- 15 Mart 2017
- 124
- 180
- 53
- 46
Konu acilen kapatılmazsa daha nerelere gidecek acaba. Dehşete düştüm. Konu sağcı solcu mevzularına kadar gelmiş. Deniz Gezmiş görse konuyu kemikleri sızlardı ne demek ya Allah’ım gözlerime inanamıyorum. Solcular böyle şeylere takmaz ne demek. Nasıl tespitler bunlar, nasıl teoriler, nasıl genellemeler yav konuyla ne alakası var. Lütfen yatın uyuyun. Herkes düşüncesinde özgürdür. Bırakın artık farklı düşüncelere saldırmayı. Alıntılarla tartışma yaratmayı bırakın lütfen. Herkesin düşüncesi kendisine ya. Sizinle aynı düşünceye sahip olmayan insanlara alıntılarla saldırınca daha mı başarılı hissediyorsunuz kendinizi. Burası türlü türlü inançlarla yetişmiş binlerce kadının üye olduğu bir forum. Tabiki düşünce farklılıkları olacak. Nedir bu benle aynı düşünmeyen hiç düşünmesin daha iyi yaklaşımları. Bırakın artık isteyen istediğini düşünsün. Herkes fikrini söyler, olur biter. Ülke olarak cinsellik eğitiminden de önce düşüncelere saygı eğitimi almalıyız. Herşeyi şipşak banlayan site yöneticileri nerede, neler konuşuluyor burada. Konu neden kapatılmıyor ?
Bana kurgu gibi geldi...
Metroda herkesin duyabileceği şekilde bu kadar rahat, bu kadar açık konuşmaz sanki kimse..
Gençler bazı konularda çok rahatlar, bunu kabul ediyorum...bende çok kez şahit olmuşum...bende düşününce yok canım o kadarda rahat değillerdir diyorum ama 18 yaşında oğlum var konuşma aralarında anlttığı şeyleri cımbızlayıp düşününce olabilir diyorum
gençler bazı konularda çok pervasız
Ergenlik çağları ve dikkat çekmek istiyorlar. Dedikleri şeyleri yapmıyorlardır bile.Hayır cıkcıklayarak kafa sallayan mı ararsınız, tebessüm eden insan mı ararsınız ve duyulduklarını biliyorlardı.
Lise öğrencilerinin cinsellikten uluorta bahsetmeleri ve hatta aktif bir cinsel hayat yaşamaları son derece yanlış.
Benim fikrim,zihniyetime göre, çok şükür ki bunu normal görmüyorum.
Bugun onunla yarın bununla hiçbir anlamı olmayan yatan kalkan adına aşk diyen iğrenç bir nesille karşı karşıyayız malesef.
Ve yine çok özgür çok modern hanımlarla 'yobaz' hanımlar karşı karşıya gelmiş.
Anlamadığım cinselliği evlenmeden yaşamayan,yaşamaya karşı olanlara neden sürekli aşağılayıcı sözler sarfediliyor.
Neden "geri kafalı"
Neden "yobaz"
Neden ?
Bu insanlar belki dini inançlarından dolayı sevişmiyordur.
Belki cinselliği çok çok çok özel buluyor eşi ile tecrübe etmek istiyordur.
Belki şu belki bu.
Muhakkak bir nedeni vardır, olamaz mı?
Alay konusu etmek neden?
20yaşında evlenmeye karşı çıkanlar,
20yaşında 20 kişiyle yatmış kişiye alkış tutuyorlar burada.
Hep görüyoruz..
Aklı başında olan herkes arkasında duracağı şeyler yaşamalı,ötesini değil.
Konu sahibi üye neyden bahsetmiş,üzerine neyle gelinmiş o da ayrı konu ya,neyse.
Pek uzattım.
Avukattan korkmuyorum kendisine yasal hakkını kullanmasını söyledim kendimde de zaten kendimi yeterince savunabilecek bir donanımdayım. Ben insanlık için madem kırılmış ve çoğu kişi bu fikirde lafımı geri alıyorum dedim herkes işine baksın.Bu nasıl bir yorum. Çok ayip etmissiniz.
Saygi cercevesinde yazmak varken...
