milat 01.01.2012...çekirdek aile olmayı düşLeyenLer...Birlikte yürüyelim mi??

HAAHAHA olabilir valla deli olurum yakında ben :) ayyy 3 aralık he bakalım ıns bu topiğimiz hayırlı olurda hamiş dolar burası ​böle olalım emi

koca göbek olmayı istiyoruz düşünebiliyomusun

ulen bebişler kıymetimizi bilin heee
 
koca göbek olmayı istiyoruz düşünebiliyomusun

ulen bebişler kıymetimizi bilin heee


Valla bencede bilsinler onları 4 gözle bekleyen anne adayları var diyelım :) ayyyy yerım ama valla aşk onlar aşk
 
ama Myhos cum ismini unuttum yine :))

kendımı dınlemeyeyım dıyorum da gerçekten cok hafıften kasıklara bırsey gelıyorrr gıdıyor anlayamadım valla kı neyse hayırlısı ıns
:26:
 
ama Myhos cum ismini unuttum yine :))

kendımı dınlemeyeyım dıyorum da gerçekten cok hafıften kasıklara bırsey gelıyorrr gıdıyor anlayamadım valla kı neyse hayırlısı ıns
:26:

normaldir unutman burda okadar çok insanla tanışıyoruz konuşuyoruz ki

ismim neşe cicim


çok ağrı oluyosa bi test alsana kuzum sen gerçi çıkmaz daha çok var ama
 
Son düzenleme:
Evleneli 1 Sene Oldu..
Allah Kısmet Ederse 2012'de Çalışmalara Başlayacağım..
 
Hoşbuldum
Tabii ki Olur..
Hem Ben Doğumdan Korkuyorum..
Birbirimize Destek Oluruz..

offfff o konu aynı bi dert

korku bende de yok değil

şimdiden komu oyu araştırmasına başladım

sezeryan mı normal mi? epidural mi spinal mi yoksa tam anestesi mi?

gerçi ne kadar bilgi alsak da kişinin vucudu ve ağrı eşiği ile alakalı bi durum birazda doğum işi

kimi çok memnunken kimi aşırı ağrılı geçiriyor

benim ağrı eşiğim çok düşük ayılıp bayılırım kesin allah kocama sabır versin
 
Sezeryan Olacağım Ben..
Tamamen Bayıltsınlar Beni ..
Hiç Bir Şey Görmeyeyim
 
Onları şimdi düşünmeyin kızlar :) dahaa çookkk yol kat etmemiz lazım
önce bi hamiş kalalım Rabbimin izni ile
snra bakarız bir çaresine

Neşecim okadar ağrım yok gerçi ya hafif hafif bı gıdıyo bı gelıyo

Bu arada şirketimizden hulya ablamız vardı oda doğum yapmış bıraz once :) nekadarrr guzelll yaaaa


 

o çoooookkk var dediğin zamanlar nasıl da su gibi geçiyo biliyomusun canım

ben pinpirik yapıdayım biraz şimdiden karar verip o fikre alışmalıyım sanırım bende makarakukara gibi

tamamen bayıltılmayı tercih edicem

bu arada hülya ablayı da tebrik edelim tanımıyoruz ama allah analı babalı büyütür inşallah bebişini

benim de bu yaz tüm arkadaşlarım doğurdu hatta 2.çocuklarını yapanlar dahi oldu

babacım da torunu olsun diye gözümün içine bakıyor umarım herşey yolunda gider
:44::44:
 


Cnımmm inş babacığın çok tatlı bi tontiş dede olacak :) ya olacak ya olacak
bu arada kasmayın kızlar kendınızı okadar bayıltma bılmem ne sen kendı çocuğunu dunyaya getırıyosun ve gormeyecekmısın onu
Hissetmeyecekmısın Can o yaa
 

ben onu hissedene kadar 10 kere ayılıp bayılırım iş daha da tehlikeye girer

kan bile tutan ben nasıl dayanırım canım cidden bilmiyorum

bu arada nikah işlemleri sırasında kan aldırırken geçen bi konuşma geldi aklıma yine

hemsire kan alacak sağlık ocağında bende ikaz ettim kan tutuyo bilginiz olsun fenalaşabilirim diye

kadın bana 'bukadarcık şeyden korkuyosan neden evlenirsiniz anlamam ki dedi'

sizi ilgilendirmez işinize bakın ben sadece uyardım dedim kapattı çenesini

sesimizi çıkarmasak üste çıkacak bi de hee
 

Var öyle cadolozlar iyi yapmışsın vallahi :) sanane be sanamı sorcam evlenip evlenmeyeceğimi hayret vallahi
 
