ilk aylarda sıcak su yasak canım benim... ılık su ile yıkanacaksın... :):)
Öğrendiğim iyi oldu canım saol , iyiki bulmuşum sizleri ve burayı diyorum
Zaten aman aman sıcak su da duş almıyorsundur ama şu yazıyı okuyabilirsin.
Yüksek sıcaklık değerleri özellikle bebeğin organ gelişiminin devam ettiği ilk 3 aylık dönemde teratojen yani sakatlık yaratabilecek etkilere sahiptir. Bebek gelişimi üzerindeki bu olumsuz etki azalmakla birlikte ikinci ve üçüncü üçaylık dönemde de devam etmektedir. Amerikan Teratoloji İnformasyon Servisi on dakikadan uzun süren 39 santigrad derece ve üzerindeki sıcaklıkların gebelik sırasında sorun yaratabileceğini belirtmektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda gebeliğin erken döneminde maruz kalınan sıcaklık artışının bebeğin beyin ve omurilik gelişiminde sorunlara neden olabileceği gösterilmiştir.
Hamile bir kadının vücut sıcaklığını arttıracak hertürlü eylem anne karınındaki bebek üzerinde potansiyel zararlara sahiptir. Benzer şekilde gebelik sırasında ateşin kontrolsüz yükselmesi de bebeğe zararlı olabilir.
Dr. Alper Mumcu ALINTI..
Eline sağlık , okudum,öğrendim. Sıcaklık demişken benim yanaklar elma gibi 4-5 gündür kızardı bariz şekilde , budamı gebelikten oluyo acaba
bu ay senden de inşallah çok güzel haberler alacağız canım benim :):)
ayy geçmiş olsun canım benm
hadi bakalım iyisin
neşeeeeeeeeeeeeeee yanlız cidden sırada sen varsınn hadi hayırlısıı yaklaşık 10 günün kalmışş
yok görmemişindir kuzum hoş geldin diyelim o zaman tanışmış oldukkkbende yeniyim buralarda ya bende seni hiç görmedim sanırım
evet myhosun nazar değmesin benim ordanda peşpeşe çıktıkız bu ay peş peşe hepsi hamiş kaldı vallah iyi çalışmış benim hatuncuklarım bidahakine kendi duyurumu yapmaya gelirim inşallah
unutur muyuz havi seni yaa
sen yoksun diye mi bilmiyorum ama pek az muhabbetli geçiyo zaten bu hafta
gel de ortalığı bi neşelendir
yok görmemişindir kuzum hoş geldin diyelim o zaman tanışmış oldukkk
tez zamanda kucağın dolsunnn inşallahhhhhhh
nilü çok sagol bitanem hafta bomba gibi gelcem
benim evde tamirat var banyoya fayans döşeniyor sabah işten çıkıp annemlere gidiyorum orda yatıyorum akşam eşimde oraya geliyo halılarımı felan topladım anlayacagınız heryer heryerde apartmanda aşırı gürültü var eşimde annesinde yatıyo ben işte oldugum için bu ay 1-2 kez çalışma yaptık ama umudum yok inşallah sırada neşe var sonrada sizler
kızlar size günaydın bana iyi geceler eve gidip yatcam nanaklardan öpüldünüz tükanı ben kapattım siz açın simitler benden
Günaydın hanımlarrrçok erkenciyim ben , kahvaltımı yaptım eşimle, gönderdim onu , geldim hemencik. Güzel bir gün olsun hepimiz için, umutlarımız yeşersin
günaydın canım nasılsın bugün ??
İyiyim tatlım sen nasılsın? Foruma gözatıyordum . Bu ultrason çubuğuyla ilgili araştırma yapıyorumda , üstten görünmezse çarşamba günü die
slm kızlar bende 15 günlük evliyim..ve bizde ilk günden itibaren bebek düşünenlerdeniz..Size bi sorum olacak kan testinde 1 günlük gebelik dahi olsa görünür mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?