Böyle saygisizca yorum yaptiginiz surece fikirleriniz hic bir yerde saygi göremez.
Herseyin bir adabi usulü vardir. Yine fikrinizi savunun istiyorsaniz ama bu sekilde degil.
En çokta avukat lafını duyana kadr yazdığınizda diretip sonradan degistirmenize takıldım .
Bari uslubunuzun yanlışligini kendiniz farketmis olsaydınız.
Hi hi kesin :)Avukattan korkmuyorum kendisine yasal hakkını kullanmasını söyledim kendimde de zaten kendimi yeterince savunabilecek bir donanımdayım. Ben insanlık için madem kırılmış ve çoğu kişi bu fikirde lafımı geri alıyorum dedim herkes işine baksın.
Tespitinizi begendim ve beni aydinlatti.Link atsaniz nasil olur? Kendim okuyarak da yorumlamak istiyorumKonuyu ilk açıldığından beri takip ettim, bütün yorumları okudum. Okurken aklıma gelenleri yazmak istedim içimdekileri dökmezsem çatlarım. Katılan olur olmaz, saygı duyan herkese saygı duyarım. Konu sahibi genel bir tartışma konuşma ortamı olsun diye açmış konuyu, o yüzden bu yorumu yazma gereği duydum.
Bu konuya bu kadar tepki verenler Belçika’da yasal cinsel ilişki yaşının 14’e indiği, 14 yaşındaki bir bireyin kendisinden en fazla 5 yaş büyük, yani 19 yaşında bir bireyle birliktelik yaşamasının tecavüz sayılmadığına ne der onu çok merak ettim açıkçası. Neyse, Belçika’da yaşamıyoruz, kendi ülkemizdeki kanunlarda 15 yaşından küçük bireylerde rıza aranmaksızın suç iken; 15 yaşından büyük, reşit olmayan bireyler kendileri gibi 15 yaşından büyük ve reşit olmayan bireylerle birliktelik yaşadığında bu suç değildir. Reşit olmayan ancak 15’ini geçmiş bir bireyin ise reşit bir bireyle birlikteliği ‘şikayete bağlı’ olarak suç teşkil etmektedir. Zaten 18’ini aşmış, aklı ötekine göre daha yerinde olanlar şikayet edilme korkusuyla yanaşmıyorlar reşit olmayanlara. Bu konunun yeni nesilde olan bir durum olduğunu düşünmüyorum. 1938 doğumlu babaannem 16 yaşında evlenmiş ve evlendiğinde bakire olmakla övünürdü. Biz de ‘o yaşta ve o devirde de bir zahmet bakire ol yani’ derdik. O dönemde de ailelerde bu kızı erkenden evlendirelim ki zinaya bulaşmasın mantığı vardı.
Şunu da göz önünde bulunduralım ki serbestlik aslında çok da iyi bir engelleme yöntemidir. Hollanda örneğini vereceğim. Biliyorsunuz ki uyuşturucu madde kullanımı yasal, kısıtlamalarını bilmiyorum ancak diğer ülkelerden çok çok daha serbest olduğunu ve gerçekten orada doğup büyümüş bireylerde ve çocuk yaşta madde kullanımının az olduğunu biliyorum. Biz bazı şeyleri yasakladığımız için çekici hale getiriyoruz. Normal görsek çocuklar için çekici gelmeyecek zaten, büyüsü kaçacak, özenmeyecekler.
Öncelikle konu hakkında şunu demek istiyorum. Geçen gün bir cinsellik uzmanının konuşmasını dinledim ve kadının dedikleri çok mantıklı geldi. İsteyene linkini de verebilirim. Bu doğru kabul edilir, edilmez; ancak uzun araştırmalara dayandırdığı bir teori olarak söylemek istiyorum. Seks bir ihtiyaç değildir. Üremek bir ihtiyaçtır. Orgazma ulaşıp tatmin olmak bir ihtiyaçtır. Başka bir bireyle yakınlığı yaşamak, farklı bir bağ kurmak bir ihtiyaçtır. Ancak seks bir ihtiyaç değildir. Zevk için seks yapan tek canlı biz değiliz, köpeklerin ve yunusların da zevk için seks yaptığı söyleniyor. Ben kedilerde de anal sekse şahit oldum ki bu da ‘zevk-üreme’ farkı açısından gözlemlemelerde kıstaslardan biridir. Öbür taraftan Maslow’un ihtiyaçlar teorisinde çizdiği piramitte ise seks, yemek yeme barınma ve tuvalet ihtiyacı kadar normal bir temel ihtiyaçtır.
