Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlatırsa anlatsın napalım biz de onun zaten şeysi şey olmuyodu diye dedikodu çıkartırız

Esasinda yeni nesilin ve metroda adi gecen bu genclerin bunu yapmasini kinamiyorum onlarin hayati yasayabilirler. Benim takildigim nokta cirkin bir uslupla toplum icinde otobus, metro tarzi bir yerde kimseyi umursamadan gizlilikten ve edepten uzak ulu orta konusulmasi partnerinden memnun kalip tatmin olmasi vs. Bu uslup igrenc ve konusulacak yer kesinlikle orasi degil. Bende yasadim yasiyorum bekarim ama bu tarz ozel durumlari topluluk icinde basit bir dille kiz arkadasimla paylasmam benim tiksindigim nokta bu oldu.

Geçen bir konu vardı birisi 30 küsür yaşında biriyle tanışmış da adamın hiç sevgilisi olmamış. herkes nasıl da kınamış, nasıl da garipsemişti. benzer konulara baktım herkes tecrübeli erkek istiyor. cinsellik yaşamış olsun görsün geçirsin istiyor yani başka kadınlarda staj yapsın bize usta gelsin istiyor fakat eminim kimse kendini staj yeri olarak görmek istemez.

konu erkek olunca destek olanlar, senden önceymiş dert etme diyenler bir kerelik bişeymiş büyütme diyenler konu kadın olunca en galiz ahlak edebiyatına sarılıyor. bu ikiyüzlülük bu çifte standart beni çok sinirlendiriyor.

bu ülke yeterince sevişmediği için bu halde.
gençler sevişsin.
cinselliği yaşasın.

sonra büyüyünce sağa sola saldıran kıskanç hazımsız sevgiden insanlıktan habersiz tipler oluyorlar...

:))) bu dediğin sana mantıklı geldi mi gerçekten , eğer öyleyse sana ona göre muamele yapıcam. Herkesin algı seviyesi bir değil sonuçta saygım var

Yanlış oldu pardon konu tabi ki buradaki her üyeyi ilgilendiriyor,
Ama konu açmak için ben nasıl burada ki herkes gibi özgürsem
Saçmaladığımı düşünmek de sizin hakkınız.
Algıma gelecek olursak klavye başında bu tartışma çok adil olmaz gibime geliyor.
Kiiii söylemek istediğimi anlatmak istediğimi bu kadar Algılayamayan arkadaş varken.
Herkes ooooo yobaza bak sevişmeyi cinselliği yanlış buluyor demekte halen.
Konu yaşanılan cinsellik mi hayır değil,
Kızım sen izin verir misin çocuğunun bu yaşta sevişmesine diye sorarsanız bana danışırsa henüz erken derim. (ki umarım sorar)
Konu Cinselliğin bu kadar aleni konuşulması ve etraflarındaki insanların onları duyduklarının farkına vardık dan sonra ki tutumları yani sakıncası yok ben bunu konuşmaktan (toplum içinde) haya etmiyorum tavrı.

Oha o ne lan ben 3yillik evliyim ve bu islerde bitek orayi kullandim sadece . diger yerler ne ya iggggrenc..evet kabul ediyorum tabu hala benim icin bazi seyler ..

Diyeceğim o kızları yetiştiren anne düşünsün ki haydi diyelim kız hamile kaldı asıl dram o zaman başlıyor ve hiçte masum bitmiyor bazı durumlarda eşler boşanıyor
Yada namus uğruna cinayetler işleniyor sevgili olayını anlıyorumda ilerisi için durm vahim diyorum özellikle kız çocuklarımız için mesleki alan profesyonellik, dünyayı dolaşma, hayaller, yabancı dil erkekten, sevgili edinmeden daha ön planda olmalı, evlenmek kolay kariyer yapmak zor herkesin harcıda değil so ra evlenince çocuk sahibi olunca çok genç yaşta üzülüyorlar

