Mide ağrısı yaşayanlar

Çok açıklayıcı olmuş.Teşekkur ederim.Umarım hepimiz kalıcı olarak sağlığımıza kavuşuruz

Merhaba , bende aynı süreçlerden geçtim , 2 senedir perişanım gitmedigim doktor yapmadığım şey kalmadı benimde antibiyotik sonrası mide bozulması yaşadım ve endoskopi temiz olmasına rağmen mide ilacı verildi aslında sorun bagirsaklardaymis mide ilacı durumu daha da kotulestirdi doktorların kesinlikle mide ve bagirsaklar hakkında net bir bilgileri yok herkes farklı bişey tutturmuş gidiyor , bende eskisi gibi olamıyorum ibs deniliyor ama ibs herkesde farklı ve yonetilebilen bişey fakat ben yonetemiyorum çünkü herkesten farklı bence ishal ağırlıklı başladı şu anda pure kıvamında sarı bir diski kaldı ve sürekli mide yanması ve bağırsak kasılması yaşıyorum probiyotikler hiçbir işe yaramıyor ibs için verilen ilaçlar da öyle hiçbir doktordan çare bulamadım en son sibo olabilir diye tedavi gördüm o da olmadı , dizbiyozis deniliyor ama probiyotiklerde fayda etmiyor en son pankreas elastaz testi yaptırdım enzimlerimi kontrol ettiricem umarım bir sonuç alırım

Pankreas elastaz testini devlet hastanesi yaptımi acaba ben 2 defa gastreontoloji doktorundan istedim tamam dedi ama yazmadı .
Aslında kolay birşeymiş .Gaitadan bakıliyor.
Çünkü beni de yağ tüketmek çok rahatsız ediyor.Bağırsaklarda ibs denince bende iyi bir zeytinyağı alıp günlük bir kaşık tüketmek istedim ama çok ağrı yaptı.Çörekotu yağı tereyağ hepsini denedim hepsinde aynı sonuç.
Bende 16 sında yine gastro ya gideceğim umarım bu defa bulurlar sorunumu ve iyileşirim.
Ben birde safra dan şüpheleniyorum
Aslında safra kesem yok .10 yıl önce 2 defa safra taşı ve safra çamuru yüzünden akut pankreatit olunca mecburen aldırdım.
9 yıl hiç şikayetim yoktu.Sindirim sistemin iyiydi.
Safra kesesi olmasada safra yolunda çamurlaşma olabiliyormuş.
Yada daralma olabiliyormuş .Safra kanalı kökü normalden geniş çıktı .
Ama bazen olabiliyor

Sizde safra kesenize de bir baktırın.
Bakalım ne çıkacak.
Ben bir sonuç alırsam paylaşırım

Yatmadan önce 3 gram glisin kullanmaya başladım. Ne mide ağrısı kaldı ne şişkinlik ne de bağırsaklarda şişkinlik kalmadı. Mide ekşimesi de bitti. Her şeyi yiyorum ama doyunca bırakıyorum. Glisin’i araştırı lütfen

Kullandığınz markayı yazabilirmisinhz.
Birde hiç yan etki yaptımı acaba
Size doktor mu tavsiye etti.

Pankreas elastaz synevoda yaptidim özelde hastaneler yapıyor mu sanmıyorum

`