mevsimsel alerji illeti ;(((

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.887
7.079
kızlar benim polen alerjim var bir ara aşı tedavisi görüm yarıda kaldı, su an hap alıyorum ama dışarı çıktığım an hapşurmalar, burunda genizde kaşıntılar, göz yaşarmaları başlıyor. birde geceleri deli gibi boğazım ve kulağımın içi kaşınıyor sinir oluyorum bu duruma,ilaçta etki etmiyor pek....

dışarı çıkmama gibi bir durumumda yok çalışıyorum...

sizinde alerjiniz var mı ?

varsa nasıl başa çıkıyorsunuz?

yada önerebileceğiniz etkili ilaçlar var mı?

Benim de var
Hamilelikten once nasonex burun spreyi kullaniyordum
Bir de xzyal midir nedir bir hap vardi ondan
Ama simdi hamilelik dolayisiyla doktorum hayvansal kokenli bir takviye onerdi allerpril diye onu kullaniyorum canim ve gercekten cok etkili

ayyyy benim belalımmmm :KK43: bende evdeykende oluyor yaa. gece uykudan uyanıyorum hapşurmalarım yüzünden. elimden selpak hiç eksik olmuyor. bıktım yaaaa. bazen atak gibi geliyo arka arkaya 10 kere hapşuruyorum,çıldırıyorummm :KK47:

hap kullandıgım zaman az bişey fayda ediyor,bıraktıgım an tekrar başlıyor. hayat kalitemi düşürüyor bu alerji. benmki sadece polenlere değil toza kaşı bir de. 4 mevsim çekiyorum bu illeti :KK43:

çare bulamadım henüz,konuyu takipteyim :KK51:

Benimde kızımda var .. Geçen sene bir kış boyunca kefir içirdim düzenli olarak ve azaldı bahar alerjisi.. çok geçmiş olsun

ahhhh tam da zamanında açtın konuyu..
ben 2 aylıkken başlamış bu alerjiler..burnum akıyor ama genzim tıkalı..kulaklarım tıkanıyor..faranjit başlıyor.sonrası genelde orta kulak i,ltihabı..bir de alerjik astımı unutmayayaım:):)bir de gözleri tabi :):)
burun spreyim ve gece aldığım alerji ilacım var.
ama bu ilaçlar alerji mevsimi başlamadan alınmaya başlanmalı..ama bu sene mevsimler bir değişik olunca ben de zamanını kaçırdım..şimdi çok fenayım bu yüzden..
ilaç ismi yazmak doğru değil,herkesin durumu farklı ,birine iyi gelen diğerine gelmeyebilr.en doğrusu doktorun yazması..

eve gidince kıyafetleri çıkarıp boş bir odaya pencere açık bırakıyorum.yatak odama almıyorum.mutlaka duş alıyorum,polenler saça ve cilde yapışıyor çünkü..dışarda mutlaka güneş gözlüğü kullanıyorum..aslında lens daha iyi alerji için,yok yere kullansam mı emin değilim:)

kızlar benim polen alerjim var bir ara aşı tedavisi görüm yarıda kaldı, su an hap alıyorum ama dışarı çıktığım an hapşurmalar, burunda genizde kaşıntılar, göz yaşarmaları başlıyor. birde geceleri deli gibi boğazım ve kulağımın içi kaşınıyor sinir oluyorum bu duruma,ilaçta etki etmiyor pek....

Hergün gece yatmadan bir çay kaşığı çörekotu ye canım ama bunu sadece baharda yapma sürekli yap alerjiyi hafifletiyor annem 1 senedir uyguluyor bu sene çok hafif atlattı hemde alerjik astım onunki

ahhhh tam da zamanında açtın konuyu..
ben 2 aylıkken başlamış bu alerjiler..burnum akıyor ama genzim tıkalı..kulaklarım tıkanıyor..faranjit başlıyor.sonrası genelde orta kulak i,ltihabı..bir de alerjik astımı unutmayayaım:):)bir de gözleri tabi :):)
burun spreyim ve gece aldığım alerji ilacım var.
ama bu ilaçlar alerji mevsimi başlamadan alınmaya başlanmalı..ama bu sene mevsimler bir değişik olunca ben de zamanını kaçırdım..şimdi çok fenayım bu yüzden..
ilaç ismi yazmak doğru değil,herkesin durumu farklı ,birine iyi gelen diğerine gelmeyebilr.en doğrusu doktorun yazması..

