Midlife krizine girdim

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Bu aralar hayatimi o kadar sorguluyorum ki sanki bir takinti haline geldi.Aslinda bir iki yildir kafamda sürekli sorular ,içimiçime siğmiyor ,nefes alamiyorum ,kendimi zincirlenmiş gibi hisediyorum.Gercek özgürlük yok ,artik herkesi burayi evimi barkimi birakip yeniden başlamak istiyorum.
Midlife krizi ,orta yaş hayati sorgulama krizi ,evet ben şimdi 45 yaşindayim .
Ne çocukluğum,ne gencliğim ,ne evliliğim hatta nede anneliğim kolay gecti .Hep bir mücadale içinde hep bir sorumluluk içinde ,hep bir koşmaca yetiştirme içinde gecti .yinede çocuklarimin oluşuna ,sağliğimiza şükrediyorum fakat yetmiyor .
Burda genc bayanlarimizi okuyorum istediği şekilde gezen, tozan ,yiyen, gülen oynayan kadinlarimizi .
Ben hiç bir zaman bir günlük için bile kafama göre yaşamadim .
Önce meslek sahibi olmak için sonra evlenmek için ,sonra çocuklari büyütmek için yapa yalniz çabaladim .
Birde kocadan destek olmayinca kendimi ne kadin gibi nede erkek gibi his ettim.
Ben arada kalmiştim ,güvenecek bir omuzum yoktu ,aslinda vardida işte yoktu.
Şimdi çocuklarimi büyüttüm ama annem babam yaşlandi .onlarin benden beklentileri var ,kendileriyle ilgilenirim .Ben ama artik kimseyle ilgilenmek istemiyorum .
Zamaninda hep bir kalabalik aileye imrenirdim,birbiriyle pikniklere giden ,çorçocuk beraber büyüyen her hafta misafirliğe gidip gelen aile olmak istiyordum .
Buna okadar takilmiştimki hafta sonu geldimi bizimde hiç bir aktivemiz olmadimi mutsuz oluyordum ,modum düşüyordu.
Biz ,4 kişiyiz ,hep böyle yaşadik .

Şimdi size soruyorum,ben burdan gitsem,çocuklarimi,annemi babami kardeşlerimi birakip gitsem ve hayatima yeni yön arasam ,vicdanmi yapmam gerekiyor?
Kalbimden çok istiyorum değişimi...

degısım ıcın herkesı bırakıp gıtmenız gerekmıyor
kendı ıcınıze donun kendınıze bakın kendınızı dınleyın
ınsanlar ıcın yasamayın once kendınız ıcın yasayın sız mutlu olursanız cocuklarınız aılenız mutlu olur
soyle dusunun kaza anında ılk maskeyı kendınıze sonra cocugunuza takmanız gerekıyor
ama sız daha kaza olmadan maskeyı cocugunuza takıp ben ölurum sıkıntı yok deyıp beklıyorsunuz
bunu yapmayın bu sızın fedakar kısılıgınızden kaynaklanıyor aslında bunu degıstıremezsınız ama yon verebılırsınız

once sız
kendınızı sevın zaman ayırın kıyamet mı kopuyor
amaaan kopsun kıyamet dönup az otede kopuver deyıp umursamayın ozaman hersey sızın ıcın daha kolay olacak
omuzlarınıza sız yuk bındırmıssınız herkese herseye yetısemezsınız kı hem bunu yapınca mıllet sankı bu sızın daımı gorevınızmıs gıbı gorup hep beklerler beklentılerı bıtmez

akısına bırakın

Illaki böyle büyük ve radikal bir değişim mi olmalı?

Yaşamak dediginiz şey zaten bir mücadele demektir. Aşağı yukarı herkes bu yolları yürüyor.

Ben de üniversite okudum. Bi şehire yerleşip kendi başıma yaşadım. Sonra sıkıldım. Istifa ettim. Babamin evine döndüm. 3 sene paşalar gibi yasadım. Turkiyenin her yerini gezdim. Çoğunlukla yalnız gezdim. Sonra evlendim. Çocuk sorumluluğu ağır geldiği için de erteliyorum.

Aşağı yukarı herkes aynı. Yaşamak bu zaten.

Allah sağlıktan ayırmasın.

Teşekpr ederim ,aynen dediğiniz gibi herşeye ben yetişmem gerekiyor herkesi mutlu etmem gerekiyir duye kendimi harcadim .
Benim ben büyük sorunum sorumluluk ve sucluluk takintisi.kendimi herşeye sorumlu hisediyorum ve iyi gitmedimide suclu his ediyorum ,yani aslinda oluruna birakamiyorum .
Şimdi çocuklar ,afedersiniz kazik kadar oldu ,yemek pişmedimmi bir gün kendimi kötü suclu hisediyorum.
Zaten major depressionum var, kişin daha bir beter oluyorum ,bundan dolayi evi yemeği biraz ihmal ettim ve yine içimi kemiren sucluluk yetersizlik duygusu

Çocuklarınız küçük değillerse bir iki haftalık bir başınıza uzak biryere gidin. Zaten o sürede hem vicdan yapıp yapmadığınızı anlarsınız hemde alıştığın çocukların annen baban sevdiklerinle yaşadığın hayat mı yoksa yapayalnız yaşamayımı istersin kendi kendine cevaplamış olursun. Sağlık varsa herşey güzeldir bence kimse olağan üstü şeyler yaşamıyor milletin ne dertleri var. Özendiğiniz gezip tozan insanlarında kapı ardında hikayeleri vardır hayat o kadar toz pembe değil. Bence hep birlikte gezmeye mutlu olmaya bakın bu günler birdaha geri gelmicek

