- Konu Sahibi acibademmmmm
-
Valla ben mezheplerinizi merak ettim.Merhabalar sıkıntılıyım hemde çok sevgilimle 2 buçuk senenin ardından nişan yapmaya karar verdik ve ileriyi konuştuk ama öğrendiklerim beni çok soğuttu ikimiz farklı mezhepteniz. Ben dini nikah olması konusunda ve çocuk doğduğu zaman hocanın kulağına ezanla ismini söylemesini istedim fakat kabul etmedi. Oda kendi mezhebiyle ilgili bana şeyler söyledi ve bende bu durumdan çok rahatsız oldum biz anlaşırsak ailelerde anlaşır diye düşündüğümü belirttiğimde benim annemin tersini yaparsan ne seninle görüşürler nede evine girerler dedi. Ben hala ikimiz beraber olursak her sorunu aşıcağımızı söylüyorum ama bu ilişkiye devam etmelimiyim onu bilmiyorum sevgili ablalarım bana biraz akıl verin ne olur
Sünni aleviValla ben mezheplerinizi merak ettim.
Bu iş olmaz. Ben şiilerin içinde yaşıyorum. Alevilerin içinde de yaşadım. İyi insanlar ama bizim inancımızdan farklı bir inanca sahipler. Biz sunnilere göre kendi itikatlerine daha düşkünler. İçlerinden sunniliğe anlayış gösteren kesimde var. Ama sizinki bu kesim içine girmiyor.Sünni alevi
Laale söylemeden geçemeyeceğim her konuda yorumlarını okuyorum ve çok beğeniyorum. olaylara bakışın verdiğin tavsiyeler ve duruşun aklı başında biri olduğunu gösteriyor. tecrübelerin gerçekten değerli.Az önce de söyledim mezhep farkından ayrılık olmaz.
Saygı ve sevgi yoksunluğundan ayrılık olur.
Dinler yalan miİki mezhepte yalan aslında dinde yalanda neyse
Keşke dinler yüzünden çekilen acılar geçmişten bu yana dile gelseler
Neyse konuya yorum olmaz bu iş tadlum
Bana göre diyeyim özürDinler yalan mi
Konuyu dine inanca getirilmesi heleki dinler yalan deyip inançlı insanlara söz hakkı doğurmaniz polimik yapmanız hoş değil
bu işin yüzyılı yok insanların inançları olabilir , çekim yasasına , burçlara , şansa inanıyoruz , mezheplere mi inanılmıcakHanımefendi benim sorun ettiğim bir durum yok zaten erkek arkadaşım sorun ediyordu
Konu bambaşka ...konu din var mi yokmu değil sana göresi bana göresi değil kimse sormadı zaten din var mi yokmu diyeBana göre diyeyim özür
Annemin tersi diye başlıyorsa olmaz bu iş. Uzak dur. Eşiyle annesini ayıramamış daha. Bu forum bu dertlerle dolu.. Biraz oku ve nikahtan iki haftadan sonrasını gözüne kestir..Merhabalar sıkıntılıyım hemde çok sevgilimle 2 buçuk senenin ardından nişan yapmaya karar verdik ve ileriyi konuştuk ama öğrendiklerim beni çok soğuttu ikimiz farklı mezhepteniz. Ben dini nikah olması konusunda ve çocuk doğduğu zaman hocanın kulağına ezanla ismini söylemesini istedim fakat kabul etmedi. Oda kendi mezhebiyle ilgili bana şeyler söyledi ve bende bu durumdan çok rahatsız oldum biz anlaşırsak ailelerde anlaşır diye düşündüğümü belirttiğimde benim annemin tersini yaparsan ne seninle görüşürler nede evine girerler dedi. Ben hala ikimiz beraber olursak her sorunu aşıcağımızı söylüyorum ama bu ilişkiye devam etmelimiyim onu bilmiyorum sevgili ablalarım bana biraz akıl verin ne olur
Bizim var dediğimize bir başkası yok diyebilir. Biz özgürce inancımızı söylerken, inanmayanda özgürce inanmadığını dile getirebilir. Bence bunda polimik doğuracak bişey yok.Dinler yalan mi
Konuyu dine inanca getirilmesi heleki dinler yalan deyip inançlı insanlara söz hakkı doğurmaniz polimik yapmanız hoş değil
Neyse ne istiyorsun yazmış bulundum bir defaKonu bambaşka ...konu din var mi yokmu değil sana göresi bana göresi değil kimse sormadı zaten din var mi
Konu öyle olur konu içeriği öyle olur din varmıdır yokmudur olur söyler söylesinBizim var dediğimize bir başkası yok diyebilir. Biz özgürce inancımızı söylerken, inanmayanda özgürce inanmadığını dile getirebilir. Bence bunda polimik doğuracak bişey yok.
O dinlerin getirdiği acılardan diye eklemiş zaten. Bu konuya da inançlardan ötürü karmaşa olarak bakmış. Yalan demeseydi de İnançsız birinin yalan olarak gördüğünü hepimiz biliyoruz. Bu bir sır değil. Onun böyle demesi kimsenin inancına da zarar vermez. Hakaret de etmemiş. İnançlı bir insan olarak alevlenecek birşey görmüyorum.Konu öyle olur konu içeriği öyle olur din varmıdır yokmudur olur söyler söylesin
Fakat konu bambaşka ve gelip dinler yalan zaten demekte.olmaz
Yoksa herkes neye inanır inanmaz ilgilenmem ben konu dışı ve yersiz yorum oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?