ben öaria kondonun sıralamasına göre bi tur döndüm bütün evi.tekrar başa geçtimMia sen de sadeleşme aşamalarını yazar msn? Neler yaptınız bu süreçte bi kaç madde şeklinde diğer arkadaşlar da yazabilir mi benim gibi süreci henüz yürütmeye çalışanlara fikir olur♥
hayırlı olsunKızlar benim minik şansıyla geliyor, eşim 1,5 yıldır yakın bir şehre atama istiyordu, istediği şehre atandı
Hangi ilçe olacak belli değil ama 3-4 aya taşınacağız görünen, benim bu süreçte iyice evi kontrol edip fazladan hiçbir şeyi götürmemem lazım, baya iş çıktı anlayacağınız ama sadeleşme adına fırsat olarak görüyorum bu atama işini
çok güzel arınma olmuş senin için.hayırlı oldun.burdan şunu anladım bikaç arkadaş daha yazınca yeni ev demek minimalzme 1000 adım gitmek demek.napıyoruz 2020de yeni eve odaklanıyoruzTüm fazlaliklarimi ortadan kaldirmak icin tabiki bazalar ve kanepe altlari acayip isime yaradi.
Yazlik kiyafetler, yazlik pikeler, abiye ayakkabilarima kadar bazalarin altina yetlestirdik.
Neticede suan kullanmadigim seyler, elimin altinda durmasinin hic geregi yoktu.
Ama posetlerce kiyafet esya eledim.
Mutfak esyalarimda da yeni aldigim tencere tkm.
Yeni aldigim catal bicak tkm.
Tabaklarim, tavalar falan geldi benimle.
Dolap iclerinde sadece isimi goren parcalar var.
Guzel temizlik ve arinma oldu sahsim adina
Mia sen de sadeleşme aşamalarını yazar msn? Neler yaptınız bu süreçte bi kaç madde şeklinde diğer arkadaşlar da yazabilir mi benim gibi süreci henüz yürütmeye çalışanlara fikir olur♥
Gunaydın
Cok sukur ben yerlestim 1 ay bile oldu
Baya arındım.
Dolaplarim odalarim cok ferah oldu.
Temizlik yapmak cok kolaylasti.
Oda ve m2 olarak buyuduk fakat temizligim okadar cabuk bitiyor ki ve artik eskisi kadar dagilmiyor.
Kucuk ev daha cabuk dagiliyormus bunu tecrube ettim.
Ben extra esya alip odalari darlamak istemedim.
Mesela hala salonumda yemek masam yok almayida dusunmuyorum esim istiyor fakat senede 3-5 defa yemekli misafir agirlicam diye koca masayi alip odayi daraltmicam dedim.
Kim gelse ferah ne guzel diyor
Simdilik almicam.
Hali ve tablo alamayi dusunuyorum sadece.
Bir eksigim o kaldi gibi.
Acelem yok
2 odaya tül
mutfaga halı ve masa
Avizeler
Girise yolluk
Banyoya paspas gibi eksiklerim vardi hepsini hallettim hem cok uyguna geldi (hepsini netten aldim) hem de icime sinen seyler oldu.
Burasi gunes aliyo baya sicak oluyor.
Artik baby ve kendime alisveris yapicam.
Gercekden öyle oluyormus.çok güzel arınma olmuş senin için.hayırlı oldun.burdan şunu anladım bikaç arkadaş daha yazınca yeni ev demek minimalzme 1000 adım gitmek demek.napıyoruz 2020de yeni eve odaklanıyoruzallahım çok amin
Ben bazı alanlarda eşimle ters düşmeye başladım. Mesela atılacak şeyler var.Tüm fazlaliklarimi ortadan kaldirmak icin tabiki bazalar ve kanepe altlari acayip isime yaradi.
Yazlik kiyafetler, yazlik pikeler, abiye ayakkabilarima kadar bazalarin altina yetlestirdik.
Neticede suan kullanmadigim seyler, elimin altinda durmasinin hic geregi yoktu.
Ama posetlerce kiyafet esya eledim.
Mutfak esyalarimda da yeni aldigim tencere tkm.
Yeni aldigim catal bicak tkm.
Tabaklarim, tavalar falan geldi benimle.
Dolap iclerinde sadece isimi goren parcalar var.
Guzel temizlik ve arinma oldu sahsim adina
Amin canım... Çok çok çok Aminnn :)çok güzel arınma olmuş senin için.hayırlı oldun.burdan şunu anladım bikaç arkadaş daha yazınca yeni ev demek minimalzme 1000 adım gitmek demek.napıyoruz 2020de yeni eve odaklanıyoruzallahım çok amin
Sagol kankiKolay gelsin lellim evin çok güzel oldu hele çiçeklerine bayıldım :)
sanırım senin durumunun %40luk kısmındayım daha.bazı yerlerde ikinci turar bitti.hatta yatak odası için 3. turu geçmek üzeriyim.hala tüm evi yarılayamadım gibi..odak noktalarımda değişiklik yapmayı düşünüyorum
bi yıl olcak bana da ocaktan sonrabu süreç 1-2 yıl sürüyor hatta 3 yılda ancak istediğin hale geliyor
Esim esya secme, eleme konusunda hep bana birakti.Ben bazı alanlarda eşimle ters düşmeye başladım. Mesela atılacak şeyler var.