Cinsellik ‘özel’ ya da değildir. Bu herkese göre de değişebilir. Birçok kadın bir yerde yeni tanıştığı herhangi bir adamla da herhangi bir şey hissetmeden cinsellik yaşayabilir. Kimisi ise evlenene kadar bekleyebilir, özel insanla deneyimlemek, özel olmasını isteyebilir. Ancak kimse ‘özel olmalıdır’ diye karşı tarafa dayatamaz. O durumda karşı tarafın da size ‘hayır özel değildir, önüne gelenle yatmalısın’ diye dayatma hakkı olur ki böyle diyen hiç kimseyle bu güne kadar karşılaşmadım.
Konuda en çok katıldığım görüş bilinç konusu. 18’inden küçük kimse doğru kararı veremez denmesi hiç ama hiç doğru değil. Öyle 16, 17’likler tanıdım ki bizleri ceplerinden çıkarırlar. Bu tamamen bireysel farklılıktır, yasalar çerçevesinde de olduğu sürece saygı duyulmalıdır.
Komik tarafı tartışan tarafların aslında aynı fikiri savunması olmuş. Bir taraf “18’inden küçük bireyler ilişkiye girdiğinde sonrasında pişman oluyor istenmeyen gebelikler ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar artıyor o yüzden ilişkiye girmesinler” diyorken öbür taraf da zaten “pişman olmayacak, korunmayı bilecek ve korunma yöntemi etkili olmadığında sonuçlarıyla yüzleşebilecek, çözüm üretebilecek bireyler sevişsin” diyor. Kürtajların artması konusunda, evliler sanki isteğe bağlı kürtaj olmuyor mu? Benim bir tanıdığımın annesi evliyken tam 7 kez sağlık sorunu olmaksızın kürtaj olmuş. Genetik olarak fazla doğurganlar, bir üst nesilde 10-11’den az çocuğu olan yok ve kadıncağız her türlü korunma yöntemiyle bir şekilde hamile kalmış. Spiral varken 3, prezervatifle 4, doğum kontrol hapıyla da 2 kere hamile kaldım demişti. 7 kürtaj ve iki de sağlıklı çocuğu var.
Forumda görüp çok kızdığım çevremdeki arkadaşlarımı da uyardığım, ileride çocuklarıma da öğreteceğim bir konu var ki kadınların korunmayı bilmesi gerektiği. Erkekler için pek bir sıkıntı yok, sadece hastalık durumu var. Peki ya kadın için? Korunmasız ilişkide en çok zararı biz görecekken neden korunmayı karşı tarafa bırakıyoruz? Ben uzunca bir süre partnerime doğum kontrol hapı kullandığımı dahi söylemedim prezervatif kullanmayı bırakmasın diye mesela o zamanlad doğum kontrol hapının etkililiğine ve ilişkime güvenmediğim için.