ALINTIDIR


HAMİLELİK ÖNCESİ MUAYENE
Normal koşullarda bir kadının düzenli olarak yılda bir kez jinekolojik muayeneden geçmesi ve temel sağlık taramalarının yapılması gerekmektedir. Bunların başında vajinal smear testi ve meme ultrasonografisi gelmektedir. Hamile kalmaya karar veren bir kadının ise hamileliğin planlandığı tarihten yaklaşık 3 ay önce kapsamlı bir muayene olması ve bazı tetkiklerin yapılması gereklidir.

MUAYENE AŞAMALARI
Anne adayının hamilelik öncesi danışma amaçlı ilk muayenesi adet döneminin hemen bitiminde yapılır. Muayenenin öncesinde detaylı bir hikaye alınır. Bu ilk görüşmede hem anne hem de baba adayının aile geçmişleri sorgulanır, soylarında genetik geçiş gösteren herhangi bir anomali ya da hastalığın olup olmadığı araştırılır. Eşi ve kendisinin aile fertlerini de içeren anamnez sırasında dikkati çeken noktalar (özürlü ya da ölü doğan bebekler, kronik hastalıklar, konjenital anomaliler, vs.) incelenmek üzere not edilir. Eşlerin özgeçmişleri de genel sağlık durumları ve geçirdikleri hastalıklar konusunda detaylı bir şekilde taranır.

Sonrasında kalp hastalığı, diyabet, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı gibi kronik sistemik hastalığı olup olmadığı sorgulanır. Anne adayının fizik muayenesini takiben jinekolojik muayenesi yapılır ve bu sırada smear testi alınır. Yapılan muayenede dikkati çeken noktalar (rahimde şekil anomalisi, vajinismus, pelvis darlığı, polikistik over) var ise bunlar kaydedilir ve incelemeye alınır. Ayrıca miyom, yumurtalık kisti, endometriozis gibi hamileliğe engel olabilecek durumların varlığına yönelik ipuçları aranır ya da daha önceden bu tür durumların varlığı tespit edilmiş ise uygulanan tedaviler ve sonuçları ile ilgili bilgi edinilir. Bazı jinekolojik hastalıklar ve enfeksiyonlar hamile kalmada güçlüğe ya da hamile kalındığında düşüklere neden olabildiğinden jinekolojik öykü son derece önemlidir.

Yaşanılan hamilelikler ile bunların sonuçları ile ilgili bilgiler de önemli ipuçları verebilir. Eğer daha önce doğum yapılmışsa bebeklerin doğum haftaları, doğum kiloları, doğum şekli, eylem ve doğum sırasında yaşanan özellikler değerlendirilir. Eğer daha önceden tekrarlayan düşükler, sakat ya da ölü doğumlar varsa yeniden hamile kalmadan önce bunların nedenlerinin araştırılması ve tedavi edilmesi gerekir. Düzenli ya da düzensiz kullanılan ilaçlar hekim ile tartışılmalı, bunların ve bebeğe olan etkileri sorgulanmalıdır. Öte yandan alerji varlığı ve hangi maddelere karşı alerjik olunduğu da önemlidir.

TESTLER HAMİLELİKTEN 3 AY ÖNCE BAŞLAMALI
- Kan grubu
- Tam kan sayımı
- Tam idrar tahlili
- Açlık kan şekeri, üre, kreatinin, AST, ALT
- TSH
- TORCH ( toxoplazma, rubella,cytomegalovirus, herpesvirus antikorları)
- Hepatit B antijen ve antikor
- Varicella Zoster ( suçiçeği) antikor

Bu tetkiklerin hamilelikten 3 ay önce yapılmasındaki amaç aşı ile korunulabilecek hastalıklara karşı anne adayının direnç durumunu saptamak ve aşılama için zaman kazanmaktır. Rubella (kızamıkçık), cytomegalovirus, hepatit B ve suçiçeği aşı ile direnç kazanılacak hastalıklardır. Özellikle rubella aşısı canlı zayıflatılmış virüs kullanılarak yapıldığından aşı sonrası 3 ay hamile kalınmamalıdır.

