Mezhep farklılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki taraf da aşırı tutucu değilse mezhep farklılığı sorun değil. 8 yıllık evliliğimde mezheple ilgili küçücük sorun yaşamadım. Ben onların adetlerine saygılıyım, onlar da bizimkilere… Aksine kültürlerine misafir olmak hoşuma gidiyor. Çocuk konusunda da herkes ne istiyorsa yapıyor zaten bebek anlamıyor. Büyüyünce de her 2 kültürü de görüyor, tanıyor, ne olmak isterse onu olsun..
Buradaki en büyük sorun herkesin söylediği gibi annecilik mevzusu.. sadece mezhep konusunda değil her konuda problem çıkacaktır.

Valla ben mezheplerinizi merak ettim.

Bu iş olmaz. Ben şiilerin içinde yaşıyorum. Alevilerin içinde de yaşadım. İyi insanlar ama bizim inancımızdan farklı bir inanca sahipler. Biz sunnilere göre kendi itikatlerine daha düşkünler. İçlerinden sunniliğe anlayış gösteren kesimde var. Ama sizinki bu kesim içine girmiyor.
Bitirin.Aksi taktirde çok üzüleceksiniz.

Son düzenleme:
Mezhepten önce anasına uymanız gerekecek. Mezhep solda sıfır kalır yani. Yine de siz bilirsiniz. Dini olarak birbirinize saygı duyamayacak durumdaysanız ayrılın, çok zor değil,dünyanın sonu hiç değil.

Eşim dini nikaha önem verir,ben umursamam, yapalım mı dedi kabul etmiştim. Ama ben bulunmadım ortamda,vekalet verdim çünkü başımı örtüp hoca karşısında oturmazdım. Buna rağmen eşimi kırmadım okey dedim. Bu olgunlukta değilseniz kimseyle evlilik yürütemezsiniz zaten. Mezhebe gelene kadar neler var neler.

Az önce de söyledim mezhep farkından ayrılık olmaz.
Saygı ve sevgi yoksunluğundan ayrılık olur.
Laale söylemeden geçemeyeceğim her konuda yorumlarını okuyorum ve çok beğeniyorum. olaylara bakışın verdiğin tavsiyeler ve duruşun aklı başında biri olduğunu gösteriyor. tecrübelerin gerçekten değerli.

İki mezhepte yalan aslında dinde yalanda neyse
Keşke dinler yüzünden çekilen acılar geçmişten bu yana dile gelseler
Neyse konuya yorum olmaz bu iş tadlum
Dinler yalan mi

Konuyu dine inanca getirilmesi heleki dinler yalan deyip inançlı insanlara söz hakkı doğurmaniz polimik yapmanız hoş değil

Annemin tersi diye başlıyorsa olmaz bu iş. Uzak dur. Eşiyle annesini ayıramamış daha. Bu forum bu dertlerle dolu.. Biraz oku ve nikahtan iki haftadan sonrasını gözüne kestir..

Aynı din içinde mezhepleri bile mesele eden insanlardan hiçbir şey olmaz. Yani siz evlenmeyin zaten. Biz de din/inanç farklılığı var, hiçbir önemi yok bunun herkes bireysel yaşadığı ve dayatmadığı müddetçe. Sevgi ve saygı varsa sorun olmaz.

Dinler yalan mi

Konuyu dine inanca getirilmesi heleki dinler yalan deyip inançlı insanlara söz hakkı doğurmaniz polimik yapmanız hoş değil
Bizim var dediğimize bir başkası yok diyebilir. Biz özgürce inancımızı söylerken, inanmayanda özgürce inanmadığını dile getirebilir. Bence bunda polimik doğuracak bişey yok.

Bizim var dediğimize bir başkası yok diyebilir. Biz özgürce inancımızı söylerken, inanmayanda özgürce inanmadığını dile getirebilir. Bence bunda polimik doğuracak bişey yok.
Konu öyle olur konu içeriği öyle olur din varmıdır yokmudur olur söyler söylesin
Fakat konu bambaşka ve gelip dinler yalan zaten demekte.olmaz

Yoksa herkes neye inanır inanmaz ilgilenmem ben konu dışı ve yersiz yorum oldu

Annesine ters birşey yapamazmışsınız öyle mi haha...
Bırakın Allahaşkına, şunu diyen adamı zaten koca diye almayın.
Ayrıca mezhep farklılığı eğer iki taraf da inancını yaşıyorsa sorun olur.
Denginizi bulun. Bu iş olmaz. Olmasın da zaten böyle sıkıntılı şekilde.

İki aynı konu

O dinlerin getirdiği acılardan diye eklemiş zaten. Bu konuya da inançlardan ötürü karmaşa olarak bakmış. Yalan demeseydi de İnançsız birinin yalan olarak gördüğünü hepimiz biliyoruz. Bu bir sır değil. Onun böyle demesi kimsenin inancına da zarar vermez. Hakaret de etmemiş. İnançlı bir insan olarak alevlenecek birşey görmüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…