Aynısını kendi arkadaşım da yaptı, burada bir konuda da okudum; “Hamile kaldım, erkek arkadaşım aldırmamamı söyledi o yüzden aldırmadım. Yasal kürtaj süresi bittikten sonra terk edildim.” Neden erkeklerin kararlarımızı değiştirmesine, bizi etkileyecek olaylarda söz sahibi olmalarına izin veriyoruz an-la-mı-yo-rum. Evli dahi olsak önce kendi içimizde karar vermeliyiz buna. Bizim bedenimiz bizim kararımız. Şu an ilişkim çok da sağlam bir yerde, bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl mezun olduğumda ciddi adımlar atmayı düşünüyoruz, erkek arkadaşım mezun oldu ve çalışıyor. Yani yarın bir gün hamile kalsam o da diyebilir “Aldırma, artık işim de var bakabiliriz bebeğe” diye. Oysa burada kadının öncelikle kendini düşünmesi gerekir. ‘Erkek arkadaşım/kocam yanımda olmasa dahi ben bu bebeğe bakabilir miyim, sorumluluğunu alabilir miyim’ diye. 23 yaşına geldim ve hayır ben bu sorumluluğu alamam. İşte bu verdiğim örneğin sonu ya anne ölümüne kadar gidebilen merdiven altı kürtaj; ya çöplere, tuvaletlere atılan bebekler; ya da daha başlamadan bitmiş, okulunu okuyamadan çalışmak zorunda kalmış, hayatta istediği hiç bir şeyi başaramamış, genç yaşında -arkadaşım bunu yaşadığında 19 yaşındaydı- hem anne hem baba olmaya çalışan kadınlar. Bunun suçlusu da tamamen kendileri, hiç boşuna erkekleri suçlamasınlar. Evet, çocuğu kadınlar tek başlarına yapmıyorlar, evet iki tarafın da sorumluluğu var. Ancak o çocuk doğduğunda emzirecek olan da altını değiştirecek olan da uykusuz kalıp başında bekleyecek olan da sizsiniz. Evet, doğru olan bu değil ama erkeğin her zaman uzaklaşma, kaçma şansı var ancak sizin yok. Bir insanın o çocuğu doğurmak konusunda bunları düşünmemesine inanamıyorum. Ben evime kedi almak için dahi 1 sene bekledim. Düzenim otursun bu sorumluluğu kaldırabilecek hale geleyim diye. Bu da bu konuyla dolaylı olarak bağlantılı olsa da beni çok çok rahatsız eden ve de üzen bir konuydu. Okuyanlara teşekkür ederim.
Konuyu ilk açıldığından beri takip ettim, bütün yorumları okudum. Okurken aklıma gelenleri yazmak istedim içimdekileri dökmezsem çatlarım. Katılan olur olmaz, saygı duyan herkese saygı duyarım. Konu sahibi genel bir tartışma konuşma ortamı olsun diye açmış konuyu, o yüzden bu yorumu yazma gereği duydum.
Bu konuya bu kadar tepki verenler Belçika’da yasal cinsel ilişki yaşının 14’e indiği, 14 yaşındaki bir bireyin kendisinden en fazla 5 yaş büyük, yani 19 yaşında bir bireyle birliktelik yaşamasının tecavüz sayılmadığına ne der onu çok merak ettim açıkçası. Neyse, Belçika’da yaşamıyoruz, kendi ülkemizdeki kanunlarda 15 yaşından küçük bireylerde rıza aranmaksızın suç iken; 15 yaşından büyük, reşit olmayan bireyler kendileri gibi 15 yaşından büyük ve reşit olmayan bireylerle birliktelik yaşadığında bu suç değildir. Reşit olmayan ancak 15’ini geçmiş bir bireyin ise reşit bir bireyle birlikteliği ‘şikayete bağlı’ olarak suç teşkil etmektedir. Zaten 18’ini aşmış, aklı ötekine göre daha yerinde olanlar şikayet edilme korkusuyla yanaşmıyorlar reşit olmayanlara. Bu konunun yeni nesilde olan bir durum olduğunu düşünmüyorum. 1938 doğumlu babaannem 16 yaşında evlenmiş ve evlendiğinde bakire olmakla övünürdü. Biz de ‘o yaşta ve o devirde de bir zahmet bakire ol yani’ derdik. O dönemde de ailelerde bu kızı erkenden evlendirelim ki zinaya bulaşmasın mantığı vardı.
Şunu da göz önünde bulunduralım ki serbestlik aslında çok da iyi bir engelleme yöntemidir. Hollanda örneğini vereceğim. Biliyorsunuz ki uyuşturucu madde kullanımı yasal, kısıtlamalarını bilmiyorum ancak diğer ülkelerden çok çok daha serbest olduğunu ve gerçekten orada doğup büyümüş bireylerde ve çocuk yaşta madde kullanımının az olduğunu biliyorum. Biz bazı şeyleri yasakladığımız için çekici hale getiriyoruz. Normal görsek çocuklar için çekici gelmeyecek zaten, büyüsü kaçacak, özenmeyecekler.
