milat 01.01.2012...çekirdek aile olmayı düşLeyenLer...Birlikte yürüyelim mi??

sağolasın.. tabiki düşünürüz ne demek..

Sende öyle pko yu takma kafana canım ben pko luyum ve tedavisiz hamile kaldım hemde 2. kez . Tedavi derken yumurtlama tedavisi filan görmedim pko için ilaç kullandım ama tam geçiren bişey yok biliyorsun . Kilo sorunun varmı?

ewet malesef tamamen kurtulacağımız bişey değil.. hamie kalabiliyosun ama düşük tehlikesi çok oluyo.. yumurtlama tedavisi gördüm suanda sadece pko için ilaç kullanıyorum kilo problemi var olmaz mı hele ki şu yumurta gelişticiler sağolsun iğneler haplar bi kat daha katladı.. şimdi ayrı yetten diyetisyene basladım inş. kilo sorununuda çözücem şimdilikte ii gidiyor 2 haftam bakalım..:26:

canım ışılım çok sevindim valla kız olduğuna daha da sevindim kız çoçukları daha tatlı oluyor hayırlısı olsun evlat ayrılmaz tabi de

ben erkek dite düşündüm ama yanıldım

ışılcım tebrikler canım benim kızının yoluda bahtıda hep açık güzel olsun inşallah sende sağlıkla kucağına al inşallah

merhaba kızlarrr

ışılcığım tebrik ederim cnm bnm:)) prenses geliyormuş Rabbim sağ salim kucağına almayı da nasip etsin inşallah
valla tatlı ve sağ kasık olması erkek derler sen bunu çürütmüş oldun
inşallah beraber isim de koyarız

ışılcım tebrikler canım benim kızının yoluda bahtıda hep açık güzel olsun inşallah sende sağlıkla kucağına al inşallah

saol canım benimm darısı senin başına inşallah sende sağlıkla sıhhatle alırsın inşallah bebeğini canım benim :):)

saol canım benim sende hayırlı haberler alırsın inşallah :):)

eee teyzeleri hadi bakalım kızım için isim düşünmeye başlayalım... Ben kısa olsun istiyorum kısa öz ve anlamlı :):):)

sizi çok seviyorum ben yaa.. Ailemden bir parça oldunuz hepiniz.. Varlığınız için teşekkür ederim hepinize....:)

aynen . girmediğim günler kendimi suçlu hissediyorum
valla cnm İsim önemli aslında. ben hamile kalana kadar çok üstünde durmazdım ama şimdi araştırmaya başladım.mesela bir hadiste: Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evladın babası üzerindeki haklarındandır diyor.Ahirette bize soracakmış kötü isim koyarsak. bir de Kıyamette, babanızın ismi ile beraber [Mesela Ali oğlu Emin, veya Ali kızı Emine diye] çağrılacaksınız. O halde isminiz güzel olsun!) diyor. anlamına dikkat etmek gerekiyor .
ben nehir ismini çok beğenirdim. şimdi de doğa isimleri koyulmaz dediler. şaşırdım kaldım

isim konusunda bende çok kararsızım :):) benim beğendiğimi eşim istemiyor onun istediğini ben beğenmiyorum gibi bir durum var şimdiik ama aklımda en baskın isim ela :):) narin naif bir isim gibi geliyor :):)

nabersiniz kızlar,ben ders çalışıyorum sınavım var kızlar lütfen dua edin:18::18:bu arada geçmişi okuyamadım ama son sayfada bi kız haberi vardı,hayırlı olsun abla,topiğimizin ilk kızı geliyoo demekki,bakalım bende ne çıkcak

Allah zihin açıklığı versin cnm
senin daha belli olmadı mı ki:44::44:

teşekkür ederim canım.. Hayırlı haberler gelir inşallah senden de :)

bnm içinde aynı şey geçerli bende çok seviyorum
düşünmeye başlarız yavaştan bebişe isim

Bende duymuştum isim Kuranda geçerse daha makbülmüş die ama nasıl bulcaz , evet doğa isimleri iyi olmazmış , isim işini 1000 düşünüp 1 koymak lazım ömür boyu etkileneceği bir enerji olucak çünkü bebiş için

benim daha kontrolüme iki haftam var,doktorum o zamana daha net belli olur demişti(tabi gösterirse veledim)hayırlı sağlık olsun inş. kız olsada benim erkek olsada,yeterki sağlıklı olsun bebişlerimiz

