Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Dukan biraz diyetinde değişiklik yaptığını açıkladı aslında. Ama burada uygulayan kimse ilgilenmedi. Diyete bir miktar zeytinyağı ve protein yanına sebze de ekledi. Yani bizim 2. listeden ekmek, bisküvi ve meyvenin çıkmış hali oldu. Mineral ve vitamin alımı böylece artırılmış oldu. Buğaday, bulgur, yağlı tohum vs. olsa Karatay olacak yani :)

Her zaman beklerim canım. Akraba ziyaretimiz olmaz ama belki eşim iş için gelirken beni de yanına alırsa (düseldorf'a da yakınsan) görüşebiliriz

sabah : bir tost, domates, salatalik, tere, cay
Ara : yogurt, nektarin
Öglen : bir kase mercimek corbasi, bir tabak etli yesil fasulye ve bir dilim ekmek
Ara : bir dilim ekmek ve bir dilim peynir , cay
Aksam : YESIL CORBA

Afiyet olsun, menün çok güzel olmuş.

merhaba seraaaapppp

dallidaaaaaaa nerelerdesiiiiiiiiiiinnnn özledik seniiiiii

İnternetimde sorun çıktı, cevap yazamadım sana. Üzgünüm(

Nihayet hastalandım. Karnımda ağrı var ama şikayet etmeyeceğim. Bu akşam yine yürüyüşe çıkacağız. Yürümek iyi gelecek. Bugün iştahım fazla açık. Azıcık kaçamaklı oldu. Sanırım ben de 3. listeye geçeceğim artık. Bu arada Gurbetçim, 3. liste 1 haftalıkmış. Bundan sonraki aşama da detoks gibi bir liste, hayvansal gıda yok. O da 5 günlük. Fakat ben dosyayı hazırlarken o listeyi atlamışım. O yüzden bu haftanın sonunda ya sana mail atarım ya da Mehtap Hanım' ın bloğunda Şubat ayı yazılarından bakarız.

Bugün yediklerime gelince:

Sabah:
500 ml. su

Kahvaltı:
2 yk. yulaf ezmesi
150 ml. süt
1 tk. keten tohumu
3 kayısı

Ara:
3 kepekli bisküvi
2 kupa yeşil çay

Öğle:
Tavuk sote
kırmızı lahana salatası
1 dl. ekmek

Ara:
1 kandil simidi
1 çb. kola

Ara:
25 gr. fındıklı bitter
5 badem

Akşam:
Ton balıklı semiz otu salatası

Günaydın Kızlar Güzel bir gün diliyorum

Dün akşam 1 saatlik yürüyüşümüzü yaptık. Keyifli bir şekilde eve döndük. İyi ki çıkmışız. Evde otur otur nereye kadar di mi ama

Dallidacım, gözümüz yollarda kaldı. Hadi gel artık

Bugün itibarı ile ben de 3. listeye başlıyorum. Sabah yine güne su içerek başladım. Suyumu bitirdikten sonra kahvaltımı yapacağım. Bugün planladığım menü:

Kahvaltı:
1 keçi peynirli tost
Domates, salatalık, yeşillik

Ara:
2 kayısı
2 ceviz

Öğle:
etli bezelye yemeği
1 dl. ekmek
salata (listeye yazılmamış ama, yersem sakıncası olur mu acaba)

Ara:
1 fincan yeşil çay
2 büskivi

Akşam:
Yeşil Çorba :18:

Yeniden merhaba... Kahvaltımı yaptım. Günlerdir böyle bir kahvaltı yapmadığım için aşırı bir doygunluk hissediyorum. Yeşillik yemedim. Tost, domates ve salatalık yedim. 2. bardak yeşil çayımı içiyorum. 1. ara atlanmayacak da bakalım bu toklukla nasıl yiyeceğim

