Yinede yorma kendini eve gidince

Eline sağlık :)

2 kilo fasulye pişirilip buzluğa attim haftaiçi de biraz daha alayım diyorum kışın rahat ederim biraz daha.
Başka da bi şey yapamadım bugün.
Yarın yardimcim gelecek karnıyarık ve salata yapacak ortalığı az silip süpürecek öff yarın is gunü. Hamilelikten sanırım hiç calisasim kalmadı ya canım istemiyor hiç..

merhaba kızlar:)
kışlık hazılıklar başlamış demek, domatesi nasıl koyuyorsunuz ya kış için tarif edebilir misiniz ben hiç yapmadım da nasıl güzel olur*

merhaba kızlar:)
kışlık hazılıklar başlamış demek, domatesi nasıl koyuyorsunuz ya kış için tarif edebilir misiniz ben hiç yapmadım da nasıl güzel olur*

Geçen anneme de tarif ettim hemen 5-6 poşet atmış dolaba.
rendeleyip poşetliyoruz.
sonra kızartmalara makarnalara yemeklerin içine yada menemene hop ekliyoruz 1 poşet keyfimize bakıyoruz :)

günaydin

cts pazar yaptıklarim
wc temizliği
banyo temizliği
giysi düzenleme.
mutfak temizliği ( aygaz- dolap- yer temizliği)
ev süpürme. vitrin tv silme
ev havalandirma
çamaşirlar ( iki günde 3 kez yıkadim astim bu akşam toplancak katlanacak ütü yapılacak)
yorgan havanlandirma. ( şu andaki kullandığımı havalandirdim çok kirlenmiş 7 kglik makine almaz yorganimi :/ benden bu kadar

ben sadece kızıma birikim yapıyorum. 2. evi düşünmedim ama arsa/tarla düşünüp duruyoruz.

Herkese Günaydınlar,

valla bizde her şey stabildi ama benim de esnemekten ağzım ayrılacak.

mia şunu farkettim
zihni minimalist..
hayati sonraya erteleme konusunda..
ben üşengeçliği yüzünden devamli sonraya ertelediğimde büyük pişmanlık duyuyorum.
biliyorsun hayat sonralari sevmez şimdi hemen yap diyor.
mesela ben sonra yaparim dediğimde mevzu uzuyor.
bi işi yapacaksam aman akşama yaparim..
ay yarin sabah hallederim dediğimde tutmuyor.
bunu nasıl yapmak lazim Mia-

Günaydınlar herkese Pazar’a kadar memleketteyiz. Aman dönünce ciddi düzenlemeler yapmam gerek, işte aldığım bazı kararlar:
1- Abur cubur eve girmeyecek!

2- Her sabah badem-ceviz-kuru kayısı-kuru incir vb. tabağı hazırlanıp mutfak masasına konacak.

3- Çocuklara belirli banyo günleri ve tırnak kesme günleri belirlenecek.

4- Deniz’e gece yatmadan kitap okunacak.

5- Denize her gün meyve yedirilecek.

6- Okul başlayınca haftalık kombin yapılacak.

7- Ev işi rutinine geri dönülecek.

8- Haftalık yemek listesi yapılıp ona göre alışveriş yapılmaya devam edilecek.

9- Deniz’e uyku rutini oluşturulacak.

10- Deniz’le oyun rutini oluşturulacak.

Geçen anneme de tarif ettim hemen 5-6 poşet atmış dolaba.
rendeleyip poşetliyoruz.
sonra kızartmalara makarnalara yemeklerin içine yada menemene hop ekliyoruz 1 poşet keyfimize bakıyoruz :)
Buzlukta yerim az da rendeleyip kaynatıp kavanozlasam nasıl olur

• Başta enerjiyi yükseltmek gerekiyor. motivasyon şart.
  • liste yapmak gündemin ne kadar gerisinde olduğunu görmekde fayda sağlıyor
  • tekinlerde bulunmak bu işi senden başkası yapmayacağını ve görev sorumlulukları kabullenmek önemli.
  • rutinlerde bozulduğunda yapamama hissiyatıyla tüm günü boşa harcamış gibi motivasyonumuz düşüyor.mesela akşam bulaşıklarını sabah yıkarım gibi bakarsak olaya bu kezde sabah rutinlerinin aksamasıyla kaos büyüyor.
sonra günü kurtarmak amaçlı işlere dönüyor yaptıklarımız.
aslında zincirleme her şey.

vakit bulduğumda daha detaylı anlayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…