Kuranı kerimde geçen kız isimleri genişletilmiş liste halinde anlamlarıyla birlikte anlaşılır şekilde kullanımınıza sunulmuştur. Çocuklarınız için en güzel kız isimleri anlamları ve kaynağı ile birlikte derlenmiştir. Dini kız isimleri koyulan ismin çocuğun yaşamına olan etkileri daha iyi anlaşılmış olacaktır. Kuranda gecen bebek isimleri yavrularına en ideal ismi koymak isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Kız bebek isimleri hem dünya aynı zamanda ahiret yaşantısında önemli bir gerekliliktir, kuranda geçen güzel isimler kişinin ahiret hayatındada kullanılacağı düşünüldüğünde önemli bir gerekliliktir. Kuranda gecen kız isimleri anlamları ile birlikte verildiğinden daha kolay seçme imkanı sağlamaktadır. Kuranda geçen kadın isimleri konusunda ilerleyen günlerde dinimize uygun isimleri tam liste halinde sizlere sunmaya devam edeceğiz.
ACER: HZ.İsmail’in annesi
AFRA: Ayin 13.Gecesi, afra binti ubeyde;sahabe hanımlarından
AHSEN: (Ar.) Daha güzel, çok güzel, en güzel. Erkek ve kadın adı
AKAY: Dolunay
ALYADUA: Gökyüzünün yakarışı
AYŞIL: Ay gibi ışıl ışıl
AZRA: Yine iffete tekabül eden, namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış, masum manasında.
BELİNAY: Cennette peygamber cicegi
BENGİSU: Ebedilik,ölümsüzlük veren su
BEREN: 1. Güçlü, kuvvetli. 2. Akıllı
BERFİN: kardan yapılmış,tertemiz
BERRA: (Ar.). – Doğru sözlü, hayır işleyen kimse. – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
BERRE: Manası temizleyicidir
BETUL: O’nun nefsani kirlenmelere karşın korunmuşluğunu, iffetli ve onuruna düşkün olduğunu anlamlandırır.
BÜŞRA: Mutluluk getiren haber
BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek
CEYLİN: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı.
DALYA: (Tür.) Ka. – Yıldız çiçeği.
DİDAR: (Fars.) Ka. 1. Yüz, çehre. 2. Görme, görüşme. 3. Görüş kuvveti. 4. Açık meydanda
DİREM: (Fars.) Er. 1. Akça, para. 2. Gümüş para
DUHA: (Ar.). 1. Kuşluk vakti. 2. Kur’an-ı Kerim’de 93. surenin ismi. -Kız ve erkek adı olarak kullanılır.
ECHER: (Ar.) Ka. 1. Son derece güzel kadın. 2. Gündüz iyi görmeyen karmaşık gözlü.
ECİR: (Ar.) Er. 1. Bir iş ya da emek karşılığı verilen şey. 2. Sevap. 3. Aziz sevgili.
ECRİN: ALLAH’IN hediyesi anlamını taşımaktadır.
EFGAN: (Fars.) Er. – Figan, ağlayıp inleme, feryat.
EFSA: cennet ırmaklarından birinin adı,sihirbaz
ERÇİN: (Fars.) – Merdiven, basamak. – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır
ERVA: (Ar.) Er. 1. Çok güzel genç. 2. Son derece cesur ve yiğit adam.
ERVA: Temiz ahlakli kiz
ESLEM: Allah’a tesim olmak anlamında canım.değerlendirebilirsin.(hem kız hem erkek için olabiliyo)
ESREFUNNISA: Kadınların en şereflisi, hanımların en onurlusu anlamına gelir.
EZGÜ: (Tür.) – Makam, hava. – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
EZRA: (Ar.) Ka. 1. Pek fasih, sözü düzgün adam. 2. Beyaz kulaklı siyah at.
FERMA: (Fars.). 1. Emreden, buyuran. 2. Amir. – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
FEYZAN: Çok bereketli,çok verimli
FÜSUN: (Ar.) Ka. – Büyü sihir. Şaşırtıcı güzelliğe sahip, hayret verici derecede güzel.
GİZEM: (Tür.) Ka. – Sır karşılığı olarak kullanılan uydurma bir kelime.
GONCA: (Fars.) Ka. 1. Henüz açılmamış gül, tomurcuk. 2. Sevgilinin ağzı.
GÖĞEM: (Tür.). – Halk dilinde yeşile çalan mor. – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
HÜMA: (Ar.) Er. 1. Devlet kuşu. 2. Saadet, mutluluk
İCLAL: Kudretli büyüklük
İLTEBER: (Tür.) Er. – Eski Türklerde vali, kumandan anlamlarında unvan.
İREM: (Ar.) 1. Cennet bahçesi. 2. Ok veya kurşun atılan nişan tahtası. 3. Cenk denilen musiki aleti ve bunu icad edenin adı. 4. Ad kavmi zamanında, Şeddad tarafından cennete benzetilme amacıyla yapılan bahçe olup, Şam’da veya Yemen’de bulunduğu söylenir. – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır
