde. ben devlette onun maaşının 3-4 katına başladım.
annem sizin anneniz kadar olmasa da uyarı mahiyetinde bak sorun olur aranızda falan derdi.

yıllar geçti, şu an eşim benden fazla kazanıyor, aramızda hiç bir zaman maddi problem yaşanmadı.
en önemlisi de eşim az kazanırken bile, benim mesleğimde yükselmem için cesaretlendirdi, teşvik etti.

Sırf bazı önyargılardan dolayı eşim gibi birini kaybetseydim, asıl o zaman üzülürdüm.

Her insan aynı olmuyor ama. Çoğu erkekte problem yapıyor anneme biraz hak veriyorum. Her erkek sizin eşiniz gibi desteklemeyebilir

Anneniz haklı tamamen. Ben de matematiği benden daha kötü bir adamla asla anlaşamazdım hep dediğim bir şey. benim eşim mühendislik programlrını benden daha hızlı öğrenebilmeli ve yapabilmeli ki ben ona hayranlık duyayım bir şeylerde. :) kazanç da önemli aynı şekilde. İşletme mezunu istediği üniden olsun bulaşmazdım bile. Ben benim mesleğimden olmayan birine o gözle bakamam da :) kardeşinizin kararları da önemli kendi tercihlerini kendi belirlemeli ama biraz anne sözü dinleyin. :)) kardeşiniz kaç yaşında bilmiyorum ama kafası bu konularda karışıksa daha evlenecek yaşta da değildir. Bekleyin kararları şekillensin

Ya ne alakası var meslek uyumu neymiş anlamadım yani biri gece biri gündüz çalışıp görüşmeleri kısıtlanmadığı sürece meslek uyumu diye bişey yoktur! Anneniz bence konuya komşuya doktor kızımın doktor kocası diye övünmeye yer arıyo.. Çok saçma bi bakış açısı

Kardeşiniz sevdikten sonra.. İsterse asgari ücretle çalışan sekreter olsun.. Kardeşiniz kim ile mutluysa o olsun diye düşünmek gerekmiyormu? Her şey meslek ve buna bağlı maddiyat mı? Evleneceği kişi ile aynı evi paylaşacak adamın dört duvar arasında huzuruda önemli.. Olaylara böyle bakan ebeveynler ve bunlarla es kaza es kaza aynı düşünen çocukları yüzünden mutsuz evlilikler oluyor birazda.. Hani bazen kv ler utanmasa kızınız oğluma madden bakabilecekmi diye soracaklar neredeyse..

Ciddi misiniz? Sizin mesleğiniz nedir merak ettim. Yani mesela doktor gelse istemezdiniz yani

Tabiki denge olmalı.

Öğretmenle doktor arasında fark yok diyenleride anlıyamadım.

Maddi ve statü olarak çok fark var. ÖĞRETMEN maaşı nekadar ki ? Özel ders verse dershanede çalışsa okulda çalışsa max Kazancı 5i geçmez , doktor maaşı nekadar ?

Evli misiniz?Ya da evlilik böyle bir şey mi sizce?

Konu evlilikte tamamen saçma bir dusunce

Bir dış hekimi ni en iyi meslektaşı anlar tabi ozellilklede burda yazılanları okuyunca yok milletin ağzına bakmakta ne var yok sdece dis estetigi tarzı yazanlar falan evet bakmakta bişey yokta teşhıs tedavi etmekte çok şey var bunu söylememin sebebi meslekleri küçümseme değil herkesin yeri toplumda ayri ve her meslege ihtiyacimiz var öncelikle toplum olarak kompleksli halimizden kurtulmak gerekir diye dusunuyorum.

Meslek grubu birbirini anlar ama.evlilikte sadece anlayış değil birçok şey var.Aslında annelerin karışması bir erkeğe ennn büyük hata

Anneniz ne iş yapıyor çok merak ettim? Öğretmeni bile küçümsediğine göre dünyanın en iyi üniversitesinde falan mı okumuş ki öyle bile olsa yapmaması lazım. Bu ne kendini beğenmişlik?
Evlilikte gruplara ayırmak çok saçma bir şey. Benim çok tanıdığım var, müşterimiz var birbirine zıt olan mesleklerde.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Ne güzel eşinizle gurur duyabilirsiniz bence.

Meslek grubu birbirini anlar ama.evlilikte sadece anlayış değil birçok şey var.Aslında annelerin karışması bir erkeğe ennn büyük hata
Karışma konusuna bisey diyemiycem ama akşam karşısında mesleğin yoruculugunu bilmeden" ama sende ne yaptın ki sanki bütün gun "diyen biri olursa zor olacağını düşünüyorum çünkü cidden efor isteyen bir iş bedenende yorucu mental olarakta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…