Öncelikle konu hakkında şunu demek istiyorum. Geçen gün bir cinsellik uzmanının konuşmasını dinledim ve kadının dedikleri çok mantıklı geldi. İsteyene linkini de verebilirim. Bu doğru kabul edilir, edilmez; ancak uzun araştırmalara dayandırdığı bir teori olarak söylemek istiyorum. Seks bir ihtiyaç değildir. Üremek bir ihtiyaçtır. Orgazma ulaşıp tatmin olmak bir ihtiyaçtır. Başka bir bireyle yakınlığı yaşamak, farklı bir bağ kurmak bir ihtiyaçtır. Ancak seks bir ihtiyaç değildir. Zevk için seks yapan tek canlı biz değiliz, köpeklerin ve yunusların da zevk için seks yaptığı söyleniyor. Ben kedilerde de anal sekse şahit oldum ki bu da ‘zevk-üreme’ farkı açısından gözlemlemelerde kıstaslardan biridir. Öbür taraftan Maslow’un ihtiyaçlar teorisinde çizdiği piramitte ise seks, yemek yeme barınma ve tuvalet ihtiyacı kadar normal bir temel ihtiyaçtır.
Cinsellik ‘özel’ ya da değildir. Bu herkese göre de değişebilir. Birçok kadın bir yerde yeni tanıştığı herhangi bir adamla da herhangi bir şey hissetmeden cinsellik yaşayabilir. Kimisi ise evlenene kadar bekleyebilir, özel insanla deneyimlemek, özel olmasını isteyebilir. Ancak kimse ‘özel olmalıdır’ diye karşı tarafa dayatamaz. O durumda karşı tarafın da size ‘hayır özel değildir, önüne gelenle yatmalısın’ diye dayatma hakkı olur ki böyle diyen hiç kimseyle bu güne kadar karşılaşmadım.
Konuda en çok katıldığım görüş bilinç konusu. 18’inden küçük kimse doğru kararı veremez denmesi hiç ama hiç doğru değil. Öyle 16, 17’likler tanıdım ki bizleri ceplerinden çıkarırlar. Bu tamamen bireysel farklılıktır, yasalar çerçevesinde de olduğu sürece saygı duyulmalıdır.
Komik tarafı tartışan tarafların aslında aynı fikiri savunması olmuş. Bir taraf “18’inden küçük bireyler ilişkiye girdiğinde sonrasında pişman oluyor istenmeyen gebelikler ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar artıyor o yüzden ilişkiye girmesinler” diyorken öbür taraf da zaten “pişman olmayacak, korunmayı bilecek ve korunma yöntemi etkili olmadığında sonuçlarıyla yüzleşebilecek, çözüm üretebilecek bireyler sevişsin” diyor. Kürtajların artması konusunda, evliler sanki isteğe bağlı kürtaj olmuyor mu? Benim bir tanıdığımın annesi evliyken tam 7 kez sağlık sorunu olmaksızın kürtaj olmuş. Genetik olarak fazla doğurganlar, bir üst nesilde 10-11’den az çocuğu olan yok ve kadıncağız her türlü korunma yöntemiyle bir şekilde hamile kalmış. Spiral varken 3, prezervatifle 4, doğum kontrol hapıyla da 2 kere hamile kaldım demişti. 7 kürtaj ve iki de sağlıklı çocuğu var.
Forumda görüp çok kızdığım çevremdeki arkadaşlarımı da uyardığım, ileride çocuklarıma da öğreteceğim bir konu var ki kadınların korunmayı bilmesi gerektiği. Erkekler için pek bir sıkıntı yok, sadece hastalık durumu var. Peki ya kadın için? Korunmasız ilişkide en çok zararı biz görecekken neden korunmayı karşı tarafa bırakıyoruz? Ben uzunca bir süre partnerime doğum kontrol hapı kullandığımı dahi söylemedim prezervatif kullanmayı bırakmasın diye mesela o zamanlad doğum kontrol hapının etkililiğine ve ilişkime güvenmediğim için.
