Bende yorganlardan falan cok eledim.
Burasi epey sicak oglanda bizde pelus battaniyeyle yatiyoruz.
Hatta oglan odasinin petegini yaktirmiyor cok sicak oluyor kucuk odasi.
Cami falan aciyor hatta bunaliyor.
4 pelus battaniyem 2 de uyku setinin yorgani var. (biri tek kisilik oglanin, cift kisilik olanin biri yatak ortusu niyetine)
Pelus battaniyeye nevresim geciriyorum kirlenmesin falan diye.

Biri gelse kalmaya( yatiya gelenimiz olmuyor senede toplasan 3 defa ancak) uyku setlerinden veriyorum.
Ama kanepeye serecek bisi yok.
Kanepeyi acinca yatan rahat etsin diye onu da dusunmedim artik biri gelcek kalcak diye lazim olursa peluslardan sererim napim dedim.

Yazinda pikelerimiz var 1 cift kisilik 1 tek.
Onlari kullaniyoruz.
Bebisede alicam pike yazlik.
Ona da pelus battaniye aldim minnak pembis buyudukce boyutu buyuturuz artik
peluşlandik

Nevresim, carsaf, yastik kilifi bolca var

Bir de benim oglanda esimde cift yastikda yatiyor
Yastiklarim cok dolu diil cok dolu sevmiyorum onlarda cifte alisti ikiside cift yastik gasp ediyor.
Yedekdi guya 2si misafirlik ama tek kaldi misafire.

2 yastik yapmam lazim annem gelip kalir dogum yapinca lazim.
Elyaf alip ben yapiyorum ic yuzunden var evde..

Selam kızlar, malum hem bebişi bekliyoruz hem taşınma telaşı
Hiç taşınacak gibi değilim ama 1 aya gideceğiz sanırım, doğuma bağlı her şey, inşallah hemen toparlanır da gideriz
Bugün yazlıkları ve kullanmadığım iş kıyafetlerini (gömlek, pantolon) eşimin yazlıklarını hurçladık
Bu arada 10 parça elendi
5 parçada hamile kıyafeti var satışa koyacağım
Yavaş yavaş hurç yapalım bebiş gelince fırsat olmaz dedik ama çok bir şey yok gibi evde kısa sürecek tekstil kısmı
Mutfak kısmı mecbur sonraya kalacak kullanılıyor çünkü
Biraz azalayım taşınırken diyordum ama kullanırken çok azalamadım, taşınırken de her şeyi göremeyeceğim bebiş olduğu için, bakalım nasıl olacak

Çeyizimde 1 çelik 1 porselen çaydanlık vardı. 1 porselen çaydanlık da hediye geldi ama hiç kullanmadım kutusuyla duruyor. Birine hediye ederim diye düşünüyorum. Letgoda gider mi acaba? Eskiden daha aktifti o uygulamada satış şimdi uygulamalar çoğaldığından mıdır nedir pek yazan olmuyor..
Kova olarak da 1 vileda kovam var, 1 kızımın bebekkenki banyo kovası var şu an kullanmıyorum öylece duruyor.
Cam sileceğim zaman orta boy bir leğene su dolduruyorum. Sürekli suyu değiştiriyorum zaten. O yüzden büyük kova gerekmiyor.

Selamlar
Dün evde çok aktif değildim
köye gittik geldik derken ağırlık çöktü üstüme
kızımda gece 3 gibi süt istedi gözler boncuk boncuk gündüz uyumuş
neyse ki böyle durumlarda sakince uykusunun gelmesini bekliyor
yine oturma odasında uyuduk ama yatak odasına taşınırız bugün.
ama kanepeler yumuşak rahat olduğuna hiç bir yerim ağrımadan/ uyuşmadan uyandım. gidesimizde gelmiyor hem sıcacık oda diğer yerlere göre.

bugün çok planlı ve çok iş yapmalıyım

Kanki alissab daha rahat.
Helede iz falan birakmayan bezler var mikrofiber su izi falan kalmiyor.
Bezde su da cok olmuyor.
fisfisi da sadece su mavi silikonlu olansan aliyorum.
aynalar, cam icin falan.

