Merhabalar bir aralar takip ediyordum burayı. hatta gaza gelip evde fazlalıkların çoğunu atmışlığım bile var. Bu aralar hayatımı tamamen sadeleştirme yolundayım. Çünkü bazı konularda rutine ihtiyacım var. Erteleme huyumdan dolayı yapmam gerekenlerle başa çıkmak yerine uzattıkça uzatıyorum. Diyet yapmaktan tutun da çamaşır yıkamaya, su içmekten mutfak toplamaya, hatta duş almaya kadar bir salmışlığın içindeyim. Son bir haftadır sosyal medyayı aşamalı olarak çıkardım hayatımdan. Tek paylaşım sitesi olarak kadınlar kulübü kaldı diyebilirim.

Bilumum mesajlaşma programları dahil her şeyi çıkardım hayatımdan. Kullanmadığım bir telefonda 1 tanesi yüklü sadece. O da pek kimse de yok zaten. Mutfağa bahar temizliği yapacağım diye dadandım yine. aa ne güzel ya kullanayım bunu diye yıkayıp kenara koyduğum kaseden günlük yemek tabaklarına kadar gönderdim evden. Aman ne güzelmiş diye aldığım sahan altlığına bile acımadım

mutfağı sindire sindire halledip kıyafetlere geçeceğim. Son olarak günlük yaşamıma da sadelik getirdim. Kahvaltım ekstrem durumlar olmadıkça zeytin peynir domates ekmek olacak mesela. misafirlik durumlarında belki bir şeyler yapabilirim. kişisel bakım rutini için hedef programı yükledim telefonuma. bir süre takip edeceğim kendimi. Anlayacağınız ıvır zıvır olabilecek her şeyden artırdığım zamanı daha önemli şeylere ayıracağım artık. Geriye kalan tüm boşluğum da kitaplarımın olacak. Bu sadeleşme beni çok rahatlattı yalnız. kimseden bir şeyler beklemiyorum artık ve kimseye hayır diyememe korkusu yaşamıyorum. topiği tekrar okumaya başlayınca bende biraz anlatayım dedim.