Bütün ailenizi geride bırakıp mutlu olabileceginizi sanmıyorum. Aklınız hep geride biraktiklarinizda kalır bu şekilde. Kısa süreli bir tatile çıkın kafanız dağılsın daha iyi ve mutlu bir şekilde dönün evinize

Işte ayrintilar burda ,benim öyle bir lüksüm hiç olmadi .Sıkıldim diye işi ne değiştire bildim nede birabildim.
Hiçbir zaman paşalar gibi yaşamadim .
Tamda dediğim bu işte hiçbir zaman amaaan diyemedim .
Bunaliyorum artik...

Midlife nedir diye merakimdan okudum naadar cahilim :)
Herkesin hayati bu sekilde geciyor inan , bunun icin gitmene gerek yok kendine zaman ayirabilir sevdigin seyleri yapmaya calisabilirsin

Malesef ,ailem yalniz tatile gitmeme sicak bakmazlar .
Cahil kalin kafalilar

Midlife nedir diye merakimdan okudum naadar cahilim :)
Herkesin hayati bu sekilde geciyor inan , bunun icin gitmene gerek yok kendine zaman ayirabilir sevdigin seyleri yapmaya calisabilirsin
Amaaan ne cahilliği kizim,cahil olan benimki birde ona yakalandim.

nasıl yakalandin anlamadim valla benim jeton dusmuyor bugun bi haller var ustumde :)
Midlife krizi orta yaş krizi, menopoza 5 dakika kala yaşanan haller :))
Akanseneler aynı yaşlardayız, bizim yaşlardaki jenerasyona bakarsak genel olarak sizinkiyle aynı geçmiştir hayatları, sürekli bir koşma yetişme hali ama siz geçen yıllar içinde kendinizden çok mu vazgeçtiniz?

Yemek yapmasam bile suçluluk hissediyorum diyorsunuz, neden? Sanırım çocuklarınız kızımla aynı yaşlardadır, evet elimden geldiğince annelik yaparım ama illa yemek yapacağım diye çabalamam, biraz kendinizi de düşünmeyi öğrenmelisiniz, siz yemek yapmayınca hiçbiri aç kalmaz, başlarının çaresine bakacak yaşlardalar, bırakın bir gün de onlar size yemek yapsın, alıp başınızı gitmek sizin gibi herşeyden kendini sorumlu hisseden biri için imkansız ama elinizde imkan varsa birkaç haftalık turlara katılın, biraz yalnız kalın, uzaklaşın, onu yapamıyorsanız illa ki yapmaktan keyif aldığınız birşeyler vardır, müzik, dans, resim??? Sizi mutlu edecek size özel anlar yakalamak için bu tip aktivitelerde iyi gelir.

Son düzenleme:
Eşler hayatın sorumluluğunu almayıp kadının üstüne yikinca böyle oluyor sorsan onlar en çok kadına değer verdiklerini söylerler eşim mesela ben hi hi diyip geçiyorum artık evlilik iki tarafin da hayatını kolaylaştırmalı ama sadece kadının hayatının içine ediyor erkek böyle olunca ama siz şimdi bırakıp gitseniz kötü anne siz iyi baba o oluverir bigunde silinir herşey çocukları universiteye yollayın aklınızda kalan herşeyi yapın hatta hayatın yükünü üstünüze yıkan kocanizdan da kurtulun yeniden nefes alin

Malesef ,ailem yalniz tatile gitmeme sicak bakmazlar .
Cahil kalin kafalilar

Herkesi birakip kacip gitmek yerine 45 yaşında bir kadin olarak kararlarinizi tartismaya acmamayi "artik" ögrenirseniz bu kadar sorun olmaz diye dusunuyorum. Kaç yasina gelmis, elegini asmiş bur insan tatil icin izin beklemeyiversin.

Majör depresyon çok ağırdır, hatta depresyonun en ağır türüdür diye biliyorum. Tedavi görüyor musunuz ?
Çok yakın bir akrabam önce anne babasını sonra da yetişkin çağda 2 oğlunu kaybetti, majör depresyon teşhisi koydular. Doktoru intihara meyilli bir ruh hali var bu hastaların demişti o zaman.
Bu süreci atlatamayıp eşinden de boşandı, s onra oturduğu semti değiştirdi. Kafasını dağıtmak için şehir dışı turlara katıldı, ahsap boyama kursuna başladı. Kendine yeni arkadaş çevresi edindi ve zamanla kendi yaralarını kendi sardı.
Umarım sizinki bu denli ileri düzeyde bir rahatsızlık değildir. Kendinizi mutlu edecek şeyler yapmaya çalışın. Bir de hep sizden daha zor durumda olan insanları düşünerek içinizi rahatlatmaya çalışın. İnşallah herşeyi yoluna koyabilirsiniz.

Tanimadiginiz sorumluluk hissetmediginiz insanlarla yuruyuslere , turlara katılın. İki üç haftaya çocuklarınızı özlersiniz birazda farklılık olur. Kararlarınızın hesabını verecek yaşıda çokdan geçmişsiniz. Olan olmuş geçen günlere hayıflanıp bugünlerinizi zehir etmeyin kendinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…