hava bulanik oldugu icin cocuklar gittikten sonra tekrar yattim, iyi olmadi ama böyle havadada ne yapilabilirki.
Serapcim düseldorf bize yakin yaklasik 2 saatlik . gecen sene düseldorf havaalanindan ucmustuk türkiyeye. insallah beklerim sizi, gelir aliriz havaalanindan, benim bu sene türkiyeye gelme durumum yok. insllah seni bekleriz.
Yeni liste bencede cok doyurucu, o yüzdende bir hafta sürecek galiba. ondan sonraki 5 günlük proteinsiz liste geliyormus , onu diyetorfozda diyet listeleri bölümünden okudum, bana tekrar göndermene gerek yok canim. benim bugün yesilcorbali son günüm. sende regl olmussun rahatlamissindir, cok kötü oluyor agrilari olupda gelmeyince.....
Dün ksam yürüyerek cok iyi yapmissin canim. 4-5 gündür sürekli yagan yagmur yüzünden bizim yürüyüslerde aksadi. yaklasik 3 hafta daha sürecekmis yagisli havalar, ondn sonrada günes acsa neye yarar, ramazan geliyor, zaten bir sey yapamayiz, bu memlekette günese hasret gidecegiz galiba.:2::2::2:

sevgi abla bugün yok, kursu persembeyle cuma günüydü galiba, acaba doktorami gitti....:44::44:

dallida zaten yok,

bugünkü menüm
Sabah : 1 yumurta, bir dilim ekmek, tere, roka, maydonoz
Ara : bir dilim ananas, yogurt
Öglen : bulgur pilavi, mantar sote
Ara : bitki cayi, iki kepekli bisküvi
Aksam : yesil corba

Bugünlük böyle olsun, demek ki uyumaya ihtiyacın varmış

Canım benim çok teşekkür ederim, kısmet olur da gelirsem haber veririm.

Evet, bu liste dolu dolu... Bundan sonraki de detoks olacak artık. Haftalardır protein tüketiyoruz bol bol. Temizlik zamanı gelince bedenimiz şaşıracak :)
Ne yalan söyleyeyim hiç ağrım olmaz reglden önce genelde. Ödemden yana şikayetçiyim. Ciddi ciddi şişiyorum

Kıyamam sanaaaaa.... Sen evde eliptikle çalışabilirsin. Göbek yağların erir kardiyo ile. Ramazanda da detoks yapacağız inşaallah canım.. E tabi deli masalar kurmamak şartı ile. Yoksa hem amaca hem de ruhani boyuta hizmet etmez.. Sen bu konuları benden daha iyi bilirsin

Menü çok güzel olmuş, afiyet olsun Gurbetçim
Sevgi' nin kursu bitti sanırım. Yine bir işi çıkmıştır. Dallida' yı ben de özledim

Menümde baya bir değişiklik oldu... En iyisi öğleden itibaren yazayım:

Öğle:
Menemen
1 dl. ekmek
1 bardak ayran

Ara:
1 kurabiye
2 çb. çay
5 badem
4 kuru üzüm

Akşam:
Sebze çorbası

Bezelyeyi öğlene yetiştiremedim. Yarın öğlen yeriz artık. Şimdi gidip çorbamı pişireyim. Evde biraz semizotu var. Maydanozla filan... Bakalım nasıl olacak

Nasılsınız arkadaşlar,2 gündür giremedim.Evelki gün eşimin bir akrabasının ölüm haberi geldi,memleketine gittik.cenazenin toprağa verilmesinden sonra orada bulunan hastalar ziyaret edildi.sonra baş sağlığı ziyareti yapıldı,gece yarımda eve geldik.diyet güme gitti,dünde uzun zamandır gidemediğimiz yeğenimin evine ziyarete gittik.Anlamıyorum ne zaman diyete başlasam gidilecek yerler arka arkaya sıralanıyor,ya da her zaman bu kadar meşgulüm de diyet yapmaya başlayınca farkına varıyorum.Evimde yorgunluğumu çıkarmak istiyorum ama nafile.Neyse hayırlısı olsun...sağlık olsun.Birazdan kahvaltı yapıp kursa gideceğim.Bizim kurstan sadece benim işlerimi sergilemek için almışlar.Her ilçenin bütün kurslarından alınan işler zafer çarşısında sergilenecek. Bizim kurstan sadece benim işlerim alınmış.gerçi tekrar bir eleme daha yapılacakmış, Belki ikinci elemede benimki deelenir,ama birisine güveniyorum.benzeri var ama aynısı hiçbir nakış kitabında yok,tamamen benim tasarımım oldu,ikinci bir eşi yok.Sonra tekrar görüşürüz.

Günaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum

Başınız sağ olsun Sevgicim. Allah rahmet etsin, taksiratını affetsin... Aynı gün babamın teyzesinin oğlu vefat etti... Babam da Gaziantep' e cenazeye gitti. Görev bu, yapılacak. Düğün ve cenazeleri kaçırmamaya hep özen gösteririz. İnsanın gözleri hep dostlarını arıyor o günlerde. Ne iyi etmişsiniz gitmekle. Allah sizden razı olsun.

