Yastıkların yününü ince bi yastık kılıfına koyup makinada yumuşatıcı koymadan iyice yıkayıp iki kere sıktırıyorum.Sonra balkona çarşafın üstüne dağıtarak serip max. 2 gün kurutuyorum .Kılıfını da iyice yıkayıp temizleyip kuruyan yünü dolduruyorum.Bunu sadece senede 1 kere yapıyorum ve sadece yattığımız yastıkları.Yorganlarıda çocukları yorganları makinaya sığıyor makinada yıkayıp balkon demirine seriyorum o da max. 2 günde tertemiz kuruyor.Kendi yattığımız yorganı da yıkamaya veriyorum.9 yıllık evliyim misafir yorganlarını daha hiç yıkatmadım.Yastıklarını da 2 senede bir yıkıyorum.
İş yapmayı / temizliği sevdiğim için bana zor gelmiyor.
Ay maşallah valla takdir ettim seni

Cok sukur esyalarimi kararinda olarak ne kadar dogru sey yapmisim.
Oturma odasindaki isim cok cabuk bitiyor.
Haftasonu mutfak dolaplarini topladim. Erzaklarimi koyabilcegim iki raf bosaldi.
Evim triplex butun katlari supurdum,
renklileri yikadim ve utunun yarisini yaptim.
Oruc tutunca zaman bereketlendi gibi bisey oldu galiba.

Ohhhh güle güle kullan.Kirlet demiyorum bak kirletme temiz temiz otur :))))
Daha önce hiçbir şekilde yetmeyen mutfak dolaplarımın şimdi 2 tanesi boş duruyo ne koysam diye düşünüyorum.Buzdolabınında aynı şekilde 1 rafı tamamen boş.
Annem görsem kahrolur mutfağım bomboş diye.
Ama şimdi bile bi dünya eşyam var sanki mutfakta.Hergün makina çalıştığı için yedekli tutmaya çalışıyorum sadece.
teşekkür ederim saol canım :) benimde mutfak dolaplarımdan 3 tanesi üstlerden boş duruyor. sakın bi şey koyma bırak boş kalsın ki az dolap var mutfakta ama her şeyden birer tane var sadece 6 tane çay bardağım var mesela ya da sadece 6 tane kahve fincanım var gayet de yetiyor. misafir tabağım bardağım yok karacanın gittim aldım onları kullanıyorum ilerde çizilir kırılırsa gider bi takım daha alırım. misafirlik olarak tabak saklayacak yerim de yok zaten :) sade ve özleşmeye başladım iyicene :)

Günaydın
Dün sular yoktu geç geldi.
yemek ve bulaşık işlerini yaptım sadece

ev dağınık ve birçok iş var.

Bugün ev işleri yapılacak
Çarşamba davet var gidilecek
Perşembe evdeki kalan işlere devam
Cuma pazar alışverişi buzdolabı temizlenicek
Cumartesi pazar günü vericeğim davet hazırlığı
Pazar misafir gelicek davet verilecek.

Bu hafta odak noktalarımı belirledim.

Bugün ev işleri yapılacak
Çarşamba davet var gidilecek
Perşembe evdeki kalan işlere devam
Cuma pazar alışverişi buzdolabı temizlenicek
Cumartesi pazar günü vericeğim davet hazırlığı
Pazar misafir gelicek davet verilecek.

Bu hafta odak noktalarımı belirledim.
Bu programa Mia hiçbir iş yapmadan ayaklarını uzatıp dinlenecek hedefi de ekle bence:KK52:

Burayı ilk sayfadan bu yana takip ediyorum. Evden baya bişey gitti ama daha çoook var. 6 aylık huysuz bir bebek 2 büyük çocuk birde acayip biriktirme meraklısı bi koca. Yavaş yavaş ilerliyorum. Burayı okudukça motive oluyorum.

Burayı ilk sayfadan bu yana takip ediyorum. Evden baya bişey gitti ama daha çoook var. 6 aylık huysuz bir bebek 2 büyük çocuk birde acayip biriktirme meraklısı bi koca. Yavaş yavaş ilerliyorum. Burayı okudukça motive oluyorum.

