Doğuma Hazırlık minik kelebeğime isim seçemiyorum ....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nazzzzz35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2011
351
2
46
İzmir

arkadaşlar 23 haftalık hamileyim ve benim minik kelebeğim dün cinsiyetini gösterdi. dr daha önce emin olamamıştı,net değildi ama dün emin konuştu... ve bi oğlumdan sonra nasipse bir de kızım olucak. allah bu duyguyu herkese nasip etsin. oğlumun ismini eşim koymuştu,kızımızın ismine de ben karar vericem. tabiii ona da danışırım. ama çok kararsızım... bu isimleri beğeniyorum ve koymayıda düşüündüm ama;
aybike
feyza
merve
güzel isimler ama içime de sinmeyen bi şeyler var yani budur diyemedim. sanki daha bi değişik isim istiyorum hani ince,,zarif bi isim.. yani iyice çuvalladım..lütfen yardım edin bana...fikirlerinize ihtiyacım var....

merve koymayın ya heryer merve kaynıyor

özüm olabilir, derin de güzel isim..

merve koymayın ya heryer merve kaynıyor

özüm olabilir, derin de güzel isim..

teşekürler monarosa;
evt haklısın bende böyle düşününce isim beğenemiyorum. oğlumun ismini çok beğenirim ona kişilik kazandırdığını düşünürdüm şimdi kreşte ondan hariç iki tane daha kemal efe var. olmayanı bulmak biraz zor herhalde...
derin güzel bi isim ...
ajandaya ekliyorum...

cnm allah kucağına almayı nasip etsin insallah benimde 2.bebeğim kız olur oğlumunkinide eşim koymustu bende merve yada meryem koymayı istiyorum eğer kızım olursa ilerde tabidaha oğlum 1 yasında merve ismi bence çok güzel kuranı kerimdede geçiyo zarif biisim istiyosanda nilay yada nilsu isimlerinide çok beğeniyorum çok kibar isimler

Son düzenleme:

LİYA:Sabrın en güzeli
NEVRA:Işıltı parlaklık beyaz çiçek
Umarım bi fikir olur..

Son düzenleme:
nevra çok hoş arkadaş yazmış
duru, naz, derin, alara, neva, lara, mina benim hoşuma giden isimler
yazdıklarınız arasından merve güzel
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

amin canım çok saol allah seniinde gönlüne göre versin. merve'yi bende çok beğeniyorum.
nilsu ismi de güzelmiş...

Asya
Duru
Damla
Nil
Neva
Eda
Defne
Kızımın adı Azra
Karar vermek çok zor bilirim insan kendi çocuğuna bi türlü isim beğenemiyor

ceylin isminin manasında çelişki olduğu için koymamyı düşünmüyorum demişsin ama derin isminin manasını da ben çözemedim,nedir ki?

ben müge ile bengü yü çok bğeniyorum ama bilemiyorum sen beğenir miisn? İsimlerin analizleri miydi neydi intarnette bir site görmüştüm, bilemiyprum ne kadar doğru ama içerisinde m ve ü olan isimleri çocuklarınıza koymayın, işe şanssızlık getiriir diyordu, bana pek anlamlı gelmedi, zira peygamber efendimiz ( s.a.v)in de adında m harfi var, hem de 3 tane:26:

meraba aybukecim,
inan şaşırmış durumdayım. internetin faydalarından yararlanmak ne kadar doğru bilemiyorum. her sitede ayrı bi şey yazıyor ceylin'in anlamını ordan okumuştum. kimseyi kırmak istemem ama anlamı bende kuşku uyandırdı onun için sadece daha net bi isim düşünüyorum. kafamı karıştırsın istemiyorum. derin ismine gelince kulağa hoş geliyor ama tabii ki anlamına bakıcam. bu arada bengü ismide güzel...

alıntıdır;
Ceylin
Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.

cnm ceylin isminin uydurma olduğu doğru, liya ismide öyle zaten araştırıncada arapçada sabrın en güzeli anlamına gelen bir kelime bulamazsın. lara isminin de su perisi anlamına geldiği doğru ama yunan mitolojisinde bu su perisinin sır tutamadığı için dili kesilmiştir, yani lara nın anlamıda pek iyi değil.
en iyisi iyice araştırmak yada türkçe kökenli isimler koymak.

aybike yerine aybüke daha güzel bence daha kolay söyleniyor.
aylin
serva: masal demek
ecem
alara: kırmızı süslü demek
merin : ahlak demek

isimleride güzel

cnm çok saol.insan araştırınca hiç bulamıcak gibi geliyor. ismi beğeniyorum anlamı güzel değil,anlamı güzel olanın da ismi içime sinmiyor.
alara'yı da beğeniyorum...

Merve bir dönem çok koyulmuştu ve sanırım şuan lise-üniversite dönemlerinde rastlamak çok mümkün.
Bizim bebeğimizn cinsiyeti de belli değil henüz ama kız olursa zeynep neva olabilir diye düşünüyorum. Mutlaka bir tane eski ve anlamlı bir isim istiyorum.

Bence bu aralar çok moda olan, ecrin, ceylin, irem, gibi isimler koymayın. Anlamları bildiğimizden kesinlikle yanlışmış. İnternetten bulduğumuz her bilgi doğru olamaz zaten.

Merve'yi tek geçerim bence çok güzel,kibar,anlamlı bi isim.Zeynep de güzel.Yeni isimler hep uyduruk geliyo bana.Uyduruk olacağına çok olsun varsın nolmuş ki.Kardeşim bazen çok var diye yakınır ama o tüm Mervelerden özeldir benim için Mervelerin MervesidirSizin de bir Merveniz olsun Kardeşimin adını Merve koymasaydım kızımın adını Merve koyardım.tavsiye ederm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…