Kızlar sabah rutinleriniz var mı? Genelde uyanır uyanmaz neler yapıyorsunuz? Çalışanlar tatil günlerinde sabahlarını nasıl geçiriyor?
Ben eğer çocuklardan önce kalkmayı başardıysam hemen kahve yapıp internete dalıyorum ve bütün günüm çöp oluyor. Çocuklar kaldırınca da paldır küldür koştur koştur bir güne başlıyoruz yine çöp oluyor.

Mutfağı yeni toplayabildim. Çocuklardan değil tabi tamamen kendi tembelliğimden. Yarın yani bu gün daha planlı olmaya niyet ediyorum.

Asla çocuklardan önce uyanamıyorum ki

Sabah kalk, tuvalet, el yüz yıka, giyin, tiroid ilacı iç, evden çık.

iş yerinde kahvaltı yapıyorum 1 aydır.

Evdeyken de, sabah kalk, tuvalet, el yüz yıka, kahvaltı hazırla, ye, topla, makine çalıştır, kahve iç, ev işi yap. şeklinde...

Ben sabah namaza uyanıp keraatte uyumazsam çok düzenli bir gün geçiriyorum. Okuyacaklarımı okuyuyorum. Kahvaltıyı hazırlıyorum. Birşey( genellikle menemen sevdikleri için menemen) pişiriyorum. Böylece millet ayaklanıncaya kadar bayağı işim halloluyor.
Ama uyuyakalırsam yandı gülüm keten helva
Açım diye ayağımın altında dolaşan çocuklar, günlük bekleyen okumalar, toplanacak ev, bulaşık...
Okul zamanı okula yetişme telaşı...
Evet bir şekilde halloluyor ama sakin halletmek var bir de haydi haydi geç kaldık geç kaldık'lar var... Sabah erken kalkmalı

Bu hafta Kuran kursu başladı mesela. Saat 9 da orada olması lazım ufaklıkların. İki gündür yine bir yetişme durumları... Bizim hayat zaten habire bir yerlere yetişme telaşıyla geçiyor.

Egedeki ayrı cins, bu ayrı. Egedeki başak vermiyor böyle diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Çay yaparsam çekip yollayayım fotosunu da rengini görürsün. Çayı pratik zaten sıcak suya batır. 2 dk da tadı rengi suya geçer. Ilık veriyorum çocuklara bazen. Ballı limonlu.
Bizim Toroslarda çay çok. Kekik çok.
Ot maşaallah ama tabi bilmek lazım.

Sarı kantoron da vardı ama zaman yoktu toplamadım. Birde geçen yıl yaptığım yağ duruyordu ondan da üzerine düşmedim. Rabbim tabiat eczanesini donatmış.❣

Zaten bu adaçayını demet demet yapınca ne kadar çok örümcek çeşidi olduğunu gördüm. Yuvaları, küçüçük yavruları...
Karınca böcek çeşitleri...

Böcek yumurtaları böyle çok düzenli sıralanmıştı. Hayret ettim.
Haklısın, çok çok böcek var. Çok değişikler.

Kızım, oğlum korkar normalde. Ben annemler köyde öğretmenlik yaptığından alışığım mecburen. Erkeksen alışma Severim hayvanları.

Geçen denize gittik arkadaşla. İlk defa caretta gördüm, çok heyecanlandım. Yıllardır görmemiştim. Çok ilginç geliyor bana hayvanlar.

aynen mikancım geç olsun güç olmasın, her işte her vakitte gerçekten hayır varmış, her şey gönlünce olsun

Ben çok geç uyuduğum için bazen namaza bile uyanamıyorum. Dün mesela 5 ten sonra uyudum zaten. Ama evet namazdan sonra uyumayınca inanılmaz bereketli oluyor zaman. Kızı tekrar psikiyatriye götüreceğim daha önce ilaç denemiştik daha kötü olmuştu ama aradan çok uzun zaman geçti belki şimdi farklı etki eder. Bu konuyu çözmek zaten bana baya büyük level atlatır

