[/QUOTE]

Bazı hedefleri kendime ekleyeceğim özellikle 1-2-3 ve 6 yı :)

Yemek listesi yapanlar buraya da yazsa kızlar. Daha önce yazılıyordu iyi oluyordu
hemen paylaşayım. Beni yemekleri 2 günlük yapıyorum.
Cuma: bamya + makarna
Pazar: börülce kavurması+ bulgur pilavı
Salı: et sote+ pirinç pilavı
Çarşamba: börek+ çorba
Perşembe: içli köfte+ patates kızartması

Bizim pazar Cuma günü olduğu için Cuma’dan Perşembe’ye yapıyorum yemek listesini

Bugün tavuk yapacağım
yarın çorba eklerim yanına
pazar hafif yemekler
pazartesi-salı fırında musakka
Çarşamba-perşembe patates köfte
cuma mantı
cumartesi menemen
pazar sabah yola çıkacağız poğaça alırız.

Yarın çamaşırları katkayacagim sadece. Sonrası yatış :)
Uzun zamandır makyaj malzemesi almıyorum kendimi tebrik ediyorum bu konuda da baya sadeleştim..
4 tane rujum var
5 tane oje
1 tane rimel
1 tane iliner
1 tane kapatıcı
1 allık
1 tane de göz altı ayndinlaticisi.
1 adet zara parfüm
Hepsi bu kadarcık. Cidden almıyorum ya artık insan borçları çok daha hızlı kapatıyor sanki. Birikime tüm hızıyla devm etmem lazım ücretsiz izin kafamda dönüp duruyor çünkü.

Merhaba herkese Dünden beri okuyorum konuyu ve aranıza katılmak istedim. Ben de 1 yıldır minimalist olmaya çalışıyorum. Bir oluyorum bir olamıyorum. Bu ara evdeki eşyalar üstüme üstüme gelmeye başladı ve 2 gündür baya eşya çıkardım evden. Aslında çok eşyam da yok ama yine de taşınma sürecinde terapi gibi geliyor

Firmalar sürekli almaya teşvik ediyor.
sürekli yeni sezonlar indirimler.
dolaplarımız doldukça karar vermekte zorlanırız sonra giyecek hiçbir şeyimiz olmadığına karar veririz yine alışveriş yaparız.
tabi baya bir alışverişe harcama yaparız hakkımız olduğunu düşünürüz.
aslında bilmeyiz ki emeklerimizi sadece 1 elbiseye verdiklerini.
kazanan tekstil sektörüdür

Eski bir alışverişkolik olarak benden baya bir kazanç sağladılar

Benim gelir gider anlayışımda araba ev borcu olabilir. ödenebiliyorsa
tadilattan dolayıda takside girerim son çare
ama kıyafet ve tatil gibi geri dönüşü olmayan yatırımları sadece param varsa alırım ve ihtiyacım olduğu kadar
5 binlik tatile gitmektense 2 bin olanına giderim misal.

Düğün alışverişi de en son model marka olsun isteriz
sonradan ödenen taksitler daha yeni evliyken gezip eğlenememenin daha berbat olduğunu son model koltukta oturunca anlarız.

Sabah sabah konu nerelere geldi lindam :)

Hoşgeldin
Minimalist yaşam uzun bir süreç :)
Benimde atamadığım eşyalar var. Büyük parçalar oldukları için evden çıkmaları zahmetli oluyor.

Hoşgeldin
Minimalist yaşam uzun bir süreç :)
Benimde atamadığım eşyalar var. Büyük parçalar oldukları için evden çıkmaları zahmetli oluyor.
Hoşbuldum Aslında mobilya anlamında mininalist denebilirim. Anneme evden eşyaları çıkarıyorum dediğimde neyin var sanki diyor hep Ama o dolapların içi dolu dolu. Çeyiz adı altında gelen ihtiyacım olmayan ve benim zevkime asla uymayan eşyaları gönderiyorum. Seven insanlar kullansın en azindan Benim zaten çeyizim yoktu anneme yaptırmadım. Evlenirken alacaklarımı da zevkime göre aldım. Ama kayınvalidem koyunca ev doldu tabi şimdi gidecekler hepsi

çeyizin amacı günümüzde amacını aşmış durumda
geri iade et veya ihtiyacı olana ver.

geçen gün görümcem eylüle nevresim takımı almış.
doğum günü hediyesi.
mesela ben çocuklara bu tarz hediye verilmesine karşıyım.
çocuğa değil eve hediye almış oluyorsun ki benim tarzımı az çok bilen biri.
kocaman ayıcıklı bir bebek takımı
bir de diyolar ki verme başkasına 2. olunca kullanırsın

Kendim gibi düşünen insanlarla aynı yerde olabilmek çok güzel bir duyguymuş bazen kendimi uzaylı gibi hissediyorum da hissettiriyorlar daha doğrusu

Ben de eve alınan eşyadan hiç hoşlanmıyorum. Hele aileden gelince insan atmaya vermeye de kıyamıyor en çok onlar zorluyor işte ama keyif de vermiyorlar evde.

Kayınvalidem en son gelişinde evdeki eşyalarımı az görmüş sanırım gitmiş çarşıya ütü, plastik kaplar, tencereler, jumbo boy aaklama kapları doldurmuş gelmiş Tencereler asla zevkime uymuyor. Plastik kaplardan hic hoslanmam. İki kisiyiz jumbo boy saklama kutusunu napayım. Veeee evde iki tane ütüm var beğenmemiş benim ütümü

Annem öğrendi artık eşya sevmediğimi doğum günümde para verdi ve biz göremede atv turuna katıldık o parayla tam yetti en guzel hediye oldu benim için

Ben acımıyorum veriyorum
ev hediyesi olarak ta bize nevresim almıştı
birde demesin mi senin zevkin değil ama olsun.
Eee o zaman niye aldın bakışı atıyor insan :)

nakit hediyeleri severim eşim ailem hep para verir :)
yada muhabbet arasında konu geçer öyle eksikler alınır.

Ah bu ev hediyesi döngüsü çok fena kırılmıyor da. Herkes beğenmediğini başkasına götürüyor elden ele

Borcam klasiği özellikle
Ay evet yaa 4 tane var bende gözüme batıyorlar ama hepsi de farklı boy diye azaltamadım daha En küçük boydan başlayayım devamı gelir belki Hediye gele gele 4 tane de tepsim vardı kıymadım onlara kendi aldiğım dolayısıyla da en çok sevdiğim kaldı sadece

Evet tepsi 1 tane yetiyor :)
borcam bende 1 küçük kare 1 büyük kare var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…