doğum günün kutlu olsun :)Herkese günaydın.
Kucak dolusu sevgiler.
Bugün benim doğum günüm
yıllık izindeydim 1 hafta. evde atmalı temizlik yaptım.
neler yaptığımı azcık yazmıştım ama şimdi toplu şekilde yazacağım. bölüm bölüm yazmaya fırsatım olamadı.
Yatak odası
-gardrop indirildi. silindi.
-kıyafetler katlandı yerleştirildi. 5 poşet verilmek üzere ayrıldı.
-nevresim değiştirildi.
-oda süpürüldü, silindi.
-cam silindi.
-perde yıkandı.
-toz alındı.
Küçük oda
-camı silindi.
-oda süpürüldü, silindi.
çocuk odası
-camı silindi.
-oda süpürüldü, dilindi.
salon
-camları silindi.
-oda süpürüldü, silindi.
-toz alındı.
-çiçekler sulandı.
banyo
-komple yıkandı.
-çamaşır yıkamalara/katlamalara doyulmadı
küçük wc
-yıkandı.
mutfak
-süpürüldü, silindi.
-ocak ovuldu.
-camı silindi.
-dolaplara giremedim.
-çaydanlık içi ve yumurta pişirme makinesinin kireci porçözle çözdürüldü.
mutfak balkonu (oturma odası olarak kullanılıyor)
-cam balkonun camları ve cam önleri silindi.
-jaluziler silindi.
-süpürüldü.
-gömme dolabın tozu alındı.
-koltuk altı dahil yerler silindi.
-halısı silkelendi. yeni halı serildi.
giriş-koridor
-silindi.
-portmanto aynası parlatıldı.
İlk apartman gününde bizim de 9 çeşitle başlandı. Sonra sonra herkes çoğalttı. Bana gelince benim engelli çocuğum var mutfakta kapanamam bütün gün bu kadar çeşit yapacaksanız ben günden çekiliyorum ya da azaltın dedim. Herkes bi anda döküldü evet çok yorulduk halimiz kalmadı stres olduk falan diye. Onu 3 çeşitte sabitledik herkes rahat etti. Kızım olmasa yine yaparım 10 çeşit nolcak ama onu odaya kapatıp kendim mutfakta kapanamam.Ben 6 çeşit yaptım 3 çeşitte arkadaşlar getirmişti 2si planlıydı planlıydı onlar yapmasa ben yapacaktım yani. Aslında tüm grup benim gibi düşünüyor ama seviyeyi düşüren kişi olmak istemiyor
Herkese günaydın.
Kucak dolusu sevgiler.
Bugün benim doğum günüm
neler yaptığımı azcık yazmıştım ama şimdi toplu şekilde yazacağım. bölüm bölüm yazmaya fırsatım olamadı.
Yatak odası
-nevresim değiştirildi.
-oda süpürüldü, silindi.
-cam silindi.
-perde yıkandı.
-toz alındı.
Küçük oda
-camı silindi.
-oda süpürüldü, silindi.
çocuk odası
-camı silindi.
-oda süpürüldü, dilindi.
salon
-camları silindi.
-oda süpürüldü, silindi.
-toz alındı.
-çiçekler sulandı.
banyo
-komple yıkandı.
küçük wc
-yıkandı.
mutfak
-süpürüldü, silindi.
-ocak ovuldu.
-camı silindi.
-dolaplara giremedim.
-jaluziler silindi.
-süpürüldü.
giriş-koridor
-silindi.
Herkese mutlu bir hafta diliyorum.
Bugün size minimalist bir kurabiye tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler:
185 gr tereyağı
Yarım su bardağı şeker
Alabildiği kadar un( yaklaşık 2 su bardağı)
Tereyağı ile şekeri yoğurun önce. Sonra az az kıvam alana kadar un ekleyin.