Aynısını kendi arkadaşım da yaptı, burada bir konuda da okudum; “Hamile kaldım, erkek arkadaşım aldırmamamı söyledi o yüzden aldırmadım. Yasal kürtaj süresi bittikten sonra terk edildim.” Neden erkeklerin kararlarımızı değiştirmesine, bizi etkileyecek olaylarda söz sahibi olmalarına izin veriyoruz an-la-mı-yo-rum. Evli dahi olsak önce kendi içimizde karar vermeliyiz buna. Bizim bedenimiz bizim kararımız. Şu an ilişkim çok da sağlam bir yerde, bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl mezun olduğumda ciddi adımlar atmayı düşünüyoruz, erkek arkadaşım mezun oldu ve çalışıyor. Yani yarın bir gün hamile kalsam o da diyebilir “Aldırma, artık işim de var bakabiliriz bebeğe” diye. Oysa burada kadının öncelikle kendini düşünmesi gerekir. ‘Erkek arkadaşım/kocam yanımda olmasa dahi ben bu bebeğe bakabilir miyim, sorumluluğunu alabilir miyim’ diye. 23 yaşına geldim ve hayır ben bu sorumluluğu alamam. İşte bu verdiğim örneğin sonu ya anne ölümüne kadar gidebilen merdiven altı kürtaj; ya çöplere, tuvaletlere atılan bebekler; ya da daha başlamadan bitmiş, okulunu okuyamadan çalışmak zorunda kalmış, hayatta istediği hiç bir şeyi başaramamış, genç yaşında -arkadaşım bunu yaşadığında 19 yaşındaydı- hem anne hem baba olmaya çalışan kadınlar. Bunun suçlusu da tamamen kendileri, hiç boşuna erkekleri suçlamasınlar. Evet, çocuğu kadınlar tek başlarına yapmıyorlar, evet iki tarafın da sorumluluğu var. Ancak o çocuk doğduğunda emzirecek olan da altını değiştirecek olan da uykusuz kalıp başında bekleyecek olan da sizsiniz. Evet, doğru olan bu değil ama erkeğin her zaman uzaklaşma, kaçma şansı var ancak sizin yok. Bir insanın o çocuğu doğurmak konusunda bunları düşünmemesine inanamıyorum. Ben evime kedi almak için dahi 1 sene bekledim. Düzenim otursun bu sorumluluğu kaldırabilecek hale geleyim diye. Bu da bu konuyla dolaylı olarak bağlantılı olsa da beni çok çok rahatsız eden ve de üzen bir konuydu. Okuyanlara teşekkür ederim.
Bende profil fotografini gordugumde si,inle ayni seyi dusunmustum , kemikleri sizlamistir Deniz'in , huzur icinde yatsin
Malesef benimde korkum bu.normal olan insanlara anormal olarak bakılıyor.benim kiz kardesimle sevgilin yok diye ezik vb.damgasi yapistirmislardi lisedeyken düşünün oturdugumuz yer bi küçük ilçe.ailelerde suc tabikiMerhabalar,
Sabah Kızılay'a gitmem gerekiyordu. Metroyla ineyim dedim neyse,
Yanında 2 genç kız oturuyor 2 si de birbirinden güzel,
Klasik sosyal medya hesaplarından bahsediyorlar yok takipçi yok şunu takip ediyor musun? yok şu seni takip ediyor mu şimdi ki gençlerin klasik muhabbeti diyelim.
İkisi de lise öğrencisi çünkü çantalarında bir kolejin amblemi vardı.
Biri diyor ki arkadaşına
- Eeee Bartu'yla nasıl gidiyor.
-İyi işte ya nasıl olsun 2 gün küs 3 gün barışık geziyoruz.
Tekrar soruyor diğeri,
-Sizin ilişki 7 ay oldu dimi
-Evet ama 7 ay'ın en fazla 5 ay'ı küs geçmemiştir.
-Yatak da nasıl Bartu?
-Başarılı değil bana yetmiyor ayrıca yeniliklere açık değil dar açıdan bakıyor sanki benim bir tek vajinam var. Ama Salak bebeyi Seviyorum işte ne yapayım.
Bu muhabbetin daha ilerisi nerelere gitti bilmiyorum çünkü daha kızılay'a gelmeden yerimden kalktım ve diğer vagon'a doğru yürüdüm.
Önce Normal herhalde yeni nesil böyle dedim.
