teşekkür ederim canım bi bakayım hemen :)

Yarın temizlikçi gekevek akşam evi toplamam lazım benim de. üç gündür erteliyorum da bugün kaçışı yok, çok dağınık ev
Gelen kişi de eşimin akrabası olunca daha çok çekiniyorum nedense
ahanda bendensin. benimde yarın gelecek bugün bende eve şöyle bi bakmam lazım aklımda olan bi kaç şey var mesela onları falan çıkartacağım evden. 12 li tatlı tabağım var bi de ayrı 6 lı vardı onu vereceğim mesela. ayakkabılarıma tekrar bi göz gezdireceğim. doğum öncesi son kontrollerim artık :)

ama alınan maaşlar devletin desteğide çok çok farklı oralarda.

Evet o yüzden pek karsilastirma yapmak istemiyorum ama burada bana ucuz gelse ben de temizlik yardimi alirdim ama euro degerli yani bizim icin
Devletin destegi bircok alanda var zaten, ama yasam standartlari da pahali
Hani bir yerden geliyor bir yerden gidiyor ama elestirdigim pek birsey yok halimden cok memnunum, sadece türkiyedeki gibi herkes evine rahat yardimci cagiramiyor, cagirmiyor
Farkli sistemler dedigim gibi
Ben zaten yapiyorum ya ise girene kadar bu sekilde, ise girince ilerde bakalim yetisecek mi temizlik ama yetisir ya, cocuklar büyüyor o zaman, e geriye benim fazla isim kalmiyor minimalist evim zaten az olunca kolay oluyor

Baya fazlaymış. Ankara'da 170 lira civarı geliyor. Ben de ayda bir almaya çalışıyorum. Ancak bebekli ev her gün temizlik istiyor. Kızım uyuduktan sonra elimde bir bez ortalığı geziyorum.

170 günlük ise aslinda ben kolay kolay yine almam gibime geliyor
Kiz ben cok tutumluyum galiba, o parayla gezip yemek daha cazip geliyor bir de
Aslinda neden olmasin burada da yardimci alinabilir ama ben birikim yapan insan oldugumdan pek o islere bulasmiyorum da ayni zamanda
Zaten ev belirli bir düzende oldugunda kolay toplaniyor
cok sükür ya
Yardimci konusunun benim tutumlulugumla da alakasi var, ama bebekli dönemlerde gercekten ihtiyacim vardi keske yapsaymisim diyorum ama atlattim simdi de gerek yok
Sen de esyalari azaltirsan cok daha kolay isin icinden cikarsin,mutfakta yerde halim bile yok egilip elimle siliveriyorum kirlenince mesela bitiyor hemen

Son düzenleme:
Ev sahibimiz evi satmaktan vazgeçti şimdilik. Ama temmuz ayı gibi çıkmamızı istiyor. Evi satmayı ondan sonra deneyecekmiş. Dolayısıyla temmuza kadar evimde oturup, havalar güzelleştiğinde çıkacağım. 3+1 ev yerine 2+1 balkonu kapalı bir ev bulmayı hayal ediyorum. Dolayısıyla birçok yönden sadeleşmek ve temizlemek daha kolay olacak.

Bu haftasonu televizyon sehpasını iptal edip tv yi duvara asacağım. Aynı zamanda halıları yıkamaya verip, prizler ve çekmeceler için önlem alacağım. Zira kızım hareketlendikçe eli kolu durmaz oldu :)

Prizler icin bebekler icin üretilen bebek aletleri var, pirizi kapatan ikeadan almistim zamaninda
Tv nin duvarda olmasi cocuklu evde cok daha iyi, cocuklar yeri geliyor timaniyor her yere, asin duvara kafaniz rahat olur

Pazar günü temizlik günümüz bizim. Sil, süpür, toz al durumu yaklaşık 2 saati alıyor tüm evde. Ama haftanın her günü yapamıyorum. Kızım izin vermiyor.
Ama çok eşya var dediğim gibi. Temmuz ayında evi taşırken hepsinden kurtulucam işallah :) Bu gazla mart ayı gibi evi kısım kısım ayıklayıp paketlemeye başlarım. :)

Prizler icin bebekler icin üretilen bebek aletleri var, pirizi kapatan ikeadan almistim zamaninda
Tv nin duvarda olmasi cocuklu evde cok daha iyi, cocuklar yeri geliyor timaniyor her yere, asin duvara kafaniz rahat olur
Dün kızım kaşla göz arasında elini prize uzattı. Aklım gitti ya Bu hafta sonu hepsini toparlayacağım işallah.

Temizlik rutini oluşturunca eskisi gibi durumu kafama takmıyorum

17:20 gibi yemek yapmaya başlıyorum
pişerken etrafı topluyorum
yapılacak işleri yapıyorum
cumartesi veya pazar günü genel temizlik
ama hafta içi banyo wc detaylı temizleyince genel temizlik işi daha kısa sürdü
18:30 yemek saati
19:00 eylül oyun çamaşır serme
bulaşık mak boşaltma
20:00 çay yapıyorum
çay demlenirken yapmam gereken iş varsa yaparım yoksa dinlenirim
21:00 dizi film sohbet
22:00 - 23:00 bakım uyku
enerjiksem uyumadan önce evi kontrol ederim uykum geldiyse uyurum yarına veya sabaha kalır.

Birde bütün işi birden yapmak yerine parça parça yapıyorum
mesela mutfakta bir gün buzdolabı temizlediysem ertesi gün başka dolabı elden geçiririm.
böylece hem evin genel durumu bozulmuyor hemde bölüm bölüm her yer elden geçiyor.

mesela önceden bulaşık mak bittiğinde 1-2 gün yerleştirmediğim oluyordu.
o sebeple bulaşık mak yıkanacaklar tezgahta dağcık haline geliyordu.
şimdi biter bitmez boşaltıyorum
sonra akşamları yemek sonrası mutfağı toparlamakta kolay oluyor.

Dün kızım kaşla göz arasında elini prize uzattı. Aklım gitti ya Bu hafta sonu hepsini toparlayacağım işallah.
Istersen alana kadar bantla
Biz bir kere duvar deliyorduk esimle etrafta civiler falan, biz yaparken kizim özenmis, büyüktü bir de üc yasina girmisti eline aldigi civiyi pirize sokmus sadece bir pirizin aciktaydi gitmis oraya sokmus anne elimi böcek isirdi diyor
Isimizin arasinda iki saniyeli arada oldu
Bir gece hastanede yattik önlem icin, kalbi dinlendi, ben bebekle evde kaldim esim hastanede kizimla
En ufak bir ihmale gelmiyor, bantla icin rahat olsun

Evet canım. Zaten kullanılmıyor o priz. Direk iptal etmek de bir çözüm yolu olabilir. 2 tane priz için düşünebilirim :)

çok çoook doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…