Pişirme kağıdına biraz şeker serpin. Hamuru silindir şekline getirin kağıdın üzerinde. Sonra sarıp 30 dk buzdolabında bekletin. Çıkarıp 1-2 cm kalınlığında kesin. Sardığınız pişirme kapıdının üzerinde tepsiye dizin. 160 derecede 20 dk bekletin. Afiyet olsun :)
Kurabiye ile bisküvi arası bir kıvamda oluyor. 3 malzemeli bazen ben 4. Malzemeyi ekliyorum limon rendesi ya da kakao gibi. Pratik şeyler yapmayı çok seviyorum, belki denemek istersiniz. Acil durumlarda iyi oluyor.
ellerine sağlık ben bayadir kurabiye yemedim:)Herkese mutlu bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
185 gr tereyağı
Yarım su bardağı şeker
Pişirme kağıdına biraz şeker serpin. Hamuru silindir şekline getirin kağıdın üzerinde. Sonra sarıp 30 dk buzdolabında bekletin. Çıkarıp 1-2 cm kalınlığında kesin. Sardığınız pişirme kapıdının üzerinde tepsiye dizin. 160 derecede 20 dk bekletin. Afiyet olsun :)
Kurabiye ile bisküvi arası bir kıvamda oluyor. 3 malzemeli bazen ben 4. Malzemeyi ekliyorum limon rendesi ya da kakao gibi. Pratik şeyler yapmayı çok seviyorum, belki denemek istersiniz. Acil durumlarda iyi oluyor.
Bizde çoğunun tek çocuğu var bazılarının 2 ama birini getirmişler. 3 çocuğu olan yok. Bazılarının da yaşı büyük çocukları bizim yaşımızda falan :)Biz 5 kişi toplansak 12 çocuk oluyorherkesin en az 2 çocuğu var 4 ü benim zaten 3 çocuğu olan da var apartman günümüzde 20 daire geldi 40 tan fazla çocuk vardı. büyükleri oturma odasına küçükleri çocuk odasına doldurdum ama bir odam boştu eskiden oraya dolduruyordum öyle bi oda lazım her eve
Senin çorba tarifinden sonra her verdiğin tarifi yaparımHerkese mutlu bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
185 gr tereyağı
Yarım su bardağı şeker
O kadar şey yiyorsun kurabiye de yemeyiverellerine sağlık ben bayadir kurabiye yemedim:)
denemek lazim:) anka kızmasin bana heheh
O kadar şey yiyorsun kurabiye de yemeyiver
Özgenin eline bi dikenli sopa vericem zaten seni bi sopalasın
Hımmm herkes bişey yapıyorsa ayrı ben 15 çeşit sen yapacaksın sandım. Çok pardon1 çeşit yapar götürürsün ya tapıra kat götür
Herkese günaydın.
Kucak dolusu sevgiler.
Bugün benim doğum günüm
Yatak odası
-nevresim değiştirildi.
-oda süpürüldü, silindi.
-cam silindi.
-perde yıkandı.
-toz alındı.
Küçük oda
-camı silindi.
-oda süpürüldü, silindi.
çocuk odası
-camı silindi.
-oda süpürüldü, dilindi.
salon
-camları silindi.
-oda süpürüldü, silindi.
-toz alındı.
-çiçekler sulandı.
banyo
-komple yıkandı.
küçük wc
-yıkandı.
mutfak
-süpürüldü, silindi.
-ocak ovuldu.
-camı silindi.
-dolaplara giremedim.
-jaluziler silindi.
-süpürüldü.
giriş-koridor
-silindi.
