Benim yumurtalığım tüpüm kızken alındı. Diğer yumurtalığım kalitesizdi çocuğun olmıcak dendi. Daha yaşım 20 ve kreşte çalışıyordum.eşimle o zamanlar görüşüyordum.herşeyi bilerek evlendik ama çok tedavi gördüm ilk çocuğuma 25 yaşında hamile kaldım çatlatma iğnesi yerleştirme tüp bebek çok uğratık çok şükür 26 yaşında anne oldum.hiç korunmadık tekrar anne olmak istiyordum ama eşim yanaşmıyor du çocuklu aile olmak ağır geldi.çalışmamı seviyordu.boşanmak istedi bende illa çocuk dedim başkasından istemiyorum dedim 33 yaşında çok şükür tekrar anne oldum ama adet olamadım sürekli iğneler yedim bir bacağım var hormonlarla dolu sürekli hormon iğneleri çatlatma iğneleri yerleştirme işlemleri şuan 80 kiloyum artık çocuk sahibi olamıcam yumurtalığım ölü adetimi bile zor oluyorum.Ben de 36 yaşındayım. Amh ve hormon testleri yaptırdım. Ben de 4 yıldır istemiyordum, şu an çok pişmanım. Başka sebepler de vardı. Siz bu testleri yaptırdınız mı? Bu testler normal aralıklarda mıydı? Testlerde her şey normal ama okuyunca ben de korktum. Yumurta kalitesi nasıl anlaşılıyor? İnşallah olacaktır çocuğunuz endişe etmeyin. İmkansız denen arkadaşım ikinciyi doğurdu geçen hafta.
Tüm testleri yaptırdım doktorum pandemi öncesinde isterseniz deneyin sorun yok dedi . Ama sürem kısalıyor gibi hissettiğim bu sene tüp bebek merkezine gittim onlarda evet rezervler azalıyor ama çok ciddi bir sorun yok dedi bu da ilk transfer sürecim olmuş oldu. Yumurta kalitesini anlamıyorlar ama elde ettikleri embriyolar üzerinden konuşabiliyorlar anladığım kadarıyla ilk tüp bebek denemesinde standart ilaçlarla tepkiniz ölçülüyor sonuç başarısız olursa sonraki tedavide farklı yöntemler deneniyor. 28 yaşında evlendim şimdiki aklım olsa ertesi gün isterdim. Eğitimdi oydu buydu derken süre geçti gittiBen de 36 yaşındayım. Amh ve hormon testleri yaptırdım. Ben de 4 yıldır istemiyordum, şu an çok pişmanım. Başka sebepler de vardı. Siz bu testleri yaptırdınız mı? Bu testler normal aralıklarda mıydı? Testlerde her şey normal ama okuyunca ben de korktum. Yumurta kalitesi nasıl anlaşılıyor? İnşallah olacaktır çocuğunuz endişe etmeyin. İmkansız denen arkadaşım ikinciyi doğurdu geçen hafta.
Her şey normalken neden olmuyor acaba, benim de daha vajinusmus sorunum var. Çok geç kaldım çok..Tüm testleri yaptırdım doktorum pandemi öncesinde isterseniz deneyin sorun yok dedi . Ama sürem kısalıyor gibi hissettiğim bu sene tüp bebek merkezine gittim onlarda evet rezervler azalıyor ama çok ciddi bir sorun yok dedi bu da ilk transfer sürecim olmuş oldu. Yumurta kalitesini anlamıyorlar ama elde ettikleri embriyolar üzerinden konuşabiliyorlar anladığım kadarıyla ilk tüp bebek denemesinde standart ilaçlarla tepkiniz ölçülüyor sonuç başarısız olursa sonraki tedavide farklı yöntemler deneniyor. 28 yaşında evlendim şimdiki aklım olsa ertesi gün isterdim. Eğitimdi oydu buydu derken süre geçti gitti
Aslında çözülüyor artık terapilerle bileHer şey normalken neden olmuyor acaba, benim de daha vajinusmus sorunum var. Çok geç kaldım çok..
Eskiden evet tam tersiydi ama son 5 senede herkes iş sahibi olmayı bekliyor evlenmenin yaşı yükseldi ortalama yaş 25 olmuş.artık çoğu kadınlarımız tedavi görmeden çocuk sahibi olamıyoruz.çok sitresliyiz geleceği çok düşünüyoruz hayat daha bi yıpratıcı psikolojik destek alanlar daha rahat hamile kalabiliyor doktorların tespiti.Nasıl yani hep tam tersini okudum ben
Çocuk sahibi olmamak veya olamamak acınacak birşey değil ki. Türkiyede bu olaya çok farklı yaklaşılıyo ama çocuk hayattaki unsurlardan sadece biri, getirisi de var götürüsü de var. Çocuk sahibi olmamayı tercih eden bir sürü insan var ve gayet de mutlular. Eğer olmazsa çocuğa harcayacağınız enerji ve parayı kendinize harcarsınız, belki daha mutlu bir yaşamınız olur öyle düşünün. Yani insanlar doğar büyür ölür. doğar büyür anne olur ve ölür şeklinde değil yaşam döngümüz.Aileme anlatmama sebebim gereksiz onları üzecek olmaktan korkuyorum. Arkadaşlarım da mutlaka destek olurlar ama insanların bana acımasından korkuyorum. Güçlüyüm ya sözde. Ne dertleri var insanların belki benim ki dert bile değil kimilerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?