Aslında ben de tarlalarda büyüdüm. Soğan toplardı mesela annemler ben de toplardım bana da para verirlerdi çok mutlu olurdum haşhaş toplarlardı ben kafalarını koparır yerdim fareler falan olurdu hiç korkmazdım. Sonra ortaokulda taşındığımız evde hamamböceği yuvası varmış. Tezgahın altında. Bi anda binlerce hamam böceği etrafa saçıldı. O bende travma yarattı. O günden beri sinekten bile korkarım

kim olsa korkar, resmen travmatik olmuş ya.

Sabah uyanınca giyinip kahvemi yapıyorum
Dişlerimi fircalarim
Sonra yarım saat kahve ile geçer o sırada canım ne isterse onu yaparım balkonda otururum yada dizi izlerim.
Kahvem bitince kahvaltı hazırlarım
Sonrasında yatakları topla etrafı toplama işi yaparım
En son sofrayı toplarım.
saçlarımı tarayıp toplarım.
Yerleri süpürürüm.

Mesela dün genel temizlik günümdü nevresimler değişeceği için yatakları toplamadim
Geç uyandık gunluk degiskenlikler oluyor ama bazı şeyler aynı ilerliyor.

Son düzenleme:
1 ayda evin büyük bir tadilat işi biter.
Ama ürün siparişini beklemek uzun sürüyor
Hersey hazırsa yapması daha hızlı ilerliyor.

Avize perde gibi şeyler kolay onlar sonraki detaylar son basamak

Selamlar
Dün genel bir temizlik yaptım
Başlangıçta tüm odalarda dağınıklığı topluyorum
Cicek sulama
Nevresim değişimi
Havlu değişimi
Süpür sil toz al şeklinde ilerliyor
Banyo ve wc yıkanıyor
Uzun sürecek detay varsa sonraya bırakıyorum
Yoksa isler uzadıkça uzuyor

Dün akşam ustalar geldi
Banyonun eksik parçasını taktılar
İstediğim gibi olmadı malesef
Neyse bir süre böyle idare edeceğiz sonra alternatif düşünürüm

Banyoyu tekrar temizleyip kontrol ederim.
Hava da rüzgarlı evde dinleniriz bugün

1 ayda evin büyük bir tadilat işi biter.
Ama ürün siparişini beklemek uzun sürüyor
Hersey hazırsa yapması daha hızlı ilerliyor.

Avize perde gibi şeyler kolay onlar sonraki detaylar son basamak
Büyük parçalar alındı çoktan biliyorsun. Sadece mutfak taşı ve merdiven mermerleri kaldı. Mutfak tezgahını da dolap monte edilsin öyle doğru ölçü verelim dedi usta. Bakalım elektrik ve su tesisatı elden geçecek malum ev eski. Bi de doğal gaz altyapısını taktıracak eşim. Burda henüz doğalgaz yok ama 3 yıla gelir diyorlar. Sonradan kırıp dökme olmasın dedik

Aynen alt yapı önemli
Sonra borular ortada oluyor kirma dökme tozu ayrı dert.
Güzel olsun içine sinsin yeterki

O haşhaşlara çoğu annenin şimdilerde ihtiyacı var. Keşke depolasaydın.

Kötü bir deneyim olmuş
Bizde de olurdu. Seni anlıyorum.
Köy okulu zaten. Yılan falan girerdi. Farkedilince okul boşalır, çığlık çığlığa çocuklar. Hey Allah'ım yaa...ne günlermiş.

Bugün markete gittik geldik
Eylül hanım dondurma istedi
Parasını kendi ödedi. Fişini aldı para üstünü aldı

Biz çocukken bakkala gider alır gelirdik özellikle ekmek almaya gunluk giderdim evin küçük çocuğu olmanın eksi yönü

Gerçi kalan para üstlerini harcamadan eve gelmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…