Tebrik ederim canım. Başarının ve yeteneğinin karşılığını alacaksın inşaallah

Aslında senin hep bir yoğunluğun var bana göre. Diyetteyken gözüne batıyor olabilir Hiç bir şey olmamış gibi devam et bence. Bu kez olacak ben inanıyorum

Bugün çok işim var. Yarın akşama yemeğe misafirim var. Bugünden alış veriş işini halletmem lazım. Bir taraftan da çamaşır ve kurutma makinesi çalışıyor. Çıkan çamaşırları anında ütülemeliyim ki yarına kalmasın.

Misafirlerim için ortadoğu mutfağından yemekler seçtim. Humus, tabule ve falafel yapacağım. Humus ve tabule sıklıkla yaptığım yemekler ama falafeli hiç denemedim. O yüzden işlerimi bitirip bugünden yapacağım. Hem de bir kaç tanesini pişirip eşimden denemesini isterim Hep o mu bizden isteyecek di mi ama? Bu yemeklere eşlik etmesi için de çoban kavurma ve bulgur pilavı yapacağım. Korkarım ben çorba ile idare etmek zorundayım

Bugün bir aksilik olmazsa menün aşağıdaki gibi olacak.

Sabah:
700 ml. su

Kahvaltı:
1 dl. ekmek
30 gr. peynir
4 zeytin
2 fincan yeşil çay

Ara:
500 ml. su

Ara:
1 elma
2 ceviz

Öğle:
Mantar sote (dünkü bezelyenin yağını biraz kaçırmışım, kendime yeniden yemek yapmayı düşünüyorum.)
salata

Ara:
1 kase yoğurt
1 tk. keten tohumu
1 çk. tarçın
1 elma

Akşam:
Çorba

Allah rahmet etsin,başınız sağ olsun.Galiba dediğin doğru,diyetteyken farkındalık oluşuyor galiba.

Kolay gelsin canım Almanya'da bir suriyeli arkadaşımdan öğrenmiştim,falafeli ve tabuleyi,o zamandan beri de yaparım. Çok lezzetli olur,kişniş onun baharatıdır ve bol kat,sarımsağınıda unutma.Çok lezzetli olur,afiyet olsun,canımı çektirdin.Sarımsaklı yoğurt yanında çok güzel gidiyor...
Gurbet bugün ortalıkta yok,Dalida dan hiç haber yok...

sevgi ablacigim ve serapcim, ikinizinde basiniz sagolsun, Allah rahmet eylesin. geride kalanlarada Rabbim bol sabirlar versin. insan insana böyle günlerde lazimdir, tabiki akrabalarimizin ve dostlarimizin yaninda bulunacagiz. sevgi ablacigim sende benim gibi günlerini yogun yasiyorun, aynen bende öyle düsünüyorum diyete ne zaman baslasam birseyler cikiyor diye, ama aslinda hep birseyler cikiyorda biz dietteyken farkina variyoruz. serap cok hakli bende bu sabah tahmin edersiniz camideydim tecvid ögreniyorum, ordan cikinca eve ugramadan oglumun okuluna gidip onu aldim ve cilt doktoorundaki randevumuza yetistirdim, ordan acikmisti mc. donalds istedi ve oraya gittik, (SAGLIKLI BULMUYORUM AMA KIRK YILDA BIR IZIN VERIYORUM) neyse ben yemedim tabiikii eve geldim tekrardan evisi yemek felan derken aksamda günümüz vardi oraya gittim derken bugün nasil gecti anlamadim. bu rada birazda üsütmüsüm ( kerme günü hava biraz soguktu ) hafiften bir burun tikanikligi ve öksürügüm var. yani arkadaslar bugün diyete uyamadik yapacak birsey yok yrin devam. yalniz bu son zamanlardaki kacamaklardanmidir nedir bilemiyorum ama, ilk iki haftada biraz bel bölgemde ve göbek bölgemde hafif incelme olmus gibiydi ama son iki haftadirda hala ayni yerde sayiyor , yani daha fazla bir incelme göremiyorum. gerci tartilmadim ama yni öyle 4-5 kilo vermisim gibide degil. pazartesi tartildigimda, eger kilo verememissem diyete devam etmeyi düsünmüyorum . bakicaz artik belki daha farkli bir diyet le devam ederim. hayvansal proteinin asak oldugu haftayida düsünemiyorum, sebze pek sevmedigim icin , onuda birak peynir, yogurt ve yumurtada yasakmis cok zor benim icin aslinda en sevdigim seyler yogurt, peynir , yumurta ve ettir. acikcasi o hafta korkutuyor beni :26::18:

Günaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum

Amin, teşekkür ederim.

