aynı yapıyomuşuz..
Bende rümeysaya SALI CUMARTESİ yaptım.
her hafta yemek listesi yapsam tutmuyor.. kısır döngü oluyor.
günlük planim daha iyi olduğu düşünüyorum.
aylık planim hiç tutmuyor
güne yeni katıldım katılmasaydim.. baktım ertaraftan kötü enerji aldığımı farkettim..
tam çekilecektim daha karpuz kesecektik diyolar..
dün baya çamaşir birikmişim.. katladim yerleştirdim..
kızım dün 5 te uyandi.. ondan sonra hiç uyumamiş..
yemek de yemiyor hiç ya...
ne yapacagimi bilmiyorum. bu aralar çok hırçiin..

Tabiki de bu planlama işleri kişinin yaşam şartlarına göre değişir.
kimi çok gezer çok randevusu vardır aylık planlama tam ona göredir.
kimi yıllık hedeflerine çok önem verir uzun vadeli planlar ona göredir.
Deneye yanıla öğreniyoruz bizde

Tamma canım uygulayacağım saolasin.

Uzun vadede hedefim /hayalim
Şuan:
* 3+1 bir evde oturuyorum
*Evim yeni güzel bir sıkıntı yok.
*Ama büyük bir ev faturalar çok yüksek geliyor
*Çok az kullandığım bir misafir odam var. Bunu temizlemek ve evin en büyük odasının kapısını kapatıp nadiren kullanmak için açmak beni rahatsız ediyor.
Hedefim :2+1 kullanışlı ve bana yetecek büyüklükte bir eve taşınmak.
Bu minimal hedefim gerçekleşirse salon takımımı satacağım.
Odaları kullanışlı 2+1 bir eve geçersem yatak odası çocuk odası ve oturma odası benim için yeterli olacaktır. Ama çamaşır odası veya giyinme odası ve geniş bir mutfak istiyorum 2+1 küçücük kullanışsız bir ev asla istemiyorum.
Bu hayalimi gerçekleştirmek kolay aslında, eşimi hemen ikna edebilirim ama bu kararımda önce kendim net olmalıyım. Ve şehir değişikliği fikrimiz var.
Ailelerimiz başka şehirde asla evimize habersiz misafir gelmez bu kadar büyük ev gereksiz gerçekten bunu hep hissediyorum.
Şuan bu bi fikir benim için tayinimiz çıkarsa bu daha kolay olur yeni yerde yeni düzen. Ama şimdi tüm düzenimi bi kere de değiştirmek beni biraz korkutuyor.

Sizlere sorum şu:2+1 evi veya bu konuda fikri olanlar, sizce avantajları ve dezavantajları nelerdir?

bizim ev 3+1 120 m.
bi odayı gereksiz buluyorum..
koltuklarda eskidi.. hiç kullanmamiş koltuklari taşımayi düşünüyorum bu fikri eşim yanaşmıyor..
yeni koltuk almayı şu andalık düşünmüyorum..
evime şöle bi baksam yatak odasi soğuk...;
o odayı niye mutfak yapmadilar dedim..
üst kata çiksam yatak odayı mutfagi çevirsem dedim planı degiştiremeyiz olmaz dediler.
niyemiş dedim...
yatak odasi banyo wc yan yana odalar...
yatak odasini mutfakla yer degiştirebilsem... çok iyi olacak.
değiş tokuş yapma hakkı da ar mimari plani degiştirilmiyormuş.
bilemedim şimdi..
üst kat için en az 3-5 yıl var.. birikim yapmam lazim
üst kat olmazsa eşim arabayı değiştirmek istiyor.
en az 3 bini kenara atmaya çalışıyorum eşimin istekleri internet alışverişliği bitmiyor.. çok sinirlendim.
alma diyorum aliyor. indirimleri kaçirmiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de 2+1 kullanışlı odaları olan bi evi daha çok tercih ederim.

1 odası oturma odası
1 odası yatak odası
1 odası çocuk odası.

zaten artık yatılı misafir çok gelmiyor. Ama misafirim oluyor diye düşünürsem 3+1 evim dahi olsa salonda oturur bir odasını misafir yatak odası yapardım. oraya da bir yatak veya yatak olan koltuk koyardım. başka eşya olmayacak.

2+1 kullanışlı evimde de oturma odasına yine yatak olabilen koltuk alırdım ki, yatılı misafire çözüm olsun. :)

İlk kira tutuğumuz ev 2+1 di
banyosu büyük ve kullanışlıydı
tek oturma odamız vardı kullanışlıydı
yatak odamız ufaktı
diğer odamız boştu orada yemek masamızı koymuştum çamaşır kurutma ve ütü işini orda yapıyordum
genel temizlik kısa sürede bitiyordu.
balkonu da genişti ama çok kullanmak nasip olmadı.
exra çamaşır ve giyinme odalı bir ev bulursanız güzel bir seçim yapmış olursunuz
büyük evin de derdi büyük oluyor her yönden ısıtma temizlik ve bakımı
küçük evleri de boğucu ufak yerler olarak düşünmeyin ferah tasarlamak sizin elinizde :)

Benim evim 130 m2 balkonlar falan işin içine girince 155 m2 oluyor.
1 oda büyüklüğünde balkonu var. onu kapattık ev 3+1 iken, 4+1 oldu.

