ben kızıma 1 saat zaman ayırsam ona yetmiyor. sen nasıl kızına tamam artık benim gitmem lazım diyorsun ve ısrar etmiyor mu?

kızım eşimle birlikte 6-7 gibi eve geliyorlar.
yemek faslı derken 8 oluyor
sonra oyun oynuyoruz 9 oluyor
ben çamaşır sericem diyorum canı isterse yardım ediyor yada başka işim varsa onu yapıyorum. duşa giriyorum.
o sıralarda kendi oynar yada babasıyla oynar.
biraz çizgi film seyreder ve sonra uyku vaktimiz gelir.

Günaydınlar
Dün yine çok iş yaptık ama portmanto yine kaldı.
eşim erken geldi tadilat işiyle uğraştık
sonra yemek çamaşır eylülle vakit geçir derken kucağımda uyudu miniğim.

Bugün yine yoğun
Ablama davetliyiz
Evde 1 mak çamaşır yıkanacak kuruyanlar katlanacak
etrafı toplarım
portmantoyu düzenlemeye vaktim kalırsa yaparım
sebze alışverişi yerleştirilir.

iş yeri de ayrıca yoğun. molada görüşürüz

10 yaşam kuralım

1. Masanı her zaman toplu tut.
2. Sağlıklı beslen
3. Planlı ol
4. Aile ile zaman
5. Zaman yönetimi
Bazı rutinler aksadığında herşey üst üste geliyor ve başa çıkılmaz hal alıyor.
Bu sebeple iş yerinde evde belli önemli günlük işleri bitirip sonraki zamanı kendi akışına bırakmak niyetindeyim.

Ara değerlendirme
1. Masanı her zaman toplu tut.
Bu konuda baya ilerledim masam toplu olunca iş yapmak daha kolay öncesinde de baya ayıklama yapmıştım

2. Sağlıklı beslen
Çayı azaltmaya çalışıyorum. Su içmeye dikkat ediyorum gün içinde. meyvemi tüketiyorum. kuru yemiş ve diğer planladığım beslenme rutinine uyuyorum.

3. Planlı ol
Sabah ilk işim planlarıma bakmak oluyor. dünü ve bugünü değerlendiriyorum. Her geçen gün iş yüküm azalıyor uyguladıkça buda bana motivasyon sağlıyor.

4. Aile ile zaman
öncesinde de uyguladığım kuraldı. Kızıma ve aile değerlerine önem veriyorum.

5. Zaman yönetimi
Bu konuda eksiklerim var. uyguladıkça alışkanlık edineceğimi düşünüyorum.

Benim bu hafta bütün düzenim şaştı, geceleri uyuyamıyorum gündüzleri fırsat buldukça uyukluyorum
Kitap, dizi, uzanma şeklinde geçiyor günlerim, doğuma kadar biraz dinlenmiş olurum dedim
Bugün iş yaptım sadece biraz, evi şöyle bir yorulmadan süpürdüm detaysız
Makineye çamaşır attım, asılacak
Bulaşık makinesi boşalttım
Biraz uyumaya çalışıp dinleneceğim sonra duş alacağım
Bir yandan da korkuyorum doğum öncesi gelen enerji falandır bu diye ama çok enerjik değilim biraz evde gezinince hemen kasığım ağrıdı, oturunca geçti

Öğlenleri uyu mutlaka çok iyi geliyor.
O enerji bir dönem geliyor sonra geri gidiyor :)

Merhabalar, tatil için memleketteyiz.
Eve dönünce el atmam gereken bir kaç konu var.
Şubat ayı hedefleri olarak paylaşayım:
1- sağlıklı beslen - son 3 Aydır fazla paketli ürün tükettik. Ama artık sokmayacağım eve kararlıyım.
2- temizlik rutinine geri dön - annem her gün temizlik yaptığı için rutin falan kalmadı ortada.
3- yemek listesi yap - son zamanlarda yapmadım, annem bakıyordu o işe de
4- düzenli spor yap - tatil dolayısıyla ara verdim, ama baya düzene oturtmuştum o işi.
5- ev az 2 lt su iç - iyi gidiyordu ama sekteye uğradı.
6- her gün kitap oku - iyi gidiyor devam edeceğim inşallah.
7- haftalık, günlük plan yap - mia’nın hediye ettiği planner ı kullanmaya başlayacağım dönüşte :)

Çok güzel hedefler canım başarılar diliyorum :)

Bugün iş yerinde baya odaklanarak çalıştım ve bir sürü iş bitirdim oh içim çok rahat
masam toplu odam toplu
zaman yönetimine önem vermek çok iyi oldu
yarının planını oluşturdum mis.
araya bir sürü iş girdi sabah pes etmedim.

artık işe geldiğimde önceliğim önemli işleri bitirmek sonra günlük işler
öğleden sonrasına çok iş bırakmamak olacak.

eve gittiğimde de aynı şekilde biraz dinlenip sonra yapılacak işleri hızlıca bitireceğim.

pazar gününe fazla iş bırakmayacağım ama tadilat tamamen bittiğinde uygulayacağım bir yöntem olabilir ancak.

15 şubat gibi de yıllık iznimin kalanını kullanacağım annemde izmire gidecekmiş.
yorgunluğumu atmış olurum böylece. hem evde vakit geçirmek istiyordum.

Eksiklerim

sabah erken uyanabilmek
kıyafetlerimi akşamdan ayarlamak
uyumadan son tur evi toplamak.

bugün bu görevleri de yapmaya çalışacağım şubata kadar kendimi toplasam iyi olacak
bir kaç gündür hayatımın düzene girdiğini hissediyorum :)

Bu ay regl 1 hafta gecikince iyice şişkinlik oluştu. Bu sabah geldi ve sabahtan ogleden sonraya kadar hasta gibiydim. Hep uyku hali, halsizlik, karın ağrısı çektim. Papatya ve rezene içtim biraz rahatlattı.

Bu hafta annemdeydik. 1 hafta daha kalıp haftaya cuma döneceğiz.

Evle ilgili planlarım sanki giderek sarpa sarıyor. İlerleyebilecek miyim bilmiyorum.

Herkese iyi geceler

Günaydınlar
Dün yine işler zor bitti evde
oturma odası toplandı
mutfak toplandı
bulaşık mak çalıştırıldı yerleşmedi henüz
çamaşır mak çalıştırıldı serildi. (çamaşırlar biraz nem kokuyor kurutma almayı düşünüyoruz eşimle ortak :)
sebzeler dolaba yerleştirildi.
portmantoyu biraz ayıkladım
duş aldım
eylülle oyun ve uykusu derken gün bitti.

Bizim bugün 15. Günümuz. Sabah Bi tartilayim dedim. Doğuma 83 le falan gittim sanırım şimdi 71 çıktım.. 59 la hamile kalmıştım 61 e insem bana yetecek ki zaten ilk 10 gün sürekli yatmakla geçti.. Diyet falan yapmak istemiyorum sütüm kesilir diye. Nasıl gider bu 10 kilo sizce. Ekmeği kesmiyorum bu arada her şeyden yiyorum.

Emzirme döneminde bende 4 kilo almıştım.
Bu süreçte nasıl kilo verilir bilmiyorum kendine biraz zaman tanı, biraz daha toparla kendini derim.

Sabahtan öğlene kadar her işimi bitirdim.
şuan hiç işim yok vakit öldürüyorum sadece
pazartesinin planını yapacağım birazdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…