Ev değişikliğinde lazım olur. Ya çıkacağımız evde lazım olursa v.s. Sürekli kalsın modu var. Neyse kalsın bakalım 6 ay sonra zorunlu şekilde elden geçecek zaten bütün eşyalar. :)
Ne güzel ailecek keyif alıyorsanız, biz de istiyoruz ama çocukla nasıl olur bilmiyorum tabiki, severse bizde gideriz sık sıkBiz yapıyoruz kızımızla, 2,5 - 3 yaşından beri.
Ve çocuk sanki çadırda doğmuş gibi daha tatil lafını duyunca "ama dışarda kalıcaz di mi" diye soruyor. Yani çadırda yatmaktan bahsediyor.
Ama kocam zaten kampçı, ben de severim. Genler baskın
Ve çadır beni inanılmaz deşarj ediyor. Onun verdiği haz bambaşka.
Bu yıl DAtça Aktur Camping'e gittik. O kadar rahat bir kamp alanı ki, her şey var her şey ve her yer tertemiz. tuvalet, banyo, kiralık buzdolapları, mutfak (açık sistem tezgah-musluk-ocak vs yapmışlar)... her şey inanılmaz iyiydi bizim için.
Tavsiye ederim.
Esim esya secme, eleme konusunda hep bana birakti.
Zevkimi begenir.
Bir de genelde hep piyasanin yari fiyatina buldum aldim isine geliyor.
Ben cok arastiririm..
Mesela suan hali begendik 1.500tl magzada ben netten 990tl buldum taksitle.
Alicaz sanirim.
Sadece esime salon bos geldi diger evimde buyuk bir salonum yoktu oturma odasi diyim oyle bir odayi kullaniyorduk.
Burada salon buyuk ferah masa eksik dedi durdu.
Dedim masa olmayinca salon Salon olmuyor mu?
Illa dar sıkışik mi olmali salon.
Ona bos geldi bana ferah geldi
Bebegimiz olacak emekleyecek, yere oyun halisi serecegim oynayacak.
Ben artik esyalara hizmet etme olayini astim.
Esimde oglumda o koca yemek masasinda oturup yemeyecekler birlikde bile yiyemiyoruz cunku saatler denk gelmiyor.
Akrabamiz deseniz zaten yok denecek kadar az.
Yemekli misafirde bir sure almicam malum gebeyim sonrasi bebekli hayat.
Gelenide mutfak masamda agirlicam.
Bence caktirmadan eleyin.
Esim eledigim bir cok seyi unuttu bile sormadi.
bi yıl olcak bana da ocaktan sonra
Teşekkür ederimhayırlı olsun
Benim keyif aldığım tek yerdi orası.Ne güzel ailecek keyif alıyorsanız, biz de istiyoruz ama çocukla nasıl olur bilmiyorum tabiki, severse bizde gideriz sık sık
Aklımızda bulunsun orası da, temiz ve rahat kamp alanı bulmak çok mümkün değil çünkü
Kendi evim olsaydı içine bir kere eşya alırdım. Sorun olmazdı ama işte kiracı olunca o ne derse elim kolum bağlanıyor.Esim esya secme, eleme konusunda hep bana birakti.
Zevkimi begenir.
Bir de genelde hep piyasanin yari fiyatina buldum aldim isine geliyor.
Ben cok arastiririm..
Mesela suan hali begendik 1.500tl magzada ben netten 990tl buldum taksitle.
Alicaz sanirim.
Sadece esime salon bos geldi diger evimde buyuk bir salonum yoktu oturma odasi diyim oyle bir odayi kullaniyorduk.
Burada salon buyuk ferah masa eksik dedi durdu.
Dedim masa olmayinca salon Salon olmuyor mu?
Illa dar sıkışik mi olmali salon.
Ona bos geldi bana ferah geldi
Bebegimiz olacak emekleyecek, yere oyun halisi serecegim oynayacak.
Ben artik esyalara hizmet etme olayini astim.
Esimde oglumda o koca yemek masasinda oturup yemeyecekler birlikde bile yiyemiyoruz cunku saatler denk gelmiyor.
Akrabamiz deseniz zaten yok denecek kadar az.
Yemekli misafirde bir sure almicam malum gebeyim sonrasi bebekli hayat.
Gelenide mutfak masamda agirlicam.
Bence caktirmadan eleyin.
Esim eledigim bir cok seyi unuttu bile sormadi.
Ben koltuk tkm., y.odami, cocugumun odasini getirdim.Kendi evim olsaydı içine bir kere eşya alırdım. Sorun olmazdı ama işte kiracı olunca o ne derse elim kolum bağlanıyor.
6 ay sonra o ampullere, lambalara, tamirat ıvır zıvırlarına ihtiyacım olacak mı? Oturma odası koltuk takımını satsam, yeni evde ona yer olacak mı olmayacak mı? Kafamda deli sorular :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?