Midlife krizine girdim

bence vicdan yaparsınız giderseniz.

üstünüzdeki sorumlulukları azaltmaya çalışsanız?

mesela anne baba için bakıcı tutulup kontrol altında tutulabilir, evdeki işlere yardımcı tutulabilir belki mesleğinizde farklı bir yöne gitmek için bi kursa katılıp iş değiştirebilirsiniz vs.

ya da arkadaşların dediği gibi uzun ve bambaşka yeni bir yerde tatil olabilir. belki de hayatınızı özleyeceksiniz bu sefer.

Çok teşekkür ederim Mune,sizin yorumlariniz herzaman çok değerlidir.

Söyledikleriniz çok doğrudur fakat tekrar anladimki insan gercek hayatalarini yaşadiklarini buraya tam olarak aciklayamiyor ,ben güclü bir kadinim .
Hayattaki normal koşmacalar beni yormadi ,beni yoran aslinda herşeyden sorumlu olmak .
Niye derseniz,şöyle anlatayim .
Ben almanyada büyüdüm ve ilk jenerasyon çocuğuyum .Annem babam ilgisiz ve dilsiz sayilir.
Çocukluğumdan berli kendi sorumluluğumu kendi kararlarimi kimseyle paylaşma imkani olmadan aldim.
Bu bir gercek yalnizlik duygusu yaratiyor .
Sonra nefes almadan evlendim ,ozamanlar imkaansizdi bir kadinin yalniz bir eve cikmasi.Keşkede yapsaymişsim ,adim ciksaydi.
Eşime ,nasil desem yildirim aşkiyla evlendim.Türkiyede tatilde taniştirildik,
Onu buraya getirdim ,şimdide birde eşim için sorumluluk almiştim .Yine dilbilmez yoldilmez.Ilk 7 sene çalişdi fakat bir türlü buraya ayak uyduramadi ,kendini kapatti .
Hersey benim icraamla oluyordu ,birde hata yaptiysam sürekli kavga ve suclanmak"Senin yüzünden bu hale geldik".

Sonra bir eski ev aldik(Almanyada yeni ev almak çoook zor ,fiyatlar şimdi 120qm için 200.000 €),eşim işsiz kaldi.
Neyse uzattimda uzattim...
O mutlu olsun diye ,çok istiyordu eve kat cikarmak ve genişletmek için inşaat başlattik.Amac ileride kira gelirinden faydalanmakti.Tamam almancam süper ,benimle tel konuşanlar yabanci olduğumu anlamiyorlardi.
Ama ben ne anlarim inşaattan,yine hep kavga ,sen hallemedin sen yapamadin .
Oysaki herkes benim başarilarimi konuşuyordu.Evin bütün evrak işlerini yaptim .Belediyeden izin almak ,mimarla anlaşlmak vs ve önemlisi çok kişi buna bir avukat tutarak yaptiği krediyi ayarlamak.
Çok yillar inşaat içinde yaşadim.
Toz camur hiç bitmedi,üç sene oturma odasinda cekyat üzerinde yattim .
Bu arada çalişiyorum ve evin bütün yükü benim üzerimde güya eşim inşaatta çalişiyor.

Böyke hayat akip gitti ,anca her 3seneye bir tatil yapabiliyorduk .Benim tek maaş buna yetti .Eşimin çok bir kötü huyu var kimseden yardim istemez istettirmezde.
Yani böyle olunca hep yalniz kaldik .
Evliliğimizde çok kötü ,ayni dili konuşmuyoruz ve eşimde hiç anlayişli değil ve uzlaşmas ,kendi prenziplerinden feda etmez.
Bu arada çocuklar benden soğudu ,ben onlari soğuttum belki, çünkü sürekli bir sinirli bir asabi veyada depresyon içinde olan insan oldum .
Elbette benimde kötü yanlarim var kolay kişiliğim yok .

