- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.577
- 448
Bu hamileliğim ilk. Tüp bebek zaten. Başta çok sorun yaşadım. Tüp bebek süreci zor, psikolojik olarak çok etkiliyor. Sonrasında da ohss oldum. Akciğer sıvı alınması, hastanede yatmam ve İlk 3 -4 ay sıvının ve kistin etkisiyle çok ağrılı süreçti. Psikolojim iyice bozuldu yeni yeni toparlıyordum.
K.valide normalde çok konuşmaz gelip gitmezler. Arayıp ta sormazlar da. İhtiyacımız olmadığı zaman olmadık yemek getirme girişimleri olur. Eşim dıyetteyım dediğinde mesela. Yoksa pek umurlarında değiliz. Bizim için sorun değil zaten. Gölge etme başka ihsan istemeyiz felsefesindeyim.
Ama şimdi iki tarafında ilk torunu geliyor. K.valide geçenlerde geldi. İyi hoş oturduk ettik. Sonra garip şeyler demeye başladı;
- kilo da almadın sütun olmaz şimdi.
Anne zayıf arkadaşım emziriyor ama çok kilo alan arkadaşın sütü olmadı emziremedi...
- şimdi siz hemen 2. Çocuğu yapın.
Anne zaten sezeryan 2 yıl beklemek lazım ama süreç zorlu pekte istemiyorum.
- A yapın yapın bunu bana verirsiniz ben bakarım.
Sinir oldum tabi. Başka istediğin. Kesinlikle olmaz dedim. Vermem.
X in çocuğu babaannesinin anne diyormuş. Banane. Dedirtte beni delirt...
Ya bebeğim daha doğmadı. Zaten stresten etkilendiğim de astımım aziyor. Ne diye strese soktu beni. Söyledim konuştum ama içim soğumadi.
Ha bu arada eşim onlar varken ses çıkarmadı. Gidince aman dediklerine alınma dedi. Vermeyiz tabi dedi. 2. Çocuk bizim kararımız vs dedi. Bunları annesine dese ya...
Uf doğumdan sonra nasıl başa çıkacağım. Ev gelen giden çok olacak. Her kafadan bi ses. Ne yapacağım ben.
K.valide normalde çok konuşmaz gelip gitmezler. Arayıp ta sormazlar da. İhtiyacımız olmadığı zaman olmadık yemek getirme girişimleri olur. Eşim dıyetteyım dediğinde mesela. Yoksa pek umurlarında değiliz. Bizim için sorun değil zaten. Gölge etme başka ihsan istemeyiz felsefesindeyim.
Ama şimdi iki tarafında ilk torunu geliyor. K.valide geçenlerde geldi. İyi hoş oturduk ettik. Sonra garip şeyler demeye başladı;
- kilo da almadın sütun olmaz şimdi.
Anne zayıf arkadaşım emziriyor ama çok kilo alan arkadaşın sütü olmadı emziremedi...
- şimdi siz hemen 2. Çocuğu yapın.
Anne zaten sezeryan 2 yıl beklemek lazım ama süreç zorlu pekte istemiyorum.
- A yapın yapın bunu bana verirsiniz ben bakarım.
Sinir oldum tabi. Başka istediğin. Kesinlikle olmaz dedim. Vermem.
X in çocuğu babaannesinin anne diyormuş. Banane. Dedirtte beni delirt...
Ya bebeğim daha doğmadı. Zaten stresten etkilendiğim de astımım aziyor. Ne diye strese soktu beni. Söyledim konuştum ama içim soğumadi.
Ha bu arada eşim onlar varken ses çıkarmadı. Gidince aman dediklerine alınma dedi. Vermeyiz tabi dedi. 2. Çocuk bizim kararımız vs dedi. Bunları annesine dese ya...
Uf doğumdan sonra nasıl başa çıkacağım. Ev gelen giden çok olacak. Her kafadan bi ses. Ne yapacağım ben.