Kendımı bıldım bılelı hep burnum akar, farenjıtım var zaten, burnum akmasına ragmen hep tıkalıdır yanı nefes alma anlamında kokuları falan bazen hıssetmıyorum o derece :KK66: en gıcık oldugum kasıntı hıssı,burnumun ucu, genzım,kulaklarım kasınıyor delı gıbı ,bırkaç gecedır uykumdan uyanıyorum kasıntıdan dolayı ilaç içip geri yatıyorum...

ve bu aylarda hep yorgunluk oluyor bedenen bu da mevsımsel+alerjı de eklenınce ooo baslasın tembel aylar :KK66:

burun spreyı ara ara kullandım ama pek faydasını gordum dıyemem,zaten 5 günden fazla kullanmayın dıyorlar.hap desen anlık etkı edıyor sadece , sureklı çzöüm değil, aşı oldugumda rahattım hıc hastalanmadan bır yılı gecırdım ama o da uzun bır tedavı-ilaçlar ithal-raporuydu ıvırı zıvırı cok ugrasıyorsunuz....

inşallah bu illetden kurtulmanın ya da hafifletmenin kalıcı bir yolunu buluruz...

Kendımı bıldım bılelı hep burnum akar, farenjıtım var zaten, burnum akmasına ragmen hep tıkalıdır yanı nefes alma anlamında kokuları falan bazen hıssetmıyorum o derece :KK66: en gıcık oldugum kasıntı hıssı,burnumun ucu, genzım,kulaklarım kasınıyor delı gıbı ,bırkaç gecedır uykumdan uyanıyorum kasıntıdan dolayı ilaç içip geri yatıyorum...

ve bu aylarda hep yorgunluk oluyor bedenen bu da mevsımsel+alerjı de eklenınce ooo baslasın tembel aylar :KK66:

burun spreyı ara ara kullandım ama pek faydasını gordum dıyemem,zaten 5 günden fazla kullanmayın dıyorlar.hap desen anlık etkı edıyor sadece , sureklı çzöüm değil, aşı oldugumda rahattım hıc hastalanmadan bır yılı gecırdım ama o da uzun bır tedavı-ilaçlar ithal-raporuydu ıvırı zıvırı cok ugrasıyorsunuz....

inşallah bu illetden kurtulmanın ya da hafifletmenin kalıcı bir yolunu buluruz...
evet o kaşıntı cidden fena..dayanamayıp kulak çöpüyle kaşıyorum valla ben..
durun spreyi 5 günlük kullanılandan değil..farklı olanları var ben nerdeyse 2 ay kullanıyorum..cidden etkili oluyor.anlık değil uzun vadede çözüm..
ben aşı olayına başlayamadım immunoloji doktoru bulamadım çünkü.onlar yazıyormuş aşı tedavisini..
hap desen uyku manyağı yapıyor insanı evet,ama en azından gece hapşuruksuz ve kaşıntısız uyuyorum..zaten kaşıntı ilaçlarının olayı sakinleştirip az kaşınmayı sağlamak :):)

eşimdede var hep bu bahar dönemlerinde bbu sorunları yaşıyo. sürekli hapşuruyo burnu tıkanıyo, tıkandığı için gece horluyo normalde hiç horlamaz. bi kaç gündür yine bunları yaşıyo, burun spreyi tıkanıklığı ve horlamayı kesiyo ama hapşurmaya çare yok

Allah allah bu belirtiler alerjimi bende bu grip mi neyse neden geçmiyo diyodum bendedemi alerji var acaba :KK57:

Benimde yüzümde kaşıntı olur. ve 1 hafta kadar gözlerde ve burnumda akıntı olur hapşurmaktan helak olurum ama şükür bu sene olmadı. annemde astım hastası o maskeyle dolaşıyor böyle birşey deneyebilirsin.

Benimde yüzümde kaşıntı olur. ve 1 hafta kadar gözlerde ve burnumda akıntı olur hapşurmaktan helak olurum ama şükür bu sene olmadı. annemde astım hastası o maskeyle dolaşıyor böyle birşey deneyebilirsin.
maske kullanamıyorum iştede işim gereği tozlu bir ortamdayım ama maske takınca nefes alamıyorum ;(

ve insanlar öcü görmüş gibi bakıyor :KK66::KK66:

bende aynı dertten muzdaribim ben keçiboynuzu pekmezi yiyorum sabahları bir kaşık birde gece yatarken alerji hapı alıyorum mecburen yoksa gece uyuyamıyorum

Evet şuan görünce dank etti bana subat ayı sonu itibari ile sürekli nezle grip gibi boğaz ağrısı ,burun tıkanması ,hapşırık göz yanması, akması v.s var yani grip aşısıda olmuştum ne bitmez hastalıkmış bu diyodumki ,konuyu görünce ciddi ciddi bahar alerjisi gibi geldi en kısa sürede dr yolu gözüktü ozman. teşekkür ederim

Bende de var aynı illetten... İlaç kullanıyorum, astım tedavisi görüyorum aynı zamanda... Burun ve geniz kaşıntısından sabaha kadar uyuyamıyordum hafifledi ilaçlarla ama dışarı çıkmamak gibi bir durum ne yazıkki imkansız... Tedavini tamamlamanı öneririm. Geçmiş olsun...

X