Bundan kendimi bir anne olarak suclu hissediyordum ,onlara anac bir anne olamadim ,onlara yeterlice sevgi veremedim ve eğitemedim.
Böyle oğullarimda beni takmazlar ,ben zannetmiyorum ben gidince onlar beni özliyeceklerini.
Ben onlara en azindan sevgi eksikliği varsa maddi yoksulluk olmasin diye birşeylerini eksik etmedim .
Büyük oğlumun ehliyetinide arabasinida aldim.
Offf offf ..daha çok şey var .
Bu evide ne sata bildik ne yapa bildik .
Kusura bakmayin uzun oldu ...
Daha bitmedi ,kafam karişik ...

Tamda istediğim bu ..
Teşekkür ederim

Herkesi birakip kacip gitmek yerine 45 yaşında bir kadin olarak kararlarinizi tartismaya acmamayi "artik" ögrenirseniz bu kadar sorun olmaz diye dusunuyorum. Kaç yasina gelmis, elegini asmiş bur insan tatil icin izin beklemeyiversin.
Haklisiniz ,bu sevgi eksikliğinden oluyor .
Onay bekliyorum.

Kocaman kadinsiniz ayol. Hic bir sey icin beklemenize gerek yoktu. Buradaki cogu 20-30 yas araligindaki uyenin anasi yasindayim,mutlu olmak icin cocuklari anami babami atip da tatile gitmeyi hic dusunmedim. Tam tersi onlarla beraber gitmeyi isterim sahsen. Canim isterse yalniz da giderim. Bu tamamen sizin secimlerinizden kaynaklaniyor. Yaparsaniz olur,yapmazsaniz kimse size ah canim hayat geciyor gel sunu yap demez ki

Akrabaniz için üzüldüm ,Allah var benim yaşadiklarim tabiki okadar ağir değil.
Terapie gördüm ,ilac tedaviside var .
Fakat dr gitmiyorum artik sürekli ,ilaçlarida dozunu düşük aliyorumki uzun yetsindiye çünkü iyileşeceğime umudum kalmadi .
Evet malesef msjor depresyon ,intihar düşüncelerim çok oluyot hatta bazen planini bile yapiyorumda çocuklarim var onlar için dayaniyorum bu hayattan zevk almasam bile .
Akrabaniz gibi işte hayattimi değiştirmek istiyorum.Ben fark ettimki ayni yerde saydiğim için bende mutlu olamiyorum iyileşemiyorum

Benim ablam 3 çocuğunu anneme birakip gitti. Hem de en küçüğü 2bucuk yaşındaydı ve daha sütten bile kesilmemisti. Üzerinden 3 sene gecti bir kere bile ne annemi ne kardeslerini yani bizi ne evatlarini arayıp sormadı, gelmedi, hatta çocuklarıni sokakta görse tanımaz :) bazen düşünüyorum çocukları ölse haberi olmayacak...
Kendisini gizliden takip ediyorum öyle mutlu ki hayallerindeki hayatı yaşıyor şuan. Gel gelelim çocuklarının hayatını bitirdi. Büyük kızlar psikolojik tedavi görüyor ilaç kullanmak zorunda kaldılar küçücük yaşlarında. Şuan 5bucuk yaşında olan yavrum da anne hasretiyle yanıp tutuşuyor. Büyük kıza sordum isterseniz bir yolunu bulur sizi annenizle görüştürürum. Bana ne dedi biliyor musun? Neden görüşeyim suratına tükürmek için mi?

Hayatını yaşamak elbette senin de hakkın ama bunu başkalarının hayatını mahvederek yapma lütfen.

Artik bi silkelen kendine gel.. bence sen evliligindeki sorumluluktan bunaldin artik.. hem kadin isi hem erkek isi yapmaktan.. zamaninda bosansaydin bu halde olmazdin bence.. evlatlarinda sana kardi boyle olmazlardi. Hep diyoruz ya.. mutsuz snne mutsuz cocuklar getirir. Aslinda sen iyiyken cocuklarin gozunde kotu oluyosun.. neden? Cunku baba sorumsuz. Eger oraya gelince bi kac yil icinde motor takip o dili hakkiyla ogrenseydi yukun bu kadar olmazdi. Ayrica ogluna araba filan slmasaydin keske.. kendileri cslisip alsinlar.. tabiiki yardim edersin ama az paralar degil yani. Kimse bana araba almamisti .. kucuk minicik bi arabam varDi ahh.. bu kadar hazirada kondurmamak lazim bi yerde..

