Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

sabah : bir kase keloks, keten tohumlu, yulafli, kuru üzümlü. yesil cay
Ara : 2 kepekli bisküvi, ekinezyali cay
Öglen : haslanmis tavuk gögsü, salata, kabak corbasi ( ama corba aksammiydi... )
ara : meyve salatasi, 2 ceviz
Aksam : biber dolmasi , yogurt

Bu gün mutlaka yürüyüs yda evde bisiklet sürülecek. birde bol su icileek. dün disard oldugum icin cok fazla su icemedim.

serapcim sende cok iyi gidiyorsun, sayenizde motivasyonum devam ediyor, ama benimde kacamaklarim oluyor. dün mesela cikolatali gofretten isirdim, aksam üstü nutelladan aldim iki kasik gibi kacamaklarim benimde oluyor. esim ve oglum isyan ediyorlar artik. her gün sebze ve tavukmu yiycez, bizdemi diyet yapiyoruz felan diyorlar. pazartesi tartiliyorum ve eni diyete basliyorum. ama bu yeni listede ilk 3 gün yesil corba olmaliydi galiba , serap senin gönderdigin listede yesil corbaya rastlayamadim. bir bakarsan sevinirim.

dallidacim internetin hala olmadimi canim , gel artik......

tekrardan merhabalar arkadaslar. menümdeki öglen ymegiyle aksam yemegimi yer degistirmeyi düsündüm. dolmayi öglen yesem dh iyi olacak. aksam da corba , haslanmis tavuk gögsü ve salata yi yerim. dolmalar pisiyor. görüsmek üzere..

Haklısın canım, o kısmı dosyaya eklememişim. Aşağıda ekleyeceğim.
Sen de onlara de ki: bu diyet değil, sağlıklı beslenme Normal yemekten kast ettikleri sanırım mantı, makarna, börek oluyor Onun dışında her şey var bu listelerde çünkü :)

8-9-10 SUBAT GUNUN BIR OGUNUNDE SADECE YESIL CORBA:

Yesil corba icin bulabildiginiz butun koyu yesil sebzeleri (mesela ispanak, hindiba, broccoli, pazi, maydanoz, vs) buyuk parcalar halinde kesiyorsunuz, cok az suda 2 kasik princ veya bulgur ilavesi ile pisiriyorsunuz. 1 kasik zeytin yagi ekliyorsunuz. Koyu renkli bir corba kivaminda piserse daha iyi ama isterseniz ayni miktarda yag ile yagsiz tavada da pisebilir. Sarimsak, limon kullanabilirsiniz, istediginiz baharatlari ekleyebilirsiniz.

" MEVSİMLERDEN ROMA BLOGUNDAN ALINTIDIR"

Yani yeni listenin ilk 3 gününde 1 öğünde sadece yeşil çorba içilecekmiş. Bu çorbaya pul biber ve zerdeçal eklemiştim.

Son düzenleme:
Bugün yediklerim: (kahvaltıyı yazmıştım)

Ara:
2 kepekli bisküvi
800 ml. su

Öğle:
100 gr. mantar, 2 yumurta ve 5 gr. sade yağ ile omlet
1 domates
1 dl. çavdar ekmeği

Günün geri kalanını planlamadım. Bizim evinde senin evden pek farkı yok Gurbetçim :) Yemek zevklerimiz farklı farklı... Akşama benim uyduruk dolmadan yapsam yemezler, antrikotu oğlum yemez, organik olmayan tavuğu eşim. Arabam yok bugün tavuk almaya gidemiyorum. Balığı dün yedik. Çok bilinmeyenli denklem

Etli taze fasulye yapsam olmaz mı?? Dolma gibi işte, sebze ve et. Benim yemeklerim zaten sulu olmaz. Yağını da koymazsam al sana fasulye dolması

Sevgicim, özel mesaj kutun dolmuş, okursan dikkate almanı rica ediyorum

Son düzenleme:

tesekkürler serapcim, ellerine saglik. yesil corbasini kabaklada yapabilirmiyiz acaba, disi yesilya mesela ben aksama yapacagim kabaklari cok kücük dograyip cok az suda haslayip, dereotu ve maydonoz ekliyecem , belki bir kasikda bulgur koyarim, bu corbada olur herhalde. ben bu aksam bir deneyim bakayim nasil olacak.

