sabah : bir kase keloks, keten tohumlu, yulafli, kuru üzümlü. yesil cay
Ara : 2 kepekli bisküvi, ekinezyali cay
Öglen : haslanmis tavuk gögsü, salata, kabak corbasi ( ama corba aksammiydi... )
ara : meyve salatasi, 2 ceviz
Aksam : biber dolmasi , yogurt
Bu gün mutlaka yürüyüs yda evde bisiklet sürülecek. birde bol su icileek. dün disard oldugum icin cok fazla su icemedim.
serapcim sende cok iyi gidiyorsun, sayenizde motivasyonum devam ediyor, ama benimde kacamaklarim oluyor. dün mesela cikolatali gofretten isirdim, aksam üstü nutelladan aldim iki kasik gibi kacamaklarim benimde oluyor. esim ve oglum isyan ediyorlar artik. her gün sebze ve tavukmu yiycez, bizdemi diyet yapiyoruz felan diyorlar. pazartesi tartiliyorum ve eni diyete basliyorum. ama bu yeni listede ilk 3 gün yesil corba olmaliydi galiba , serap senin gönderdigin listede yesil corbaya rastlayamadim. bir bakarsan sevinirim.
dallidacim internetin hala olmadimi canim , gel artik......
8-9-10 SUBAT GUNUN BIR OGUNUNDE SADECE YESIL CORBA:
Yesil corba icin bulabildiginiz butun koyu yesil sebzeleri (mesela ispanak, hindiba, broccoli, pazi, maydanoz, vs) buyuk parcalar halinde kesiyorsunuz, cok az suda 2 kasik princ veya bulgur ilavesi ile pisiriyorsunuz. 1 kasik zeytin yagi ekliyorsunuz. Koyu renkli bir corba kivaminda piserse daha iyi ama isterseniz ayni miktarda yag ile yagsiz tavada da pisebilir. Sarimsak, limon kullanabilirsiniz, istediginiz baharatlari ekleyebilirsiniz.
" MEVSİMLERDEN ROMA BLOGUNDAN ALINTIDIR"
Yani yeni listenin ilk 3 gününde 1 öğünde sadece yeşil çorba içilecekmiş. Bu çorbaya pul biber ve zerdeçal eklemiştim.
Bugün yediklerim: (kahvaltıyı yazmıştım)
Ara:
2 kepekli bisküvi
800 ml. su
Öğle:
100 gr. mantar, 2 yumurta ve 5 gr. sade yağ ile omlet
1 domates
1 dl. çavdar ekmeği
Günün geri kalanını planlamadım. Bizim evinde senin evden pek farkı yok Gurbetçim :) Yemek zevklerimiz farklı farklı... Akşama benim uyduruk dolmadan yapsam yemezler, antrikotu oğlum yemez, organik olmayan tavuğu eşim. Arabam yok bugün tavuk almaya gidemiyorum. Balığı dün yedik. Çok bilinmeyenli denklem
Etli taze fasulye yapsam olmaz mı?? Dolma gibi işte, sebze ve et. Benim yemeklerim zaten sulu olmaz. Yağını da koymazsam al sana fasulye dolması
Sevgicim, özel mesaj kutun dolmuş, okursan dikkate almanı rica ediyorum
regaib kandiliniz mübarek olsun, rabbim bu hayirli aylari iyi ve güzel amellerle gecirip, ramazana bizleri ulastirmayi nasip etsin insallah.
dün ögleden sonraki kacamaklarim öylece devam etti, taki aksam yemegine kadar sürdügü icin aksam yemegimde karnim tok ama gözüm ac gibiydi. neler yedigimi yazmayim en iyisimi.... kendi kendime cok sinirlendim, galiba gene simarmaya basladim, biraz zayifladim diye , tartilana kadar verdigimide geri alacagim bu gidisle. elestirilere acigim, kizin bana arkadaslar
Bugünse oruca niyetlendim, bu ay cok az geldi reglim. bende sasirdim , normaldede 4 günde biterdi, bu sefer iki günde bitti, 3. günüde hic bir sey gelmeyince dün gece kalkip kahvaltimi yaptim ve niyetlendim. bakalim bugün tekrardan gelip bozulmazsa.....
ben birazdan giyinip cikiyorum arkadaslar, camiide tecvid dersimiz var, sonra görüsürüz, simdilik hoscakalin...
dün aksam camimizde program vardi kandil dolayisiyla ordaydik. az önce esim ve cocuklarda gittiler. bende birazdan cikip koltuk bakmaya gidecegim. arkadasllar sizleri merak etmeye basladim, nerelerdesiniz. dallidacim, serapcim, dünde hic girmemissiniz, yalniz kaldim bakin burdaaaa
iki , üc gündür listeye pek uyamadigim menülerim oldu, pazartesi tartilacagim hicde iyi olmadi. yarinda kermes var, ne yapacagim bilemiyorum. belkide tartilma isini 3 . asamadan sonrayada birakabilirim. gene cividim galiba arkadaslar desteginize ihtiyacim var. insallah bugünkü menüm....
sabah : bir dilim ekmek, peynir, yesil cay
Ara : 2 kepekli bisküvi
Öglen : kirmizi et ve salata
Ara : 1 elma, badem
Aksm : sebze corbasi, haslanmis tvuk, salata
umarim bugün menümün disina cikmam, tekrardan düzene girmeliyim.
evet serpcim oglumla koltuk bakmaya gittik , az önce geldim. oglum begendiklerimizi telefonuna cekti esime gösterecegiz. o gezmeyi , alisverisi sevmedigi icin ben ön gezmeyi, begenmeyi yapiyorum, sonra gidip aliyoruz. ( Her erkek gibi ) aslinda evdeki koltuklrimda daha 5 senelik, malesef gercek deri diye aldik, ama derileri kavlamaya bsladi. mecburen ama bu sefer deri almak yok. cok seviyorum ama almayacagim.
serapcim aynen dedigin gibi eve kendi basima cok güzel uyguluyorumda böyle programlar, kermesler bu mevsimlerde cok fazla oluyor, o zaman ipin ucu kaciyor. bu ikinci liste iyice baydi beni ben pazartesi digerine geceyimde 3. listenin sonunda tartilayim diyorum. öglenleri tavuk yemekten biktik, bskada secenek yok, acikcasi corba konusundada cok sikinti oluyor. unsuz, yumurtasiz corba bulamiyorum, e sebze corbasinida ben dahil sevmiyoruz. biraz zorlayici oluyor.
dallida hala yok, canim teldende olsa giremiyorsun degilmi, seni cok merak ediyorum.
Serapcim d vitamininin eksik cikmasina sasirdim. memlekette günes bol , hadi bende ciksa anlayacagimda ( almanya hep yagmurlu olur, bulanik olur ) disariya hic cikmiyormusun. demekki uykulu halin ondanmis, neyseki anladin ve tedavine basladin, insallah en kisa zamanda düzelirsin.
sevgi ablacigim, eger yazimi okursan, bana yazdigin sitemli sözlerinden banada kirildigini anliyorum. eger seni kirdiysam , ben kendi adima senden özür diliyorum. lütfen geri dön sayfamiza, yoklugun cok belli oluyor. bak üc aylardayiz kücükler suc eder, büyükler affeder. sende büyüklügünü göster ve beni affet :92:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?