cam beziyle toz alıyorum normalde iz kalmıyor.
ama tadilatta çok toz bezim eskidi.
çok eskilerle yer silerim artık bazen elle siliyorum daha güzel oluyor.
işlerim bitsin suyla silmeye başlarım biraz arap sabunu dökerim mis :)

Bende baya azaldım hatta nevresimin 1 tanesinin yenilenmesi gerekiyor. yaza kadar eskisin biraz daha :)

Evde genel bir temizlik yapasım var ama yine batacak her yer biliyorum
bugün yemek ve çamaşır yıkama işlerinden başlarım geri kalan işleri de akışına bıraktım

ya aldım o kitabı ama ona göre yapabileceğimi sanmıyorum

O zaman hergün en az 1 dolap düzenleyebilirsin.
ayıkladıklarını ayrı kutularsın. böylece bütün ev elden geçer.
yaza girerkende yine elden geçirirsin her tur da eşya elersin.
azaldıkça turlar da kısa sürüyor.
yakında bende başlayacağım sadelik turuna hem düzenlerim hem atılacakları atarım :)

eve koli alıp atılacaklar verilecekler diye ayırmam lazım
üzerlerine yazarım. tekrar bakmam gerekmez.
Anneme gittikçe götüreceklerimi götürürüm. atılacaklar zaten çöpe.

Bizde de durum sizinkine benzer. Eşimin kendi işi olduğu için bazen ödeme alıyor bazen birikimden yemek zorunda kalıyoruz.
Biz ay başında eşimle gelir gider tablosu oluştururuz. Mesela bu ay itibariyle benim kazancımın üzerine min 3500 kazanmak zorunda aylık. Yaptığı işlerde aldığı parayla önce kızımın borç olarak aldığımız altınlarını(düğün takılarını kızıma hibe ettim.) yerine koyup, sonra kalan parayı birikime atmasını hedefe koyduk :)
Eşimin eline daha fazla para geçse de içinden aylık sadece 3500 lira alacağız. Geri kalanı araba hesabımıza :) Benim tasarruf planlarım da belirlenen hesabın dışına çıkmama şeklinde ilerliyor.

Ben de bu sene için yeni planlar yaptım ama gerçekleşir mi bilmiyorum eşimle bu noktada pek uyumumuz yok, yani en ufak bişey de birikime yönelir yarını düşünmez, geliri düzenli diye böyle rahat ama kimin başına ne gelecek belli değil, ben de başka başka kararlar aldım inşaallah gerçekleştirebilirim

10 yaşam kuralım değerlendirme

1. Düzenli iş rutini
Öğlene kadar işlerimi bitirmeyi planlıyorum.

2. Sağlıklı beslen
Gün içinde suyumu ve meyvemi tüketiyorum. Ekmeksiz öğle yemeği ve akşamda hafif geçiyor. kuruyemiş almam lazım.
işlerimi bitirdiğimde kahvemi yapacağım.

3. Planlı ol
kendime ajanda almam gerekiyor. onun dışında herşey güzel.

4. Aile ile zaman
Güzel gidiyor. kızıma hikaye ve aktivite kitapları alacağım şubatta

5. Zaman yönetimi
Uygulama aşamasındayım, sabah uyanmalarım ve iş düzenim güzel ilerliyor. bazı şeyler de eksiklerim var.

6. Dua etmek/ Minnet duymak
Uygulama aşamasında.

7.Bakımlı olmak
Temel bakımlar tamam makyaj arada yapıyorum.

8. Bütçe yönetimi
Planlamalar yapıldı. Uygulama aşamasındayım

9. Düzenli olmak
Bugün başlayacağım.

10.Sade yaşam
Bugün başlayacağım.

Çok geçmiş olsun canım. Dikkat etmek gerek böyle dönemlerde

Evet bezler ozaman daha cok leke oluyor.
Once deterjanli su yapinca leke o bezde kaliyor.
1 tane ayiriyorum o tarz bez iyice yipranana kadar kullaniyorum

Kiralık bir ev bulmuştuk. Hem de bizim binamızın hemen karşısında. Hem de çok uygun fiyatlı.
Adam başkasına kiraya vermiş. Kızımın hastalığı, doktor, ilaç falan derken bu kadar çabuk kiraya verileceğini hiç düşünmemiştim.
Neyse sağlık olsun artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…