aynı yapıyomuşuz..haftalık yemek planı yapıyorum
cuma sebze pazarı buranın ona göre alınacakları yazıyorum yapışkanlı sticker kağıda, cumanın yanına yapıştırıyorum
salı ve cuma eylül banyo günü onu yazıyorum
kendime haftada 1 dinlenme günü planlıyorum bir işim çıkarsa başka güne kaydırıyorum gibi şeyler işte
sonra kalan boşlukları günlük dolduruyorum işte çamaşır yıkanacaksa yazıyorum bu tarz şeyleri de günlük dolduruyorum.
aynı yapıyomuşuz..
Bende rümeysaya SALI CUMARTESİ yaptım.
her hafta yemek listesi yapsam tutmuyor.. kısır döngü oluyor.
günlük planim daha iyi olduğu düşünüyorum.
aylık planim hiç tutmuyor
güne yeni katıldım katılmasaydim.. baktım ertaraftan kötü enerji aldığımı farkettim..
tam çekilecektim daha karpuz kesecektik diyolar..
dün baya çamaşir birikmişim.. katladim yerleştirdim..
kızım dün 5 te uyandi.. ondan sonra hiç uyumamiş..
yemek de yemiyor hiç ya...
ne yapacagimi bilmiyorum. bu aralar çok hırçiin..
Tamma canım uygulayacağım saolasin.Gece gündüz ayrımı yok henüz. Gündüz uyuyor diye aman sessiz olalım konuşmayalım demeyin. Gece de alt değiştirirken falan ışık açmayın ya da loş ışık aç, gece uyanınca bebeğinle konuşma tepki verme hatta göz Temasını bile minimum da tut, böyle böyle öğrenecek geceyi gündüzü
bizim ev 3+1 120 m.Uzun vadede hedefim /hayalim
Şuan:
* 3+1 bir evde oturuyorum
*Evim yeni güzel bir sıkıntı yok.
*Ama büyük bir ev faturalar çok yüksek geliyor
*Çok az kullandığım bir misafir odam var. Bunu temizlemek ve evin en büyük odasının kapısını kapatıp nadiren kullanmak için açmak beni rahatsız ediyor.
Hedefim :2+1 kullanışlı ve bana yetecek büyüklükte bir eve taşınmak.
Bu minimal hedefim gerçekleşirse salon takımımı satacağım.
Odaları kullanışlı 2+1 bir eve geçersem yatak odası çocuk odası ve oturma odası benim için yeterli olacaktır. Ama çamaşır odası veya giyinme odası ve geniş bir mutfak istiyorum 2+1 küçücük kullanışsız bir ev asla istemiyorum.
Bu hayalimi gerçekleştirmek kolay aslında, eşimi hemen ikna edebilirim ama bu kararımda önce kendim net olmalıyım. Ve şehir değişikliği fikrimiz var.
Ailelerimiz başka şehirde asla evimize habersiz misafir gelmez bu kadar büyük ev gereksiz gerçekten bunu hep hissediyorum.
Şuan bu bi fikir benim için tayinimiz çıkarsa bu daha kolay olur yeni yerde yeni düzen. Ama şimdi tüm düzenimi bi kere de değiştirmek beni biraz korkutuyor.
Sizlere sorum şu:2+1 evi veya bu konuda fikri olanlar, sizce avantajları ve dezavantajları nelerdir?
ben de 2+1 kullanışlı odaları olan bi evi daha çok tercih ederim.Uzun vadede hedefim /hayalim
Şuan:
*Çok az kullandığım bir misafir odam var. Bunu temizlemek ve evin en büyük odasının kapısını kapatıp nadiren kullanmak için açmak beni rahatsız ediyor.
Odaları kullanışlı 2+1 bir eve geçersem yatak odası çocuk odası ve oturma odası benim için yeterli olacaktır. Ama çamaşır odası veya giyinme odası ve geniş bir mutfak istiyorum 2+1 küçücük kullanışsız bir ev asla istemiyorum.
