Mezhep farklılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben yazdım sen neden uzatıyorsun polimik yapıyorsun aynı şeyleri yazıyorsun anlamıyorum

Polemiğe gerek yok deyip ısrarla yazmanın anlamı.nedir

O arkadaş yazsın sana laf diyen olmadı bir söz edilmedi bu açıklamalar ne diye

Tekrar yazayım beni kişilerin inançları ilgilendirmez zerre de umrumda değil
Kim neye.inanir inanmaz kişinin kendi kararı

Ben inançlı biriyim biri dinlerde yok yalan derse bende konuyla ilgisi nedir bumu soruldu diye yazarım buda benim özgürce yorumum

Yazılacak farklı birşey yok çünkü. Neyse iyi günler.

Ben paylaşmadan bunu görseydim sorularımın cevabını alabilirmişim

Konu sahibi aşk her şeyi çözmüyor yavrum bak şimdiden çözmemiş
Mezhep olayında çok tartışma çıkar aranızda sen onun yaptıklarını kabullenemezsin o senin yaptıklarını. Yani şimdiden ikinizde benim dediğim olsun diyorsunuz
Ve diğer nokta annesiiiii.... Kaç yavrum bu adamdan kaç ne demek annesinin her istediği olacak

İki mezhepte yalan aslında dinde yalanda neyse
Keşke dinler yüzünden çekilen acılar geçmişten bu yana dile gelseler
Neyse konuya yorum olmaz bu iş tadlum
Ben sizin inandığınız ya da inanmadığınız şeye gelip yalan dolan demiyorsam siz de bizim dinimize yalan diyemezsiniz. Kendi inandığınız şeyi yaşarken illa bir şeyleri ya yalanlarsınız ya aşağılarsınız. Bi bitmedi şu kininiz anlamadım

Herşeyi geçtim. Çocuk annesinin ağzına bakıyor.
Bir ömür geçmez iyi düşün.

Bugün buna benzer bir konu daha açıldı çok şaşırıyorum .
İmam nikahı olmaz. Bunu beklemek karşınızdaki kişinin inancına saygısızlık. Dini ritüeller konusunda kimse kimseyi zorlayamaz . Şaşırdığım konu bunu normal gibi anlatmaları insanların.
Resmi nikahla evleneceksiniz .
Anne ve babanın kararı olmadan çocuklara dini eğitim verilemez. Yani kulağına ezan okumak için eşinizin onayı lazım . Ki neden onay versin.
Bu tür ailelerde çocuklar anne babanın inancı eşit olarak tanıtılır . Çocuk büyüyünce kendi karar verir.
Herkes sınırlarını bilip saygılı olursa hiçbir sorun çıkmadan blr ömür karı koca yaşar gidersiniz .

Çok teşekkür ederim eksik olma.
Bence buradaki hemen hemen herkes güzel ve faydalı yorumlar yapıyor.

Çocuktum buraya geldiğimde. Gençliğimi görüyorum sana ve diğer genç hanım arkadaşlara bakınca…
Burayı çok çok çok seviyorum.

Ben kimseyi aşağılamadım
Bana göre dinler yalan dedim
Dinler bir çok acıya yıkıma neden olmuştur dedim (bu yanlış yada yalan değil)
Görüyorsunuz ki...
Konu sahibide bu minvalede acı çekmekte
Ayrıca sende inançsızlık bana göre yalan diye bilme hakkına sahipsin

Ben dini nikah olması konusunda ve çocuk doğduğu zaman hocanın kulağına ezanla ismini söylemesini istedim fakat kabul etmedi. Oda kendi mezhebiyle ilgili bana şeyler söyledi ve bende bu durumdan çok rahatsız oldum

Ben hala ikimiz beraber olursak her sorunu aşıcağımızı söylüyorum

İkinizin hayata bakışı , yaşam tarzları ve beklentileri birbirinden farklı. Bu sohbet sayesinde farklılıklarınızı ve ortak bir noktada buluşamadığınızı öğrenmiş oldunuz.

Henüz 22 yaşındasınız. Erken yaşta ve çok geç olmadan farklılıklarınızı öğrendiğiniz için mutlu olmalısınız.

İkiniz de ilerde bu iş evlilikle sonuçlanır ve Allah nasip eder de çocuklarınız olursa ; doğdukları andan itibaren onlar için farklı şeyler istiyorsunuz.

Bir uzlaşma olmayacağını da şimdiden size söylemiş. Bu durumda ya herşeyi kabul edecek ve kendi isteklerinizden vazgeçecek ya da yollarınızı ayıracaksınız.

Konu sahibi zaten dinden cok "es adayinin" öküz olmasi ve hakimiyet kurma cabasi yüzünden cekecek. Yani aci cekmesi bundan olacak yoksa kimse din diye gelip boynuna sarilacak degil.

Eh seni baglayana kadar gercek yüzünü göstermemis. Bunun mezheple de alakasi yok. Seni kendine bagladiktan sonra sana sartlarini sunmus iste.

Konu sahibi zaten dinden cok "es adayinin" öküz olmasi ve hakimiyet kurma cabasi yüzünden cekecek. Yani aci cekmesi bundan olacak yoksa kimse din diye gelip boynuna sarilacak degil.
Cevap yazıcam ama en başından sonuna kadar yazmam gerekecek. Mevzuya konudan ziyade konu dışındaki üyelerle "anlaşılamamak" hakim.
Alıntı yaptığınız yorumdan öncekileri okudunuz mu bilmiyorum. Anlatmak istediğimi anlatmaya çalışsam anlaşılmayacağım.Yorulmak istemiyorum. İyi günler.

Bütün cevaplari takip edemedim maalesef. Cevabiniza saygi duyuyorum. Iyi günler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…