Mimarlık!!!

Digen

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2016
2
0
6
31
Herkese merhaba. İlk kez yazıyorum buraya. Hemen konuya gireyim. Mimarlık 3. Sınıf öğrencisiyim. Alttan dersim yok. Ama artık tükendim. Artık dayanamıyorum. Bu saatten sonra okulu bırakacak değilim. Hep bırakmayı istesem de bunu aileme açıklayamam. Sürekli proje düşünmekten sürekli beğenilmemekten yoruldum. Saatlerce bilgisayar başında oturmaktan çok sıkıldım. Hiç bişey ilerlemiyor. Hiç bişey istediğim gibi gitmiyor. Hep bi olmamış baştan baştan baştan. Ömür boyu yapacak olduğum bu meslekten soğuyorum. Yaptığım hiç bir şey zevk vermiyor. Güzel şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var ki. sonrası güzel olacak deyin mesela. Bilemiyorum şu an. Çok mutsuzum. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.

Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin pes etmek olur mu. En zor kısımları atlatmışsın.
Mezun olup işe girdiğinde keyfini çıkaracaksın. Zor bir meslek seçmişsin kendine ama yaratıcılık dolu güzel insanlar dolu.

Pes etme, bu hislerin mezuniyet stresi de olabilir. Sık dişini biraz.

Farklı tasarımlar üzerinde çalışman için pes etmemeyi öğrenmen için hocaların projelerini beğenmiyorlar.Allah kolaylık versin kardeşimde mimarlık öğrencisi ne yaşadığını neler hissettiğini anlayabiliyorum

okulunu bitir illa mimar olacaksın diye birşey yok dil biliyorsan farklı işler yaparsın malum ülkemizde okudugu mesleği yapan insan sayısı çok az

Okuldayken her bolum sıkıcı hiç merak etme.. Okulu bitirince yaşarsın sefasını. Hangi bolumde olursan ol okul hayatı sıkıcdr

kesinlikle okulu bitirin de
neden olmuyor?
hocalarınız mı çok kaprisli yoksa gerçekten yeteneğiniz mi yok?

benim mimar arkadaşlarım var
çok çok iyi kazanıyorlar fakat hala tüm gün bilgisayar başındalar ve hala baştan baştan yapıyorlar...

kişiden kişiden göre degısir belkı. görümcem iç mimar ama memnun değil hayatından.

Hangi işi yaparsan yap aynı sıkıntıları yaşıyacaksın. Okulu hızlıca bitirmek için asılın derslere.

Bence okuması en zor bölümlerden biri, ama sonra gerçekten çok keyiflidir. İnanabilirsin. Biraz dişini sık, sonuna gelmişsin zaten.

ahhh bu mimarlık okuyanların derdi... sakın bırakma yarıyı geçmişsin.şimdiye kadar ki emeklerine yazık olur.hangi okuldasın bilmiyorum ama mimarlık okuyup da projeleri beğenilen kimse görmedim.kritik verdikten sonra beğenmeyen hocalar bile var.hiç canını sıkma.bu bölümün gerçeği bu maalesef.2nci dönem çabuk geçer zaten. 1 senen kalmış.sık dişini biraz daha.

Ben 6.5 yılda mezun oldum. 4 yıllık mezunum, evlendim bir çocuğum oldu. Mimarlık öğrenciliğinin travmalarını yeni yeni atlıyorum.

Ben de okurken çok nefret etmiştim. Mezun olunca mimarlık yapmak istemedim. Başka arayışlar içine girdim ama branşın dışında iş bulamayınca mimar olarak çalışmaya başladım.

İnan ki okul bittikten sonra çorap söküğü gibi geliyor devamı. İş hayatı, okul hayatından çok farklı. Yaptığın iş hayata geçiyor. Tasarladığın yapının önünden geçerken kıvanç duyuyorsun. Yaptıkların sosyal hayatında ve iş hayatında takdir ediliyor.

O kadar zor ve bu alarak okuduğum halde şu anda mesleğimi çok seviyorum.

Sana hayat boyu başarılar diliyorum.

Mimarlık bittikten sonra yaptıgın projeler ortaya cıktıktan sonra ıyıkı okumusum dıyecegınızı dusunuyorum.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Iyi seyler duymaya ihtiyaciniz varsa size sunu soyleyebilirim "sikayet ettiginiz hayat bi baskasinin hayali olabilir"
Sayet benim de imkanlarim elverseydi mimarlik kazanana kadar uni sinavlarina girerdim. Ve inaniyorum gunun birinde okuyucam
Ama ben de sikayetci degilim belki benim de okudugum universite de baskalari icin hayalden ibaret olabilir. Herseye ragmen SABIR VE SUKUR...

Merak etme canım okurken hepimiz aynı sıkıntıları yaşadık. mimarlık hocaları genelde kaprisli ve memnuniyetsizdir :) bitecek ve sen iyiki okumusum sabretmişsin diyeceksin. şu an çektigim sıkıntıları bile gülümseyerek hatırlıyorum açıkçası

Mimarlık okuyan 3 tane arkadaşım var.üçüde aynı şeyi söylüyor.Hatta daha 2 gün önce arkadaşımın projesinin üzeri çizilip baştan yap denmiş :)) kendini yerlere atıyodu yeteeeer diye.Ama mezun olunca bence herşey daha güzel olucak.Çünkü mimarlık yapan tanıdıklarımız da var kuzenim de mimar.Pek bi havalılar pek bi önemseniyorlar hemen bi hanım oldular bey oldular filan.Çalışma şartlarıda hepsinin gayet iyi.E illaki onlarında projeleri çizilip bidaha yap denmiştir :) Zaten kuzenim 6 senede bitirdi mimarlığı.Şuan jipiyle işine gidip gelmekte mimarlıkla birlikte müteahhitlikte yapmakta hayatından da gayet memnun.Demekki oluyor :)

Benim bir arkadaş da mimarlık okuyor.Zormuş gerçekten okuması.Ve hocalar beğenmiyormuş ,yani size özel bir şey olduğunu düşünmüyorum.Herkese böyleler demek ki .
Sıkmayın canınızı,pes etmeyin.Bakın 1 yıl kalmış şunun şurasında.
Sonrası çok rahat.Ne güzel "mimar hanım" diyecekler size .Ohhh valla :)
Bu arada ben de mimarlık istiyorum,şuan başka bölümdeyim,seneye sınava gireceğim,inş. olur .
Bölümünüz çok güzel,çok kıskandım :))

üniversitedeyken özellikle bazı derslerden midem bulanır hale gelmişti. ama meslek hayatı daha güzel emin ol. daha tatmin edici

Esim mimar , anlat anlat bitiremez ogrencilik anilarini, aynen senin gibi proje teslimleri gicik hocalari, gunler gecelerce ugrastigi projelerinin olmamis bastan yap dendigini falan.. Sabredeceksin elden birsey gelmez kendine saglam 1-2 arkadas edineceksin birbirinize yardim edeceksiniz.

güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekürederim. biliyorum sabretmek gerekiyo ama zaman zaman ümitsizliğe düşüyorum. biraz da olsa içimi ferahlattınız :). iyiki buraya yazıp bide sizden dinlemişim.

Canım en yaratıcı halini keşfetmen için yapılıyor.zira bu meslekte sıradan olursan para olmaz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…