aynen canim yaa hergün hepimize ayri bir seyler hazirliyorum. simdi kizimda diyette haslanmis sebze yemek istemiyor, benim listedende bazen yemek istemiyor, ona ayri esime ayri, oglana ayri canim cikiyor. bu ikinci listede cogunluk haslama et ve haslama veya izgara sebze biraz zorluyor hergün. ilk listede alternatif daha fazlaydi. öglenleri corba ve bir tabak etli sebze yemegi olunca evdeki herkes yiyebiliyordu. etli sebze yemeginden bir cok cesit yemek yapilabiliyordu. ee bu listede izgara et ve sebze , hep ayni sey , evekiler icinde kuru oluyor. neyseki az kaldi pazartesi diger listeye geciyorum, cok sükür. bugün ögleden sonra gene ufak tefek hatalar aptim. yemegimi yedikten sonra canim tatli bir seyler cekti. bir kücük kare cikolatali misir patlagindan yedim , kesmedi yyarim saat sonra bir türk kahvesiyle, bir fincan kadar karisik leblebi, kuruüzüm, yaban mersini ve badem yedim. az öncede 3 tane yenidünya ativerdim agzima. öglen yemeginden sonra hep böyle tatli istegim ve uyku halim bastiriyor, ne yapalim yarim saat yerine 45 - 50 dakika ceviririz bisikleti. aslinda tartilma öncesi böyle hatalarla kilo vermemi engelliyor olabilirim ama oldu bir kere arkaya bakmak yok

regaib kandiliniz mübarek olsun, rabbim bu hayirli aylari iyi ve güzel amellerle gecirip, ramazana bizleri ulastirmayi nasip etsin insallah.
dün ögleden sonraki kacamaklarim öylece devam etti, taki aksam yemegine kadar sürdügü icin aksam yemegimde karnim tok ama gözüm ac gibiydi. neler yedigimi yazmayim en iyisimi.... kendi kendime cok sinirlendim, galiba gene simarmaya basladim, biraz zayifladim diye , tartilana kadar verdigimide geri alacagim bu gidisle. elestirilere acigim, kizin bana arkadaslar
Bugünse oruca niyetlendim, bu ay cok az geldi reglim. bende sasirdim , normaldede 4 günde biterdi, bu sefer iki günde bitti, 3. günüde hic bir sey gelmeyince dün gece kalkip kahvaltimi yaptim ve niyetlendim. bakalim bugün tekrardan gelip bozulmazsa.....

ben birazdan giyinip cikiyorum arkadaslar, camiide tecvid dersimiz var, sonra görüsürüz, simdilik hoscakalin...

ben camiye gittim yürüyerek geri geldim, hava cok güzel, ama hala sizler yoksunuz. malesef orucum gitti güme. dün bütün gün temizdim, ona güvenerek niyetlendim ama malesef bugün devam edince bozmak zorunda kaldim. ciger sote yapacagim bol salatayla bir dilimde ekmek yeterli olur sanirim, görüsmek üzere, birazdan cocuklar gelecek yemegimi yapayim öptüm.

dün aksam camimizde program vardi kandil dolayisiyla ordaydik. az önce esim ve cocuklarda gittiler. bende birazdan cikip koltuk bakmaya gidecegim. arkadasllar sizleri merak etmeye basladim, nerelerdesiniz. dallidacim, serapcim, dünde hic girmemissiniz, yalniz kaldim bakin burdaaaa

iki , üc gündür listeye pek uyamadigim menülerim oldu, pazartesi tartilacagim hicde iyi olmadi. yarinda kermes var, ne yapacagim bilemiyorum. belkide tartilma isini 3 . asamadan sonrayada birakabilirim. gene cividim galiba arkadaslar desteginize ihtiyacim var. insallah bugünkü menüm....

sabah : bir dilim ekmek, peynir, yesil cay
Ara : 2 kepekli bisküvi
Öglen : kirmizi et ve salata
Ara : 1 elma, badem
Aksm : sebze corbasi, haslanmis tvuk, salata

umarim bugün menümün disina cikmam, tekrardan düzene girmeliyim.

Sağ ol canım, senin de kandilin mübarek olsun

Kaçamaklar için bahanen kalmadı aslında, hastalanman bitti sayılır. Şımardığımız anda kaybediyoruz canım. Bak bana şurada 4 kilo kaldı, veremiyorum bir türlü. Hep "nasılsa verdim, istersem veririm" düşüncesinden. En başta olduğum gibi katı ve kararlı olsam 55 kilo olmuştum şimdiye. Haftada 1 kilo nedir ki... Ama veremiyorum işte. Benim de suçum büyük anlayacağın.

Allah kabul etsin Gurbetçim...
Ooo harika, yeni koltuk takımı mı alacaksın?? İyi günlerde olsun arkadaşım, güle güle oturun

Yaptığın spora, hareketliliğine güvenip yaramazlık yaptın bu 3 günde. Aslında çok da bir şey diyemiyorum, ya o sosyal ortama girmeyeceğiz, ya da çok katı davranacağız. Ama inan ben de zor dayanırdım o kadar hamur işine. Dün akşam eşim kandil simidi getirdi. Dün yemedim ama bugün öğlen yarım yedim. Şimdi listeni tamamladıysan bile 1-2 gün daha aynı listeyle devam edip sonra 3. aşamaya geç istersen.

