Minik bir soru

Mesleki olarak cevap vereyim. Yasal mirasçıların sagliginda aldigi (mutad hediyeler dışında) Terekeye girecek tüm mallar tenkise tabidir. Tasinir taşınmaz farketmez. Yani saklı pay oranina kadar mirasın paylaşımında hesaba katilir. Burada devir isleminde içindeki malvarligi değerleri tenkise tabidir. Devirden sonra isyerinde ortaklik hakki talebinde bulunamaz fakat içindeki sabit sermayenin 4'te birine kadarindan hak talep eder. (İki kardes olarak varsaydim) Eger diger paylasilan malvarlığı toplami terekenin sakli payini karsiliyorsa (evlatlar icin yasal miras payinin yarisi) hak talebinde bulunamaz. Bulunsa da sonuc alamaz.

Gerek yok başkasına devire, direkt noterden devir yapsınlar, eşiniz zaten vergi mükellefi olacak işyeri sahibi olduğu için, kayınpederiniz işyerini kapatma işlemi yapacak vergi mükellefliği düşecek, yeni vergi levhasında eşinizin adı yazacak, kira kontratı da yenilenip eşinizin üzerine yapıldığında sorun kalmıyor zaten, kardeşi hak talebinde bulunamaz endişe etmesin, asıl koşturmacası vergi dairesinde Bağ-Kur'da:) hayırlı olsun şimdiden.
Hukuki konularda çok bilgim yoktur ama miras hukukuna az biraz hakimim :)

Eşim devir durumunda bagkurlu mu olacak ??? Esim 10 senedir sgklı.. Sgk dan emekli olur diye beklerken bagkur cikti basimiza :) tabi birazda bunu arastirayim artilarini eksilerini. Miras hukukundan cok iyi anlaadiginizi geecen konuda da yazmistiniz :)

Çok tesekkur ederim Mune Mune gereksiz yer kaplamasin konumu kapatabilirmisin ?

Eşim devir durumunda bagkurlu mu olacak ??? Esim 10 senedir sgklı.. Sgk dan emekli olur diye beklerken bagkur cikti basimiza :) tabi birazda bunu arastirayim artilarini eksilerini. Miras hukukundan cok iyi anlaadiginizi geecen konuda da yazmistiniz :)

Çok tesekkur ederim Mune Mune gereksiz yer kaplamasin konumu kapatabilirmisin ?
Valla ticari yerler odalara kayıt yapılıyor öyle bir zorunluluk var benim bildiğim ve işyeri sahibi Bağ-Kur'lu olur, siz bunu iyice bir araştırın net bilgim yok aklımda kaldığı kadarıyla yazıyorum ama emekli olurken Bağ-Kur'la SGK primleri toplanıyor, hangisi daha ağırlıktaysa oradan emekli oluyorsunuz diye biliyorum.
Veeee konuyu kapatıyorum :))

Back
X