Hoşgeldin :)
aile kalabalıklaştıkça en çok zamana ve yardıma ihtiyaç duyuluyor.

29.05.18
Sırayla yapılacaklar

Ev
makineye çamaşır at-çalıştır.
yemek ön hazırlık yap. (patlıcanlı yemek)
tüm dağınıklığı topla
bulaşık mak yerleştir.
çamaşır katla
yemek fırında pişerken evi süpür-sil- toz al hızlıca
kullandığımda wc - banyo temizle çık
yemek sonrası bulaşık yıka toparla
kızımı yıkanıcak
çamaşır serilecek

toplam süre 3 saat :)

Merhabalar bir aralar takip ediyordum burayı. hatta gaza gelip evde fazlalıkların çoğunu atmışlığım bile var. Bu aralar hayatımı tamamen sadeleştirme yolundayım. Çünkü bazı konularda rutine ihtiyacım var. Erteleme huyumdan dolayı yapmam gerekenlerle başa çıkmak yerine uzattıkça uzatıyorum. Diyet yapmaktan tutun da çamaşır yıkamaya, su içmekten mutfak toplamaya, hatta duş almaya kadar bir salmışlığın içindeyim. Son bir haftadır sosyal medyayı aşamalı olarak çıkardım hayatımdan. Tek paylaşım sitesi olarak kadınlar kulübü kaldı diyebilirim. En Büyük KK Bilumum mesajlaşma programları dahil her şeyi çıkardım hayatımdan. Kullanmadığım bir telefonda 1 tanesi yüklü sadece. O da pek kimse de yok zaten. Mutfağa bahar temizliği yapacağım diye dadandım yine. aa ne güzel ya kullanayım bunu diye yıkayıp kenara koyduğum kaseden günlük yemek tabaklarına kadar gönderdim evden. Aman ne güzelmiş diye aldığım sahan altlığına bile acımadım :KK76: mutfağı sindire sindire halledip kıyafetlere geçeceğim. Son olarak günlük yaşamıma da sadelik getirdim. Kahvaltım ekstrem durumlar olmadıkça zeytin peynir domates ekmek olacak mesela. misafirlik durumlarında belki bir şeyler yapabilirim. kişisel bakım rutini için hedef programı yükledim telefonuma. bir süre takip edeceğim kendimi. Anlayacağınız ıvır zıvır olabilecek her şeyden artırdığım zamanı daha önemli şeylere ayıracağım artık. Geriye kalan tüm boşluğum da kitaplarımın olacak. Bu sadeleşme beni çok rahatlattı yalnız. kimseden bir şeyler beklemiyorum artık ve kimseye hayır diyememe korkusu yaşamıyorum. topiği tekrar okumaya başlayınca bende biraz anlatayım dedim. :KK54::KK54:

Günaydın
Dün bir çay bardağım kırıldı ajda tipli olanlardan
Ay nasıl sevindim anlatamam:KK49:
aynısının bi büyük boyunu ben dün yaşadım :D :D çok güzel diye günlük kullanmaya kıymadığım çok ağır diye misafirlere bile kullanamadığım desenli bir borcamım dün epey takla atarak tuzla buz oldu. sesinin korkusu hariç içimdeki sevinci saklayamadım :KK53: ikilemden kurtuldum yer açıldı valla :KK48:

Günaydın
Dün kenarı çatlayan bir pasta tabağını kullandıktan sonra attım
Küçük tenceremin kapağı elimden düşünce kırıldı. Yeni kulp almam lazım
Sanırım kırılan parçaları atmak hoşuma gitmeye başladı.