ben her seferinde diyorum ama kırılmıyo, ben yaptım gelirken yapsınlar dedi bi arkadaş haklısın dedim ne diyim. bende çoğu kişiye yaptım ama 2 salata 2 tatlı 2 tuzlu deseler resmen bayram yapıcam.Aynen bizde de 15 çeşit oluyor ama ben kırıcam bu düzenisağolsun bazı arkadaşlar getirdi bişeyler ama ona rağmen çok yoruldum
bizimde son gittiğimizde boy boy çocuklar vardı, aman napim ben götürdüm onlar da getirecek mecburen, çalışıyo olunca çocuksuz bi yere gitme zor oluyor, hafta sonu da bırakılmıyor napalım canları saolsun. (relax moda geçmeye çabalama)3 çocuk vardı kreş gibi her yerden çocuk çıkıyordu
haklısın canım kesinlikle, bizim arkadaş oturmasını 4le sabitledik, 7 kişiyiz ve çocuksuzİlk apartman gününde bizim de 9 çeşitle başlandı. Sonra sonra herkes çoğalttı. Bana gelince benim engelli çocuğum var mutfakta kapanamam bütün gün bu kadar çeşit yapacaksanız ben günden çekiliyorum ya da azaltın dedim. Herkes bi anda döküldü evet çok yorulduk halimiz kalmadı stres olduk falan diye. Onu 3 çeşitte sabitledik herkes rahat etti. Kızım olmasa yine yaparım 10 çeşit nolcak ama onu odaya kapatıp kendim mutfakta kapanamam.
Kurabiyeleri 2 gün önce bi arkadaşla yaptık. Hatta o yaptı desem sahan doğru olur. Bir gün önce tatlıları yaptı. O gün de Kısır ve salata yaptım. Ama bu iş bölümüne rağmen bebekle zor oldu.İlk apartman gününde bizim de 9 çeşitle başlandı. Sonra sonra herkes çoğalttı. Bana gelince benim engelli çocuğum var mutfakta kapanamam bütün gün bu kadar çeşit yapacaksanız ben günden çekiliyorum ya da azaltın dedim. Herkes bi anda döküldü evet çok yorulduk halimiz kalmadı stres olduk falan diye. Onu 3 çeşitte sabitledik herkes rahat etti. Kızım olmasa yine yaparım 10 çeşit nolcak ama onu odaya kapatıp kendim mutfakta kapanamam.
Allah kabul etsin canım. Ramazan dışında oruç tutacaksan imsak girmeden niyetlenmiş olman lazım. Ezan imsaktan 20-30 dakika kadar sonra okunuyor.aboooo dikenli sopa mi?
yok yemiycem bugün niyetliyim anka:)
sabah 5 te kalkıyorum dedim ki niye oruç tutmuyorum kalkıp da..
ezan 5:45 te okunuyorr eee yapabilirim dedim..
akşam 18:20 da iftar.. iyi o zaman yaparim.:)
Sen de poğaça kurabiye yap o zaman wendy niye tramisu yapıp kendine eziyet ediyorsunAhahah, poğaça tarzı falan olsa koyarım da tiramisu falan tupperda nasıl gitsin, o eziyet oluyo işte 2 bebeyle onu dökmeden götürcem diye hayattan soğuyorum :)
öncelikle doğum günün kutlu olsun, sonra da koccaman ellerine sağlık
ben her seferinde diyorum ama kırılmıyo, ben yaptım gelirken yapsınlar dedi bi arkadaş haklısın dedim ne diyim. bende çoğu kişiye yaptım ama 2 salata 2 tatlı 2 tuzlu deseler resmen bayram yapıcam.
bizimde son gittiğimizde boy boy çocuklar vardı, aman napim ben götürdüm onlar da getirecek mecburen, çalışıyo olunca çocuksuz bi yere gitme zor oluyor, hafta sonu da bırakılmıyor napalım canları saolsun. (relax moda geçmeye çabalama)
haklısın canım kesinlikle, bizim arkadaş oturmasını 4le sabitledik, 7 kişiyiz ve çocuksuzayda bir bırakıyoruz eşlere 2 saat olsun rahat oturalım dedik, gerçi kısmetleri olunca çoğalıyor çeşitler ama olsun. kesinlikle iyi oluyor, bu büyük günü kıramıyorum.
imsak 5:45 te okunuyorAllah kabul etsin canım. Ramazan dışında oruç tutacaksan imsak girmeden niyetlenmiş olman lazım. Ezan imsaktan 20-30 dakika kadar sonra okunuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?