- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
bundan sonra cok sık yıkama,o daha bebek..kendı kendını temızler zaten..
petarkadas sıtesıne bı göz gezdır..hatta uye ol,orda herturlu bılgıyı edınırsın..
Sabah kalktığımda etrafta hiçbir şey görmedim. Eve ilk getirdiğimde çok halsiz düştü ateşi falan çıktı ama 3 saat sonra falan ayaklandı yatmadı bir daha :) sabah da aldığım topuyla koşturuyordu iyiydi :)
Kakasında solucan yoksa sorun yok zaten
Benim ayı köpeğim bile -ayılığını yerim- aşı olunca bi keyifsiiiiz bi mutsuz oluyor ama geçiyor merak etme ki seninki de geçmiş.
Her evcil hayvan sahibine ilk söylediğim şeyi sana da söyliyim, boşuna oyuncağına yatağına falan birsürü para harcama valla boşa gidiyor onlar.
Zaten arkadaşlar herşeyi cevaplamış sizde veterinere götürerek aşılarına bakımına başlamışsınız sadece tebrik etmek istedim çok güzel bir davranış evde 1 tane bahçede 4 kedisi olan biri olarak gerçekten duyarlı insanlara ihtiyacımız var Allah razı olsun sizden artık onunda bir yuvası var
Canım seni çeyiz topiğinden de biliyorum çok teşekkür ederimUmarım bizimle mutlu olur o mutsuz olursa ben çok üzülürüm. Aşı olduktan sonra evde öyle baygın gibi yatınca içim parçalandı başında bekledim azıcık gözünü açınca ben de rahatladım
İnşallah mutlu olacaktır size yaydığı mutluluk huzur zaten paha biçilemez evde bir bebeğiniz var artık üzülmeyin sakın en güzelini yapmışsınız baygınlık geçmiş gitmiş biz ne badireler atlattık dışarı çıkıyor arada erkek daha yeni kısırlaştırdık kısırlaştırın söylenilen zamanda sonra çok başınız ağrıyorartık vukuatsız bizimki kediler bir harika akşam gittiğimde onu görecek olmamın mutluluğunu sıradan akraba arkadaş vermiyor vallahi
Ben de eve gitmeyi iple çekiyorum annemi arayıp Melo napıyo diye soruyorumÇocuğum gibi sevgisi bambaşkaymış
Merhaba,
Ben de yıllarca bahçede ve sokakta kedi beslemiş biriyim. Son 2 yıldır da evde bir tane canavarım var. Öncelikle sizi tebrik ediyorum bu davranışınızdan dolayı, geçen gün arka bahçede 4 gün boyunca bir yavrucuk ağladı da bir kişi çıkıp bakmadı benden başka.
Beslenmesi konusunda mümkün olduğu kadar çeşitli besleyin. Veterinerler çoğunlukla sadece kuru mama tavsiye edip başka birşey sakın vermeyin derler. Ben bunu ticari kaygı olarak görüyorum. Eğer imkan varsa bir kedinin tavuk, ciğer, et, balık yemesinin nesi anormal ki? Arada tavuk haşlayıp didikleyin, siz balık yerken ucundan ona da verin, arada tavuk ciğeri alıp haşlayın. Bu beslenme şekli sadece kuru mamadan daha hesaplıya geliyor. (Ucuz mamalardan bahsetmiyorum, ucuz kuru mamalar hastalandırıyor hayvanı). Hatta ben bazen dışarda yediğimde tabağımdakini bitiremiyorsam, et tavuk vb varsa peçeteye alıp eve kuzuma götürürüm.
Ara sıra yumurta sarısı verin. Kimi kedi katı halde seviyor, kimisiyse sıvı halde seviyor. Değişik şeyler vermeyi deneyin, zeytin, peynir, patates kızartması vb, aşırı olmayacak şekilde çerez niyetine yiyorlar :)
Kumunu her zaman temiz tutun. Kirlenirse hem koku yapıyor hem de kediyi hastalandırabiliyor.
Herşeyden önemlisi de onun bir can olduğunu hissederek; yeri gelince hastalanacağını, tüy dökeceğini, kusmuğunu ve dışkısını temizleyeceğinizi bilerek, bunlara hazır olarak yaşayın ki, zorlukla karşılaşınca onu dışarı atmayı düşünmeyin.
Minik dostunuzla mutluluklar dilerim :)
Çok teşekkür ederim :) Kuru mama önerilerinizi alabilir miyim? Ben bilmediğimden petshoptan kilosu 8 tl ye açık kuru mama aldım. Şimdilik yiyor bizim canavar :) Dışarı atmak gibi bir niyetimiz yok çok sevdik, annem dışında herkes üzerine titriyor annem de dışardaki kedilere evdeki yemek artıklarını atar hep onlardan bahsederdi fakat evde istemezdi. O da evde olmasına alışacak inşallah, zaten telefonda tuvaletini yaptı evi kirletmedi diye anlatıyor bana
Ben kuru mama ağırlıklı beslemediğim için kaliteli olduğu söylenenlerden almıyorum pek, marketlerdeki Whiskas, La Cat, Goody gibi markaları alıyorum ama çok yemiyor. Tabağında her zaman bulunur, arada bir tıkırdatır sadece. Ama bunlar pek iyi değil, bazen fazla kaçırdığında kusuyorProplan ve Hills tavsiye ediyorlar hep ama benim özellikle tavsiye edebileceğim bir kuru mama yok.
Hayvanlar sahiplerine özenirler, yemek konularında bile =))
Sen ne yiyorsan (ekmek hariç) kedine de ondan ver. özellikle yoğurt, çorba, şekerli ılık süt içirmeni öneririm, bağışıklık sistemi güçlenir.
Teşekkür ederim kızlar :) ilk aldığım gün yanımdan ayrılmıyordu dün işe gittim geldim pek yüz vermedi bana yanıma yaklaşmadı kaçtı hepSabahta pas vermedi ama kardeşime öyle değil gidip koltugunun altına giriyor :)) İlk aldığımda bana öyleydi ben işe gidince küstü mü ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?