Bugünkü menünü çok beğendim.

Arkadaşlar çok yorgunum... Dün sabah herkesle birlikte uyandım. Kahvaltı ettirip işe, okula gönderdim. Sonra salondaki kanepede eşimin bıraktığı pikeyi üzerime çekip uzandım... (sabah namazdan sonra salonda uyumaya devam ediyor, NBA maçı seyredecekmiş ) Uyumuşum. Saat 12 gibi kardeşim aradı. O kadar derindi ki uykum, cevap vermedim, bir süre sonra aradım. Sonra akşama kadar o sersemlik devam etti. Bir gün önceden de yaramazlık yaptım diye zaten yemek yemeye niyetim yoktu.

Sabah :
yulaf ezmeli,keten tohumlu sütle kahvaltı
1 elma

Öğleyin:
3 hurma (medine hurması),
3-4 tane de ceviz yedim.
Bol su içtim.

Ara:
Bir küçük kupa sütlü kahve

Akşam:
Kıymalı mantar sote (yağsız)
Mor lahana salatası
30 gr. fıstıklı bitter

Son düzenleme:
Bu sabah erkenden doktora gittim. Testlerin tamamı sonuçlandı dün akşam itibarıyla. Tam da tahmin ettiğim gibi D vitamini ciddi eksiklik boyutunda. Doktorum kronik yorgunluğun sebebi olduğunu söyledi. 7 haftalık bir tedaviye başladık. D vitamini ve demir desteği alacağım. 7 Hafta sonra testler tekrarlanacak. Öğleden sonra eczaneye gideceğim. Hem cilt bakımı yapacaklar, hem de ilaçlarımı alırım.

Bu sabah:
Beyaz peynirli, domatesli tost
2 çb. çay

Ara:
2 bardak su
1 sade Türk Kahvesi

Öğle:
1/2 kandil simidi
Kıymalı mantar sote
Mor lahana salatası

Öğleden sonra yine dışarıdayım. Akşama ne pişireceğim hakkında bir fikrim yok

evet serpcim oglumla koltuk bakmaya gittik , az önce geldim. oglum begendiklerimizi telefonuna cekti esime gösterecegiz. o gezmeyi , alisverisi sevmedigi icin ben ön gezmeyi, begenmeyi yapiyorum, sonra gidip aliyoruz. ( Her erkek gibi ) aslinda evdeki koltuklrimda daha 5 senelik, malesef gercek deri diye aldik, ama derileri kavlamaya bsladi. mecburen ama bu sefer deri almak yok. cok seviyorum ama almayacagim.

serapcim aynen dedigin gibi eve kendi basima cok güzel uyguluyorumda böyle programlar, kermesler bu mevsimlerde cok fazla oluyor, o zaman ipin ucu kaciyor. bu ikinci liste iyice baydi beni ben pazartesi digerine geceyimde 3. listenin sonunda tartilayim diyorum. öglenleri tavuk yemekten biktik, bskada secenek yok, acikcasi corba konusundada cok sikinti oluyor. unsuz, yumurtasiz corba bulamiyorum, e sebze corbasinida ben dahil sevmiyoruz. biraz zorlayici oluyor.

dallida hala yok, canim teldende olsa giremiyorsun degilmi, seni cok merak ediyorum.
Serapcim d vitamininin eksik cikmasina sasirdim. memlekette günes bol , hadi bende ciksa anlayacagimda ( almanya hep yagmurlu olur, bulanik olur ) disariya hic cikmiyormusun. demekki uykulu halin ondanmis, neyseki anladin ve tedavine basladin, insallah en kisa zamanda düzelirsin.

sevgi ablacigim, eger yazimi okursan, bana yazdigin sitemli sözlerinden banada kirildigini anliyorum. eger seni kirdiysam , ben kendi adima senden özür diliyorum. lütfen geri dön sayfamiza, yoklugun cok belli oluyor. bak üc aylardayiz kücükler suc eder, büyükler affeder. sende büyüklügünü göster ve beni affet :92:

Ne güzel, ben de koltukları değiştirmek istiyorum ama, bizimkiler de yeni sayılır. Müsrif olmak istemiyorum, lakin bel ağrılarıma katkısının da büyük olduğunu düşünüyorum. Benimkiler de deri görünümünde fakat dokuma. Çok kolay yıkanıyor, nemliyken de takınca parlıyor :) Benim eşim de aynen senin eşin gibi. Bırak ev alış verişini kendi kıyafetleri için bile çıkmaz. Ayakkabısına kadar ben seçer alırım, o da giyer Avm ye gidince sinir katsayısı yükseliyor

