izmirde yaz geldi canım yaa..biz şimdiden eşimle tatil planları yapmaya bile başladık :))))
cnm sen izmir demi oturuyorsun??? ozaman sen ne güzel enginar dolması yapıyorsundur
yaaaa bende akşama kereviz var ama benim canım enginar istedi şimdi deee :):):) şu yeşil yaprakları ile nasıl yapıyorsnuz merak ediyorum ama....
cnm içi hazırlamak için normal dolma içi nasıl yapıyorsan öyle yap ama üzümlü fındıklı değil. ben normal salçalı falan hazırlıyorum. istersen ayrıyeten onun da tarifini veririm. ama enginarın hazırlanışını anlatayım. daha doğrusu kopyalıyorum.uzun uzun yazmayayım dedim:)
Alıntı:
enginarı saplarını kes ve alttan 2 sıra yaprakları kopar ve enginar yapraklarının uç kısmınıda keselim.Elimizle ortasını açıp bir tatlı kaşığı yardımıyla enginarın göbeğindeki tüylü kısımları temizleyelim ve kararmaması için limon sıkalım.Hepsini temizledikten sonra enginarların içini ve yapraklarının arasını iyice yıkayalım.Enginarın ortasına biraz tuz serpip bir tatlı kaşığıda nar ekşisi dökelim ve hazırladığımız içi kaşıkla ortasına dolduralım.Tencereye enginarları yerleştirelim ve yarılarına gelecek kadar su koyalım kalan limonları üzerine sıkalım birazda tuz serpelim ve kapağı kapatalım.
cnm 1,5 saat kadar pişiyor ama aklında olsun.
afiyet olsun
ben bunu beceremem valla canımm :):):) o kadar maharetim yok yaa:):):)
bu arada o yapraklarıda yeniyor mu yoksa görsellik mi katıyor olaya :):)):
ama açık renk saç sana daha çok yakışıyor şekerim :):)
Canım sende söyledinya bahar nezlesi alerjik , ilacda geçirmiyo zaten , dışarı çıkmıyorum pencereleri bile açmıyorum polenlerden , doktora gitsem kesin bi ilaç verir ama oda gereksiz olucak die düşünüyorum
hafizeeee saçlarını sarıya boyaaa :):):)
bu arada kızlar dün bi kereviz pişirmişim ama daha yemedim bugün yiyecem.. kerevizler artık bitmiş amma velakin pişirmeyenlere duyrulurrrr...
benim bugün boğazımdan kan geldi artık kusmaktan
selam kızlar2 gündür kötüydüm bugün sabah bir kalktıp bulantım yok çok mutlu oldum.buarada bayaa kaynatmışsınız :)))
ya kızlar bu arada ben eski usul tepside pişen bi kek yapmak istiyorum bana bi tarif verin yaaaa :):)
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1,5 SU BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 TEPELEME TATLI KAŞIĞI KAKAO
3 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI FINDIK İÇİ
hepsini karıştır cumburlop tepsiye oldu bitti kakaolu istemezsen sadesini iri cevizli kuru üzümlü ve portakal kabuğu rendesi ile tavsiye edebilirim
saol şekerimmm :):):)
afiyet olsun cicim misafir mi geliyo kızımızın canı mı çekti
ben bunu beceremem valla canımm :):):) o kadar maharetim yok yaa:):):)
beni yine regl buhranı sardı yaa bi asabiyet bi sinir puuuufffff
eşimin canı çekmiş ama öyle kalıpta istemiyormuş tepside istiyormuş :):):)
canımcım daha erken değilmi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?