İREM: Cennet
KANSU: (Tür.) Ka. 1. Çin’in kuzey batısında önemli bir sınır kenti. 2. Çin’de müslümanların en çok bulunduğu eyalet.
KARİN: (Ar.) Er.l. Yakın. 2. Nail olan. 3. Hısım komşu. 4. Mabeynci
KATRE: (Ar.) Ka. 1. Damla. Damlayan şey
KAYHAN: (Tür.) Er. – Sert, güçlü sesli okuyucu, kayayı bile delecek güçte sesi olan okuyucu.
KEVSER:Cennette bulunduğuna inanılan kutsal su
KORAY: (Tür.) Er. – İyice kor rengine gelen ay.
KORÇAN: (Tür.) Er. – Ateşli, canlı, hareketli.
KÜBRA: (Ar.) Ka. 1. Büyük olan (Ekber’in müennesi). 2. Hadicetü’l-Kübra: Hz. Peygamberin ilk hanımı.
KUMRU: (Fars.) Ka. – Güvercinlerden, uzunca kuyruklu boynunun yanlarında benekler bulunan ve güvercinlerden daha küçük olan boz renkli kuş.
Kuranda Geçen Erkek – Kız Çocuk İsimleri Ve Anlamları M
MARZIYE: Allah’ın kendisinden razı olduğu, Rabb’ine varmaya hazırlanmış kişi anlamındadır. Bunun diğer bir formu olan isim ise Raziye’dir ki, Allah’tan razı olmuş kişi, Allah’ın kaderine razı olan kadın anlamına gelir.
MERİH: (Ar.) Er. – Dünya’dan sonra güneşe en yakın olan gezegen
MERT: Sözünün eri, sözünde duran
MİNA: Liman
MİRAY: (Fars.) Ka. – Ayın ilk günleri
NİSA: Kuranı kerimin 4. suresi anlamı kadın
RANA:Güzel göze hoş gelen
RAVZA: Suyu yeşilliği bol olan yer bahçe
SARA: (İbr.) Ka. 1. Prenses. 2. (Fars.) Hz. İbrahim’in hanımı. 3. Halis, katkısız, temiz
SARE:Saf temiz
SARP: (Tür.) Er. 1. Çetin, sert, şiddetli. 2. Dik, çıkılması ve geçilmesi zor.
SARPER: (Tür.) Er. – Sert, güçlü erkek.
SEDEF: (Ar.) Ka. 1. Bazı deniz hayvanlarının (midye, istiridye gibi) sert, beyaz ve parlak kabuğu. 2. Bu kabuktan yapılmış veya süslenmiş eşya.
SEDEN: (Tür.) Ka. – Uyanık, tetikte, gözü açık olan
ŞEHBAL: (Fars.) Ka. – Kuş kanadının en uzun tüyü
SELEN: (Tür.) – Sel gibi coşkun, taşkın kimse. – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
SELİKA: (Ar.) – Güzel konuşma ve yazma kabiliyeti. – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır
SELVA: (Ar.) Ka. 1. Bal. 2. Büyük bıldırcın. Tih çölünde bulundukları sürece, israiloğullarına Allah tarafından kudret helvasıyla birlikte, karınlarını doyurmak için gönderilen kuş. 3. (İsp.) Ekvator da sık balta girmemiş orman
SEMA: (Ar.) Ka. 1. İşitme, duyma. Musiki dinleme. 2. Gökyüzü. 3. Felek.
SENA: (Ar.) 1. Övgü ile ilgili. 2. Şimşek parıltısı 3.Şükretme
SERTAP: (Tür.) Er. – İnatçı, direngen.
SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah, esmer, esmer güzeli. Mü’minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.
SEVİL: (Tür.) Ka. – Her zaman sevilen, beğenilen biri olma temennisi
ŞEVVAL: (Ar.). – Hicri takvime göre yılın 10. ayı, ilk üç günü şeker bayramıdır. – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
ŞEYMA: (Ar.) 1. Bedeninde ben veya benzer bir izi olanlar. 2. Hz. Peygamber’in süt kardeşi
SEYYIDETUNNISA: Kadınların efendisi.
SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ismi
SÜSEN: (Tür.) Ka. – Çiçekleri iri, güzel görünüşlü ve kokulu bir süs bitkisi. Zambak.suresinin 3. ayetinde insanın ahseni takvim üzere yaratıldığı beyan
TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası
UMUT: Ummak, beklemek, ümit etmek
VİLDAN: 5.cüz de geçer. Peygamberimiz ümmetini livahül hamd sancagi altında topladığında vildanlar hizmetçileri kevser suyunu sunacak.
YAREN: Dost,arkadaş
ZEHRA: En yaygın ismidir. Gül yüzlü, parlak yüzlü, çiçek simalı anlamlarına gelir. O, Efendimiz’in kokladığı bir çiçek gibidir adeta.
ZEKIYE: Bu isim O’nun arı duru hale getirilmiş hanımlığını anlatır.
ZİNNUR:Nur saçan
ZİŞAN: (Ar.) 1. Şanlı, şerefli. 2. Canlı. 3. Bir tür lale. Erkek ve kadın adı olarak kullanılır
ZİŞAN: Onurlu şerefli
ZÜMRA: Güzel iyi ahlaklı,zeki bilgili kadın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…