- Konu Sahibi okeanoss00
-
Arkadaşlar iki gündür penceremin önüne gelip ağlayan kediciği sahiplenmek istiyorum. 2-3 aylık olmalı. Çok kötü kokuyordu ılık suyla yıkadım başına değdirmeden, mamam henüz olmadığı için biraz salam yedirdim balkona su koydum suyunu da içti. Kedi kumu da bulamadığım için ağaçların altından toprak aldım kutuya koyup patileriyle kazima yaptırdım biraz sonra kutuya gidip tuvaletini yaptışimdi sizden ricam bundan sonraki aşamalarda ne yapmam lazım ne aşısı yaptırmak lazım pek de çirkin siyah hafif de aralarda sarı tüyleri var çok zayıf gelişmesi için ne yapmalıyım bir el ativerin bana
​Çok teşekkür ederim :) kediyi sokaktan geldgeldiği için bir kez yikadim sonrasinda bunu tekrarlamama gerek var mı? Bir de sanırım disi kisirlastirmak da gerekir di mi o işi biraz büyüyünce mi yapmak gerek?
Çok teşekkür ederim umarım hakkıyla bakabilirim yoksa çok üzülürüm. Bakamam diye korkmadim değil annemle bayağı savaştık evde hayvan beslenmesine çok karşı hala suratı asık oturuyorAç kalmış ve korkmuş belli, annesi de muhtemelen bir aracın altında kalmıştır ya da başına bir şey gelmiştir, yoksa pencerenize gelmezdi.
İlginizi ve sevginizi verdiğinizde zaman içinde semirir, merak etmeyin, karşısına sizin gibi birinin çıkması için onun için çok büyük bir şans.
tekrar teşekkürlerRica ederim :) Hayır bir daha yıkamanıza gerek yok kediler yıkanmayı sevmez ve kendi temizliğini yaparlar o yüzden sadece tarayabilirsin tüylerini kediler için taraklar var :) Evet kısırlaştırın mutlaka biraz büyümesi gerekecek onu veteriner söyler size daha kesin bilgi verir ama şuan yavru olduğu için yapmazlar :)
​Cin gibi bakıyor yesil gözleriyle :) yarın veterinere götürürüz. Belediyelerin veterinerleri var oraya götursem ilgilenirler mi acaba yoksa özel bir yere mi götursem pek bilgim yok bu konuda o yuzden soruyorum
Yerim onuu. Belediyenin veterinerlerini bilmiyorum canım hiç benimkileri götürmedim götüreni de duymadım. Şehrinizde veterinerlik fakültesi varsa oraya da götürebilirsin . Biz hep özele götürüyoruz. 50 lira civarı tutar diye düşünüyorum aşıları. Veterinerden veterinere değişir tabii.
ne güzel siz de hayvanları seviyorsunuzGözleri geçer, merak etmeyin, peynir verebilirsiniz, kediler tavuk ciğerine bayılır, fiyatı da ucuzdur, ondan verebilirsiniz,
Makarnayı severler, pilav yerler, ama çok aç değilse pilava burun kıvırabilir, mercimek çorbasını içer vs vs , evde pişen yemeklerden de verebilirsiniz, ille de mama almanıza gerek yok. Yalnız patlıcan, pırasa, fasulye gibi sebzeleri pek yemezler ya da tercih etmezler.
Sütü çok fazla vermeyin, zararı olur, verin ama karınca kararınca olsun, yoğurtta öyle.
Bu kadar şeyi nereden biliyorum, kendimi bildim bileli hep kedilerimiz olmuştur, özellikle yazlığımıza gittiğimizde hep yeni yavrular olur, elimizde büyürler, hatta doğduktan sonra hemen bizi görürler annelerinden sonra, tabi onlarla kurulan bağ da inanılmaz oluyor gözünü açar açmaz, kendini bilir bilmez seni gördüğü, kokunuzu aldığı için.
Hepsi var. Özele götürürüz 50 civarı tutarsa çok değilmiş
hemen veterinere göturmelısın..
ası takvımını o belırler..parazıt asılarının yapılması lazım..
mamasını ve kumunu da veterinerden alabılırsın..
Arkadaşlar dün kediciği veterinere götürdüm. İç parazitler için bir hap yutturdu, 1 tane de ikiye bölerek bugün ve yarın için vermemi söyledi. Dış parazitler için ensesine bir damla damlattı. Gözlerinde de hafif enfeksiyon varmış onun için de damla damlattı her iki gözüne ama önemli bir şey değilmiş. Son olarak da karma aşı vurdu. Kedicik 3.5 aylıkmış. Haftaya lösemi aşısı, ondan sonraki hafta da kuduz aşısı vurulması gerektiğini söyledi. 1 hafta arayla aşı vurulması erken değil mi? Bilenler bir yardımcı olursa çok sevinirim...
benımde kopegım var,degıl 1 hafta arayla,asılar aynı gun ıcınde bıle ust uste vuruluyor kımı zaman..
yıkadaıgınıda soyleseydın ve o konuda bılgı alsaydın keşke..
köpeklerde bellı bı zaman yıkamak yasak..belkı kedılerde de vardır böyle bıse
Arkadaşlar dün kediciği veterinere götürdüm. İç parazitler için bir hap yutturdu, 1 tane de ikiye bölerek bugün ve yarın için vermemi söyledi. Dış parazitler için ensesine bir damla damlattı. Gözlerinde de hafif enfeksiyon varmış onun için de damla damlattı her iki gözüne ama önemli bir şey değilmiş. Son olarak da karma aşı vurdu. Kedicik 3.5 aylıkmış. Haftaya lösemi aşısı, ondan sonraki hafta da kuduz aşısı vurulması gerektiğini söyledi. 1 hafta arayla aşı vurulması erken değil mi? Bilenler bir yardımcı olursa çok sevinirim...
Yıkadığımı söyledim, bir şey demedi. Aşıları yapılmadan önce eve aldığımda yıkamıştım.
Yapılabilir herhangi bir sıkıntı olmaz.
Parazit döktü mü hap sonrası?
Nasılsınız şimdilik? ^-^
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?