Siz ebeveyn olarak istediğinizi söylesenizde istediğiniz baskıyı kursanızda, 7/24 takipde olsanızda hormonlar tavan olan bir yaştalar, tabiatın kanunu bu, o işler bir şekilde görülecek(7abi 1despot hacı babanın içinde daha lisede 9kişiyle yatıp üniversitede bu 10.duyduğu, ohh sefam olsun diyeni biliyorum)

Kimi sadece oynaşır, kimi yatağa kadar gider, kimi masum bir öpücükler aynı tatmini yaşar vs...yani özünde aynı şey...aşka meşke kanat çırpıp ruhunu uçurdumu? Uçurdu, hadi geçmiş olsun o zaman!

Anneler kk'nın güzel ve akıllı kadınları yormayın boşuna kendinizi.Hiç çekinmeden çocuklarınıza kendini hastalıkdan şundan bundan gebelikden korumasını ve kimsenin bedenine erkek/kadın fark etmez zorla dokunmamasını öğretin yeter..gerisine zaten yapacak bişey yok su akacak yolunu bulacak!!! Merveler de ders de çalışılacak, o berkecanlar da ps de oynanacak

Hııı bir de çocuklarınıza toplum içinde küfürlü konuşmamayı özel konuları çok sesli konuşmaması gerektiğinide öğretin!!!
Böyle Bartu vajinadan başka bişey bilmiyor vs. diye kızlar oğlanları rezil etmesin!!!
Tam tersi oğlanların içinde geçerli.onlarada edepli efendi olmayı öğretin en azından telkin edin.onlarda milletin içinde oraya buraya koyarım vs. Demesin.

Hanımefendi size göre evliliğin amacı seks mi?

Bugün konu sahibin yalan söylüyorsun yazmamışım.

Kimse toplu taşımada bağıra bağıra cinsel hayatını konuşmaz.

Sen yalancısın konu sahibi. Hadi iyi günler:))

15-16 yaşlarında sevgilileri ile yatan kız veya erkek çocuklara saygı duymam!Aksine endişe ederim geleceğinden,onların düşünceleri bu olmamalı.
Yetişkinler ise beni zaten ilgilendirmez.
Ben inancımdan veya gördüğümden dolayı ilişkiye sıcak bakmam,sen bakarsın,beriki başka düşünür.
Kimseye lafım yok.
Lafım benim gibi düşünenleri aklı sıra ezikleyenlere..
Siz öyle değilseniz size de diyecek sözüm olmaz zaten.
Yorumunuzu tam olark okumadım bile üzgünüm, o derece anlamamışsınız beni çünkü.
Beni tanımıyorsunuz,saysızılıkla da suçlamayın lütfen.

Eskiden olsa destan yazardım şuraya. Ama artık bu ülkedeki bu zihniyeti kabullendim, biz ne söylersek söyleyelim hiçbir şey değişmiyor.

Neyse hanımlar, evet evlenmeden sevişmek ahlaksızlık. Siz çocuklarınızın sevişmesine izin(!) vermeyin.
Nasılsa korunma yollarını ailede öğrenmediği için hamile kalanlar, ailesine korkudan söyleyemediği için kürtaj parası stresi yaşayanlar, merdiven altı yerlerde canını riske atanlar, hiçbir yol bulamayıp doğurup bebeğini çöpe bırakanlar bizim çocuklarımız değil.
"Ailene ilişkimizi söylerim seni rezil ederim" diyen ciğeri beş para etmez adamların şantajına boyun eğip adamın her istediğini yapanlar da bizim çocuklarımız değil.
Hani o görüp "cık cık" yaptığınız, mekansızlıktan, ortamsızlıktan parklarda, arabalarda birbirinin üstüne tırmanan gençler de bizim çocuklarımız değil.
Eleştirdiğiniz her şey kurduğunuz korku imparatorluğu yüzünden yaşanıyor. Yaşayanlar da bizzat sizin çocuklarınız oluyor. Burada "geniş, ahlaksız" diye hakaret ettiğiniz insanların çocukları değil.

