milat 01.01.2012...çekirdek aile olmayı düşLeyenLer...Birlikte yürüyelim mi??

neşe daha benim sabit bir doktorum yokki haftaya cuma olacak inşallah

arayabileceğin bilgi alabileceğin bir doktor yokmu endişelendirdin beni çok ağrıyo deyince canımcım:44:

ya bu arada dünden beri yemek yedikten sonra mide bulantısı yaşıorum

açken yemek yemek istiyorum yiyince de çıkarmak istiyorum tiksiniyorm

hayırlısı olsun bakalım canım.. bize inşallah güzell haberlerle gelirsin...

Ya kızlar bu sağlık ocağındaki hemşire bana ilk tahliller yapılcak dedi ama daha 8. haftaya yeni girdim sizcede erken değilmi? Kafam karıştı. Sizin doktorunuz yaptımı hiçbir test 8. haftaya kadar olan sürede?

evet kan tahlilleri yapmışlardı bana.... 11-14 haftalar arasında ikilitest var.. sağlık ocağı yeterli gelmeyebilir sanıırım... kendine düzenli bir doktor edin canım benim....

İlk muayenede yapılması gereken tahliller:

- Tam kan sayımı: Annede kansızlık (anemi) var mı araştırmak için.
- Anne ve baba kan grupları: Kan uyuşmazlığı saptanırsa önlem alınması için.
- Kan uyuşmazlığı varsa IDC (İndirekt Coombs testi)
- Tam idrar tetkiki (Gerekirse idrar kültürü)
- TSH : Annede guatr ve troid hormon bozukluğu varsa bebeği etkileyebilir, bozukluk saptanırsa dahiliye uzmanı tarafından tedavi gerektirir.
- Toxoplazma IGM ve IGG: Detaylı bilgi için tıklayın.
- Rubella IGM - IGG (Kızamıkçık testleri): Detaylı bilgi için tıklayın.
- CMV IGM ve IGG: Detaylı bilgi için tıklayın.
- Hepatit B için HBsAg ve AntiHBs testleri yapılır: Annede Hepatit B saptanırsa bebeğe bulaşmayı engellemek için doğumdan sonra bebeğe antikor iğnesi yapılır.
- HCV testi
- HIV (AIDS) testi
- Sfiliz (frengi) için VDRL testi rutin olarak şart değildir ama yapılabilir.
- Diabet açısından riskli hastalarda açlık kan şekeri
- Biyokimya (kolesterol, böbrek ve karaciğer testleri v.b) gebelikte rutin önerilen bir test değildir. Anne yaşı ileri ise veya sistemik bazı hastalıkları varsa yapılmalıdır.

adet ağrısı gibi ışıl ama cok canım acıyo

canım bana hamile bi arkadaşımda aynen böyle adet sancısı gibi ağrılar yaşadığını sölemişti ilk 3 ay hamile arkadaşlarımız daha iyi bilir ama normaldir bence için rahat etmiyorsa herhangi bir hastanenin doktoruylada görüşebilirsin canım sadece bilgi almak amaçlı

evet kan tahlilleri yapmışlardı bana.... 11-14 haftalar arasında ikilitest var.. sağlık ocağı yeterli gelmeyebilir sanıırım... kendine düzenli bir doktor edin canım benim....

İyi bir doktor buldumda canım tekrar tekrar gitmiyim diye aç gidiyim sabah erken dedim , sabah erkende randevular hep dolu olduğu için çarşambaya alabildim. Bizim burda sağlık ocağı çok ilgili. Ev ev dolaşıp gene varmı die bakıyolar :)) ilk bizim haberimiz olcak diolar o yüzden bende ilk onlara haber verdim

canım bende hiç olmadı öyle bi ağrım.. bence telaşlanmadan bi doktor tavsiyesi al istersen.. ama rahmin bübüyor genişliyor olabilir.. o da ayrı bir etken sıkma canını.. içinde kalmasın istersen bi danış doktora....

ışıl;

Sen her gittiğinde tahlil yapıyor mu sana? benim aklıma takıldı açıkçası. ilk 5 haftalıkken gitmiştim .o zaman hem 4 tüp kan hem de tam idrar tahlili yaptı. 15 gün sonra gel dedi. dün gittim. sadace ultrasonla baktı. tahlil falan yapmadı. 1 ay sonra ikili test dedi o kadar:44:

canım bende ilk gittiğimde kan ve idrar testi istemişti daha sonrada ikili test yaptırdım... ama eşim doktor olduğu iiçin ayda bir folikasit ve B12 seviyemle TSH'ıma baktırıyorum o kadar canım....

canım bende ilk gittiğimde kan ve idrar testi istemişti daha sonrada ikili test yaptırdım... ama eşim doktor olduğu iiçin ayda bir folikasit ve B12 seviyemle TSH'ıma baktırıyorum o kadar canım....

sağol cnm teşekkür ederim.senin öyle bir takipşansın var demek ki. ama neyse içimi ferah tutacağım.

sağol cnm teşekkür ederim.senin öyle bir takipşansın var demek ki. ama neyse içimi ferah tutacağım.

ya bencede takılma... benim eşim biraz pimpirikli özellikle TSH konusunda... onun için ayda bir bakıyor.. zaten tiroit sorunun yoksa gerek yok yani takibe :):):) rahat ol... ikili test zamanı biraz insan geriliyor ama benim sonucum hemen ertesi gün çıkmıştı.. normalde iki gün sonra akşam vereceklerdi ama erken çıktı... bakalım üçlü test isteyecek mi doktorum.. ama benim ki ister gibime geliyor :):):)

açıkçası ben çok rahatım. şöyle bir topikleri geziyorum da ben ne kadar rahat davranıyorum herks herşeyi çok fazla biliyor. doktorlarla çok fazla görüşüyorlar diyorum ve kendimi o zaman kötü hissediyorum
hayat normal seyrinde devam ediyor yani benim için
İnşallah Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip eder

sakınan göze çöp batar mantığı seninki
aslında bu mantık kimiz zaman işe yarar senin için rahatsa çok fazla kurcalamana gerek yok balım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…