Ev oldukça sadeleşti.
Sadece bazı çekmeceleri elden geçirmem lazım.
Bugün giydiğim bir gömleği de akşam eve gidince verileceklere ayıracağım
Kilo verdiğim için epey bollaşmış güzel durmuyor

Merhabalar bir aralar takip ediyordum burayı. hatta gaza gelip evde fazlalıkların çoğunu atmışlığım bile var. Bu aralar hayatımı tamamen sadeleştirme yolundayım. Çünkü bazı konularda rutine ihtiyacım var. Erteleme huyumdan dolayı yapmam gerekenlerle başa çıkmak yerine uzattıkça uzatıyorum. Diyet yapmaktan tutun da çamaşır yıkamaya, su içmekten mutfak toplamaya, hatta duş almaya kadar bir salmışlığın içindeyim. Son bir haftadır sosyal medyayı aşamalı olarak çıkardım hayatımdan. Tek paylaşım sitesi olarak kadınlar kulübü kaldı diyebilirim. En Büyük KK Bilumum mesajlaşma programları dahil her şeyi çıkardım hayatımdan. Kullanmadığım bir telefonda 1 tanesi yüklü sadece. O da pek kimse de yok zaten. Mutfağa bahar temizliği yapacağım diye dadandım yine. aa ne güzel ya kullanayım bunu diye yıkayıp kenara koyduğum kaseden günlük yemek tabaklarına kadar gönderdim evden. Aman ne güzelmiş diye aldığım sahan altlığına bile acımadım :KK76: mutfağı sindire sindire halledip kıyafetlere geçeceğim. Son olarak günlük yaşamıma da sadelik getirdim. Kahvaltım ekstrem durumlar olmadıkça zeytin peynir domates ekmek olacak mesela. misafirlik durumlarında belki bir şeyler yapabilirim. kişisel bakım rutini için hedef programı yükledim telefonuma. bir süre takip edeceğim kendimi. Anlayacağınız ıvır zıvır olabilecek her şeyden artırdığım zamanı daha önemli şeylere ayıracağım artık. Geriye kalan tüm boşluğum da kitaplarımın olacak. Bu sadeleşme beni çok rahatlattı yalnız. kimseden bir şeyler beklemiyorum artık ve kimseye hayır diyememe korkusu yaşamıyorum. topiği tekrar okumaya başlayınca bende biraz anlatayım dedim. :KK54::KK54:

Bazen benimde hiç iş yapasım gelmiyor.
Sonra diyorum evde benden başka bu işleri yapacak yok
Bir katyam olsun isterdim :)

Güzel hedefler belirlemişsin
Haftalık planlarda oluşturursan kendine süper olur.

Günaydın
Dün kenarı çatlayan bir pasta tabağını kullandıktan sonra attım
Küçük tenceremin kapağı elimden düşünce kırıldı. Yeni kulp almam lazım
Sanırım kırılan parçaları atmak hoşuma gitmeye başladı.

Ev oldukça sadeleşti.
Sadece bazı çekmeceleri elden geçirmem lazım.
Bugün giydiğim bir gömleği de akşam eve gidince verileceklere ayıracağım
Kilo verdiğim için epey bollaşmış güzel durmuyor

Bende
3 parça kıyafet
1 çorap
1 yastık
1 bebek nevresimi kullanılmamış
1 fritöz
1 havlu yolladım evden

akşam yine bakmam gereken kutulara göz gezdirdim.
1 küçük kutu verilecek çıktı
1 poşet çöp
1 kutu bana kalanlar.

elden geçmesi gerekenler var daha.

Bende
3 parça kıyafet
1 çorap
1 yastık
1 bebek nevresimi kullanılmamış
1 fritöz
1 havlu yolladım evden

akşam yine bakmam gereken kutulara göz gezdirdim.
1 küçük kutu verilecek çıktı
1 poşet çöp
1 kutu bana kalanlar.

elden geçmesi gerekenler var daha.
baya bi parça elden çıkarmışsın. dün bende sadece bir tane açıköğretim kitabı çıkardım elden gün geçtikçe artık atacak parça azalıyor sanırım. tabi bi de kıyafet almamaya özen gösteriyorum.bayadır.

son bakmam gereken kutular kaldı.
bitsin ayırma işine ara vericem.
sizlerde de oluyor mu bilmiyorum ama bende evdeyken ne atsam diye gözlerim fıldır fıldır ki artık atacak pek de bi şey kalmadı ama hala bi atma derdindeyim hastalık haline gelmeye başladı sanırım :)

Back
X