Bende eve biri elinde hediyeyle gelince yüzüm düşüyor hiç sevinemiyorumdirek bunu nereye verebilirim ne yapabilirim diye düşünüyorum, genellikle çözüm başkalarına götürmek oluyor tabiki
Canım tam anlamıyla minimal yaşama geçmek zaman alıyor..
Ben kendi adıma 1 senedir baya bir ilerledim.
Ama birden olmuyor bu, alışkanlıkların ve ihtiyaçlarının değişmesi ile biçimleniyor aslında.
Mesele az şeye ihtiyaç duymak eşya ve yiyecek olarak bakıyorum ben olaya..
Evime bir şey beğendiğim de, alacağımda 10 kez düşünüp kendimi zorla buna ihtiyacım olmadığına sadece beğendiğim için almak istediğime ve gereksiz olduğuna ikna ediyordum o da zorla yanibaşlarda tabi bu şu an çok kolay ikna olabiliyorum mesela.
Mutfakta yiyebileceğim kadar ve haftalık yemek programı yaparak ona göre almaya özen gösteriyorum böylece dolabım hiç tıklım tıklım olmuyor.
Kıyafetlerde de kg almam beni çok etkiledi verene kadar bir şey almayacağım dedim böylelikle bunu da çözdüm şimdilik.
Temizlik malzemeleri ve bakliyatı bitmeden yenisini alırdım artık asla bitmeden hiç bir şeyi yedeklemiyorum stok yok hayatımda.
Kullanmadığım bir sürü şey vermiştim hala da var bir türlü ayrılamadıklarım maalesef..
Evinde ne kadar az eşya ve ıvır zıvır olursa o kadar sade şık ve kolay bir ev olur dağılmaz dağılacak bir şey yoksa kesinlikle..
Merak ettiğim bi konuydu, benzer şeyleri yapmaya çalışıyorum. Hiç bereketin eskiye göre artığını gözlemlediniz mi peki? Evren de şöyle bir enerji var çünkü ne kadar fazla stok, eşya vs biriktirirsek bilinçaltımızı kıtlık bilincine sokmuş oluyoruz.
Stok yapmayı sevmiyorum ama eşim internetten koli koli çerez almış şok etti beni tuvalet kağıdına çamaşır suyuna alışmıştım da çerez görmeyi beklemiyordum. Yarı yarıya indirime girmişmişEvde çok fazla gıda olduğunda çoğuna sıra gelmiyor.
sonra temizlik yapılırken çoğu ürünün tarihi geçmiş oluyor hop çöpe gidiyor.
şuna inanıyorum israf ettikçe evin bereketi kalmıyor.
artanları hayvanlara verdiğimde
daha dikkatli alışverişler yaparak
israfı önledim çok şükür
geçen mutfağı temizlediğimde sadece 2 ürün attım çöpe
1 tanesi şalgam suyuydu ben içmediğimden eşimde dolapta unutmuş
2. ketçap yine ben kullanmadığım için tarihi geçmiş
bu konuda büyük bir kar ediliyor aslında
ürünler bitmeye yakın alınıyor.
abur cubur tüketimi de azalıyor, elimizde liste markete gittiğimiz de.
tabi bazı sebeplerden param birikmiyor. o ayrı konu :)
Ama ne kadar doğru şeyler söylemişsin..ben de düğün borcunu öderken baya zorlanan kisimdandim. Bileydim düğün değil nikahtan giderdim valla. Çok şükür ki borçları ödedik..Firmalar sürekli almaya teşvik ediyor.
sürekli yeni sezonlar indirimler.
dolaplarımız doldukça karar vermekte zorlanırız sonra giyecek hiçbir şeyimiz olmadığına karar veririz yine alışveriş yaparız.
tabi baya bir alışverişe harcama yaparız hakkımız olduğunu düşünürüz.
aslında bilmeyiz ki emeklerimizi sadece 1 elbiseye verdiklerini.
kazanan tekstil sektörüdür
Eski bir alışverişkolik olarak benden baya bir kazanç sağladılar
Benim gelir gider anlayışımda araba ev borcu olabilir. ödenebiliyorsa
tadilattan dolayıda takside girerim son çare
ama kıyafet ve tatil gibi geri dönüşü olmayan yatırımları sadece param varsa alırım ve ihtiyacım olduğu kadar
5 binlik tatile gitmektense 2 bin olanına giderim misal.
Düğün alışverişi de en son model marka olsun isteriz
sonradan ödenen taksitler daha yeni evliyken gezip eğlenememenin daha berbat olduğunu son model koltukta oturunca anlarız.
Sabah sabah konu nerelere geldi lindam :)
Bende de kare 1 tane var.Evet tepsi 1 tane yetiyor :)
borcam bende 1 küçük kare 1 büyük kare var
Oldu oldu Wendy salı günü öğrendik, oğlumuz geliyormuş
Evet canım kız bekliyoruz inşallah 20 haftalık olduk bile nasıl geçiyor hızlı anlamıyorum bile.
Benim sıpanın bir çorabı bile yok şuandaGünaydınlar herkese.
Dün kızımıza beşik aldık. Çok icime sinen Bi şey oldu hem anne yanı beşik hemde sonrasında kullanabileceğiz.10 gün sonra gelecek inşallah kıyafet anlamında da takım olrak baya Bi şey aldım kıyafet işi de şimdilik bitti. Arabası kaldı Bi onunda acelesi yok. Süt sağma makinası almam lazım phlipsh aventin 500 TL olmuş o da. Son aylara doğru alayım diyorum. Yavaştan her şeyi tamamlanmaya başladı bile kuzumun.
Şundan aldık canım. Tamam e bebek uygulamasını Yukleyeyim bende. Bi de Black friday günü ne zaman ki benim 2 aya alışverişi bitirmem lazım ki kafamda bitsin düşünüp durmayalım diyorum. E ebebek te çok güzel erkek şeyleri vardı mağazasında dün ben Bi sürü gördüm canım mağazaya gidip bak istersen sende..Benim sıpanın bir çorabı bile yok şuandahayırlı olsun güzel günlerde kullansın inşallah zor olmazsa beşik fotosunu atar mısın bana da fikir olsun
Black friday de çok indirim oluyor büyük eşyalar için o günü bekleyin dedi arkadaşlar bize, bebek arabasını yarı fiyatına almışlar, seninde aklında olsun pompa için falan, bir de ebebek indirimleri oluyormuş uygulamada akşam 8 sabah 8, onda da indirim oluyormuş onlara bir göz at bakalım
Geçen gün ilk defa mağaza gezdik, erkek reyonlarında hiçbir şey yok ya yıkıldımerkek anaları nereden alıcaz biz bir tüyo verin,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?