onları kesene kadar kusarım ben yaa olay orda gövdesi kokmuyomu peki :26:
1 ay sonra bişeyin kalmaz şeker burdaki hatuşlardan test edildi onaylandı
eşim çok sever enginarı.allahtan yarın kayınvalidem yapacakmış.ben bu ara pek yemek yapamıyorum.koku beni mahvediyor.
bir aya kalmaz geçer merak etme :):) hem biri pişirince yemek daha güzel oluyor kıymeteni bil vallaaaa :):):)
tecrübe işte.senin geçti tabii bulantılar demii :))
ayrıca bak kerevizi soyduktan sonra (saplarından da kurtuluyorsun) güzelce limonlu suda 25-30 dk beklet sonra soğanları halka halka doğra iki diş sarımsak ve bir çay kaşığı şekerle zeytinyağında kavur daha sonra içine bezelye havuç ve patatesi kat (patatesle havucu ben küp küp doğruyorum ama çok küçültmüyorum ki hemen erimesinler) sonra da kerevizleri ilave et bir kez karıştır sonrada üzerine ben iki portakalın suyunu normal su ile karıştırıp koyuyorum haa birde unutmadan içine tane karabiber atıyorum 10-15 tane tuzunuda ilave et güzelce pişsinler.. indirdikten sonra üzerine azıcık dereotu doğra.. daha bu tariflede sevmezsen hiç sevemezsin benden söylemesi.. hiç yemeyen arkadaşlarım benim kerevizi kereviz müptelası oldular :):):)
hayır canım gövdesi kokmuyor.bak hemde bana şimdilerde her şey kokarken söylüyorum.en rahat yediklerimden birisi o : ))
hoşgeldin canım :):):)
aynen bende çok severim yoğurtlu kerevizi ayrıca bu aralar da canım enginar istiyor :):):)
eşim çok sever enginarı.allahtan yarın kayınvalidem yapacakmış.ben bu ara pek yemek yapamıyorum.koku beni mahvediyor.
ben enginara aş ermiştim ama bulamadık:) şimdi çıkmaya başlartaze taze. hemen dolma yapacağım. ama ben gövdeye yapmıyorum dolmayı. baya baya yeşil kısmının içine dolduruyorum yeşil yapraklarıda sıyırarak yiyorum
bak bu kaçıncı kereviz tarifi yazdım biyere bu sebzeyi ya sevicem ya sevicem şart oldu saol balım deniycem sebze manyağıyım ben aslında
annem çok eskiden yapraklarını turşulara koyardı nasıl tiksindim adını bile duymak istemiyorum küçüklüğümden beri tiksiniyorum yani ondan sonra da bidaha eve girmedi
ben sevmiyorum diye kimse yemedi kerevizi alışmam lazım
yapıcam her iki tarifi de saolsun kızlar
ben bunu ne yapabilirim ne de yiyebilirim :):):):)
aynen
ben bunu ne yapabilirim ne de yiyebilirim :):):):)
limon suyunda bekletmeyi unutma :):)
hoşgeldin canım :):):)
aynen bende çok severim yoğurtlu kerevizi ayrıca bu aralar da canım enginar istiyor :):):)
enginar tarifi istiyorum, ben hiç bilmiyorum pişirmeyi
vallah bendeayça sana enginar yemeğe gelebilirmiyiz :26:
tamam unutmam
yapraklı enginar pişir pişirebilirsen nasıl yapıldığını bize de anlatırsın zuzu
enginar tarifi istiyorum, ben hiç bilmiyorum pişirmeyi
tabii ki cnm benm gelebilirsiniz. ben zaten yemek yapmaya ve yedirip içirmeye bayılıyorum.herkes gelsin bana ben bir dünya yemek yapayım hep beraber yiyelim çok seviyorum
Ben bitek tatillerde yedim enginarı otellerde , oralardada çok güzel yapıyolar şefler ama sadece içinden çıkan şeyi pişiriyolar enginar kalbi deniyo ona sanırım , yeşil şeylerin yendiğini bile bilmiyordum ama karaciğere çok faydalı olduğunu biliyorum , annem yapmazdıki bende nerden bileyim
bak şimdi aslında kerevizin aynısı gibi gibi.... enginarları limonlu suda birazcık bekleteceksin cicim... soğanları halka halka doğrayıp iki üç diş sarımsak ve bir çay kaşığı şekerle kavuracaksın.. sonra içine havuz patates bezelye (ya da taze bakla içi) katacaksın... ama bunları garnitür gibi doğrayacaksın...TUZUNU İLAVE ETMEYİ UNUTMA...sonra yine içine portakal suyu ve su karışımı ile tane karabiberleri ekleyeceksin onlar biraz (5- 10 DK YETER) pişsinler.. sonra enginarları tabak gibi değil ters çevirip bu harcın içine yatır enginarıda pişir güzelce... ENGİNARDA GÜZELCENE PİŞİNCE SERVİS TABAĞINA ÇEK SONRADA İÇİNE GARİNTÜRLERİ DOLDUR.. EN SONDA SUYUNU SERVİS TABAĞINA DÖKK.. ÜZERİNEDE DEREOTU İLE BİRLİKTE AMA DEREOTU AZ OLSUN SERVİSE SUNNNN :):):)
o yapraklı enginardan yapıcan ama sözmüü
valla ben ayıklanmışını alıp içine bezelye havuç patates garnitürü ile doldurup zeytinyağlı pişiriyorum bol limonlu oh mis gibi oluyo çok basit bi yemek zuzum üstüne de dereotu yemede yanında yat
folik asit le folik plus farklı.bende folik plus kullanıyorum.hamile kalmadan öncede kullanıyordum.günde 3 tane içiyosun canım onu.içindeki folik miktarı sadece folik asite göre daha az çünkü.mutlaka kullan ama ihmal etme canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?