Sonra Eeeee bu yeni nesil'i yetiştiren de biz değil miyiz? Diye düşündüm.
Ben de yeni nesil bir erkek çocuğunun annesiyim.
38 yaşımdayım, Cinselliğe namus gözüyle bakmam ama Cinsellik herhangi biriyle yaşanmamalı diye düşünenlerdenim. Ve bunu yaşamanın bir farkındalığı olmalı diyorum.
Yani kişiler cinselliği şu yaşta yaşasınlar filan demiyorum. Kendileri için en özel kişiyle yaşamalılar diyorum.
Velhasıl hanımefendiler, Biz nasıl bir nesil yetiştiriyoruz ???
Lafı başka yerden anlamak bu olsa gerek..
Malesef benimde korkum bu.normal olan insanlara anormal olarak bakılıyor.benim kiz kardesimle sevgilin yok diye ezik vb.damgasi yapistirmislardi lisedeyken düşünün oturdugumuz yer bi küçük ilçe.ailelerde suc tabiki
Yapmayin Allaha aşkına konu sahibi bi rahatsizligini dile getirmis bunun hic bi seyle alakasi yok.daha lise cagindaki cocuklarin böyle yapmasi hicte normal degil yani.bende laik bi insanim fakat bu yazıyı okuyunca icim sizladi çünkü bu konus benimde hassaz noktam.kiz cocuklarimiz hur olmayi erkeklerle yatip kalkmak olarak gormemeli.düşünce davranis bilimsel konuslar..Dar görüşlü ve İdeolojinin ne olduğundan habersiz bir birey olmanız farklı bir şey
Siyasi görüşüm ile Ahlak kurallarımı sorgulamanız farklı lütfen sizi mantıklı olmaya davet ediyorum.
Gençliğim boyunca bana sorulan ''Aaaaaa Komünistmisin? eeeee şimdi sen Ateistsindir de :)''
Gibi komik bir kocakarı lafı oldu söyleminiz.
Bugun onunla yarın bununla hiçbir anlamı olmayan yatan kalkan adına aşk diyen iğrenç bir nesille karşı karşıyayız malesef.
Ve yine çok özgür çok modern hanımlarla 'yobaz' hanımlar karşı karşıya gelmiş.
Anlamadığım cinselliği evlenmeden yaşamayan,yaşamaya karşı olanlara neden sürekli aşağılayıcı sözler sarfediliyor.
Neden "geri kafalı"
Neden "yobaz"
Neden ?
Bu insanlar belki dini inançlarından dolayı sevişmiyordur.
Belki cinselliği çok çok çok özel buluyor eşi ile tecrübe etmek istiyordur.
Belki şu belki bu.
Muhakkak bir nedeni vardır, olamaz mı?
Alay konusu etmek neden?
20yaşında evlenmeye karşı çıkanlar,
20yaşında 20 kişiyle yatmış kişiye alkış tutuyorlar burada.
Hep görüyoruz..
Isterseniz geri kafali deyin ama ben boyle seylere karsiyim...! Ozel biri de olsa kizimin asla biriyle sevismesini yatmasini istemem...! Ya da kalkip ona korunma yontemlerini anlatmam.. Kacinci yuzyilda yasiyoruz diyenler olacaktir..
Ee bu konuda bu kadar modern anne varsa acilan konularda sevgilimle iliskiye girdim pismanim diye konu acan kizlara yapmasaydin diyenler nerde ?
Bu kadar genis bir yapiya sahip degilim. Cunku yaşi oturmamis bir genc hata yapar.. Pisman olur. Yasi oturmuşşa diyecek birsey zaten yok..
Yas oturmasindan kastim hayatin gercekleriyle yuzlesip her insana guvenmemesi gerektigini bilen isini gucunu eline almis bir bireyden bahsediyorum. 18 yasinda bir cocuktan degil... evet devlet 18 yasini yetiskin sayabilir. Ama ben 18 yasindayken sevgililllik adi altinda esaret cekiyordum.
Sunu giyme bunu yapma oraya gidemessin... Cunku cocuktum. Buyudugumu hissettigim anda o kisiyle baglarimi kopardim.
O yuzden ben bu muhabbetlerde ve konularda geniş olamiyorum...!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?