Kendisi onaylamadığı için çocuğunun sevişmediğini düşünen varsa öyle düşünmeye devam etsin. Biz sadece hayata her anlamda hazırlamadığınız, başkalarının vicdanına bıraktığınız çocuklarınıza üzülüyoruz hepsi bu.

Burada bazı üyeler pekala da evlenmeden önce sevişmeyenlere öcü gözüyle bakıyor.
Bunu bir kabul edin önce.
Haybeden sallamadım yani.
Kişi de belirtmedim ama öyle görüşlere sahip olanlar var,neyi inkar ediyorsunuz.
Siz öyle değilseniz alınmanız da yersiz.
Kimseye vurun k.hpeye tarzı bi serzenişim olmadı.
Saptırmasak mı?
Kim ne istiyosa yaşasın ben cinselliğin çoluk çocuğun ayağına düşmesine karşıyım.
Saygı da duymuyorum.
Çocuklarımız ileride travma oluşturacak işlere girişmemeli.
Burda "sürtündüm hamile miyim,bakire değilim diktireyim mi,hıv şüphem var test yaptırayım mı,'kız' değilim" tarzı konular görmekten alamıyoruz kendimizi.
Aklı başında değil bunları yaşayanlar.
Yetişkin aklı selim kişiler değiller.
Bunlara sevişin anam sevişin yavrum diye gaz vereceğimize eğitimle erken olduğunu anlatmak her zaman daha mantıklı gelmiştir bana.
Ben böyle inanıyor buna göre yetiştiriyorum çocuklarımı.Kız veya erkek farketmez,çocuksa çocuktur,bitmiştir.

Son düzenleme:
Sevismekten zarar gelmez. Korunma yontemlerini biliyorlarsa.
Hirsizlik,arsizlik,piskinlik,yuzsuzluk,utanmazlik olmasin da. Durust yetissinler,saglikli olsunlar,akillari guzel olsun genclerin yeter.
İşte bilmiyorlar mesele o zaten.
Sürtünerek gebe kalabileceğini düşünüyor mesela.
Veya neyine güveniyorsa korunmuyor sonra regl olmayı bekliyor tırnaklarını yiye yiye.
Veya hamile kalıveriyor hoop kürtaja.
Bilinçli değil çoğu.

Bunlar 27-28 yasindaki kadinlarda da var olan sorunlar. Neden? Cunku ebeveynleri oturup anlatmamis. Cinsellik bir tabu. Oturup konusulmuyor.

Bunlar 27-28 yasindaki kadinlarda da var olan sorunlar. Neden? Cunku ebeveynleri oturup anlatmamis. Cinsellik bir tabu. Oturup konusulmuyor.
Bilmiyorum.. Şu zamanda hele,27-28 yaşlarında bir kadının veya erkeğin korunma yöntemlerinden haberi vardır.
İlle ailesi zamanında oturup konuşmadı diye suçlamamalı sanki.
Cinsellik konuşulmuyor o konuda hemfikiriz.
Lakin artık sürtünmekle gebe kalınmayacağını bilmemek aptallıktır.
Hadi kızlarla konuşulmadı,erkek de bilmiyor olmayacağını.
Cahillik işte başka şey değil.

Gencler kendileri icin degerli olan insanlarla korunarak cinsellik yasayabiliyor olsalar zaten gidip 17-18 yasinda evlenmezler. Sevisecek ortamlari yok,anlayisla karsilayacak aileleri yok diye kosa kosa ceyiz hazirliyorlar bence.

Erken evliliktense kontrollu cinsellik tercihimdir. 18 yasinda sevisip evine donmek ayri,koca-kaynana kahri cekmek,ev hizmetciligi yapmak ayri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…