Artik olan olmus gecmis sen yorgunsun.. bi tatile cik.. lutfen bi kendine gel ablam.. geri kafali bizimkiler diyosun. Hep baskasi icin yasadinda noldu? Bi karar al ve kimseye gesap verme, sadece haber ver, kocamsn kadinsin ablam. Inan benim cocuklar kucuk olmasa yarin tatilecikarim bi kac gun. Bunu kendin icin yap

Birde ablam daha 2 gun kendi basina tatile gidemezsen nasil kendine hayat kuracaksin..

Malda yalan mulkte yalan, al birazda sen oyalan.. bu dunya bu kadar iste

Son düzenleme:
Ben
Okadar vicdansiz değilim .
Yeğenlerinze üzüldüm.
Ablaniz sorumsuz bencil insanmiş bense tam tersi aşiri sorumluluk alan kişiyim.
Benim küçük inşallah uniye girecek ,onun için böyle düşünüyorum yoksa asla çocuklarimi birakmam

O zaman ufak ufak başla canım top yekün herşeyi silip atmak sakın. mesela hobilerinle ilgili kurslara gidebilirsin gezmek icin turlara katılabilirsin maddi gücün varsa.

Çokntatli yazmişsin kuzum ,sağol beni anladiğin için .
Insallah yaparim ,bu sene hedefim yalniz bir tatil yapmak

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, keşke bu ruh halinde biriyseniz çocuk yapmasaydiniz.. Ben de sizin gibiyim çocuk yapmiyorum.. Nadide hayat güzel filmdir izlemediyseniz:)

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, keşke bu ruh halinde biriyseniz çocuk yapmasaydiniz.. Ben de sizin gibiyim çocuk yapmiyorum.. Nadide hayat güzel filmdir izlemediyseniz:)
Ruh halim sonradan bu kadar şiddetleşti öncede vardi ama acicik nefes almsam rahatliyordum .Artik yaşin getirdiği bazi değişiklerde gelince hayatta gec kalmiş hissine kapildim .
Mutlu olmadanmi birsey görmedenmi öleceğim?

İyi de anladığım kadariyla çocuklar büyümüş 45 çok geç bir yaş değil, niye boşanıp istediğiniz hayati yaşamıyorsunuz? Çocuklarınız ilk önce tepki gösterebilir ama sonra mutlu özgüvenli halinizle gurur duyarlar bence.

Ne kadar güzel forum hergun yeni birsey ogreniyorum :)

Hadi anne babayi gectimde insan cocuklarini nasil birakmayi dusunur zaten onun vicdan azabi herseyin onune gecer,arkadas edinin kendinize hicmi yok kimseniz cikin bi aksam kahve icin bi kafede yada cocuklar var sinif arkadaslarinin anneleri yokmu veliler cok gorusur gun bile yapar onlarla takilin yani ugras bulun kursa gidin ama lutfen cocuklarimi bile birakip gidesim var demeyin.

Çocuklarim artik yetişkin .
Malesef hayat şartlari belkide benimözgüvensizliğim arkadaş edinmeye müsait değildi .Çalişiyordum sabah 8 aksam 6 ,nasil ne zaman olacakti.
Ailemi ihmal etmeyim diye yalniz zaman gecirmezdim ,çocuklarimin başindaydim herzaman

Ayy yetiskinse daha ne valla senin yerinde olsam hemen bir kursa yazilirim bak resim olabilir bende gittim acayip kafa dagitiyo bide kac yasinda kadinsin kimseye hesap vermezsin.orda cok guzel ortamlar oluyor arkadaslar birlikte geziler ayyy ne guzel hem suan calisiyomusun bilmiyorum ama ismek kurslari ucretsiz valla hemen git yazil cok iyi gelicek

Şöyle güzel bir tatil yapsanız harika olur bence.
Mesela şu aralar Kapadokya harika. Oraya gitseniz?
Şöyle güzelce bir başınızı dinlemelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…