benim daha cocuğum olmasına cok var ama isim konusunda bende simdiden arayıs içersindeyim cok zor cünkü secmek . seninde listende olan bikaç isim önericem yine defne yi cok seviyorum ben mesela. onun dışında azra, ceren, ece, alara, damla da güzel isimler. bide ben en son ayca diye bi isim gördüm biraz ayçaya benziyo ama benim hoşuma gitti yine anlamı ay ile ilgili bişey yani ay gibi güzel yüzlü sanırım. tabi söylenirken karıştırılma ihtimali yüksek ama farklı bi isim olur. bide övgü, özüm ve masal isimleri de hoş. ayy ben yazarken hangisi olsun bulamıyorum işin cok zor valla :) allah kolaylık versin ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşala :)
malesef cnm karar veremedim henüz..ama karar verince kesinlikle sizinle paylaşıcam..
Sanırım bebeğe daha kesin bir isim verilememiş.Kararsız bir anneyle karşı karşıyayız:)Benim de küçük bir katkım olsun benim beğendiğim isimler;İdil,İpek,Nazlı,İnci,Tunya,Karya,Dolunay ve Gece.
Liya güzel bence
Nilsu
Sara
Afra 1. Ayın onüçüncü gecesi. 2. Beyaz toprak. Afra binti Ubeyde: Sahabe hanımlardan.Afrâ Hâtun iman âbidesi çocuklar yetiştiren bir anne. aynı zamanda 3. olarak on dördündeki ay ışığı* ve basılmamış, el değmemiş toprak, mecaz olarak da cennette basılmamış beyaz toprak anlamına gelir (çok beğeniyorum ama "afra ne bu afra tafra" denilir diye korkuyorum .)
veya
Azelya - Açelya, Fundagillerden çok renkli çiçekler açan bir bitki.
Beray - Ayın en ışıltılı, en parlak hali
Berrin/Berin - Yüksek, yüce, soylu
Beyda -1. Çöl 2.Medine ile Mekke arasında bulunan düz bir yer.
Devin - Çaba, gayret, hareket
Enise - Dost, arkadaş,sevgili
Feriha Sevinçli, rahat
Fulin - Hoş kokulu çiçek, iç güzelliği
Hafsa - Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hanımlarından biri ve Hz. Ömer'in kizi
Levin - Renk, boya
Melda - Ince ve nâzik bedenli kız
Neris Gözümün içi
Neyla - İsteğe ulaşma, merama erme, ulaşılan şey
Selva - Selva İsrailoğullarının Mısır'dan çıkartıldıkları zaman, Allah tarafından kendilerine gönderilen iki çeşit yiyecekten biri. "Menn" bir çeşit helva; "Selvâ" ise, bıldırcının adıdır.
Senem - Yüce olmak
Seran -Işıklı, parlak.
Seray - Güzellerin başı
Sermin - Baş tacı
Sevde - Hz. Sevde Hz. Muhammed'in ikinci hanımı
Tanay - Şafak ve ay
Yelda Uzun gece
Yeliz - Güzel, havadar, aydınlık
Liya güzel bence
Nilsu
Sara
Afra 1. Ayın onüçüncü gecesi. 2. Beyaz toprak. Afra binti Ubeyde: Sahabe hanımlardan.Afrâ Hâtun iman âbidesi çocuklar yetiştiren bir anne. aynı zamanda 3. olarak on dördündeki ay ışığı* ve basılmamış, el değmemiş toprak, mecaz olarak da cennette basılmamış beyaz toprak anlamına gelir (çok beğeniyorum ama "afra ne bu afra tafra" denilir diye korkuyorum .)
veya
Azelya - Açelya, Fundagillerden çok renkli çiçekler açan bir bitki.
Beray - Ayın en ışıltılı, en parlak hali
Berrin/Berin - Yüksek, yüce, soylu
Beyda -1. Çöl 2.Medine ile Mekke arasında bulunan düz bir yer.
Devin - Çaba, gayret, hareket
Enise - Dost, arkadaş,sevgili
Feriha Sevinçli, rahat
Fulin - Hoş kokulu çiçek, iç güzelliği
Hafsa - Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hanımlarından biri ve Hz. Ömer'in kizi
Levin - Renk, boya
Melda - Ince ve nâzik bedenli kız
Neris Gözümün içi
Neyla - İsteğe ulaşma, merama erme, ulaşılan şey
Selva - Selva İsrailoğullarının Mısır'dan çıkartıldıkları zaman, Allah tarafından kendilerine gönderilen iki çeşit yiyecekten biri. "Menn" bir çeşit helva; "Selvâ" ise, bıldırcının adıdır.
Senem - Yüce olmak
Seran -Işıklı, parlak.
Seray - Güzellerin başı
Sermin - Baş tacı
Sevde - Hz. Sevde Hz. Muhammed'in ikinci hanımı
Tanay - Şafak ve ay
Yelda Uzun gece
Yeliz - Güzel, havadar, aydınlık
ben melek serra koycam sanırım nasıl?
:86:
cnm inan hiç duymadığım isimler önermişsin. afra nın çok güzel anlamları var ama dediğin gibi alay konusu olabilir. ama emeğin için çok teşekürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?