Dediğin gibi yap madem, 3. listeden sonra tartılmak sana daha iyi gelecek anlaşılan. Kaçamaklara son vermemiz lazım, yoksa tartılmayı ne kadar ertelersek de işe yaramayacak 2. liste tam bana göre aslında. Tek sorun eşim ve oğlumun pişirme şekillerine ilişkin tercihleri. Ben genelde ete, tavuğa salça koymam. Bol baharatla, soğan, biber, sarımsak ve mevsimiyse domatesle pişiriyorum. Ama onlar fırında sebzelerle ve acı biber salçasıyla harmanlanmış olmasını tercih ediyorlar. Güneydoğu mutfağından sonra benim yaptıklarımın yavan gelmesi çok normal aslında İdare edip gidicez :)

D vitamin eksikliğini hiç sorma... en az 24 olması gerekiyor benim 7 ye düşmüş. Sorun şu; ben güneşe çıkamıyorum, alerjim var. Çıkarsam da 30 ya da 50 faktör koruma uygulamak zorundayım. Onu sürünce de D vitamini sentezlenemiyor işte. Bu sabah ilk ilacımı aldım. 300.000 ünite D vitamini resmen doping etkisi yaptı Sabah 10 da evden çıktım. Önce markete, sonra pazara, sonra da başka bir markete gittim. Eve geldiğimde saat 12.15 di. Buzdolabının çekmecelerini temizledim. Alışverişleri yerleştirdim. Bir taraftan da öğle yemeğimizi hazırladım. Yemekten sonra hala enerjim var Akşam bir davet var, onun için hazırlanmak maksadıyla da geri kalan enerjimi kullanacağım

Dallida yı ben de merak etmeye başladım aslında. Umarım yakın zamanda haber alırız

Sabah:
2 bardak su

Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 domates
1 dl. ananas

Ara:
400 ml. su

Öğle:
2 yumurtadan bol acılı menemen
1 dl. ekmek
1/2 kandil simidi

Akşam bir davete katılacağız. Evden çıkmadan yemeğimi yer öyle giderim. (ton balıklı salata) Orada önüme geleceklere dokunmamayı garantileyeceğimi umuyorum :)

daha öncede bahsettigim gibi dün camide kermesimiz vardi, bütün gün ordaydik. her sehirden insanlarin farkli yöressel yemeklerinin bulundugu, bol cesitli bir kermesti. böyle bir kermesde gün boyunca diyete uygun seyler yedim dersem bana kimse inanmaz ben degil kimse dayanamazdi, o ziyafet sofrasina. burdan dün nasil bir gün gecirdigimi anladin sanirim ama bu hafta hic bir mazeretim yok. bu haftayi cok siki bir sekilde tamamlayip haftaya pazartesi tartilacagim. bu son bir kac gündür yaptigim kacamaklardan dolayi, tartiyla yüzlesmeye hazir hissetmiyorum kendimi, benim icin belki böylesi daha iyi olacak. dedigim gibi bu hafta daha siki yapiyorum diyeti 0 kacamak söz.....

serapcim sadece bizim eslerimiz degil, bütün erkekler böyle bence, arda bir iki istisnalar haric... alis verisi sevene rastlaymadim daha. tedaviye baslamissin umarim hersey düzelir. demek günesede alerjin var, benimde polen alerjim var, cavdara vede cimene karsi alerjim var. bahar aylarinda disari cikmak banada pek iyi gelmiyor ama hava güzel oluncada insn ister istemez kendini disari atiyor.

dallida özledik seni nerelerdesiiinnn, bak bizden uzakta kacamak felan yapma haaaaaa

bu aksamda dügün var. sivasli bir arkadasin oglunun dügünü var. dügün yemekli, hemde yemek aksam 9 gibi dagitiliyor. o saatte yemek pekde iyi degil ama bugün son kacamaklar yanii . nefsimi bir kac gündür iyi simarttim, e bu kadarda yeter ama degilmi..... yarins gene tatil üstelik salida. cocuklar gene evdeler bu son tatilleri. burda böyle yil icinde bir sürü sik sik tatil var ama yaz tatili 6 hafta sadece. ben simdi yeni listemi iyice ögreneyim, beyin olarakda kendimi arina hazirlayayim sonra görüsürüz serapcim, kendine iyi bak, galiba ikimiz kaldik, burda. dallidada giremiyor umarim kötü bir durum yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…