Kk içinde bir kitap okuma grubunu takip etmeye başladım. Benim için motivasyonu artırıcı etkisi oldu. Önceden ayda 90 sayfa falan okuyabiliyordum sadece, son 2 hafta içinde yaklaşık 200 sayfa okudum.
Böylece kitaplığımda okunmayı ve yeni sahiplerine ulaşmayı bekleyen kitaplarımı gelecek sene bitirmek niyetindeyim. Bundan sonra edindiğim kitaplar ödünç olarak kütüphaneden alınıp geri iade edilecek. :)
Hangi sayfa paylaşabilirmisin burda bende takip etmrk isterim

Peki ne yapmayı düşünüyorsun bu konuda
açıkçası 11 aydır aynı durumdayım, vah tüh telefonla çok vakit geçirdim dikkat etmem lazım diye düşünmekten öte gidemedim hiç. kaç kere telefonuma ne kadar süre baktığımı gösteren program yükledim 4-5 saat meşgul olduğumu gördüm, azaltmam laızm diye diye aynı gittim:( haftasonu ciddi hedefler koymam lazım ama, aralık ayı sonunda sınavım var ona odaklanmalıyım, ders çalışırken telefonumu yanıma almasam da olmaz bazen gerçekten gerekli olabiliyor.

açıkçası 11 aydır aynı durumdayım, vah tüh telefonla çok vakit geçirdim dikkat etmem lazım diye düşünmekten öte gidemedim hiç. kaç kere telefonuma ne kadar süre baktığımı gösteren program yükledim 4-5 saat meşgul olduğumu gördüm, azaltmam laızm diye diye aynı gittim:KK43: haftasonu ciddi hedefler koymam lazım ama, aralık ayı sonunda sınavım var ona odaklanmalıyım, ders çalışırken telefonumu yanıma almasam da olmaz bazen gerçekten gerekli olabiliyor.

Kendine rutin hazırlaman gerekiyor.
Neyi ne zaman yapacağını bilirsen telefonla zamanın azalır

Mesela sabahları uyandığımda mutfakta 10-15 dk uykumun açılmasını bekliyorum
dışarıyı seyrediyorum
sonra hazırlanıp işe geliyorum
masamdaki suyu dolduruyorum çayımı alıyorum
balıklarıma yem veriyorum
ısıtıcımı açıyorum ve sonra burayı okuyorum
her gün aynı rutin acil iş çıkmadıkça böyle ilerliyor.
birazdan önemli işlerimi yapacağım aralarda yine burayı okuyacağım.
böylece dengeli bir sistem kurdum
arada çıkıp hava alıyorum
yürüyüşümü yapıyorum

Yani telefona değil başka işlere odaklanmanı tavsiye ederim.

Kızlar minimal yaşam da çevre ve arkadaşlıkla ilgili nasıl bir düzenleme yaptınız
Ben sürekli aktivite etkinlik toplanma gezme olsn isteyen bi insanım ama bu beni çok yoruyor yani kafa anlamında ve beklentilerime cevap alamamak da cabası...
Kendime bu ay:
➖ eve kimseyi davet etmeme ve kimseye size gelelim dememe
Hedefi koyuyorum tabiki davet edene gider gelene kapımı açarım ama etkinlik organizasyonu yapmayacağım, böylece kafamı dinlemiş ve beklentisiz bir ay geçirmiş olurum diye düşünüyorum

Ayda 1 kez görüştüğüm grup arkadaşlarım var
2-3 kez davet edilme ve gelme olur
O an gitmek istersem giderim

‘Az seçilen yol’ bu kitabı çok sevdim kızlar. Keşke evlenmeden önce okusaydım diyorum. Okudukça bir aydınlanma yaşıyorum, evlilikten aşktan beklentimi ona göre tutardım 😅

Eklentiler

• 21C1D06F-F354-4982-84F5-3F9EA7656CEB.webp
    21C1D06F-F354-4982-84F5-3F9EA7656CEB.webp
    103,2 KB · Görüntüleme: 88
‘Az seçilen yol’ bu kitabı çok sevdim kızlar. Keşke evlenmeden önce okusaydım diyorum. Okudukça bir aydınlanma yaşıyorum, evlilikten aşktan beklentimi ona göre tutardım 😅
Bayıldım keşke ben de okusaydım evlenmeden, kitap bittikten sonra tavsiye edersen alıp okumak istiyorum

Günaydın kızlar bebişin kıyafetlerini makina ya attık onlar yikaniyor benden çok kıyafeti var sıpanin😂
Bu haftasonu çok şükür ki dinlenerek geçecek.