Bu hayalimi gerçekleştirmek kolay aslında, eşimi hemen ikna edebilirim ama bu kararımda önce kendim net olmalıyım. Ve şehir değişikliği fikrimiz var.
Ailelerimiz başka şehirde asla evimize habersiz misafir gelmez bu kadar büyük ev gereksiz gerçekten bunu hep hissediyorum.
Şuan bu bi fikir benim için tayinimiz çıkarsa bu daha kolay olur yeni yerde yeni düzen. Ama şimdi tüm düzenimi bi kere de değiştirmek beni biraz korkutuyor.
Sizlere sorum şu:2+1 evi veya bu konuda fikri olanlar, sizce avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Uzun vadede hedefim /hayalim
Şuan:
Hiç 2+1 de oturmadım. 3+1 evde oturuyorum. Ama tek çocuklu aile için kesinlikle gereksiz. Yaz kış salonda oturuyoruz. 1 oda da 2 çekyat 1 koltuk var. Misafir gelince orda yatırıyorum. O oda olmasa da salonda gayet rahat yatırabilirim. Gereksiz fazladan bir oda. Kesinlikle 2+1 diyorum.Uzun vadede hedefim /hayalim
Şuan:
Ayrıca giyinme odası falan istemezdim, o odayı dolduracak kıyafetim de olsun istemezdim gardırop neyime yetmiyor. Çok eşya sevmiyorum ben ya. Zaten minimalist topikteyiz arkadaşlar :)
Ben sadece dolap ve yatak olsun isterdim.Ben giyinme odası isterdim büyük olmasına gerek yok
Çünkü yatak odasında sadece yatak ve şifonyer olsa daha ferah duruyor :)
Bende istemem giyinme odası :) Yatak odasında sadece yatak ve gardırop var. Yeterli. Ama şuanki aklım olsaydı asla battal boy baza+ yatak almazdım.Ayrıca giyinme odası falan istemezdim, o odayı dolduracak kıyafetim de olsun istemezdim gardırop neyime yetmiyor. Çok eşya sevmiyorum ben ya. Zaten minimalist topikteyiz arkadaşlar :)
Mia her hafta bi alışkanlık yapsaydıkben tezgahta takıldım ilerleyemiyorum
Bende istemem giyinme odası :) Yatak odasında sadece yatak ve gardırop var. Yeterli. Ama şuanki aklım olsaydı asla battal boy baza+ yatak almazdım.
benim bi arkadaşım, evlerindeki ebeveyn banyosu gibi bir boşluğu kapattı. oraya gömme giyinme odası yaptırdı. gardrop kadar zaten.Aynen bende baza almazdım
birde çok parçalı yatak odası takımı almazdım
Bunların hepsini ben de düşündüm nerdeyse, çocuk odasını oturma odasına taşımayı ben de düşündüm hatta aynen, bize de gelen yatılı geliyor, ama ayda yılda bi gelecek misafir için düzen kurmaktan yoruldum, keşke ben de bu kafa yapısına evlenmeden önce sahip olsaydm evim bambaşka olurduS Salty 3+1 bizim ev de. Eşime diyorum 2+1 kaloriferli ev alalım diyorum arada. Ama 2 çocuk var, memlekette yaşamıyoruz gelen yatılı geliyor. Çocuk odası küçük ikisini sığmaz. Oturma odasını çocuk odası yapıp çocuk odasını çalışma odası yapıp bi tane de kanepe atacağım içine. Salona geçeceğim çocuklar biraz büyüyünceye bi 3 yılı var bu hayallerin.kilerimiz var mutfak da baya geniş. 6 kişi rahat yemek yer mutfakta.
Yatak odası takımını değiştirip boyutunu küçültme ve banyoya dolap da sırada bekleyen hedefler.
Keşke evlenmeden bu sayfa olsaydı diyorum hep, aydınlanmayı önceden yaşardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?