Fly lady nin çamaşırlarla ilgili yazısı. Belki sana ilham verir bende ilk zamanlae işe yaramıştı sonra etkisi geçti tabi
Hiçbir şey seni temiz iç çamaşırı kadar sevdiğimi söylemez!
FlyLady
İkinizi de öpüyorum Fikirler güzel ve de uygulanabilir. Benim sıkıntı tek makine değil, iki üç makine yıkayıp altından kalkamamak oluyor demek. Hele ki o gün toparlayamazsam yandı gülüm keten helva
E o kadar helvayı yakmayalım di mi ama

Artık her gün 1 makine yıkayıp kurutup katlayıp kaldırıyoruz var mısın

Artık her gün 1 makine yıkayıp kurutup katlayıp kaldırıyoruz var mısın
Öncekileri halledince...
Sözde bugün başlayacaktım ama misafir geldi. Öğrencim vardı vs derken, yemek, bulaşık...
Biraz dinlenip başlarım belki. Çocuklar da benimle. İlgi istiyorlar.

Öncekileri halledince...
Sözde bugün başlayacaktım ama misafir geldi. Öğrencim vardı vs derken, yemek, bulaşık...
Biraz dinlenip başlarım belki. Çocuklar da benimle. İlgi istiyorlar.
Kaç yaşında seninkiler. Çorap eşlesinler havlu katlasınlar. Ters çamaşırları çevirsinler. Boş durmasınlar benim de var biraz kurutmaya da attım bitsin hepsini bir katlamak niyetim bakalım.

Kaç yaşında seninkiler. Çorap eşlesinler havlu katlasınlar. Ters çamaşırları çevirsinler. Boş durmasınlar benim de var biraz kurutmaya da attım bitsin hepsini bir katlamak niyetim bakalım.
Bende öyle diye diye kendini kandırangillerdenim.
Hayatımın mottosu " bitsin, hepsini bir katlarım."
İçimden bir gülmek geldi

Aman ufaklık uzak dursun da... baş dökücü
Her tuvalete gidince arada derede başka alt seçip giyiyor. Ciddi ciddi dolabın kapağına asma kilit zincir takasım var. Çocuk için dolap kilidini falan bana mısın demedi. Açtı.

Bu arada küçük 6, ortanca 8 yaş
Kızım 13
Kızım kendi hallediyor ama oğlanların odası,dolabı yok. Bir şekilde hallettim dolabı ama ondan da dağılıyor. Yani belli düzen sağlanması, sürdürülebilirlik açısından önemli ama o fiziksel imkana sahip değilim henüz.
Kafamda fikirler var. Bakalım ilerleyen zamanlarda ne olur?

Benim küçükler de öyle. Devamlı üstlerini değiştiriyor. Ufacık lekede hemen değişirler. Yok katlayacağım inşallah yazarım yatmadan katladım diye

Bu topikte 2016 lı çocuğu olmayan bi linda bi CKbeautyandsheer var sanırım.

Bu topikte 2016 lı çocuğu olmayan bi linda bi CKbeautyandsheer var sanırım.
benimki 2017li, yaşıt sayılırlar bu arada kızıma yaşına uygun sorumluluk vermek istiyorum, annesi gibi tembelliğe alışmasın sonra, oyuncaklarını bile toplamıyor, nerden başlamalıyım sizce 5 yaş için neler uygundur

Ben bu mizaç işine girdikten sonra bazı şeylerin yaradılıştan geldiğini anladım. Benim 3. Çocuğum çok derli toplu. Eşyalarını temiz kullanır, dağıtmadan oynar, işi bitince kaldırır. Ama en küçük inanılmaz dağınık. Sırf dağıtmak için dağıtır. Etiket yöntemi denedik, ödül denedik, ceza denedik yok. Diş fırçalar mesela iki dişine sürter iki yere her gün yeni diş fırçası değişiyoruz alışana kadar ucuz alayım bari dedim. 5-6 tane alıp yedeğe koyuyorum. Gider durup dururken eşyaları yere indirir. Bakliyatları birbirine karıştırır. Diğerlerinde hiç görmedim böyle şeyler. Oyuncaklarını kırar. En büyük oğlundan kalan oyuncakları falan kırdı kesti. Ben bilmiyorum Mia- güzel fikirler verir bu konuda.

Çok az bi elde yıkanacak bulaşık var onu da yıkarsam bu gün kendime ödül vericem

Yıkamadım tabii ki

Günaydın
Hahaha
Benim katlamadım tabii ki'yle senin yıkamadın tabii ki kapışır.
Olacak olacak, birşeyler olacak ta bakalım ne zaman.

Ben dün koltukta sızmışım. Birkaç gündür uykumu alamayınca dünün temposu ağır geldi. Eşim geldi birkaç defa uyandırdı ama baktı bende iş yok. Üzerimi örtmüş. Uyandım. Gecenin 1.30 u. Mutfağı topladım. Bulaşık makinesini çalıştırdım ki sabaha zor olmasın. Kendime kocaman aferin

Sabah ta kahvaltıya geçmeden makineyi boşalttım. Böylelikle kahvaltı bulaşığı kalmadı. Bu da güne iyi bir başlangıç.

Bugün inşaallah arkadaşla yürüyeceğiz. Öğleyi kurtaracak yemek var. Akşama da Allah kerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…