Kan grubu tayini ile eşler arasında Rh ve ABO uyuşmazlığı saptanır. TSH testi tiroid bezinin çalışma durumu hakkında bilgi verir ve gerektiğinde hamilelik öncesi ilaç ile fonksiyonların düzeltilmesini sağlar. Bu temel testlerin yanı sıra anamnez ve muayenenin gerektirebileceği ek tetkikler tamamlanarak gebe adayının mümkün olabilecek en uygun koşullarda korunmayı bırakması sağlanır.

MUAYENE SONRASI ÖNERİLER
Tüm incelemeler yapıldıktan sonra hamile kalmaya engel bir durum mevcut ise var olan patolojiler tedavi edilir. Hamile kalınmasını engelleyecek tüm sorunların giderilmesiyle birlikte anne adayına hamile kalabilmesi için dikkat etmesi gerekenler sıralanır.

• 3 ay öncesinden folik asit almaya başlayın: Öncelikle hamile kalmayı planlayan bir kadın 3 ay öncesinden günde 400 microgram folik asit almaya başlamalıdır. Bu miktar Dünya Sağlık Örgütü’nce önerilen miktar olup oluşacak bebeğin beyin-omurilik sakatlıkları riskini azalttığı bilinmektedir. Özel bir durum olmadıkça bunun dışında alınması gereken herhangi bir ilaç yoktur.

• Sağlık taraması yaptırın: Hamileliğin ilerleyen aylarında diş ve dişeti üzerindeki olumsuz etkileri iyi bilinmektedir. Bu nedenle hamile kalmayı planlayan bir kadın diş kontrolünü ihmal etmemeli, var olan diş sorunları hamilelik öncesinde giderilmelidir. Hamilelik sırasında da düzenli diş kontrolleri yapılmalıdır.

Yine hamileliğin ilerleyen aylarında anne adayını en çok rahatsız edebilecek sorunlar arasında hemoroid (basur) ve anal fissür (makat yırtığı) vardır. Hamilelik öncesinde bu tür sorunlar yaşayan anne adaylarının hamile kalmadan önce bu hastalıklarının tedavisini tamamlamış olmaları önerilmektedir.



• İlaç kullanımına ve röntgen film çekimine dikkat edin: Hamilelik planlayan bir kadın korunmayı bıraktığı adet döneminden itibaren ilaç kullanımı ve röntgen filmi çekimi konusunda azami dikkat göstermelidir. Erken gebelik döneminde bazı ilaçlar ve röntgen ışınlarına maruz kalmak düşük, özürlü bebek, düşük doğum ağırlıklı bebek gibi pek çok soruna yol açmaktadır. Korunmayan bir kadın çok zorunlu durumlarda karın bölgesinin özel bir örtü ile örtülmesinden sonra diş, kol, bacak, kafa ve akciğer filmi çektirebilir. Günümüzde giderek yaygınlaşan MR (Magnetic Resonans) tekniği ile fetus üzerinde bilinen herhangi bir risk oluşturmaksızın radyolojik inceleme yapmak mümkün olmaktadır.



• Fazla kilolarınızdan kurtulun: Kilo fazlalığı varsa bunları vermek için en iyi dönem gebelik öncesidir. Kadınlarda ortalama ideal vücut kitle indeksi (BMI) 20-25 arasındadır. Gebelik öncesi bu sınırlar içerisinde olan ya da en azından yakınında olan kadınların gebelikte kilo kontrolü ve kilo sorunlarına bağlı komplikasyon oranları daha az olmaktadır.



• Sigara içiyorsanız bırakın: Sigara içen gebelerin bebekleri düşük doğum ağırlıklı olabilmekte, bu kadınlarda düşük ya da erken doğum daha sık görülmektedir. Ayrıca gebe kalma şansını azaltmaktadır. Bu nedenle gebelik öncesi ya da sırasında kesinlikle sigara içilmemelidir.

•Alkol tüketiyorsanız bırakın: Yine aynı şekilde alkol de gebe kalma şansını azaltan faktörler arasındadır. Anne karnında alkole maruz kalan bebeklerde uzun dönemde zeka gerilikleri, öğrenme bozuklukları, davranış bozuklukları görülebilir.

•Doğal besinlere yönelin: Hamilelikte olduğu gibi hamile kalmaya karar verildiğinde de beslenme son derece önemlidir. Suni tatlandırıcılar, kafein gibi pek çok maddenin kullanımı azaltılmalıdır. Doğal besinlerin tüketilmesine dikkat
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…