Tavsiyen için teşekkür ederim. Markette taze kişniş kalmamış. Evde tohum var öğütüp kullanıyorum. Ondan katsam olur di mi?
Dallida' yı ben de merak etmeye başladım ne yalan söyleyeyim. İnşaallah keyfi yerindedir.

Geçmiş olsun Gurbetçim. Sorun yoktur umarım.

Çocuklar istiyor, arada yemelerinde sakınca olmaz bence de.. Senin kontrolünde olması çok daha iyi, akıllı arkadaşım benim

İlk listede oldukça sıkı gittin. Hiç kaçamak yapmadın. Dolayısıyla incelmeyi gördün (k). İkinci listeye gelince kaçamaklar başladı. Akşam izin verilen çikolata ve çerezi abartmış olabiliriz. Bir taraftan kalori saymaya da devam ediyorum. En kaçamaklı günümde 1400- 1500 kcal. ye çıkmışım. Ama demek ki listeye uymazsak kilo kaybedemiyoruz. Başka bir listeyi de elimize alsak, kaçamak yaparsak sonuç değişmeyecek. Mevsimlerden Roma' da bir sürü başarı hikayesi var. Başaranları okuyoruz. Demek ki sorun bizde. Benim de moralim bozuluyor, gram yerinden oynamıyor diye. Ama ben kaçamak yaptım. Akşam atıştırdım. Daha katı bir uygulama yapmak zorundayım. Hatta detoks merkeziyle görüştüm, 1 haftalık detoks için danıştım. Ama o kadar kolay olmuyormuş bu işler

Diyeti bırakmak çözüm değil yani. Kilo vermekten vazgeçmeyi ise aklından bile geçirme canım. Çünkü bu sadece seninle ilgili bir durum değil. Senin çocukların var ve onlar için sağlıklı olmak zorundasın. Ailemizle daha uzun zaman geçirmek bizim elimizde Bu gençlik geçici, ama sağlam temellere bağlanırsa Allah' ın izniyle uzun, mutlu bir hayatı paylaşabiliriz

Bugün geç uyandım. Saat 9.30 olmuştu neredeyse. Dün eşimin acil bir işi çıktı ve şehir dışına çıktı. Bugün gelecek olan misafirlerimi iptal etmek zorunda kaldım. Oğlum da finalleri başlayacağı için kütüphanede sabahlıyor. Gece evde yalnız olunca, uyuyamadım. Dolayısıyla sabah da uyanamadım. Son durum bu şekerler :)

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
1 bardak meyve suyu
2 dl. etimek
1 dilim peynir
domates
2 çb. yeşil çay

Bugün haftalık D vitamini günüm olduğu için kendime uygun bir kahvaltı modeli seçtim. 2 tane havuç ile 1 tane elmayı katı meyve sıkacağında sıktım. D vitamini ampulünü de içine kattım. D vitamini yağlı bir ilaç, havuçtaki A vitamininin de yağa ihtiyacı var. Dolayısıyla bu sabah hem A hem de D vitaminimi almış oldum

2 gündür eve doğru dürüst gelen giden yok. Dolayısıyla bezelye yemeğim hala dolapta duruyor. Bugün öğle yemeğinde bol limonlu salata ile yemeğin susuz kısmını yemeyi planlıyorum.