Kolay gelsin
Eylüle kazak almam lazım benimde 2 tane var
15. den sonra alacağım 3 tane alsam yeter.
kışlık pantolonda bakacağım almıştım büyük geldi önümüzdeki yıl giyer artık
eksikleri bitmez de bir yolunu buluyoruz.
Özellikle kışın çok masraflı oluyorlar :)

Kendine rutin hazırlaman gerekiyor.
Neyi ne zaman yapacağını bilirsen telefonla zamanın azalır

Mesela sabahları uyandığımda mutfakta 10-15 dk uykumun açılmasını bekliyorum
dışarıyı seyrediyorum
sonra hazırlanıp işe geliyorum
masamdaki suyu dolduruyorum çayımı alıyorum
balıklarıma yem veriyorum
ısıtıcımı açıyorum ve sonra burayı okuyorum
her gün aynı rutin acil iş çıkmadıkça böyle ilerliyor.
birazdan önemli işlerimi yapacağım aralarda yine burayı okuyacağım.
böylece dengeli bir sistem kurdum
arada çıkıp hava alıyorum
yürüyüşümü yapıyorum

Yani telefona değil başka işlere odaklanmanı tavsiye ederim.
haklısın canım ben tamamen telefon bağımlısıyım. sabah uyandığımda yatakta telefonumu karıştırırım. arabada giderken işe yine elimde telefon, diğer tüm boş zamanlarımda elimde, öğle arasında yemek sonrası hemen elimde, hele kızım uyuduktan sonra akşam akşam 10dan snra yatana kadar full elimde:(

Kolay gelsin
Eylüle kazak almam lazım benimde 2 tane var
15. den sonra alacağım 3 tane alsam yeter.
kışlık pantolonda bakacağım almıştım büyük geldi önümüzdeki yıl giyer artık
eksikleri bitmez de bir yolunu buluyoruz.
Özellikle kışın çok masraflı oluyorlar :)
soobenin internet sitesinde çok indirim var canım, ben genelde yazlık aldım da kışlıklar da vardı bakabilirsin:)

hani sınavın olacağı bir ay önceden bellidir ama daha zaman var diye ağırdan alırsın alırsın son gece tutuşursun ya her şeyi yetiştirmeye çalışırsın ben de aynı haldeyim :D 2019 hedeflerime göz attım:
-paketli gıda yememek
-3-4 kilo ver
-namazları düzenli kılmak
-esmaül hüsna öğren
-kuran meali oku
-arabayı kendi başına sürmeyi öğren
-telefonu kısıtla
konularında hiçbir ilerleme kaydetmediğimi tespit ettim. ocak ayındaki halimdeyim. bu ay bu konulara yoğunlaşmayı düşünüyorum. yarından itibaren
-7 gün paketli gıda orucu yapmayı düşünüyorum
-her gün 15 dk bölgesel egzersiz yapıcam/ illa dizi izleyeceksem izlerden minümum 1 mil leslie yapılacak
-adetim bitince namazları düzenli kılmaya başlıcam, kılamadığım olursa aynı gün içinde hemen kaza edicem
-ay sonunda sınavım var ders çalışmam da gerekli.tek başıma araba sürecek kadar arabayla vakit geçiremem. ehliyetim var aslında ama 3 yıldır elime hiç almadım, 3 yıl önce de dü yolsa sürdüm sadece otomatik vites arabayı, trafikte hiç çıkmadım. trafik fobim var onu 2020 yılında yenicem inşallah, sürekli eşime bağımlı olmayı sevmiyorum arabayı en kısa sürede geliştirmeliyim
-kitap konusunda da çok geride kaldım. günde 30 sayfa kitap hedefi koyuyorum.

özetle aralık 2019 hedeflerim:
-namazları düzenli kıl
-her gün bir esma öğren
-sağlıklı beslen
-her gün egzersiz/leslie/yürüyüş (10bn adım attıysam egzersizden muaf olabilirim o gün)
-aralık sonuna hedef: 55 kilo olmak (3kilo verilecek)
- her gün min 30 sayfa kitap okunacak
-her gün min 10 dk ev düzeni
-telefonu kısıtlamayı öğren.

Back
X