Mezhep farklılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

acibademmmmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2022
19
-3
1
24
Merhabalar sıkıntılıyım hemde çok sevgilimle 2 buçuk senenin ardından nişan yapmaya karar verdik ve ileriyi konuştuk ama öğrendiklerim beni çok soğuttu ikimiz farklı mezhepteniz. Ben dini nikah olması konusunda ve çocuk doğduğu zaman hocanın kulağına ezanla ismini söylemesini istedim fakat kabul etmedi. Oda kendi mezhebiyle ilgili bana şeyler söyledi ve bende bu durumdan çok rahatsız oldum biz anlaşırsak ailelerde anlaşır diye düşündüğümü belirttiğimde benim annemin tersini yaparsan ne seninle görüşürler nede evine girerler dedi. Ben hala ikimiz beraber olursak her sorunu aşıcağımızı söylüyorum ama bu ilişkiye devam etmelimiyim onu bilmiyorum sevgili ablalarım bana biraz akıl verin ne olur

Mezhep konusuna girmeyeceğim ancak daha şimdiden annesinin istediklerini yapmak zorunda olduğunuzu söylüyor, olmaz bu iş.

Mezhep farkliliginizi 2.5 senenin sonunda mi ogrendiniz? 2.5 senede insan karsisindakinin bu tip konularda tutumunu az cok bilir. Bakis acisini bilir. Hic mi hayata dair konusmuyordunuz?

2,5 senede en temel şeyleri netleştirmemenizi geçiyorum, adam daha anasının memesinden kesilmemiş. Kaç arkana bakmadan topuk

Nau nau

Karşı mezhebe saygi duyup orta yolu bulabilen 2 ayrı mezhepten kişiler evlenirse sorun yaşamaz.
Ama sizin gibi yok benimkini yapalım yok seninkini yapmayalım, yok annem senin yüzüne bakmaz yok babam evimize gelmez diyorsanız o iş yaş şimdiden yolları ayırın kendi mezheplerinize sahip adaylarla evlenin.

Herkesin inancı kendine ve saygım var, ama bu mezhep olayları bana ters geliyor. Sevgi, saygı ve hoşgörü olduktan sonra bence gerisi hikaye. O konuyu geçtim de, anam da, anam diyorsa bir saniye durma yanında, topuklarını popona vura vura kaç.

Mezhep konusu beni aşar ama sizde bence asıl sıkıntı karşı tarafın şimdiden annemin dediği olur diye başlaması

Mezhep farkliliginizi 2.5 senenin sonunda mi ogrendiniz? 2.5 senede insan karsisindakinin bu tip konularda tutumunu az cok bilir. Bakis acisini bilir. Hic mi hayata dair konusmuyordunuz?
Emin olun ki bende zaten bizim adetlerimizi önemsemiyorum diye ilişkimizin başından beri bana söyledi nişan yapmaya karar verince bir anda böyle şeyler söyledi ve ben çok üzüldüm ve şaşırdım inanın benim bu kadar adetlerine bağlı olduğunu bilmiyordum.

Bizim bir adetimizin olmadığını sadece dini nikah ve çocuk meselesini söyledim çünkü onlarda yokmuş ben tabiki onlarında adetlerine saygı gösterip yapacağım ben onu seviyorum sevdiğim içinde gönlüm sırf bu sebepten ayrılmaya el vermiyor. Annem konusunu erkek arkadaşım açtı ben hiçbir zaman çizgimi bozmadım ve saygı gösterdim ama ne yazıkki o saygıyı kendime alamadım

mesele mezhep değil karşılıklı tabırlar yol yakınden dönün , hep aynı hikaye aynı senaryo aynı şekilde bitior , mezhep için değil annesi için konuşmuş , belli ana kuzusu allah kurtarsın

Denge kurmak konusunda esnek değilse ve şimdiden annesinin suyuna gitmeniz gerektiğini söylüyorsa arkanıza bile bakmayın.

Bu kadar temel konularda sorun yaşıyorsunuz anlasabileceginize hiç ihtimal veremedim. Farklı mezheplerden insanların anlaşması için iki tarafında birbirine saygılı yaklaşması lazım

hangi mezhepler paylaşabilir misiniz?

adetlerine bağlı değil ki anasına bağlı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…