-Salonda oturuyoruz..
-1 odamızda koltuk takımı var, misafir gelince orada yatıyor.
-1 oda çocuk odası
-1 oda yatak odası
-balkonda da yazın oturuyor, salonu kapatıyoruz.
ayrıca 2 büyük balkonum daha var.
-bi tanesi çocuk odası tarafında açık balkon
-bi tanesi yatak odası tarafında kapalı balkon. (burada yazlık malzemelerimiz var.
-ayrıca küçük tuvaletimiz mevcut
-1 de evin banyosu var.
-Ve Kiler.

temizliği bitmiyor

Hiç 2+1 de oturmadım. 3+1 evde oturuyorum. Ama tek çocuklu aile için kesinlikle gereksiz. Yaz kış salonda oturuyoruz. 1 oda da 2 çekyat 1 koltuk var. Misafir gelince orda yatırıyorum. O oda olmasa da salonda gayet rahat yatırabilirim. Gereksiz fazladan bir oda. Kesinlikle 2+1 diyorum.

Benim evim küçük 2+1 banyodan ayrı küçük wc var kullanmadığımız oraya kova, vileda, kirli sepeti vs koyuyorum. Küçük bir balkon var onu boş tutmaya çalışıyorum yıkaması kolay olsun diye. Ancak memleketten meyve sebze falan gelir de fazla olursa oraya koyuyorum. Mutfağın uzunluğundan ve genişliğinden memnunum, küçük bir masa var 3 kişi yemek yiyebiliyoruz. Daha büyük masa da konabilir ama alan daralsın istemiyorum. Misafir gelince zaten salondaki masada yiyoruz. Ev bize yetiyor başka oda olsun istemezdim. Büyük ev sevmiyorum işi bitmiyor, küçük olup tıkış tıkış da olmasın sade ve ferah olsun. Evimde sadece salonum biraz daha geniş olsun isterdim onun dışında memnunum.

Son düzenleme:
Ayrıca giyinme odası falan istemezdim, o odayı dolduracak kıyafetim de olsun istemezdim gardırop neyime yetmiyor. Çok eşya sevmiyorum ben ya. Zaten minimalist topikteyiz arkadaşlar :)

Ben giyinme odası isterdim büyük olmasına gerek yok
Çünkü yatak odasında sadece yatak ve şifonyer olsa daha ferah duruyor :)

Ayrıca giyinme odası falan istemezdim, o odayı dolduracak kıyafetim de olsun istemezdim gardırop neyime yetmiyor. Çok eşya sevmiyorum ben ya. Zaten minimalist topikteyiz arkadaşlar :)
Bende istemem giyinme odası :) Yatak odasında sadece yatak ve gardırop var. Yeterli. Ama şuanki aklım olsaydı asla battal boy baza+ yatak almazdım.

Kızlar hepinize cevabınız için teşekkür ederim, alıntı yapamadım ama özetle aynı fikirdeyiz nerdeyse hepinizle
Giyinme-çamalır odası tarzı bi yer olsun isterim derken kıyafetle doldurmak amaçlı değil aslında çamaşır kurutma makinası, ütü, elektrikli süpürge vs için dedim, yani kastettiğim böyle boş bi küçük alan. Zira bu tarz şeyleri odalara koymaktan hiç hoşlanmıyorum ama şuan mecburen koyuyorum

S Salty 3+1 bizim ev de. Eşime diyorum 2+1 kaloriferli ev alalım diyorum arada. Ama 2 çocuk var, memlekette yaşamıyoruz gelen yatılı geliyor. Çocuk odası küçük ikisini sığmaz. Oturma odasını çocuk odası yapıp çocuk odasını çalışma odası yapıp bi tane de kanepe atacağım içine. Salona geçeceğim çocuklar biraz büyüyünceye bi 3 yılı var bu hayallerin.kilerimiz var mutfak da baya geniş. 6 kişi rahat yemek yer mutfakta.
Yatak odası takımını değiştirip boyutunu küçültme ve banyoya dolap da sırada bekleyen hedefler.
Keşke evlenmeden bu sayfa olsaydı diyorum hep, aydınlanmayı önceden yaşardım

Aynen bende baza almazdım
birde çok parçalı yatak odası takımı almazdım
benim bi arkadaşım, evlerindeki ebeveyn banyosu gibi bir boşluğu kapattı. oraya gömme giyinme odası yaptırdı. gardrop kadar zaten.

kapakları da duvarla bir oldu. çıkıntı yok.

odada sadece yatak var gibi görünüyordu. çok sevmiştim. hem o dolabın içine girip giyinebiliyordu da.

Bunların hepsini ben de düşündüm nerdeyse, çocuk odasını oturma odasına taşımayı ben de düşündüm hatta aynen, bize de gelen yatılı geliyor, ama ayda yılda bi gelecek misafir için düzen kurmaktan yoruldum, keşke ben de bu kafa yapısına evlenmeden önce sahip olsaydm evim bambaşka olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…