Şimdilik bu kadar, daha sonra görüşmek üzere

Dallida artık merak etmeye başladım. İyi haberlerini bekliyoruz.

cok haklisin serapcim, ilk listede oldukca siki gittim, kacamak yapmadim, sonrasinda spord baslamistim, yagmurlu havalar gelince yürüyüsüde iptal ettik hele son hafta evdede cnim istemedi bisiklete binmeyi. bütün bunlar birlesince kilo vermekde yavasliyor. asil suc bende , birde cok cabuk sikilgan bir yanim var. kilo vermeyi birakmk istemiyorum tabiki devam edecegim, yarin tartilirim belki . normalde pazartesi tartilma günümdü ve tam 1 ay olacak pazrtesiyye. diyetorfozdaki arkadas ilk bir ay icinde 8 kilo vermis, ben belkide 2 veyada 3 kilo vermisimdir en fazla. tabiki o hic kacamak yapmamis onunla kenimi kiyaslamiorum ama, söyle bir 5-6 kilo verebilmis olsydim cok iyi olurdu, dahada motivasyonum artardi. belkide arin tartilirim evet evet tartilacagim yarin gercekle yüzlesme vakti. ona göre bakariz.

afiyet olsun sekerim, bol bol d vitaminin olsun. misfirlerinde gelemiyormus, kendinede extra yemek yapma dolaptaki yemegini ye afiyetle. bende bugün kahvaltimi yaptim sonrada esimle mutfak dolabi bakmaya gittik. cok güzeller ama cokda pahalilar. mutfagimida degistirme zamani geldi aslinda. tabii fiyatlarda pahali olunca bakip bkip geri geliyoruz ben cok sey istiyorum, odalarin yerlerinide degistireyim diyorum. mesela ytak odamin yaninda bir oda daha var. aradaki duvari kaldirip, büyükce oturma odasi yapalim diyorum öyle oluncada laminatlar felaan hep degisecek, hemen yanindaki odayida mutfak yapalim diyorum, e orayada su borulari cekilmesi lazim, bu seferde gene laminatlr sökülecek anlayacagin sadece mobilya degil ben evide degistirmeye kalkiyorum. dedimya maymun istahliyimdir, hemen sikilip degisiklik yapmayi isterim. mesela mutfak dolaplarimi her indirip temizlik yaptigimda esyalarimin yerlerini degistiririm. iyiki kocayi degistirmiyorum senelerdir hep ayni

Gurbet bence diyete devam et,başka diyete başlasak da bit süre sonra aynı şeyleri yaşayacağız.Protein eksikliği olan günler sayılı günler,kendince yeni yiyecekler çıkarabilirsin.Ben de Serap gibi düşünüyorum.Ben kaçamak yapmadığım günlerde güzelkilo veriyordım,ne zaman düzenli yememeye başladım ve kaçamak yapmaya başladım kilo veremedim.Gel seninle yarışa girelim böylece iddaayla kolay kilo verebiliriz.
Canım anlaşılan misafirlerin gelmiyor.Falafiyayı yapıp buzlukta şekil verip bekletebilirsin,yiyeceğiniz zaman kızartırsın.Ben yaptığım zaman fazla yapıp buzlukta bekletiyorum,her zaman hazır oluyor.Bir tanıdığımda şekil vermeden buzdolabı poşetlerine koyup
yapmak istedği zaman önceden çıkarıp şekil verip kızartıyormuş.Böylesi daha mantıklı öbür türlü arada sıcak yağda çatlamalar oluyor.Canım kendi kullandığım bir püf noktası vereyim,yemek yağlı olduğu zaman bir marul yada kıvırcık yağrağıniçine atbütün yağı topluyor.
Bugün kursa gitmedim, çok enerjimin diplerde olduğunu hissediyorum.Geç kalktım ve kahvaltımı geç yaptım.
kahvaltım:
2 dilimbüyüklüğünde bazlama
peynir
6 zeytin çay

sabah iki dilim ekmek, peynir, domates salatalik, cay az sekerli
Ara : yok disardaydik
Öglen : ispanak yemegi , bir dilim ekmek, yogurt
Ara : bir dilim ananas, 3 ceviz
Aksam : tavuk sote, salata

listeye hic bakmadim uydumu bilmiyorum ama böyle düsünmüstüm. zaten haftaya yapmam gereken detoks diyetini uygulayabilecegimi sanmiyorum. bundan sonra buna benzer menülerle devam ederim belkide.....

evet yaaa aslinda biraz sikildim gibi. listelerin arkasi gelmiyor, ee aynadada bir degisiklik göremiyorum, hafif incelme var ama ilk haftadan kalma sonrasinda incelme devam etmedi, o yüzdende kilo veremedigimi düsünüyorum, bosa kürek sallamisim gibi hissediyorum. yaris yaparim seninle ama ayni listeylemi yoksa baska listeylemi bilemiyorum tartilinca karar veririm. ayca kayanin listeleride saglikli gibi görünüyor. bir bakalim hayirlisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…